Pasta idealna do kanapek, ale także przepyszna z makaronem czy ryżem, może być także dodana do kaszy. Jednym słowem pasta do wszystkiego, na śniadanie, obiad i kolację. Zapach przypomina pachnące latem pomidory z krzaczka, dojrzewające w słońcu. Rozmarzyłam się i lata mi się zachciało, już coraz bliżej. Polecam zróbcie sobie pastę z pomidorów i jabłek. Pasta z jabłka, suszonych pomidorów
Moje Małe Czarowaniemój najlepszy przepis na domowy pasztet z kurczaka z wątróbką i warzywami. Ten pasztet uwielbiają nie tylko dorośli, ale i dzieci. Można go jeść samego, na kanapce, w naleśniku czy jako farsz do pierogów! Przy szykowaniu pasztetu odlewasz zawsze około litra pysznego rosołu, który możesz dodatkowo wykorzystywać jako baza do ulubionej zupy. Do takiego wywaru wystarczy dodać przetarte pomidory
AniaGotuje.plNiskokaloryczne danie stworzone na pyszną przekąskę lub jako doskonały zamiennik kanapki pakowanej do pracy na lunch. Przygotowanie sajgonek wymaga trochę precyzji, ale wysiłek się opłaci. Sajgonki to małe dzieło sztuki, które cieszy nie tylko oko, ale przede wszystkim podniebienie, bo smakuje naprawdę znakomicie. Najlepsze są na wiosnę, jak sama nazwa zresztą wskazuje:) Nasze polskie sajgonki to jedna z tych nazw
Niedzielny kucharzkolorowymi paprykami i serem to nie tylko ciekawa propozycja mięsnego składnika do tradycyjnego obiadu z ziemniakami i surówką, ale również doskonała zimna przekąska na każdą imprezę lub dodatek do kanapek. Składniki: 1kg mięsa z uda kurczaka (waga po obraniu bez kości) 300g żółtego sera 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 1 żółtko
Szalona Kuchnia EwelinyPieczona rolada z chudego boczku o cebulowo-czosnkowym aromacie , doskonale doprawiona , idealna na zimno jako wędlina na kanapki, prosto i smacznie :) Polecam! Składniki: 2 kg cienkiego chudego boczku w płacie 2 małe cebule ½ główki czosnku Sól himalajska do smaku 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny Świeżo mielony pieprz do smaku 1 łyżka majeranku Sposób wykonania: Boczek opłukać pod zimną wodą
Wanilia i Kardamonszans, żeby po świętach w lodówce nie zostały jakieś kawałki szynki, karkówki, schabu, pieczonej kaczki czy kurczaka, z którymi nie wiadomo co zrobić. Bo ile można robić kanapek z zimnym pieczystym, próbować zjeść z chrzanem, majonezem, sałatką warzywną? W pewnym momencie nikt już nie ma ochoty nawet patrzeć na produkty, które zjadało się ze smakiem ze świątecznego stołu. Tymczasem jest
Niedzielny kucharzpesto z avocado z dodatkiem szpinaku, pestek słonecznika i parmezanu. Klasycznie można je wykorzystać jako dodatek do makaronu, ale też jako dip do maczania warzyw lub też pastę na kanapkę. Niech w końcu będzie zielono, ciepło i lekko. Makaron z pesto z avocado i szpinaku Drukuj Prep time 15 min Cook time 19 min Total time
Cooking for Emilyrzepą i jabłkiem . Biała rzepa jest delikatniejsza od białej rzodkwi. Smakuje nawet małym dzieciom. Jest idealnym dodatkiem do obiadu. Surówkę z rzepą podaję też do samych mięs pieczonych, do kanapek, jajecznicy czy dań z makaronem. Jak dla mnie pasuje ona do wszystkiego.. Może dlatego, że zwyczajnie tak bardzo mi smakuje
AniaGotuje.plfasolową. Tak naprawdę dopiero od niedawna odkrywam ją na nową. Przez swój neutralny smak może być bazą wielu dań, nie tylko wspomnianej zupy, ale i kotletów, pasztetów, past na kanapki czy nawet słodyczy. Tym razem połączyłam ją z pieczarkami i cebulką, doprawiłam majerankiem, uformowałam kotlety, które następnie upiekłam i podałam w towarzystwie kaszy owsianej z warzywami oraz meksykańską salsą . Doskonale
Fabryka pomysłówPieczone mięso z jajkiem w środku. Jako przystawka, zamiast wędliny na kanapkę lub jako dodatek obiadowy do ziemniaków. Pyszna! Składniki: (na dużą formę keksową) 1,5 kg mięsa mielonego wieprzowo - wołowego, jajko, sucha bułka, 2 łyżki majeranku, 2 łyżki suszonego lubczyku, łyżka słodkiej papryki, sól - płaska łyżka, łyżeczka pieprzu, dodatkowo 5 jajek masło i bułka tarta do wysmarowania formy Przygotowanie
Lena Gotujecukru. Oczywiście do mięsa/wędlin najlepsza byłaby musztarda, która ma 7 g B i 4,4 g węglowodanów - jak toś ją znajdzie to gratuluje, z kolei do kanapki węglowodanowej proporcje powinny być odwrotne. Zapomnijmy o musztardach słodkich, bo zawartość węglowodanów to 21, 27 a nawet 49%... Ketchup Najgorzej jest z ketchupem... Ketchup jest
Dieta Rozdzielna i Zdrowiezmielonym kolorowym pieprzem i dokładnie mieszamy np. widelcem. Próbujemy, w razie potrzeby doprawiamy, dodajemy więcej oleju. Naszym prostym tuńczykowym farszem nadziewamy połówki białek. *resztę farszu można wykorzystać np. na kanapki, dodać drobno pokrojony ogórek i nadziać inne jajka itd. Smacznego Talerzyk, na którym podałam faszerowane jajka pochodzi z Galerii Cuda Świata . Polecam Wam tam zajrzeć
Słodkie okruszkigłowy lub nigdy nie były w tradycji rodzinnej podawane. Ponadto dochodzi Dieta Rozdzielna i tu pojawia się problem jak zmienić menu...❓ Dziś jedna z wielu wersji kanapek z zielonym ogórkiem... :) Składniki: chleb żytni masło ogórek świeży cebula majonez zwykły lub wegański czarnuszka sól pieprz Przygotowanie: Pokroić i ułożyć zgodnie ze zdjęciem... 😀 Prawda, że proste... ? Smacznego :) Zapraszamy
Dieta Rozdzielna i Zdrowiezielone, więc w klimacie wiosny, którą poniekąd już mamy, tylko jakoś zadomowić się nie umie... Dzięki musztardzie pasta nabiera ostrzejszego wyrazu i nie jest mdła. Można nią śmiało smarować kanapki lub krakersy, na których co raz chętniej podajemy "mini" przystawki ;) Składniki na 12 sztuk: 6 jajek ugotowanych na twardo 1 dojrzałe awokado (obrane, bez pestki) 1 pełna łyżka majonezu
Kuchnia w czekoladzierazem postanowiłam je przygotować trochę inaczej, niż tak klasycznie. Będzie to pewna odmiana dla typowych jajek faszerowanych. Oto pasta jajeczna z makrelą, która może być typowym smarowidłem do domowych kanapek, lub po prostu przekąską, którą można podać jako dodatek do różnego rodzaju sałatek lub dipa do pokrojonych warzyw. Oczywiście jeśli macie ochotę, taka pastą można też wypełnić ugotowane na twardo
Kulinarne przygody Gatity