kapusta czerwona - 5345 przepisów (strona:4/357)

Czerwona kapusta marynowana w winie 178

wspaniała przekąska, doskonała jako dodatek do mięs, kanapek, czy jako element sałatki. W takiej postaci kapusta czerwona zyskuje całkiem inny wymiar. Czas przetworów to najlepszy okres żeby ją zrobić na zimę. Zapraszam. Źródło.  Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Surówka z czerwonej kapusty z awokado 239

Chyba nic nie robiłam do tej pory z czerwonej kapusty. Zwykłą też rzadko używam, najczęściej to jeszcze włoską do zup. Ale jak zobaczyłam na straganie taką śliczną, zgrabną czerwoną główkę, to nie mogłam się oprzeć. Kupiłam z przeświadczeniem, że na pewno jakiś pomysł mi przyjdzie do głowy na jej temat. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Surówka z czerwonej kapusty z chrzanem 334

Dzisiaj coś dla miłośników modrej kapusty. Przepis pochodzi ze zbiorów siostry Anastazji. Zapraszam!Składniki:1 nieduża główka czerwonej kapusty1 cebula1 pęczek szczypiorku (pominęłam - nie miałam)2 jabłkatarty chrzan ze słoiczkajogurt naturalnymajonezsól, pieprzsok z cytrynySposób przygotowania:1. Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.2. Obrane jabłka również zetrzeć na tarce.3. Cebulę drobno posiekać.4. Wymieszać kapustę

Kuchnia domowa Ani
z laskami cynamonu duszona czerwona kapusta... 168

Składniki: 1 mała czerwona kapusta, 1 łyżeczka kucharek, 1 łyżka cukier, 2 sztuki jabłka kwaśne, 2 sztuki cynamon laski Royal Brand, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony, 2 łyżeczki smalec, 1 sztuka liść laurowy, 2 sztuki ziele angielskie, - do smaku maggi, 1 łyżka mąka pszenna kapustę drobno pokroić lub poszatkować, zalać wodą i zagotować - kapustę wylać na sito odsączoną kapustę

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka z czerwonej kapusty i jabłek na zimę 4137

Szybka, zdrowa i tania sałatka do zamknięcia w słoiku na zimę. Potem tylko otwieramy i gotowe do obiadku:)Składniki; główka czerwonej kapusty, 5 jabłek, 3 cebule, sól, Zalewa; 4 łyżki oleju, 1,5 l wody, 1/2 szklanki octu, 6 łyżek cukru, łyżka soli, ziarenka pieprzu, liść laurowy Wykonanie;Główkę kapusty poszatkuj, sparz i odcedź. Cebulę kroimy na plastry, zasypujemy

Anioły w kuchni
Surowka z czerwona kapusta, granatem i z serem plesniowym 155

ciastkiem. Wyjątkowo się Kochana postarała. Nie dość, że muffiny były ekstra zdrowe i bezglutenowe to na stole stanęła też wspaniała sałatka.Podpatrzona w "O jabłkach".Surówka z czerwona kapusta, granatem i z serem pleśniowym2 jabłka1/2 małej czerwonej kapusty100 g sera pleśniowego z niebieska pleśnią2 łodygi

Dzieje kuchennej Wiewióry
Surówka z czerwonej kapusty i kopru włoskiego 133

surówkę, której królową była czerwona kapusta a królem koper włoski. Surówkę doprawiłam odrobiną oleju i soku pomarańczowego. Wyszła bardzo lekka, idealna do dań mięsnych. Wypróbujcie ten przepis i koniecznie podzielcie się swoimi opiniami. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania surówki z kapusty czerwonej. 1/2 główki średniej wielkości kapusty czerwonej(...) kapusty wyciąć głąb po czym kapustę poszatkować bardzo cienko. Koper włoski przekroić na cztery ćwiartki a następnie również bardzo cienko poszatkować. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zieloną cebulę drobno pokroić. W małej miseczce wymieszać sok z pomarańczy, olej, sól oraz pieprz. Pokrojone warzywa włożyć do miski, zalać sosem. Dobrze wymieszać. Surówka z kapusty czerwonej

mecooks
KAPUSTA CZERWONA Z JABŁKAMI I RODZYNKAMI: duszona na winie 136

zrobić kapustę czerwoną z jabłkami do obiadu - wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie krok po kroku. Korzystajcie z przepisu i ulepszajcie go :) Polecam! Oto składniki i przyprawy na kapustę czerwoną do obiadu. Czerwona kapusta z jabłkiem i rodzynkami fot. Moja Książka Kucharska SKŁADNIKI na czerwoną kapustę z jabłkami i rodzynkami : głowa czerwonej kapusty (o wadze mniejszej niż 1 kg) 1/2 szklanki czerwonego, wytrawnego wina 2 łyżki wody 2 kwaskowe jabłka filiżanka rodzynek łyżka smalcu łyżeczka mąki sól cukier szczypta gałki muszkatołowej szczypta cynamonu łyżeczka octu winnego lub jabłkowego  (gdy trzeba) PRZYGOTOWANIE czerwonej kapusty z jabłkami i rodzynkami do obiadu - przepis krok

Moja Książka Kucharska
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY I OGÓRKÓW KISZONYCH 353

Zapraszam na przepyszną i zdrową surówkę. Nam najbardziej smakuje podana do gulaszu po cygańsku (i nie przeszkadzają nam ogórki i w surówce i w sosie ;) ). Jeżeli

Przepisy Aleksandry
Kapusta czerwona, gotowana, korzenna i z kielbasa do towarzystwa 129

To był dziwny dzień a zapachu kapusty i smażonej kiełbasy, z wieczornym nerwem ( w szkole plaga wszy i mi się w oczach mieni...) i śmigającym Synciem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kotlety z czerwonej kapusty 34

czerwonej kapusty zawsze wyjdą pyszne. Zapewne wielu z Was nie jest zwolennikami kotletów warzywnych, a zwłaszcza z kapusty i to jeszcze czerwonej! Ten przepis udowadnia, że nie tylko surówka czerwonej i białej kapusty do obiadu lub sałatka z czerwonej kapusty na zimę , to sprawdzone pomysły, w których realizuje się do wyjątkowe warzywo. Ten apetyczny kotlet(...)naszych dzieci. Zajrzyj do spiżarni, a przekonasz się, że masz wszystkie niezbędne składniki do przygotowania tych aromatycznych kotletów! Zapraszamy na przepis! Kotlety z czerwoną kapustą Składniki: ziemniaki duże: 4 szt. drobno posiekana kapusta czerwona: 2 szklanki cebula: 1 szt. czosnek: 2 ząbki pieprz ziołowy: 1/2 łyżeczki majeranek: 1 łyżka sól i pieprz czarny do smaku olej do smażenia

Kuchnia Na Wypasie
Niebieskie pisanki barwione czerwoną kapustą 68

Czerwoną kapustę posiekaj nożem i przełóż do dużego garnka. Zalej chłodną wodą i gotuj przez 40 dla wydobycia jak największej ilości atrakcyjnego barwnika z liści kapusty. Garnek zdejmij z ognia i odstaw do całkowitego wystudzenia. Po tym odcedź zabarwioną na fioletowo wodę, przelewając ją do innego garnka (liście kapusty nie będą już potrzebne). Do wody po kapuście wlej ocet(...)ugotowane na twardo"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToStep","name":"Czerwon\u0105 kapust\u0119 posiekaj no\u017cem i prze\u0142\u00f3\u017c do du\u017cego garnka. Zalej ch\u0142odn\u0105 wod\u0105 i gotuj przez 40 dla wydobycia jak najwi\u0119kszej ilo\u015bci atrakcyjnego barwnika z li\u015bci kapusty.","text":"Czerwon\u0105 kapust\u0119 posiekaj no\u017cem i prze\u0142\u00f3\u017c

ProstePesto.pl