kanapki - 13123 przepisów (strona:573/875)

SAŁATKA SZWEDZKA 398

Przepyszna sałatka o słodko-kwaśnym smaku. Świetnie smakuje jako dodatek do kanapek lub np. do hod-dogów. SKŁADNIKI: MARYNATA: 1 kg ogórków 3 łyżki soli 4 szklanki wody ZALEWA: 2 szklanki wody 1,5  szklanki octu szklanka cukru PONADTO: marchewka cebula 8-10 ziaren ziela angielskiego 15 ziaren pieprzu czarnego 3-4 łyżeczki gorczycy PRZYGOTOWANIE: Marynata Ogórki myjemy

RAROSSA
PASTA KANAPKOWA Z TUŃCZYKA 163

oraz pietruszkę. Doprawić pieprzem do smaku. Miksować jeszcze przez chwilę. Można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku na żywność w lodówce maksymalnie 2 dni lub spożyć od razu. Smacznego :) PS - Kanapki można udekorować warzywami. Dzięki temu uzyskamy jeszcze lepsze wrażenia smakowe

Banana Smiles
Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg 183

Pora na cukinię. Cukinię w różnej postaci, na wszystkie sposoby. Dostałam od mamy świeże jaja, cukinię z własnego ogródka i czas na coś pysznego na kanapki. Przepis na pasztet z  cukinii  Agnieszki Maciąg pochodzi z jej książki Smak Miłości i zauroczył mnie prostotą, smakiem i dużą ilością ziół. Ja ten przepis wykorzystałam jako bazę, ale moja wersja

Apetyt na Zielone
Domowa konfitura wiśniowa 187

truskawkową i dżem poziomkowy . Ta dzisiejsza konfitura to trzeci rodzaj słodkiego przetworu, myślę że to najlepsza w smaku domowa konfitura wiśniowa. Domowe słodkie konfitury są idealne jako dodatek do kanapek, do twarogu, naleśników, czy też słodkich racuchów. Zimą możemy się delektować smakiem minionego lata. Przygotowanie najlepszej domowej konfitury wiśniowej: 2 kg wydrylowanych wiśni zasypałam cukrem (na każde 250 g wiśni

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sos ogórkowy 169

ogórkowy pasuje do różnego rodzaju placków, warzyw , kanapek, krokietów itp. Można przygotować go  z ogórków kiszonych lub małosolnych. Przepis na placki z cukinii znajdziecie   tutaj Składniki: 200 g śmietany 2 łyżki majonezu 3 ogórki kiszone 1/2 łyżeczki oregano papryka ostra sól pieprz Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Połączyć z pozostałymi składnikami sosu i wymieszać. sos ogórkowy

O kuchni z uczuciem
Sałatka z młodych ziemniaków z pomidorem 304

Sałatkę zrobiłam do pracy na drugie śniadanie, zamiast kanapki. Zostało mi z obiadu parę ugotowanych, młodych ziemniaków, więc grzechem byłoby wyrzucać. Objadać się na noc też nie wypadało :) Wystarczyło dodać parę składników i smaczna, sycąca sałatka gotowa. SKŁADNIKI: 2-3 młode, ugotowane ziemniaki 1 pomidor malinowy 1 cebula dymka 2 łyżki posiekanego szczypiorku pieprz czarny świeżo mielony sól

https:KKuchniaMniam
Plastry cukinii w oliwie, z czosnkiem i chili do słoików 154

oliwy. 3. Gotowe słoiczki przekładamy do lodówki lub spiżarni, oliwa i czosnek są świetnymi konserwantami, więc mogą długo posiedzieć. Plastry cukinii zrobione w ten sposób idealnie nadają się na kanapki lub jako przystawka, idealny dodatek do mięs i pasztetów

Apetyczna babeczka
Domowy ketchup z pomidorów - przepis 282

nadal trwa. Robiłyśmy już ketchup z cukinii , tym razem przepis na klasyczny domowy ketchup z pomidorów. Choć bardziej wychodzi chyba sos pomidorowy, który można z powodzeniem wykorzystać i do kanapek, i do grilla, i do pizzy czy do zapiekanek (po dodaniu odpowiednich ziół i przypraw). Ketchup jest wersji pikantnej z dodatkiem papryczek jalapeno. Jak ktoś woli wersję łagodną wystarczy

Pyza i Surówka
Cukinia w marynacie koperkowo-czosnkowej 244

minut . Po wyjęciu z wrzątku , odstawiamy dnem do góry, aż do wystygnięcia – lepiej dociągną . Przechowują się doskonale przez rok i dłużej Polecam, świetna przekąska lub dodatek do kanapek . Post Cukinia w marynacie koperkowo-czosnkowej pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Pasta rzodkiewkowa 135

pęczka) sól Przygotowanie: Rzodkiewkę i pietruszkę myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Tofu dzielimy na kawałki. Wszystkie składniki rozdrabniamy blenderem na jednolitą masę. Solimy. Pastę można stosować np. do kanapek, grzanek, pierogów

Weganka gotuje
Smarowidło z czerwonej fasolki 175

puszka) sól pieprz ziołowy majeranek Czas przygotowania: 5 min Przygotowanie: Odcedzamy fasolkę. Dodajemy przyprawy. Przy pomocy blendera zamieniamy w jednolitą masę.  Pasta świetnie nadaje się do smarowania kanapek

Weganka gotuje
Pasta z awokado 148

awokado, którego użyjemy było miękkie. Awokado obieramy ze skórki. Wyjmujemy pestkę. Pozostałą część wrzucamy do miski. Dodajemy oliwki, wyciskamy czosnek i wszystko blendujemy. Pasta doskonale nadaje się do smarowania kanapek

Weganka gotuje
Pasta z białej fasoli z jabłkiem i pomarańczą 125

się. Obieramy i kroimy pomarańcz oraz cytryną. Imbir trzemy na drobnych oczkach tarki. Wszystkie składniki dodajemy do fasoli. Przy pomocy blendera zamieniamy w jednolitą masę. Pasta jest doskonała na kanapki, a także jako deser, a nawet masa do ciasta

Weganka gotuje
Młoda kapusta - dodatek do obiadu 181

fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Franuś miał tak, że jak w kanapce zobaczył choćby kawałek sałaty, darł się jak opętany: ja nie chcę kapusty, nie będę jadł kapusty!!!! I nie pomagały żadne tłumaczenia, że to nie kapusta, tylko sałata, że naprawdę warto

bistro mama
Tesco, Cookie Spread 220

Ogólnie krem mi smakuje, choć szału nie ma. Nie żałuje tego, że go kupiłam, bo krem jest fajną odmianą od masła orzechowego i nutelli. Na pewno przyda się do kanapek, tostów i naleśników, więc jeśli będziecie mieć możliwość zakupienia tego ciasteczkowego kremu polecam go nabyć

tost z dżemem