kanapki - 13123 przepisów (strona:375/875)

Sznycel z kurczaka w alternatywnej panierce 116

kurczaka. Jest to danie uwielbiane przez moje dzieci. My z mężem też je lubimy. Zawsze przygotowuję więcej sznycli, bo swobodnie można je podgrzać na drugi dzień lub wykorzystać na kanapki. Z czym lubicie sznycle z kurczaka? Pewnie, że można je podać z puszystym ziemniaczanym puree, buraczkami czy kiszonym ogórkiem. Lubię sznycle z zielonym groszkiem i surówką . Im bardziej kolorowo

codojedzenia
SOS CZOSNKOWY Z CURRY 233

Jeden z moich dwóch ulubionych sosów na bazie majonezu ♥ Nadaje się idealnie do sałatek, potraw z ryżem czy na kanapki. Polecam! 🙂 Składniki: 6 łyżek majonezu sok z 0,5 cytryny 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka curry w proszku 2-3 ząbki czosnku pieprz czosnek przeciśnij przez praskę połącz wszystkie składniki – dopraw pieprzem i gotowe! [...] Artykuł SOS CZOSNKOWY

SandraFrej.com
Słodkie, chałwowe kulki owsiane z orzechami czyli poWeekendowe Łakocie odc.182 118

się, że możemy zmiksować dowolne składniki tworząc koktajl, a łącząc jeszcze inne powstanie dressing itd. itp. Może ci, którzy dopiero odkrywają, że do pracy warto brać co innego niż kanapki, będą usatysfakcjonowani ja niestety nie jestem.  Skłamałabym jednak mówiąc, że nie znalazłam w niej kompletnie nic ciekawego! są tu trzy (dokładnie 3!!!) przepisy, które postanowiłam wypróbować. Pomysł

Dzieje kuchennej Wiewióry
Soczysty kurczak pieczony w woreczku 160

mięso zacznie odchodzić od kości . Dla kurczaka o wadze 1,5 kg to około 1,5- 2 godzin . Serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami lub na zimno na kanapkach Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Soczysty kurczak pieczony w woreczku pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Krem czekoladowo - bananowy. 101

krem znalazłam u Diany na blogu  Di bloguje . Oczywiście nie jest to odzwierciedlenie jej przepisu, zrobiłam po swojemu :) Krem jest pyszny. Świetnie pasuje do naleśników, gofrów, kanapek, lub do samodzielnego zajadania łyżeczką. Jest to świetny sposób na wykorzystanie dojrzałych bananów. Myślę, że spokojnie możecie podać go dzieciom jako zamiennik nutelli. Na pewno będzie zdrowiej. Mojemu mężowi ogólnie ciężko dogodzić

Agusiowe smakołyki
Pyszne Kofty po polsku 87

Pieczemy z termoobiegiem do momentu aż szaszłyki pięknie się zrumienią . Serwujemy na gorąco z różnymi sosami , dipami . Na zimno, po zdjęciu z patyków , doskonale sprawdzą się jako składnik kanapek do pracy , czy szkoły Smacznego ! Artykuł Pyszne Kofty po polsku pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Sernik na zimno III 155

serniki na zimno, gwarancją sukcesu jest jednak dobry serek na sernik. Ja używam serka ulubionego z Wielunia - szczerze polecam do serników na zimno, pieczonych i na kanapki!:) S kładniki na tortownicę o średnicy 24 cm : 650 gramów sera porządnie zmielonego lub dobrego "wiaderkowca" (używam "Mój Ulubiony" z Wielunia) 400 ml śmietany krem

cucinare
Orientalna pasta z dyni i pomidorów 137

Zdjęcia: thinkstockphotos.com A teraz zejdź niżej i później przepis na moje orientalne puree z dyni i pomidorów.  Takie puree to fajna baza do sosów, zup, past na kanapki w wersji właśnie takiej czy np. humusu dyniowego. Składniki: 1 mała dynia hokkaido ok 1 kg 1 kg pomidorów pół łyżeczki cynamonu pół łyżeczki soli 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka

