Rolady mięsne to moja miłość. Względy smakowe są oczywiste, jednak szczególnie darzę sympatią fakt, że na zimno idealnie pasują do kanapek. Nie są suche, również idealnie sprawdzają się, jako przekąski w ciągu dnia. Zapraszam do wypróbowania kolejnego wymysłu mojego autorstwa. :) 1 średni filet z piersi indyczej (zwykle około 1kg) 1 czerwona papryka kilka sztuk pieczarek 4 duże plastry żółtego sera
Kuchenna KontrrewolucyaŚledzie to moja ulubiona przekąska, czy to imprezowa, czy gdy zwyczajnie mam ochotę na coś innego, niż kanapka. Mój szanowny partner nauczył mnie jedzenia tej ryby z majonezem, co wykorzystałam również w tym przepisie. Śledzie w oleju, w przyprawie korzennej, które otrzymałam dzięki uprzejmości firmy Seko, nadają się świetnie do podania w takiej postaci, a dodatkowo, dzięki swojemu charakterystycznemu różowemu
Kuchenna Kontrrewolucyasłoika i przechowujemy w lodówce do miesiąca czasu. Masło można też zamrozić ( na okres 6 miesięcy). Masło można wykorzystać podobnie jak masło orzechowe - jako smarowidło na kanapki, do owsianki, jogurtu czy do naleśników. * jak przygotować samemu taką przyprawę znajdziecie tutaj ( klik ) A już niebawem o tym, do czego ja użyłam tego dyniowego masła... :) Masło dodaję do akcji
My simple kitchenkiedy to w masie serowej wytwarzany jest dwutlenek węgla. To jemu też ser zawdzięcza swój wyjątkowy smak. Aldamer Mońki doskonale nadaje się zarówno do przygotowania szybkiej przekąski w postaci kanapek, jak i do zapiekanek, sosów czy dań bardziej wyszukanych. Porcja dla 2osób Składniki: 2 filety z kurczaka 7-8 średnich pieczarek majonez keczup 4 plasterki żółtego sera sól, pieprz, słodka
My simple kitchenwypróbowania :) Tym razem wykorzystałam ser Edamski marki Mońki. Ser typu holenderskiego. Charakteryzuje go łagodny lekko orzechowy smak i elastyczna konsystencja. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do finezyjnych przekąsek, kanapek, a także dań głównych. Składniki: kiełbasa ser żółty (ja dałam po pół plasterka na każdą kiełbaskę) dowolne zioła - ja dałam szczypiorek, zieloną cebulkę, bazylię i koperek odrobina oliwy sól, pieprz Kiełbaski
My simple kitchenblogosferze była... przeprowadzka. Na swoje :) Od kilku dni cieszę się zatem z własnego gniazdka wraz z wszystkimi przyjemnościami i problemami. Wielkie sprzątanie, urządzanie się oraz awaria lodówki, która moje kanapki zamieniła w kostki lodu ;) Do tego egzaminy w szkole, praca i wieczny brak czasu. Jednak za to więcej domowych obiadów i większe pole do popisu w kuchni :) Jako, że zbliżają
My simple kitchenbrie, chrupiący boczek, soczysta gruszka i smażona cebulka. Do tego gdzieniegdzie kawałki orzechów. Mówię Wam, cudo! Nawet M wpałaszował te tosty pomimo, że jego reakcja na gruszkę w kanapce nie była zbyt radosna. A moim zdaniem, właśnie gruszka nadaje tym tostom charakteru, ponieważ dzięki niej nie są one zbyt "ciężkie". Nie podaję dokładnych składników, gdyż zależą one od ilości tostów
My simple kitchenmoja. Pierwszą recepturą, na którą się zdecydowałam, był chleb miodowy. Wydawał mi się prosty w wykonaniu a przy okazji uniwersalny w smaku, pasujący zarówno do słodkich, jak i wytrawnych kanapek. W smaku przypomina odrobinę chałkę. Z wierzchu ma lekko twardą skórkę, która po kilku godzinach mięknie. Jak na swoja pierwszą przygodę z domowym pieczywem jestem bardzo zadowolona z tego wypieku
My simple kitchenoprócz niebanalnie wyglądającego dania mamy przy okazji porcję zdrowia na talerzu. Składniki na 2 porcje: 2 spore filety z kurczaka kawałek papryki 4 łyżeczki serka kremowego (takiego do kanapek np. Almette czy Piątnica) sól, pieprz, słodka papryka przyprawa do mięsa Filety z kurczaka delikatnie rozklepujemy. Przyprawiamy solą pieprzem, słodką papryką oraz przyprawą do mięsa. Na każdy filet kładziemy po dwie
My simple kitchenniewielką ilością ziół). Całość zblenduj na gładką pastę. U mnie pasta była dość zwarta - dodałam więc 2 łyżki ketchupu, by łatwiej było ją blendować. Podawaj jako pastę do chleba. Kanapkę z pastą z kaszy jaglanej możesz również oprószyć startym parmezanem. Smacznego
Moje Qulinariaznajdziemy w sklepie. Bo kupując mielonkę kupujemy mięso oddzielone mechanicznie, przynajmniej ja czytając przypadkowe etykiety nie spotkałam się z inną wersją. Smaczna, pachnąca ziołami szyneczka poleca się na kanapki. :-) Przepis mogłam zrealizować dzięki Pani Halinie, która przekazała mi szynkowar świetnej jakości. Można go kupić tutaj: http://www.szynkowar-stal-nierdzewna.pl/ . 1 kg mielonego mięsa wieprzowego 2 łyżki soli peklowej 3 łyżki żelatyny spożywczej
Szefowa kuchniZapraszam na pyszną surówkę z młodej kapusty z dodatkiem smakowitych prażonych ziarenek Ziołowo mi z Ziarenkowa . Taką surówkę mogę zajadać na okrągło nawet z kanapką :) Składniki : 1/2 główki małej młodej kapusty 2 marchewki 1 łyżka suszonego szczypiorku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego młodego koperku 2 łyżki ziarenek Ziołowo Mi z Ziarenkowa sól , pieprz
Sama słodycz i szczypta chilioregano Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą z czosnkową oliwą z oliwek extra vergine, solą morską i oregano Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica w pomidorach pelati Ziemniaczana sałatka z bobem i świeżymi ziołami
Moja smaczna kuchniamasą mięsną, kiełbasa wygląda jak ze sklepu, gdyż ma bardzo regularny kształt. Nasza domowa mielonka jest ze 100% mięsa wieprzowego, a przygotowana w osłonkach lepiej sprawdza się na kanapkach niż ta ze słoika, dlatego zachęcamy byście zrobili ją sami w domu, gdyż to nic trudnego, a przyprawy dobierzcie sobie sami według preferencji smakowych. Mielonka w osłonkach wędliniarskich
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięotwarciu słoiczka konfiturę przechowujemy w lodówce. Konfitura z płatków dzikiej róży jest obowiązkowym nadzieniem domowych pączków :) Ale wykorzystacie ją również do innych wypieków, jako dodatek do herbaty, napojów, kanapek - czego tylko dusza zapragnie
W kuchni Katie