kanapki - 13623 przepisów (strona:91/909)

Pasta z makreli i jajek 162

Przejadły mi się ostatnio wszystkie wędliny i sery, więc jako dodatek do kanapek przygotowałam pastę z wędzonej makreli z jajkiem. Do tej pory oczyszczałam po prostu rybę, dorzucałam majonez oraz przyprawy i już, można było smarować kanapki. Tym razem wzbogaciłam pastę o ugotowane jajka, chrzan oraz szczypiorek i wyszło naprawdę smacznie :) Składniki: 1 wędzona makrela (ok. 250 g) 3 nieduże

Simply Food
Pasztet z kurczaka z żurawiną 241

zaufania do tych sklepowych, ponieważ nie wiadomo co się w nich znajduje. Dlatego od czasu do czasu przygotowuję go w domu na kanapki, a później część zamrażam, żeby mieć na później. Taki pasztet jest świetnym dodatkiem na kanapki zamiast wędliny. Polecam Post Pasztet z kurczaka z żurawiną pojawił się poraz

Marta Gotuje
Kanapka Madame 126

Witajcie w Nowym 2013 roku! Podobno jaki pierwszy dzień taki cały rok. Zaczęliśmy więc od idealnego śniadania. Przedstawiam Wam moją kanapkę. Oto Madame! Składniki: • 2 kromki chleba tostowego pszennego • 1 plaster szynki • 1 plaster sera żółtego • kilka plasterków ogórka zielonego • 1 łyżka creme fraiche lub gęstej śmietany • masło do smarowania • otarta skórka z 1/2 cytryny • masło(...)dodatkiem otartej skórki z cytryny, z obu stron na złoty kolor. • Podawać ze śmietaną udekorowane zieleniną i pomidorkiem. • Posypać grubo mielonym pieprzem. Taką kanapkę jadłam w restauracji Smaki Warszawy na  śniadaniu prasowym

To co kocham
Kanapka Monsieur 132

kanapka Sławka – przepyszny Monsieur! Idealny z kubkiem kakao. Składniki: • 2 kromki chleba tostowego pszennego • 1 plaster szynki • 1 plaster sera żółtego • kilka plasterków ogórka zielonego • masło do smarowania • otarta skórka z 1/2  cytryny • masło i oliwa do smażenia • 2 jajka • sól, pieprz • zielenina i pomidorki do dekoracji Wykonanie: • Tosty posmarować masłem(...)oliwy z dodatkiem otartej skórki z cytryny, z obu stron na złoty kolor. • Drugie jajko usmażyć jako sadzone i położyć go na kanapce. • Udekorować zieleniną i pomidorkami koktajlowymi. • Posypać grubo mielonym pieprzem

To co kocham
Bagietka z mozzarellą i kiwi 184

obok takich kanapek można przejść obojętnie? Każdy zimowy, mroźny dzień rozpoczęty taką bagietką będzie kolorowy i radosny! Pełen energii! Składniki na 12 kanapek: • 1 bagietka • 2 kulki mozzarelli po 150 g • 2 sztuki kiwi zielone • 2 sztuki kiwi żółte • masło do smarowania • liście bazylii • 3-4 łyżki oliwy do polania Wykonanie: • Bagietkę pokroić

To co kocham
Tosty z masłem orzechowym i jabłkiem 184

Niby zwykłe opiekane kanapki tostowe, ale o specyficznym smaku chrupiącego masła orzechowego z jabłkiem. Kiedyś robiłam bardzo podobne z bananem. Te z jabłkiem i te z bananem to smaki typowo amerykańskie. W USA popularne jest jedzenie plastrów jabłek smarowanych masłem orzechowym. Zresztą masło mam również amerykańskie od Anyi, tym razem(...)użyłam crunchy z kawałkami chrupiących. Moje dzieci, gdy były małe, na takie kanapki z tostownicy mówiły „kosmiczne” i bardzo często gościły w mojej kuchni. Te z masłem orzechowym i jabłkiem to moja premiera. Składniki na 8 trójkątów: • 8 kromek chleba tostowego • 1 duże jabłko • masło orzechowe typu

To co kocham
Pierś z kurczaka faszerowana pomidorami suszonymi 230

Taką pierś można podać do drugiego dania lub, po wystygnięciu, pokroić na plastry i ułożyć na kromkach pieczywa. Osobiście stosuje tę drugą metodę :) Na kanapki do pracy bardzo fajna sprawa :) Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 6 pomidorów suszonych w zalewie 3 gałązki tymianku lub 1 łyżeczka tartego tymianku (suszonego) 2 ząbki czosnku 1 garść szpinaku (może być mrożony(...)naczyniu żaroodpornym i pieczemy ok 25-30 minut Jeśli chcemy użyć tak przygotowanej piersi jako mięso do obiadu, to można podać od razu Natomiast jeśli chcemy ułożyć na kanapki to odwijamy mięso z folii i kroimy w grubsze plastry dopiero po całkowitym wystygnięciu Smacznego

Szczęśliwa kuchnia
Pasta z białej fasoli szybka i aromatyczna. 168

narzekać na upały. Ale nie ma coś dziwić taka nasza ( Polaków) uroda, że lubimy sobie ponarzekać. :P I na takie upalne dni, mam świetną propozycję na fajne smarowidło do kanapek. Robi się szybko, można  regulować intensywność smaku i przypraw według własnego gustu. Ten przepis także startował w konkursie Majonez Kielecki, ale to inna moja  pasta wygrała. puszka białej(...)kawałków i skórek z fasoli. Doprawiamy sola i pieprzem, dokładnie mieszamy. Potraktujcie tą fasolę i majonez jako bazę, a dodatki smakowe można zmieniać. Ostatnio dodałam bazylii, znakomicie smakowało. Na kanapkę z taką pastą obowiązkowo jakiś pomidor czy inne warzywko. I coś dla tych co będą krzyczeć....majonez, tłuszcz!!! Tak, tłuszcz w niewielkich ilościach jest potrzebny, a wręcz wskazany. Aby witaminy

Dieta moja pasja
KANAPKA NICEJSKA 238

Pyszna kanapka z czarnymi oliwkami, tuńczykiem oraz marynowaną czerwoną cebulą i ogórkiem. Z plasterkami perfekcyjnie ugotowanego jajka i listkami świeżego szpinaku. Podana na ciepło w opieczonej (np. na patelni grillowej lub w opiekaczu) bułeczce, lub na zimno, po dokładnym schłodzeniu w lodówce.  Zamiast świeżych oliwek można użyć gotowej, dostępnej w dobrych delikatesach, pasty- tapenady.  SKŁADNIKI / 1 kanapkę

cool and minty
5 minutowa pasta rybna (pomidorowo-fasolowa) 245

Ekspresowa pasta na kanapki, co prawda wygląd tej pasty pozostawia wiele do życzenia, no ale przecież najważniejszy jest smak:-). Polecam dla zapracowanych, miłośników past na kanapki:-) Składniki: 2 puszki śledzia lub makreli w pomidorach 1 puszka czerwonej fasoli Wykonanie: Do pojemnika wrzucamy śledzie lub makrelę w sosie pomidorowym, następnie dokładamy odcedzoną z zalewy czerwoną fasolę. Miksujemy na gładką masę najlepiej

IMPRESJA SMAKU
Pesto z natki pietruszki 197

Uwielbiamy to przepyszne pesto, bo jest nie tylko smacznym dodatkiem do dań (na pizzy smakuje re-we-la-cyj-nie), ale idealnie sprawdza się również jako pasta do kanapek. A jej wykonanie zajmuje maksymalnie 5 minut (nie licząc "moczenia" słonecznika, które "robi się" samo :)     Do pesto polecamy pyszne   indyjskie kotleciki z dyni :)     Pesto z natki(...)suche" można dodać więcej oliwy lub odrobinę wody po słoneczniku.  Pesto idealnie nada się jako niebanalny sos do pizzy, jako dodatek do dań, ale również jako pasta na kanapki. Jest pycha w każdej odsłonie! :) Smacznego! Maugo&Paszko

Bananowe Pole
Tosty francuskie z jajkiem w koszulce, grillowaną cukinią i serem pleśniowym 166

Smaczna kanapka, należąca do tych bardziej wymyślnych. Smażone tosty francuskie z pysznego chlebka na zakwasie, z rozpuszczającym się serem pleśniowym, grillowaną cukinią i jajkiem w koszulce podane z kilkoma listkami rukoli i posypane świeżo zmielonym pieprzem. Uwielbiam takie śniadania, pomimo tego, że ich wykonanie zajmuje mi zazwyczaj kilka minut więcej niż standardowej kanapki. Składniki (na 2 porcje): 4 kromki

Mango Papaja
Pasztet z kalafiora 290

Dziś moje ostatnie odkrycie - pasztet z kalafiora. Zmiana trybu życia, konieczność codziennego wczesnego wstawania do pracy spowodowała, że z rana jem w pośpiechu, pakuję do pracy kanapkę i lecę. Wracam wieczorem, przez co niekoniecznie zawsze chce mi się stać przy garach. Do pasztetu z kalafiora podeszłam z lekką ciekawością, bez szczególnego entuzjazmu - myślałam, że uzyskam normalne smarowidło na kanapkę, które

psgotujemy
Kanapki z burakiem, fetą i rukolą 290

Burak ćwikłowy Tonda di Chioggia to włoska odmiana buraka ćwikłowego,... Artykuł Kanapki z burakiem, fetą i rukolą pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Biwakowe kanapki 171

Blisko każdego pola namiotowego jest zapewne mały sklepik spożywczy w którym możemy się zaopatrzyć w podstawowe produkty żywnościowe. Aby nasze jedzenie troszkę urozmaicić proponuję zrobić szybką pastę do kanapek. Proponuję   zakupić: - pasztet z drobiem i chrzanem firmy PROFI -małą musztardę stołową -mały słoiczek chrzanu -cebulę  -keczup -pomidor -ogóreczki konserwowe -chleb lub bułki Podaje proporcje na małą porcje pasztetu(...)jakie posiadamy w danej chwili. W moim przypadku był to pomidor z bazylią,  ogórek konserwowy z rzodkiewką i  zieloną pietruszką oraz szczypiorek skropiony keczupem. Zapewniam, że te kanapki znikają z talerza w mgnieniu oka, szczególnie jeśli wypoczywamy na świeżym powietrzu. Smacznego :)  http://www.profi.com.pl

Kulinarne przemyslenia