Ciasto mleczna kanapka to pyszny smakołyk inspirowany popularnym batonikiem, który z pewnością dobrze sprawdzi się na domowych przyjęciach. Deser świetnie smakuje w towrzystwie popołudniowej kawy, będzie ciekawym pomysłem na podwieczorek. Rozpływający się w krem mleczny z serkiem mascarpone idealnie komponuje się z kakaowymi blatami tworząc wyśmienity efekt smakowy. składniki na formę 28 x 22 cm 150 g cukru(...)pieczenia. Na blat ciasta przekładamy mleczny krem i dokładnie go rozprowadzamy. Wierzch przykrywamy drugą częścią ciasta. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc. Artykuł Ciasto mleczna kanapka + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite DaniaZobaczymy co to będzie, jednak powiem, że naprawdę na nic człowiek nie ma sił. Dlatego przychodzę ponownie z przepisem z awokado tym razem z serem feta. Idealna pasta na kanapki. Szczególnie gdy na nic nie masz siły. Składniki: 1/2 awokado 1 plaster sera feta sól i pieprz do smaku Przygotowanie: awokado wydrążamy i rozgniatamy widelcem feta kruszymy i dodajemy(...)awokado doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy na Thermomix do naczynia miksującego wkładamy awokado i ser feta, przyprawy i rozdrabniamy - czas 5 s/obr 4 Idealne na kanapki lub na krakersy. Smacznego
Gotowanie z pasjąOstatnio dyskutowałam z lubym na temat: „co lubisz jeść najbardziej?”, uznaliśmy, że kanapki. Szczególnie, gdy możemy do woli zaszaleć z dodatkami. Tym razem postawiliśmy na kurczaka i pastę z awokado. Odświeżający smak kolendry i limonki dał poczucie: „O! Ta kanapka była pyszna!”. Składniki pierś z kurczaka1 łyżeczka ziół prowansalskichszczypta ostrej paprykisól, pieprz2 łyżki oliwy pasta
Pink Envelopepokroiłam na kanapkowe plastry . W oryginale powinny być małe i w całości . Takie rozwiązanie, które przyjęłam , jest zdecydowanie ,znacznie wygodniejsze , kiedy tak jak u nas większość pakuje się na kanapki lub do tortilli Fajny ogórek , w smaku troszkę bardziej słodki niż konserwowy i cały czar smaku wynika w procesie tych dwóch leżakowań w roztworach wody . Składniki : 2 kg ogórków gruntowych(...)słoik 1/2 szklanki octu 2 łyżki soli zalewa : 1,5 l wody 3 szklanki octu 2,5 szklanki cukru 1 łyżka soli Ogórki myjemy , kroimy w plastry lubianej na kanapkach grubości Przekładamy do miski i zalewamy 3 litrami wody z 2 łyżkami soli . Trzeba tak dobrać miskę lub garnek ,żeby ogórki były zanurzone . Dociążamy talerzykiem żeby nie wypływały i zostawiamy
Ogrodnik w podróżycudownym zapachu z czerwonym rumieńcem. Niestety nie mogą długo leżeć ,a rodzą bardzo obficie, więc na świeżo nie da się przejeść . Polecam , stare sprawdzone receptury zawsze znajdą amatorów , na kanapkach w naleśnikach lub w pysznej szarlotce Składniki na garnek 10 l , około 7-8 szt , 0,5 l słoików : Jabłka , taka ilość ,żeby po obraniu i pokrojeniu , zajęły cały garnek(...)słoików i odstawiamy do góry dnem . Nie pasteryzujemy , po prostu po wystudzeniu przenosimy do komórki , czy piwniczki . Gotowe Taki mus jest niesamowicie wszechstronny , nadaje się do naleśników , gofrów , na kanapki , jako dodatek do pieczonej kaczki . Można także użyć go do wypieku jabłecznika lub zrobić pyszny chutney dodając chilli i limonkę Smacznego ! Artykuł Babciny mus z jabłek , domowe przetwory pochodzi
Ogrodnik w podróżyniedźwiedzia Niedźwiedzi jest czosnek , stąd ta nazwa , ale kto wie , może z niedźwiedzia była by to jeszcze smaczniejsza wędlinka Przepis prosty , zdrowy i bardzo smaczny . My zdecydowanie ,wolimy na kanapki ,tego typu wyroby, niż sklepowe mielonki z momu , skór , błon , czy szynki, nastrzykiwane chemią i wodą .. Polecam , szczególnie ,że czosnek niedźwiedzi ma właściwości przeciwzapalne , przeciw reumatyczne , antynowotworowe , a nawet wzmacniające(...)Stawiamy do ostygnięcia . Przestudzony szynkowar , wkładamy do lodówki na noc i dopiero drugiego dnia , wyjmujemy z niego mięso . Oczyszczamy z nadmiaru galaretki , kroimy i możemy podawać Smakowita wędlina na kanapki , tosty itp . Smacznego ! Artykuł „Łopatka niedźwiedzia „- wędlina z szynkowara pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżydzisiaj . Nawet jak ładowałam je do słoika , mój sceptycyzm nie słabł . Cóż przepiórki dają czadu , jaj dużo , a co tam ryzyk fizyk Jednak fizyk ! Pyszne , doskonałe do kanapek , takie delikatne , nieco kwaskowe , aromatyczne od curry i kurkumy , pikantne ale nie nachalne . Tak bym je opisała . Rodzinka komisyjnie stwierdziła ,że mam robić częściej , jedni jedzą same , inni do kanapek . Doskonała przekąska
