dynią i salami to dietetyczna jesienna sałatka. Tą kolorową sałatkę można zabrać na drugie śniadanie do pracy lub uczelni – będzie to świetna alternatywa kanapek. Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 6 Składniki: 500 g dyni 100 g pomidorków koktajlowych ½ czerwonej cebuli 130 g sera feta 70 g salami 1 łyżka soku z cytryny
KuchniaWeDwoje.pllodówki na 24-48h. 9. Po tym czasie zdejmij z ryby nadmiar marynaty przy pomocy noża. 10. Gotową rybę krój w bardzo cieniutkie plasterki i serwuj na kanapkach. Sos musztardowo-miodowy: 1. Wymieszaj wszystkie składniki. 2. Podawaj do marynowanego łososia. Smacznego! Citrus Gravlax Smon Ingredients: about 250-300g fresh raw salmon fillet with skin 2 teaspoons of salt
Kuchnia w Słońcu Skąpanasię nie tylko wspaniały, oryginalnym smakiem czy kolorem ale również jakością. Smak czarnych jagód jest delikatny, ale wyczuwalny. Miód z łatwością się rozsmarowuje. Możecie go podawać również np. na kanapkach Polecam Wam wszystkie miody z Pasieki Pucer – jakość i smak . Historia marki Pasieka PUCER sięga 1957 roku, kiedy to dziadek Bazyli podarował 4 ule 13-letniemu Włodzimierzowi, zafascynowanemu życiem
Słodkie okruszkiŚniadanie to nie zawsze kanapka z masłem, wędliną i plaster pomidora. Jeśli znajdziemy odrobinę więcej czasu możemy pokusić się o przygotowanie smacznego, zdrowego omletu z dodatkiem rukoli, mozzarelli i pomidorków koktajlowych . Tak przygotowane śniadanie z całą pewnością odmieni codzienną monotonię, a że jest bardzo pożywne da nam uczucie sytości i energię na dalszą część dnia. Omlet z rukolą, mozzarellą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zawsze się da. Nie da się też przed nimi schować tego świeżego, jeszcze ciepłego pieczywa i choć jeszcze się nie zdarzyło, by zjedli w całości choć jedną kanapkę/ bułkę/ rogala, to poskubać muszą :) Najlepiej wszystkie po kolei :) Zapraszam Was wraz z dżemem #lowicz na pyszne śniadanie o smaku #truskawki! Składniki na 10 sztuk: 550g mąki pszennej + odrobina do podsypywania
Kuchnia w czekoladziepieczony kurczak. I ten taki właśnie jest – z wyraźną nutą cytryny, miętowym tłem i ulubionym czosnkiem. Znakomity zarówno prosto z pieca jako główny element obiadu, jak i część kanapki następnego dnia. Gorąco polecam! Składniki: 1 surowy kurczak 1 l maślanki 0,5 główki [...] Artykuł PIECZONY KURCZAK Z MIĘTĄ, CZOSNKIEM I CYTRYNĄ pochodzi z serwisu sandrafrej.com
SandraFrej.comnich to co najwartościowsze, nadając jednocześnie nowych walorów zdrowotnych. Rzodkiewki zakisiłam latem, kiedy były najlepsze. Teraz jesienią i zimą mogę się delektować ich smakiem. Idealne do sałatek, na kanapki… i nie tylko. Zalewa z kiszonych rzodkiewek również nadaje się do spożycia (czyt. wypicia). Gorąco polecam, życzę smacznego i na zdrowie. Na blogu znajdują się również inne ciekawe przepisy na kiszonki
mojewypiekiinietylkożółty na grube plastry i dzielę go na mniejsze części. Podsmażam na patelni. Rozpuszczony ser układam na jajku. Na to trafia odrobina ketchupu i jeden marynowany grzybek. Tak przygotowane kanapki podajemy gościom na zbiorczym talerzu
Kuchnia co dniaCzas imprezowy zbliża się wielkimi krokami, warto pomyśleć o szybkich , smakowitych przekąskach. Do wspólnej zabawy zabawy w kuchni zaprasza #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczeń. Świetna pasta na kanapki, krakersy lub jako mini przekąska na liściach szpinaku. Składniki: - 1 wędzony morszczuk - 4 jaja - 1 mała cebula - 5 kiszonych ogórków - 3 łyżki łagodnego keczupu Kotlin - 3 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu - pieprz
Apetyczna babeczkaważne zakupione produkty – fasola i tuńczyk – mogą czekać na odpowiedni moment w naszym domu. Polecam wam też mój inny przepis tuńczykiem, czyli tuńczyk z jabłkiem w kanapce . Możecie także wypróbować tapas z anchois . Zobacz mój film z przygotowania sałatki Składniki – Sałatka z tuńczykiem i fasolą 2 puszki białej małej fasoli pinto – tutaj możesz obejrzeć i kupić
Kuchennyviral.plSuper szybki i prosty przepis na "tatar" z łososia wędzonego w plastrach z ogórkiem i koperkiem. Taka sałatka/pasta to idealna przystawka imprezowa. Tatar idealnie smakuje na kanapce. W szczególności polecam podać tatar z łososia z ciemnym pieczywem pełnoziarnistym lub z pumperniklem
AniaGotuje.plrestauracjach. Mieliśmy możliwość spróbowania wielu różnych przekąsek, od tych najprostszych – plasterków szynki, chorizo (chorizo – dojrzewająca kiełbasa z dodatkiem suszonej, mielonej papryki, jest najpopularniejszą kiełbasą w Hiszpanii), sera czy oliwek, kanapki z anchois, łososiem... po bardziej skomplikowane i rozbudowane – foie gras, sałatki z tuńczykiem, owoce morza w tempurze.... Opowieść należy zacząć od wizyty w najstarszym tapas barze El Rinconcillo , w Sewilli
królestwo garówkuchni, ale też inspiracje kuchnią międzynarodową - wszystko w zdrowym wydaniu! Podzielona jest na kilka działów: - śniadania (tu ulubione przez wszystkich propozycje na owsianki, naleśniki, omlety, placuszki czy pasty do kanapek) - obiady i kolacje (ciepłe propozycje na zupy - od kartoflanki do tajskiej, makarony, dania główne, ale też dodatki - sosy, puree czy surówki) - desery (ciasta, puddingi, solony kajmak i oczywiście kilka rodzajów
Moje Kuchenne Rewelacjeprzygotowałam na bloga zostały już przeze mnie zapomniane. Dobrze jest więc czasem zrobić porządek w zdjęciach, bo można odnaleźć to i owo. Od dłuższego czasu nie kupujemy wędlin na kanapki. Trzeba je więc w jakiś sposób zastąpić. Świetnie sprawdzają się pasy różnego rodzaju. Mamy kilka swoich ulubionych, które są wręcz tymi dyżurnymi. Mimo to ciągle testujemy coś nowego. Jakiś czas
Przysmaki Karolkimomentu gdy jabłka zmiękną i już jest! Pij na ciepło, na zimno, jabłka możesz zjeść lub zostawić i zmiksować je na gładko, by uzyskać słodki przetwór do smarowania kanapek lub dodatek do jogurtu! Na zdrowie
Zasmakuj Kuchni