kanapki - 13623 przepisów (strona:390/909)

Serniczki z porzeczkami 156

Śniadanie nie musi być nudne. Kanapki są dobre,ale takie placuszki wcale nie są gorsze. Lubię urozmaicone śniadania więc różnego typu placuszki czy naleśniki pojawiają się u nas często.  Dziś zapraszam na serniczki nazywane też syrnikami. Do serniczków możemy użyć różnych owoców,ja dałam porzeczki,bo akurat mam ich spory zapas. 250 g twarogu półtłustego 2 jajka 1 budyń

Kolorowa kuchnia Elki
CHLEBEK Z PATELNI NA JOGURCIE 156

każdej strony, na dość dużym ogniu, do zrumienienia. Gotowe smarujemy masełkiem. Chlebki możecie podać jako dodatek do sałatki lub jako składnik półmiska antipasti. Świetnie sprawdzą się jako baza domowych kanapek. Wypróbujcie koniecznie;) SKŁADNIKI / 8 SZT. CHLEBKI 150 g (1 szklanka) mąki pszennej 150 g  jogurtu naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli MASEŁKO ZIOŁOWE 25 g masła

cool and minty
Domowa pasta z wędzonej makreli na kanapki [PRZEPIS] 213

zrobić z wędzonej ryby? Spróbujcie tej pysznej sałatki z cieciorką. PRZEPIS Ta pasta z makreli was zaskoczy. Nietypowe składniki, super smak. PRZEPIS Artykuł Domowa pasta z wędzonej makreli na kanapki [PRZEPIS] pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Szpinak kremowy – gęsty i dobrze doprawiony 178

zmuszał do jedzenia paskudnej brunatnej brei, nikt nie karmił łyżką pełną zielonej papki pachnącej trawą. Uwielbiam szpinak w każdej postaci – na surowo w zielonym smoothie i sałatce, dodany do kanapki zamiast sałaty, na ciepło w zupach czy szakszuce, albo dodany do makaronu w szybkim włoskim sosie. Szpinakowe pierogi i naleśniki? Dwa razy mnie namawiać nie trzeba! Szpinak to bardzo zdrowe

Karo in the Kitchen
Roladki drobiowe z pieczarkami i serem. 140

olej wraz z masłem klarowanym, każdą roladkę smażymy na rumiano z każdej strony. Następnie przekładamy ja do piekarnika i pieczemy około 30 minut. Najlepiej smakują na ciepło. Ale na kanapce też są smaczne. Roladki zamiast do piekarnika możemy także przełożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody i dusić do miękkości.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Kremowa pasta kanapkowa z łososia 171

Przepyszna pasta na kanapki, która idealnie sprawdzi się na chrupiącym pieczywie podana na śniadanie albo jako przekąska na imprezie. Kremowa pasta kanapkowa z łososia Wędzony łosoś połączony z serekiem kremowym, odrobiną soku z cytryny, rzodkiewką i zieloną cebulką to podstawowe składniki pasty kanapkowej, którą przygotowałam w ostatnią sobotę. Pastę zaserwowałam mężowi na śniadanie i nie krył on swojego nią zachwycenia

mecooks
Pierogi z białym serem ziarenkami szałwii hiszpańskiej i zielonym owsem 190

Można je pić dodając do wody, albo dosypywać do potraw. Między innymi do białych serów, jogurtów, kanapek, panierek, farszów, sałatek, sosów, chleba i wielu innych dań. Są nasionami żelującymi, podobnie jak siemię lniane, które ma zbliżone właściwości do chia. Robiąc oddzielnie dwa farsze, odkryłam ich właściwości żelujące nawet w serze. Ser po dosypaniu nasion po kilku minutach stawał się bardziej

Leśny Zakątek
Szybka i prosta sałatka z selerem konserwowym i szynką 2630

tych sałatek, które robi się w ekspresowym tempie, więc polecam ją szczególnie wtedy, gdy wpadają do nas niespodziewani gości, a chcemy ich ugościć na kolację czymś więcej niż zwykłymi kanapkami :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z selerem konserwowym i szynką jest przepyszna! Lekko słodko-kwaśna dzięki ananasowi i ogórkom kiszonym. Dla nas jest idealna! W naszym domu uwielbiamy ją jeść

Kulinarne Przeboje
ŚWIĄTECZNY PULLED PORK W GALARECIE 98

Najbardziej lubię pulled pork (szarpaną wieprzowinę) prosto z pieca – jest wtedy mięciutka i soczysta. Ale co zrobić w sytuacji, gdy chcemy wykorzystać ją do kanapek dopiero na następny dzień? Rzućcie okiem na ten przepis, by uzyskać odpowiedź na to pytanie. Składniki: łopatka wieprzowa ze skórą, bez kości (ok 600g) 2 duże cebule 1 łyżka posiekanej cebuli 3 ząbki czosnku

SandraFrej.com
KETO CHLEB Z PATELNI (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 507

formować bezpośrednio na patelni, ale trzeba to robić szybko. Polecam użyć dużej szpatułki do formowania i przekładania chlebków na drugą stronę. Gotowy chleb z patelni można podawać jako tradycyjne kanapki posmarowane masłem, smalcem, serkiem, pastą w towarzystwie warzyw albo podczas pieczenia po przełożeniu na drugą stronę ułożyć na nich plasterki sera żółtego, boczku czy kiełbasy i zapiekać pod przykryciem

Ola la LCHF
Zupa gulaszowa 152

workiem mąki. Dziś ani mąka ta sama, ani chleb nie ten. Ale miłość do chleba mi została. Najbardziej lubię na śniadanie, jeszcze w domu. Nie przepadam za to za kanapkami do pracy, a wieczorem jem chleb bardzo rzadko.  Z mięsa też nie zrezygnowałam. Jemy na pewno rzadziej niż kiedyś, ale przynajmniej dwa razy w tygodniu jest na stole. Być

bistro mama
SCHAB PARZONY 7 MINUTOWY 152

wrzenia, trzymamy 2 minuty gotując. Po tym czasie znów studzimy do zimnej wody. Schab wyjmujemy odkładamy do lodówki na min 12 godzin, po tym czasie możemy już kroić na kanapki. Schab przygotowałam w garnku próżniowym HAPPYCALL IH  dostępnym w  sklepie  PUREGREEN  . W pokrywie garnka zastosowano potrójny system niskiego ciśnienia. Pokrywa posiada silikonową uszczelkę, regulator ilości wydobywającej

Z Majeczką w kuchni
BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z CZARNUSZKĄ 173

Ładnie wyrośnięte, delikatne i lekkie bułeczki drożdżowe z czarnuszką. Świetnie nadają się na tradycyjne kanapki z ulubionymi dodatkami lub do spożytkowania na domowy fast food. SKŁADNIKI / 9 SZT. 400 g mąki pszennej 250 ml mleka 20 g drożdży świeżych lub 7 g suszonych 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 2 żółtka 75 g miękkiego masła 2 łyżeczki czarnuszki WYKONANIE Masło

cool and minty
PULLED PORK CZYLI SZARPANA KARKÓWKA 232

mogli "poszarpać" widelcem, a nawet samymi palcami. Takie mięsko może stanowić danie obiadowe - podajemy je z frytkami, ziemniakami czy ryżem + obowiązkowo jakaś pyszna suróweczka, ale rewelacyjnie smakuje także na kanapkach. Dobór przypraw do mięsa jest zupełnie dowolny. Marynatę możemy stworzyć wybierając do niej nasze ulubione przyprawy.  Składniki: 1 kg karkówki 2 cebule 2 ząbki czosnku Na marynatę

Walijskie Pichcenie
Pasta z makreli i sera 98

Smaczna pasta na kanapki, która zawiera mnóstwo kwasów Omega-3 oraz jest źródłem selenu i witaminy D. W połączeniu z serem i natką pietruszki, stanowi pyszne źródło energii począwszy od samego rana. Składniki 250 g makreli wędzonej 250 g sera typu feta 1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Makrelę obieramy ze skóry, oddzielamy mięso od ości. Mielimy razem

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania