kurczaka. Jest to danie uwielbiane przez moje dzieci. My z mężem też je lubimy. Zawsze przygotowuję więcej sznycli, bo swobodnie można je podgrzać na drugi dzień lub wykorzystać na kanapki. Z czym lubicie sznycle z kurczaka? Pewnie, że można je podać z puszystym ziemniaczanym puree, buraczkami czy kiszonym ogórkiem. Lubię sznycle z zielonym groszkiem i surówką . Im bardziej kolorowo
codojedzeniaJeden z moich dwóch ulubionych sosów na bazie majonezu ♥ Nadaje się idealnie do sałatek, potraw z ryżem czy na kanapki. Polecam! 🙂 Składniki: 6 łyżek majonezu sok z 0,5 cytryny 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka curry w proszku 2-3 ząbki czosnku pieprz czosnek przeciśnij przez praskę połącz wszystkie składniki – dopraw pieprzem i gotowe! [...] Artykuł SOS CZOSNKOWY
SandraFrej.comsię, że możemy zmiksować dowolne składniki tworząc koktajl, a łącząc jeszcze inne powstanie dressing itd. itp. Może ci, którzy dopiero odkrywają, że do pracy warto brać co innego niż kanapki, będą usatysfakcjonowani ja niestety nie jestem. Skłamałabym jednak mówiąc, że nie znalazłam w niej kompletnie nic ciekawego! są tu trzy (dokładnie 3!!!) przepisy, które postanowiłam wypróbować. Pomysł
Dzieje kuchennej Wiewiórymięso zacznie odchodzić od kości . Dla kurczaka o wadze 1,5 kg to około 1,5- 2 godzin . Serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami lub na zimno na kanapkach Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Soczysty kurczak pieczony w woreczku pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżykrem znalazłam u Diany na blogu Di bloguje . Oczywiście nie jest to odzwierciedlenie jej przepisu, zrobiłam po swojemu :) Krem jest pyszny. Świetnie pasuje do naleśników, gofrów, kanapek, lub do samodzielnego zajadania łyżeczką. Jest to świetny sposób na wykorzystanie dojrzałych bananów. Myślę, że spokojnie możecie podać go dzieciom jako zamiennik nutelli. Na pewno będzie zdrowiej. Mojemu mężowi ogólnie ciężko dogodzić
Agusiowe smakołykiPieczemy z termoobiegiem do momentu aż szaszłyki pięknie się zrumienią . Serwujemy na gorąco z różnymi sosami , dipami . Na zimno, po zdjęciu z patyków , doskonale sprawdzą się jako składnik kanapek do pracy , czy szkoły Smacznego ! Artykuł Pyszne Kofty po polsku pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyserniki na zimno, gwarancją sukcesu jest jednak dobry serek na sernik. Ja używam serka ulubionego z Wielunia - szczerze polecam do serników na zimno, pieczonych i na kanapki!:) S kładniki na tortownicę o średnicy 24 cm : 650 gramów sera porządnie zmielonego lub dobrego "wiaderkowca" (używam "Mój Ulubiony" z Wielunia) 400 ml śmietany krem
cucinareZdjęcia: thinkstockphotos.com A teraz zejdź niżej i później przepis na moje orientalne puree z dyni i pomidorów. Takie puree to fajna baza do sosów, zup, past na kanapki w wersji właśnie takiej czy np. humusu dyniowego. Składniki: 1 mała dynia hokkaido ok 1 kg 1 kg pomidorów pół łyżeczki cynamonu pół łyżeczki soli 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka
Życie zaczyna się w kuchniSmaczna i szybka pasta na kanapkę. Składniki: 4 duże jajka, puszka śledzi w oleju, duży ogórek kiszony, 4-5 łyżek posiekanego szczypiorku, pół małej cebuli, duża łyżka majonezu, pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w średnią kostkę. Rybę odsączamy z oleju i rozdrabiamy. Ogórka i cebulę kroimy w małą kostkę. Dodajemy do jajek razem z rybą, majonezem, szczypiorkiem
Lena Gotujebardzo wdzięczna roślina – można przygotować z niej wiele ciekawych potraw. Klasyka, z którą kojarzy się ten strączek to przepyszny hummus. Oprócz hummusu, który świetnie smakuje z warzywami na kanapce, ciecierzyca może być częścią obiadu. Ostatnio opublikowałem przepis na gronsaksbullar, czyli szwedzkie klopsiki
Vegan TasteMistrzyni kanapek, na równi z hummusem, pastą z groszku i pastą z pieczonej papryki, najlepsza ze świeżym, chrupiącym, jeszcze ciepłym pieczywem – czosnkowa pasta z białej fasoli. Pasta z fasoli to żadne odkrycie – w sieci można znaleźć wiele przepisów na pastę z fasoli z pieczonym
Vegan TasteProsty i niezawodny przepis na puchate bułeczki drożdżowe. Bardzo mięciutkie i delikatne, idealne do domowego fast foodu. Pyszne także jako podstawa tradycyjnej kanapki z ulubionymi dodatkami lub najprościej - z masełkiem. Dzięki długiemu wyrastaniu oraz dodatkowi żółtek i masła, bułeczki są lekkie i pełne pęcherzyków powietrza. SKŁADNIKI / 9 szt 350 g mąki pszennej + 2 łyżki 1 łyżeczka soli
cool and mintypomidorowa. Szybka w przygotowaniu i naprawdę pyszna. Podana z nachosami lub chipsami będzie hitem każdego przyjęcia i imprezy w gronie znajomych. Można serwować ją jako dodatek do kanapek, przekąskę do filmu lub podać jako sos do burgerów czy nuggetsów. Jeśli nie lubicie ostrych smaków, kontrolujcie smak salsy, papryczkę jalapeño dodając stopniowo. Nie rezygnujcie z niej jednak zupełnie
cool and mintyPyszne lekko słodko-pikantne ogórki po meksykańsku, znane również jako krokodylki. Idealne do kanapek, mięsa czy grilla. Jeśli lubicie ostrzejsze smaki polecam dodać trochę papryczek piri piri. Ogórki są takie pyszne, że w każdy weekend przerabiam po kilka kilogramów ogórków - używam ogórków kaliskich - są dla mnie najlepsze. Przygotowanie tych ogórków najlepiej rozłożyć na dwa dni, bo niestety swoje muszą odstać
CookYourselfTaki rodzynkowiec nie jest zmrożony na kamień i można go od razu kroić widelcem. My lubimy kiedy masa maślano-budyniowa nie zdąży zmięknąć. Wówczas mrożony rodzynkowiec, przypomina nam lodowe kanapki :) Tak samo preferujemy rodzynkowca serwowanego prosto z lodówki, niż takiego “odstanego” w temperaturze pokojowej, kiedy to masa budyniowa mięknie. Wy oczywiście podajcie “Ciasto z rodzynkami” wedle
Moja Delicja