Słodko kwaśna surówka urzekająca swym smakiem i kolorem. Składniki: pół główki czerwonej kapusty jabłko sok z cytryny (lub ocet jabłkowy) szczypta soli łyżka oleju Kapustę i obrane jabłko ścieram na tarce, dodaję sól, olej i kilka łyżek soku z cytryny. Wymieszane składniki odstawiam na pół godziny do przegryzienia.Do wszystkich surówek polecam domowy ocet jabłkowy
prawdziwe jedzenieSłodko kwaśna surówka urzekająca swym smakiem i kolorem. Składniki: pół główki czerwonej kapusty jabłko sok z cytryny (lub ocet jabłkowy) szczypta soli łyżka oleju Czytaj cały przepis
w kuchni i w ogrodzieZapraszam na pyszną surówkę według przepisu mojej mamy.Składniki:połówka główki czerwonej kapusty1 duża marchewka1 cebula1 jabłkosiekana natka pietruszki lub selerasok z cytryny lub kwasek cytrynowykilka łyżek olejucukier do smakusól, pieprzSposób przygotowania:1. Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości (ok.10-15 minut).2. Pod koniec gotowania dodajemy sok z cytryny lub kwasek. Gotową kapustę przekłądamy na sitko
Kuchnia domowa Aniwspaniała przekąska, doskonała jako dodatek do mięs, kanapek, czy jako element sałatki. W takiej postaci kapusta czerwona zyskuje całkiem inny wymiar. Czas przetworów to najlepszy okres żeby ją zrobić na zimę. Zapraszam. Źródło. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikChyba nic nie robiłam do tej pory z czerwonej kapusty. Zwykłą też rzadko używam, najczęściej to jeszcze włoską do zup. Ale jak zobaczyłam na straganie taką śliczną, zgrabną czerwoną główkę, to nie mogłam się oprzeć. Kupiłam z przeświadczeniem, że na pewno jakiś pomysł mi przyjdzie do głowy na jej temat. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyDzisiaj coś dla miłośników modrej kapusty. Przepis pochodzi ze zbiorów siostry Anastazji. Zapraszam!Składniki:1 nieduża główka czerwonej kapusty1 cebula1 pęczek szczypiorku (pominęłam - nie miałam)2 jabłkatarty chrzan ze słoiczkajogurt naturalnymajonezsól, pieprzsok z cytrynySposób przygotowania:1. Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.2. Obrane jabłka również zetrzeć na tarce.3. Cebulę drobno posiekać.4. Wymieszać kapustę
Kuchnia domowa AniSkładniki: 1 mała czerwona kapusta, 1 łyżeczka kucharek, 1 łyżka cukier, 2 sztuki jabłka kwaśne, 2 sztuki cynamon laski Royal Brand, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony, 2 łyżeczki smalec, 1 sztuka liść laurowy, 2 sztuki ziele angielskie, - do smaku maggi, 1 łyżka mąka pszenna kapustę drobno pokroić lub poszatkować, zalać wodą i zagotować - kapustę wylać na sito odsączoną kapustę
W Mojej Kuchni LubięSzybka, zdrowa i tania sałatka do zamknięcia w słoiku na zimę. Potem tylko otwieramy i gotowe do obiadku:)Składniki; główka czerwonej kapusty, 5 jabłek, 3 cebule, sól, Zalewa; 4 łyżki oleju, 1,5 l wody, 1/2 szklanki octu, 6 łyżek cukru, łyżka soli, ziarenka pieprzu, liść laurowy Wykonanie;Główkę kapusty poszatkuj, sparz i odcedź. Cebulę kroimy na plastry, zasypujemy
Anioły w kuchniciastkiem. Wyjątkowo się Kochana postarała. Nie dość, że muffiny były ekstra zdrowe i bezglutenowe to na stole stanęła też wspaniała sałatka.Podpatrzona w "O jabłkach".Surówka z czerwona kapusta, granatem i z serem pleśniowym2 jabłka1/2 małej czerwonej kapusty100 g sera pleśniowego z niebieska pleśnią2 łodygi
Dzieje kuchennej Wiewiórysurówkę, której królową była czerwona kapusta a królem koper włoski. Surówkę doprawiłam odrobiną oleju i soku pomarańczowego. Wyszła bardzo lekka, idealna do dań mięsnych. Wypróbujcie ten przepis i koniecznie podzielcie się swoimi opiniami. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania surówki z kapusty czerwonej. 1/2 główki średniej wielkości kapusty czerwonej(...) kapusty wyciąć głąb po czym kapustę poszatkować bardzo cienko. Koper włoski przekroić na cztery ćwiartki a następnie również bardzo cienko poszatkować. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zieloną cebulę drobno pokroić. W małej miseczce wymieszać sok z pomarańczy, olej, sól oraz pieprz. Pokrojone warzywa włożyć do miski, zalać sosem. Dobrze wymieszać. Surówka z kapusty czerwonej
mecookskarmelizowane żeberka z piekarnika Zachęcam do sięgnięcia po poniższy przepis na surówkę z czerwonej kapusty, fig i granatu i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Surówka z kapusty, fig i granatu Składniki na surówkę z czerwonej kapusty, fig i granatu. 600 g czerwonej kapusty 100 g suszonych fig 1/2 granatu(...)malutkim ogniu przez około 5 minut. Lubisz surówki z czerwonej kapusty ? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Przepis na czerwoną kapustę duszoną. Surówka z kapusty, fig i granatu The post Surówka z czerwonej kapusty, fig i granatu appeared first on MeCooks Blog
MeCookszrobić kapustę czerwoną z jabłkami do obiadu - wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie krok po kroku. Korzystajcie z przepisu i ulepszajcie go :) Polecam! Oto składniki i przyprawy na kapustę czerwoną do obiadu. Czerwona kapusta z jabłkiem i rodzynkami fot. Moja Książka Kucharska SKŁADNIKI na czerwoną kapustę z jabłkami i rodzynkami : głowa czerwonej kapusty (o wadze mniejszej niż 1 kg) 1/2 szklanki czerwonego, wytrawnego wina 2 łyżki wody 2 kwaskowe jabłka filiżanka rodzynek łyżka smalcu łyżeczka mąki sól cukier szczypta gałki muszkatołowej szczypta cynamonu łyżeczka octu winnego lub jabłkowego (gdy trzeba) PRZYGOTOWANIE czerwonej kapusty z jabłkami i rodzynkami do obiadu - przepis krok
Moja Książka KucharskaZapraszam na przepyszną i zdrową surówkę. Nam najbardziej smakuje podana do gulaszu po cygańsku (i nie przeszkadzają nam ogórki i w surówce i w sosie ;) ). Jeżeli
Przepisy Aleksandry