kanapki - 13123 przepisów (strona:378/875)

"Smaczna kuchnia. Domowe wyroby" 157

zbiór takich przepisów. Zaczyna się od wędzonek i znajdziemy tutaj różnego rodzaju mięsa i ryby takie jak makrela, halibut, śledzie, pstrąg i inne. Kolejne są pasztety i smarowidła do kanapek gdzie znajdziemy przepisy na różne pasztety, pasty i terriny. Pieczenie na ciepło i zimno to pieczone schaby, szynka, karkówka czy mostek. Rolady i pieczenie oj tutaj kolorowe i bardzo apetyczne

kruche babeczki
Łosoś smażony 120

Idealnie wysmażony i doprawiony.. łosoś smażony na patelni bez skóry. Jest świetny do sałatek, makaronu, kaszy czy też najprościej - na kanapki. Zobacz jak ja zazwyczaj szykuję i smażę filety z łososia.  Jeśli masz ochotę na łososia z piekarnika, to zachęcam do sprawdzenia kilku innych moich przepisów. Łosoś pieczony w majonezie czy też łosoś pieczony w pomidorach .. obie wersje

AniaGotuje.pl
Awanturka- pasta rodem z PRL 119

Awanturka to wspomnienie naszych mam, babć i w ogóle ludzi, dla których ten rarytas był podstawą codziennego jedzenia. Proste połączenie smaków daje idealną i pyszną pastę na kanapki. Do tego bardzo bogatą w wapń! Warto zajadać przynajmniej raz w tygodniu! Co nam trzeba? kostka twarogu półtłustego (około 250 g) i puszka szprotek w oleju (140-170 g). (mogą być wędzone

Latosiowydom
Kotlety z udźca indyka 148

oleju z obu stron na złoty kolor. Na smalcu wychodzą bardziej chrupiące . Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i podajemy na gorąco . Na zimno doskonale smakują na kanapkach z sosem majonezowym i korniszonem Smacznego ! Artykuł Kotlety z udźca indyka pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Kebabowa surówka z pekinki 4142

smaku kebabu doskonała do frytek . Genialnie prosta , a do tego wegetariańska. Moi chłopcy nie przepadają za surowymi warzywami ale ta zrobiła pozytywne wrażenie . Świetnie nadaje się także do kanapek . Lubie ją w chrupiącej bułce z plastrem sera i szynki . To już bardziej mięsna wersja Dzisiaj towarzyszyła pieczonemu kurczakowi i była doskonałym dodatkiem Polecam za prostotę i smak . Składniki : 1/2 małej

Ogrodnik w podróży
Sałatka z pieczonym burakiem 107

Sałatka z pieczonym burakiem Pyszna i zdrowa! Pieczone buraki możemy wykorzystać nie tylko do sałatek, ale również do kanapek czy jako dodatek do mięs. Składniki: - mix sałat - 1 upieczony burak - 5 łyżeczek serka twarogowego - 1 pomidor - pesto bazyliowe - przepis -> tutaj Jak upiec buraki? - buraki porządnie umyj oraz wytrzyj do sucha, - każdego z nich obłóż folią aluminiową, - włóż do piekarnika

MintTaste
Lunchowe kanapki z kurczakiem i awokado 137

Szybkie kanapki nie muszą być wcale nudne, w kilka chwil można wyczarować kolorowe i zdrowe przekąski na wynos. Lubicie awokado?, bo ja uwielbiam w różnych wydaniach, a w szczególności w połączeniu z pieczywem. Składniki: - 1 bagietka - 1 dojrzałe awokado - 1 pierś gotowana pierś z kurczaka - ogórek, pomidor, sałata, papryka czerwona - majonez lub sos czosnkowy 1. Bagietkę kroimy na cienkie plastry

Apetyczna babeczka
Pasta z serem i pomidorową nutą 130

kolację. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam takie pasty. Przeważnie lekko je urozmaicam, jak dzisiejszą wersję. Spróbujcie. W kilka chwil można przygotować coś naprawdę pyszne, co odmieni monotonne kanapki. Składniki: 4 jajka klasy M 1 łyżka posiekanego szczypiorku + do dekoracji 1 pełna łyżeczka mielonych pomidorów Skworcu 1 plaster żółtego sera* 1 pełna łyżka majonezu (u mnie w wersji light

Słodkie okruszki
Jemy w Łodzi Food Fest - Stekówka - Steki i Burgery 129

wykonanie. Ta była soczysta, lekko różowa, aromatyczna i miękka. I choć spróbowałam jedynie kawałka, to z czystym sumieniem mogę polecić ją miłośnikom podrobów, zwłaszcza, że dodatki w tej kanapce po prostu urywają tyłek! Co tu dużo mówić, trzeba spróbować 😉 Jeśli chodzi o jelenia to... O mamo! Mięso delikatne i pełne leśnego aromatu, skąpane w genialnym sosie. Ale prawdziwą perełką tego

Cooking Monster
Jemy w Łodzi Food Fest - MOTYWY 111

podpłomyk z porchettą, pomidorki koktajlowe kompresowane w marakui, winogrono, majonez ziołowy, świeża kolendra, marchewka w tempurze Cena: 25 zł Ta propozycja zachwyciła Runoholica i nic w tym dziwnego, czy kanapka z boczkiem, do tego włoskim, może być niesmaczna?! No way! Świetnie sprawdził się podpłomyk - delikatny i chrupiący jak diabli, dzięki czemu różnorodność tekstur zadowoli nawet najbardziej wybrednego niejadka. Dobrze dobrane

Cooking Monster
Surówka z kapusty kiszonej i marchewki 157

ogóle lub od święta. A wtedy pojawiają się problemy trawienne, zaparcia itp. Ktoś mi kiedyś powiedział, że błonnik taki jak w warzywach jest też w pieczywie i jak je kanapkę to już starczy..owszem jest, bo zboże go zawiera, ale NIE jest ono zastępstwem warzyw! Uszy więdną od takich informacji czasami. Każdy posiłek w ciągu dnia powinien zawierać warzywa albo

Zdrowie i pysznie na talerzu
Drugie Dno Nowogrodzka – recenzja multitapu 120

chili) i BBQ Burgera (z wołowiną, grillowanym boczkiem, serem i krążkami cebulowymi). Przychodzą ze sztućcami, bo są nieco zbyt duże, żeby złapać je w łapkę i zjeść jak kanapkę. Atutem tutejszej kuchni jest mięso – nie jest za bardzo zjarane. Doprawiono je w takim stopniu solą i pieprzem, żeby można było poczuć smak mięsa. Wersja z mango miała super salsę

Ugotowane pozamiatane
Pasta z fasoli i pieczonej papryki oraz "Zaklinacz czasu" 138

Jesień wita nas chłodnymi porankami, więc rodzaj spożywanej żywności musi dostarczać więcej energii, a stosowane przyprawy rozgrzewać organizm. Stąd moja propozycja pasty, którą możemy zastosować jako dodatek do kanapek lub jako dip do świeżych jesiennych warzyw. Składniki : puszka białej fasoli 2 papryki chili (u mnie jalapeno) ogromniasta łyżka pasty sezamowej (tahiny) łyżeczka majeranku łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego sól 2 łyżki

Weekendy w domu i ogrodzie