kanapki - 13123 przepisów (strona:381/875)

Pieczeń 152

Zapewniam Was jednak, że końcowy efekt z pewnością Was zaskoczy. Pieczeń jest pachnąca, wyjątkowo aromatyczna i smaczna. Świetnie sprawdzi się na świątecznym stole jak i na co dzień do kanapek. Drukuj Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 1 hr 30 min Czas przygotowania 1 hr 50 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 1 hr 30 min Czas przygotowania

Wędrówki po kuchni
Ajvar – pasta z kuchni bałkańskiej 131

papryki, bakłażana (w niektórych przepisach z dodatkiem pomidorów lub pasty pomidorowej) oraz czosnku i chili. To znakomity dodatek do pieczonych i grillowanych mięs, bardzo fajnie urozmaica też smak codziennych kanapek. Do tej pory zawsze go kupowałam, ale w tym roku postanowiłam przygotować kilka słoiczków w domu. Jest pyszny, lekko pikantny i coś czuję, że Czytaj dalej... Artykuł Ajvar – pasta

Pasja Smaku
Drugie śniadanie i lunch podczas pracy biurowej - dlaczego są tak ważne i co powinno się jadać? 140

sezamem ➤Czekoladowe kuleczki z płatkami owsianymi i ekspandowanym ziarnem ➤Kruche ciasteczka owsiane Jakie powinno być dru­gie śnia­da­nie dla osób wyko­nu­ją­cych pracę sie­dzącą? Kanapki są dobrym rozwiązaniem, ale najlepiej jest unikać jasnego pieczywa. Najzdrowsze jest peł­no­ziar­ni­ste, z dodat­kiem otrąb czy zia­ren (np. sie­mie­nia lnia­nego, sło

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pasztet z cukinii 171

pasztet warzywny z cukinii. Dodatek marchewki świetnie wygląda i komponuje się ze smakiem cukinii. Pasztet możemy jeść na ciepło na obiad z sosem np. pieczarkowym lub na zimno na kanapce. Polecam Składniki: 500 g cukinii (bez pestek) 2 średnie marchewki 1 cebula pół pęczka koperku 2 ząbki czosnku 3 jajka 1/3 szkl oleju 1/2 szkl kaszy manny 1 łyżka suszonych

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Chlebek z cukinii 129

chlebek to doskonały pomysł na kolację, kiedy macie ochotę na coś innego niż tradycyjna kanapka, a jednocześnie smacznego. Najlepszy jest następnego dnia, bo od razu po upieczeniu ciężko się go kroi i chlebek może się rozpadać. Ale nic dziwnego, podobnie zachowa się też większość tradycyjnych chlebów i ciast. Ja nie wyrzynałam i połowę chlebka jadła na gorąco Polecane przepisy

nietylkopasta.pl
Maślany kurczak pieczony na ziemniakach 3007

luźno ,żeby kurczak i ziemniaki mogły się piec , a nie dusić . Kurczak jest gotowy , kiedy będzie pięknie zrumieniony , a ziemniaki przypieczone . Serwujcie na gorąco , a resztki na zimno do kanapek Smacznego! Artykuł Maślany kurczak pieczony na ziemniakach pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
SMAROWIDŁO Z PIECZONYM KURCZAKIEM 204

Uwielbiam wszelkie smarowidła i pasty do pieczywa, krakersów, tortilli czy mac.  Robi się je szybko a zdecydowanie zmienią nudną kanapkę w coś pysznego .  Dziś zapraszam na smarowidło z pieczonym kurczakiem i rzodkiewkami.  Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie

Gotowanie Patki
Środa: Enchilada 292

podbiły szturmem USA. Kuchnia tex-mex bez tortilli, enchilad obejść się nie może. A jeszcze pod koniec XIX w. amerykański gentelmen tak pisał po podróży do Meksyku: „Enchiladas, tłuste kanapki z tortilli, zwierające chili i inne niezachęcająco wyglądające składniki i cały ten niesympatyczny bałagan, sprzedawane wszędzie, wypełniając powietrze zgryźliwym, przyprawiającym o mdłości zapachem”. Mnóstwo uprzedzeń i bzdur w jednym zdaniu

