kanapki - 13123 przepisów (strona:571/875)

Paprykarz szczeciński 150

czele, bardzo lubimy ten przysmak , to robię go sama. Cały gar , że tak powiem. Jeszcze gorący przekładam do słoików , mocno zakręcam i bez pasteryzowania mam co nie co na kanapkę.            Składniki   1 kg ryby 4 cebule 1 szklanka ryzu 1 litr przecieru pomidorowego ( mogą być pomidory krojone z puszki

Eli Gotowanie
Tatar ze śledzia 141

jest coś co jest pyszną przystawką na każdą okazję . Jak również może grać role pasty śledziowej na kanapki . Różnorodność tego tatara jest niezliczona ,ponieważ w zależności od smaku można dodać dodatki i charakter dania ulega zmianie. Tak więc jest o prawie umiwersalne danie . Oczywiście jest to moje zdanie. Składniki  8 płatów śledzia niesolonego 3 ogórki małosolne 2 cebule średnie

Eli Gotowanie
Śledziowa pasta 135

Coś szybkiego i coś łatwego na kanapkę . Nie znam łatwiejszego smarowidła kanapkowego . Składniki 2 jajka 1 puszka śledzi w sosie pomidorowym 1 ogórek konserwowy  1 łyżeczka musztardy ostrej pieprz do smaku  sól ( nie koniecznie ponieważ śledzie są słone) Wykonanie  -   Ugotować jajka -   Ogórek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach lub posiekać . -   Do miseczki przełożyć

Eli Gotowanie
Łopatka w galarecie. 143

Małe co nie co w galarecie na kanapkę  . Musze przyznać że podniebienia mojej rodzinki są zadowolone. Składniki 1 kg łopatki wieprzowej 5 ząbków czosnku włoszczyzna 2 opakowania żelatyny ( na 2.5 l) 1 łyżeczka zmielonej gorczycy  (nie koniecznie) sól, pieprz Wykonanie -  W większym garnku zagotować wodę , włożyć umytą włoszczyznę i pokrojoną w kostkę łopatkę.     gotować

Eli Gotowanie
Schab pieczony na patelni. 160

Lubię w ten sposób przyrządzać kawałek , dobrego chudego mięska. Idealny na kanapki i z sosem na  obiad. W galarecie też go robiłam , smakuje idealnie. Składniki kawałek schabu 3 łyżki soli 3 łyżki pieprzu 3 łyżki majeranku 4-5 marchewek 4-5 pasternaku 1 seler naciowy 1 por 5-6 łyżek oleju rzepakowego 2 cebule 1 główka czosnku Wykonanie - Sól

Eli Gotowanie
Schabowe jajko 169

jest skomplikowane danie. Jednak jest dobre jako danie obiadowe z dodatkiem np. klusek domowych lub zwykłej przekąski . Ostatnio pokrojone lekko na ukos ,posłużyło mi jako wędlina na kanapki. Składniki na 2 porcje 2 jajka 2 kotlety schabowe 5 pieczarek 1 cebula 3 łodygi selera naciowego kawałeczek pora olej do smażenia (ja używam rzepakowego) łyżka musztardy sól , pieprz do smaku Wykonanie

Eli Gotowanie
Feta marynowana w oleju rzepakowym 167

stracą  fakturę . Tak  zamarynowana  feta jest  wyjątkowym  dodatkiem do  sałatek . Olej  rzepakowy   nabierze , dodatkowego smaku i zapachu . Idealny do dresingów , kanapek . Tak zamarynowaną fetę ,często zostawiam na 1 miesiąc. Wystarczy trząchnąć słoikiem i mam smaczne smarowidło zamiast masła

Eli Gotowanie
Konfitura z brzoskwiń 235

czasu do czasu lubię zjeść kanapkę lub naleśnik z dobrą konfiturą. Do tej pory zachwycałam się frużeliną wiśniową , którą pochłaniam słoiczek po słoiczku z mojej spiżarni ;) Kilka słoiczków rozdałam, więc miejsce w spiżarce się zrobiło ;) Gdy na rynku zobaczyłam te aromatyczne i pyszne brzoskwinie wzięłam ich 1,5 kg na chociaż 3 słoiczki konfitury- choć już został tylko 1 :) Już

Aga w kuchni
Sałatka z rukolą i indykiem 154

jasne listki ze środka, takie które rosną bardzo blisko głąba. Rukola natomiast jak dla mnie, w zestawieniu z innymi warzywami, serem czy wędliną, smakuje całkiem nieźle, a wręcz dodaje kanapce czy sałatce ciekawego posmaku. Sama jest równie gorzka, jak zwykła sałata. Nawet mój mąż, który nieustannie powtarza, że "nie będzie zjadał jedzenia swojemu jedzeniu" rozsmakował się w rukoli

Przepysznik - BLW i nie tylko
Sałatka z pomidorami 370

Pomidory są u nas przerabiane na domowy keczup i podsuszane, żeby później wcisnąć je w słoiki z oliwą. Pomidory przecieramy, żeby zrobić z nich zupę, kroimy w plastry na kanapki i w kosteczkę, żeby dodać do takiej oto sałatki, która jest idealna na śniadanie czy kolację, a w gorące dni także na obiad. Sałatka z pomidorami (porcja na 2 dorosłych

Przepysznik - BLW i nie tylko
2. numer Magazynu Aromat 152

Kariną (Ekscentryczny Parowar) na okładce. Poniżej możecie sobie przejrzeć najnowszy numer – oczywiście zachęcam też do czytania i szerzenia informacji dalej! W jesiennym numerze naszego kwartalnika znajdziecie: pomysły na kanapki przepisy z warzywami strączkowymi pomysły na Halloween artykuł i przepisy na jesienne nalewki (jeden z nich jest mój) moją recenzję Czytaj dalej... Artykuł 2. numer Magazynu Aromat pochodzi z serwisu

Pasja Smaku
Pasta do chleba- twaróg, ryba i suszone pomidory 137

kilka suszonych pomidorów -sól i pieprz do smaku Z podanym składników utrzeć pastę, ja włożyłam wszystko do robota i tak w niecałą minutkę miałam zdrową i pyszną pastę na kanapki. W miseczce od PORCELANA BOGUCICE prezentuje się smacznie! Świetna z grzankami ! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka warzywna tradycyjna 137

danie bardzo pracochłonne, ale czas spędzony nad nim rekompensuje nam efekt smakowy. Sałatka warzywna doskonała jako dodatek do śniadania , obiad i kolację . Sałatka bardzo uniwersalna, można ją dodać na kanapkę, do wędliny, mięs na zimno, grzanej kiełbasy i jak jeszcze kto woli. Warzywa to źródło samych pozytywnych skutków, dostarczamy sobie witamin, regulujemy pracę organizmu i poprawiamy sobie samopoczucie. Składniki

Smaczne Potrawy
PRZETWORY NA ZIMĘ: OGÓRKI PO KOZACKU 560

Ogórki po kozacku to kolejna nasza propozycja na zimowe przetwory. Takie ogórki sprawdzą się idealnie do obiady, czy na kanapki. Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry