ręką świeży korzeń chrzanu, warto przygotować z niego czysty sos. W zakręconym słoiku, w lodówce świetnie się przechowuje i możemy go w każdej chwili wykorzystać, chociażby do pysznych kanapek z jajkiem na twardo, wędzonym łososiem i rzodkiewką. Nic nie równa się ze smakiem domowego sosu chrzanowego. Polecam pięknie :) CHRZAN TARTY ZWYKŁY 400g korzenia chrzanu jak najdrobniej ścieramy na tarce, rozprowadzamy
Moja Książka KucharskaAgnieszka i Oliwka pokazują jak zrobić sos czosnkowy . Taki domowy sos może przydać się do różnych potraw, jako dodatek do dań, pizzy, czy nawet można posmarować kanapki. Dodatkowo o wiele lepiej smakuje niż sosy kupne i oczywiście minimalizuje się ilość konserwantów... Link do filmu na YouTube: Sos Czosnkowy - Film na Yoytube Smacznego
Dieta Rozdzielna i Zdrowieposypałam prażonym siemieniem lnianym.Dodałam mango. Polałam miodem i...zabrakło mi zielonego akcentu. A ja kocham zielone. Znalazłam w lodówce liść sałaty lodowej, który powinien był skończyć w kanapce, ale zmieniłam zdanie. Jako ,że o smaku neutralnym i niezobowiązującym, skończył jako lekki zielony akcent na mojej jaglance. Mówię Wam ,jestem z siebie dumna. Pyszne! Czy to smakuje jak danie
Z Kuchni Do Kuchnimuszę wyrzucić albo jakoś zagospodarować. Czasami nadmiar zakwasu rozdaję potrzebującym a czasami wymyślam nowe placki i inne pyszności. Tym razem usmażyłam pyszne placuszki - chlebki które idealnie nadają się na kanapki, będą idealne. Kukurydziane placuszki na zakwasie pszennym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKanapki z ogórka Pysznie, zdrowo, kolorowo! 🍃 Składniki: - kilka plasterków świeżego ogórka - hummus z suszonymi pomidorami* Przepis na hummus znajdziesz tutaj 🔜 PRZEPIS NA HUMMUS Z SUSZONYMI POMIDORAMI Na każdy plasterek ogórka nałóż hummus. Błyskawicznie, smacznie i przede wszystkim zdrowo! Smacznego
MintTastezachować tradycję wspólnego śniadania w ten dzień ;) Przy stole, a nie przed TV w pokoju obok. Czasem coś ugotuję, czasem upiekę kiełbaskę, ale zawsze, naprawdę zawsze jem choćby małą kanapkę z wszystkim, co tylko w koszyczku się znajduje :) Pomijając oczywiście słodkości, te zostawiamy na później...Kawę oczywiście też robię i powiem Wam, że wtedy smakuje mi jakoś tak bardziej, wyjątkowo
Kuchnia w czekoladziesosu tatarskiego rodem z Wiednia, bowiem zawiera kapary. Brzmi dobrze. Zatem zabieramy się za króla wśród sosów. Sos tatarski sprawdza się nie tylko do jajek. Ja używam go do kanapek z wędliną, jako dodatek do mięs, a nawet wykorzystuje go do grilla. To uniwersalny sos, który głównie kojarzony jest ze świętami wielkanocnymi. Przygotowanie sosu tatarskiego jest bardzo proste. Nie wymaga
Kuchennyviral.pljest pieczony schab w majeranku. Idealne danie na stół wielkanocny lub na rodzinny niedzielny obiad. Pieczony schab w majeranku zastąpi Wam również kupną wędlinę, gdyż jest idealny na kanapki a dzięki temu, że wykonujemy go sami wiemy co jemy :). Mięso z tego przepisu, wychodzi bardzo aromatyczne i wilgotne. Jak wiemy schab to rodzaj mięsa, które szybko robi się suche
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwiiróżnorodności. A zatem co dzień staram się zaskoczyć czymś innym. Często słyszę od znajomych, że zwyczajnie nie mają rano czasu na przygotowanie śniadania, ograniczają się więc wypicia kawy albo kanapki kupionej w sklepie po drodze. Dlatego dzisiaj dzielę się z Wami pomysłem na jedno z moich ulubionych śniadań, które przygotowuje się bardzo szybko i nie wymaga ‘stania przy garach’. PRZEPIS
HealthyCreationsminut + czas oczekiwania Składniki : 1/2 opakowania mrożonego szpinaku Poltino 1 ząbek czosnku 6 jaj ugotowanych na twardo 1 łyżka majonezu 3-4 łyżki serka śmietankowego do smarowania kanapek sól pieprz Wykonanie: Szpinak wrzucamy na suchą patelnię i bardzo dokładnie odparowujemy. Gdy przestygnie, jeszcze dokładnie go odciskamy w rękach, masa powinna być bardzo sucha. Ząbek czosnku obieramy, kroimy na części
Kulinarne przygody Gatitymyślałyśmy, że chleba nie musimy jeść. Płatki, kasze i owsianki w zupełności nam wystarczały. Jednak od jakiegoś czasu pieczemy chleby na różne sposoby, ponieważ powróciła do nas chęć jedzenia kanapek. Na blogu pojawiły się już inne przepisy na bochenki (przykłady poniżej), ale dziś przedstawiamy Wam chlebek pulchny, sycący, bez glutenu, z przypieczoną skórką i pięknym żółciutkim kolorem za sprawą
Candy PandasPyszny domowy, kremowy majonez jego gęstości możemy dostosować do indywidualnych smaków. Jeżeli lubimy gęsty należy dodać nieco więcej oleju. Idealny na zbliżające się święta Wielkanocne , jak i do sałatek , kanapek. Świetnie sprawdzi się również w Babce majonezowej SKŁADNIKI jako łyżeczka musztardy łyżka soku z cytryny 350 ml oleju roślinnego sól, pieprz wysoki słoik blender "żyrafa" SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jajko
RAROSSAniejednego niechętnie nastawionego do zdrowej żywności gościa. *Masy wystarczy do wypełnienia nawet 10 jajek, możecie oczywiście zrobić mniejszą porcję, a masę potraktować jako pyszną, zdrową pastę z groszku na kanapki. *Nie zapomnijcie śledzić nie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Ugotuj (10 minut we wrzątku) jajka, przestudź je i obierz. Jajka poprzekrajaj na pół i wyjmij
Eat me! Fit me!kojarzy mi się właśnie z tymi świętami. Ale jest dobra przy każdej okazji. Można ją podać na półmisku razem z innymi mięsami pieczonymi i wędlinami, można włożyć do codziennych kanapek, można pokroić w grube plastry i podać jako kawałek mięsa na obiad. Zróbcie tak jak chcecie i jak lubicie. Pieczeń rzymską przeważnie robi się z mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
Smaczna Pyzadrobiowy około 1/2 szkl. Grzanki: bagietka 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 ząbek czosnku. Bagietkę kroimy na kromki, oliwę z oliwek mieszamy z rozgniecionym czosnkiem, smarujemy tą oliwą kanapki, pieczemy w piekarniku przez 15 minut w 180 stopniach. Grzanki podajemy do passaty. Wykonanie passaty: W dużym rondelku umieszczamy oliwę, cebulę, czosnek, chwilę dusimy, dodajemy posiekaną bazylię, passatę, trochę
MojaQchnia.pl