Życie zaczyna się w kuchni
Pasta kanapkowa ze śledzia i jajka 152

Smaczna i szybka pasta na kanapkę. Składniki: 4 duże jajka, puszka śledzi w oleju, duży ogórek kiszony, 4-5 łyżek posiekanego szczypiorku, pół małej cebuli, duża łyżka majonezu, pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w średnią kostkę. Rybę odsączamy z oleju i rozdrabiamy. Ogórka i cebulę kroimy w małą kostkę. Dodajemy do jajek razem z rybą, majonezem, szczypiorkiem

Lena Gotuje
Ciasteczka z ciecierzycy z masłem orzechowym 126

bardzo wdzięczna roślina – można przygotować z niej wiele ciekawych potraw. Klasyka, z którą kojarzy się ten strączek to przepyszny hummus. Oprócz hummusu, który świetnie smakuje z warzywami na kanapce, ciecierzyca może być częścią obiadu. Ostatnio opublikowałem przepis na gronsaksbullar, czyli szwedzkie klopsiki

Vegan Taste
Czosnkowa pasta z białej fasoli 93

Mistrzyni kanapek, na równi z hummusem, pastą z groszku i pastą z pieczonej papryki, najlepsza ze świeżym, chrupiącym, jeszcze ciepłym pieczywem – czosnkowa pasta z białej fasoli. Pasta z fasoli to żadne odkrycie – w sieci można znaleźć wiele przepisów na pastę z fasoli z pieczonym

Vegan Taste
BUŁKI Z MAKIEM 154

Prosty i niezawodny przepis na puchate bułeczki drożdżowe. Bardzo mięciutkie i delikatne, idealne do domowego fast foodu. Pyszne także jako podstawa tradycyjnej kanapki z ulubionymi dodatkami lub najprościej - z masełkiem.  Dzięki długiemu wyrastaniu oraz dodatkowi żółtek i masła, bułeczki są lekkie i pełne pęcherzyków powietrza. SKŁADNIKI / 9 szt 350 g mąki pszennej + 2 łyżki  1 łyżeczka soli

cool and minty
SALSA POMIDOROWA 177

pomidorowa. Szybka w przygotowaniu i naprawdę pyszna.  Podana z nachosami lub chipsami będzie hitem każdego przyjęcia i imprezy w gronie znajomych. Można serwować ją  jako dodatek do kanapek, przekąskę do filmu lub  podać jako sos do burgerów czy nuggetsów. Jeśli nie lubicie ostrych smaków, kontrolujcie smak salsy, papryczkę jalapeño dodając stopniowo. Nie rezygnujcie z niej jednak zupełnie

cool and minty
Ogórki meksykańskie, krokodylki 184

Pyszne lekko słodko-pikantne ogórki po meksykańsku, znane również jako krokodylki. Idealne do kanapek, mięsa czy grilla. Jeśli lubicie ostrzejsze smaki polecam dodać trochę papryczek piri piri. Ogórki są takie pyszne, że w każdy weekend przerabiam po kilka kilogramów ogórków - używam ogórków kaliskich - są dla mnie najlepsze. Przygotowanie tych ogórków najlepiej rozłożyć na dwa dni, bo niestety swoje muszą odstać

CookYourself
Rodzynkowiec – ciasto z rodzynkami – duża blacha 276

Taki rodzynkowiec nie jest zmrożony na kamień i można go od razu kroić widelcem. My lubimy kiedy masa maślano-budyniowa nie zdąży zmięknąć. Wówczas mrożony rodzynkowiec, przypomina nam lodowe kanapki :) Tak samo preferujemy rodzynkowca serwowanego prosto z lodówki, niż takiego “odstanego” w temperaturze pokojowej, kiedy to masa budyniowa mięknie. Wy oczywiście podajcie “Ciasto z rodzynkami” wedle

Moja Delicja