Ogrodnik w podróżyKoperkowy ” schab , parzony na kanapki – domowa wędlina Koperkowy schab , jest to niezwykle ,aromatyczna i soczysta wędlina , która nie przysparza kłopotów w wykonaniu , nawet tym mniej doświadczonym Wiadomo , także , nie od dziś , że taka domowa wędlina , nie ma sobie równych , ani zdrowszych Koperek w tym roku rośnie jak szalony , a że w ubiegłym roku, nie chciał mi rosnąć(...)lodówki . Na drugi dzień , schab jest gotowy , można zdjąć folię , kroić i rozkoszować się soczystą , domową wędliną , pachnącą koperkiem … Smacznego ! Artykuł ” Koperkowy ” schab, parzony na kanapki – domowa wędlina pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyPostanowiliśmy pomału wrócić do robienia ciepłych kanapek na weekendowe śniadania. Dziś po szukaniu inspiracji w smakach mojego Lubego naszły nas żarty na kanapki z ziemniakami. Po chwili zastanowienia, właściwie dlaczego nie? Zjawisko takie w Polsce istnieje i ma sie bardzo dobrze. Kto nie słyszał o Frytoburgerze powstałym w szczecińskim barze? Bułkę i frytki uzupełniliśmy domowym ostrym sosem curry i usmażonym
Zielona KuchniaKanapki na ciepło to dla mnie zawsze fajna sprawa. Ulubiona kiełbasa, ulubiony ser i kilka pieczarek i śniadanie gotowe. Kanapki na ciepło z pieczarkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSmorgastarta to rodzaj szwedzkiej kanapki z przeróżnymi dodatkami ułożonymi warstwowo aby kształtem przypominało torcik. Może dawać do takiej kanapki ulubione dodatki i pasty. Nie ma ograniczeń. Składniki: 6 kromek chleba tostowego krem na 1 warstwę: 2 szt. jajek ugotowanych na twardo 100 g łososia wędzonego 1 op serka kremowego naturalnego 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy ostrej szczypiorek sól
Kuchnia w oparachDziś mam dla Was zieloną pastę, która idealnie sprawdzi się na kanapki, lecz może również służyć do nafaszerowania jajek. Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu, jest lekka i nie wymaga dużej ilości składników. U mnie taka pasta bywa przynajmniej raz w tygodniu, bo uwielbiam brokuły. Tak w nawiasie odsyłam do artykułu, gdzie opisywałam, dlaczego warto czasami nie iść za modą(...)ostudzonego brokuła również możecie na połówki pokroić. 3. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, przyprawiamy, dodajemy jogurt wedle uznania (w zależności, czy chcemy uzyskać pastę do faszerowania, czy gęstszą do kanapek. Ja dałam 2 łyżki na kanapkową). Za pomocą blendera/miksera łączymy składniki
Zdrowie i pysznie na talerzuKanapka z wędzonym pstrągiem i masłem chrzanowym , udekorowana świeżym koperkiem. Masło chrzanowe to zmiksowane do białości masło z koglem-moglem na miodzie (u mnie syrop z agawy) i chrzanem. Bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy zmiksować miękkie masło, dodać żółtko, miód i wszystko ubić. Na końcu wmieszać chrzan ze słoiczka. Tak przygotowanym masłem chrzanowym smarujemy świeże, chrupiące bułki, rozkładamy kawałki wędzonego(...)jeśli spróbujemy samej tłustej, wędzonej makreli oraz chudego, wędzonego pstrąga – bardziej posmakuje nam makrela. Ale pstrąg w połączeniu z takim masełkiem nie ma sobie równych! Polecam! The post Kanapka z wędzonym pstrągiem i masłem chrzanowym appeared first on Moja Delicja
Moja DelicjaCzasami człowiekowi się chce tak po prostu kanapki. Ale może, żeby nie była to taka zwykła kanapka trzeba ją trochę podrasować. Jak różne podejście miałam do awokado, tak teraz to jedno z moich ulubionych dodatków praktycznie do prawie wszystkiego. W związku z tym polecam każdemu wypróbować awokado zamiast masła jako pastę :) Składniki: kromka chleba połówka awokado sól i pieprz
Gotowanie z pasjąCzasami człowiekowi się chce tak po prostu kanapki. Ale może, żeby nie była to taka zwykła kanapka trzeba ją trochę podrasować. Jak różne podejście miałam do awokado, tak teraz to jedno z moich ulubionych dodatków praktycznie do prawie wszystkiego. W związku z tym polecam każdemu wypróbować awokado zamiast masła jako pastę :) Składniki: kromka chleba połówka awokado sól i pieprz
Gotowanie z pasją