Niedzielny kucharz
Szynka drobiowa z szynkowara 125

Szynka drobiowa z szynkowara Pyszna wędlinka drobiowa na kanapki.  Rzadko kupuję w sklepie, staram się przyrządzać sama domowe wędliny. Składniki ; filet z kurczaka 1,40 kg przyprawa do kurczaka - 1 łyżka czosnek granulowany -1 łyżka soli peklowej - 3 łyżeczki żelatyny - 3 łyżeczki woda -100 ml Przygotowanie: Filety umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na grubsze kawałki. Następnie każdy kawałek mięsa

Kuchnia Danusi
TOSTOWE ROLLSY ZAPIEKANE Z SEREM I POMIDORAMI 134

wołała o to samo! Połączenie świetnego ciągnącego sera, który idealnie się topi z soczystymi pomidorami oraz świeżym chlebem tostowym tworzy fantastyczną całość, której nikt się nie oprze. W formie kanapek – byłaby klasyka! W formie zwijanych „rollsów” jest to danie, które zachwyci nie tylko smakiem, ale i wyglądem! Spróbujcie! Ps. ser Hochland Burger&Toast to nowość

Ostra na Słodko
Ekspresowe placuszki serowe 144

macie pomysłu na śniadanie? Znudziły się wam już kanapki, jajecznice i omlety? To może czas na słodkie śniadanie. Co powiecie na serowe placuszki, które robi się ekspresowo, a smakują wyśmienicie? Jeśli macie ochotę, chcecie zrobić niespodziankę swoim bliskim, a szczególnie dzieciom to polecam ten przepis. Serowe, ekspresowe placuszki. Będziecie zadowoleni, jak mój mały pomocnik, który nie mógł się oprzeć

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Czekośliwka 108

roku. Kiedyś robiłam powidła śliwkowe, ale odkąd poznałam smak śliwki z czekoladą to nie wyobrażam sobie, żeby nie mieć jej w swoich zimowych zapasach. Wspaniała do naleśników, rogalików, gofrów, kanapek, ale również do podjadania łyżką ze słoika :) Składniki: 2,5 kg. śliwek 1 szklanka cukru 1 tabliczka gorzkiej czekolady (100 g.) 2 czubate łyżki kakao Wykonanie: Śliwki umyć i pozbawić

Agusiowe smakołyki
Tosty zapiekane w jajku 162

pozoru lekkie, ale bardzo pożywne. Wiadomo, że nie jest to opcja na co dzień, ale od czasu do czasu można zaszaleć. Składniki na tosty zapiekane w jajku (2 kanapki): 4 kromki chleba tostowego 2 plasterki szynki 4 cienkie plasterki sera żółtego niewielki pomidor jajko sól pieprz masełko lub oliwa z oliwek Na kromkę chleba tostowego nałożyć plasterek sera żółtego

Karola gotuje
Chlebki z patelni 127

wilgotne w środku chlebki z patelni. To świetny dodatek do przeróżnych dań.  Chlebki z patelni pięknie wyrastają, można je wypełnić ulubionymi dodatkami lub wykorzystać jako podstawę tradycyjnej kanapki. Obie wersje wypróbowałam i efekt był zaskakująco pyszny. Chlebki z patelni to hit każdego pudełka śniadaniowego! Chlebki z patelni (flatbread) Składniki: 1/2 szklanki maślanki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Moja smaczna kuchnia
Malinowo-różane tosty francuskie z twarożkiem 144

płatki róż do posypania Chałkę kroimy na 12 kromek o grubośco około 1 cm. Połowę kromek smarujemy twarożkiem oraz płatkami róży, a na wierzchu układamy maliny. Przykrywamy resztą kromek. Kanapki obtaczamy w jajku rozmieszanym z mlekiem i syropem różanym. Na patelni rozpuszczamy masło. Tosty smażymy z obu stron, aż będą rumiane. Przed podaniem polewamy syropem różanym i posypujemy suszonym płatkami

Mienta blog