kanapki - 13123 przepisów (strona:241/875)

Pasta z jajek i cebuli + film 53

jajek i cebuli to klasyczne smarowidło do pieczywa, które czasami serwuje w moim domu w ramach urozmaicenia śniadań, zamiast oklepanych wędlin. Ś wietnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek, wafli ryżowych czy chrupkiego pieczywa . Zapraszam na pastę z jajek i cebuli.     składniki na 2-3 porcje 4 jajka ugotowane na twardo 1 mała cebula 3 łyżki miękkiego masła

Smakowite Dania
Omlet bananowy z serkiem wiejskim – bardzo sycący 55

518kcal Białko: 37,2g Węglowodany: 41,0g Tłuszcz: 23,4g Błonnik pokarmowy: 4,1g Ładunek glikemiczny: 20,2 Spróbuj także: omlet z serkiem typu włoskiego, omlet a’la kanapka. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Omlet bananowy z serkiem wiejskim – bardzo

Natka Pietruszki
Sałatka ryżowa z makrelą 77

Kupując ryby wędzone wykorzystuję je przeważnie do zrobienia kanapek. Tym razem jednak postanowiłam zrobić coś innego, a ponieważ miałam ugotowany ryż to powstała sałatka ryżowa z makrelą. Taka sałatka to pomysł na smaczne jedzonko dla osób lubiących wędzone ryby. Wielu z nas nie lubi takich ryb, wiem to z własnego doświadczenia, ponieważ moja córka należy do takiego grona. Muszę jednak

Danka Pichci
Moje aktualnie ulubione przepisy 65

dostępne produkty. Zapraszam serdecznie do inspirowania się moimi przepisami dla małych i dużych smakoszy Moje ulubione przepisy – część I Pasta z zielonego groszku i słonecznika – idealna do kanapek Rozgrzewająca zupa z pieczarkami i soczewicą Gofry z twarogu z waniliową nutą – przysmak moich dzieci Kurczak curry z pomidorami – prosty i pyszny obiad dla całej rodziny Sernik raffaello

Natka Pietruszki
Wegetariańska sałatka z ciecierzycą. 68

znajdziemy w cieciorce: A, B1, B2, B3, B6, K, kwas foliowy. Składniki mineralne to: cynk, potas, sód, wapń, żelazo, magnez, fosfor. Papryka czerwona jest bardzo wspaniałym dodatkiem do sałatek, kanapek, gulaszu. Papryka jest dobrym źródłem wartości odżywczych. Jako jedno z nielicznych warzyw zachowuje swoje wartości podczas pieczenia i duszenia. Papryka czerwona dba o nasz wzrok i skórę. Spowalnia procesy starzenia

Zdrowy Styl Joanny
Salsa paprykowo-pomidorowa 59

papryczek chilli. Dzięki zblendowaniu wszystkie smaki idealnie się łączą i zachowują cudowną harmonię. Salsa paprykowo-pomidorowa idealnie uzupełnia się sosem serowym do nachos .Świetnie pasuje także jako dodatek do kanapek i innych przekąsek podawanych podczas meczu czy spotkania ze znajomymi przy piwie. Warto zaopatrzyć się w przykrywkę z siatki metalowej żeby sos podczas odparowywania nie chlapał po całej kuchni. Print

PanGotuje
Skaldjur på rågbröd – kanapki z sałatką krewetkową 112

łyżka serka śmietankowego 1/2 papryki czerwonej sól, pieprz sok z cytryny szczypiorek 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Z krewetek usunąć … Czytaj dalej Skaldjur på rågbröd – kanapki z sałatką krewetkową

czarrna od kuchni
Tahini, czyli sezamowa pasta dla każdego 73

obecność często uwzględniają przepisy na dania kuchni Bliskiego Wschodu. Pasta ta swą konsystencją przypomina masło, nic więc dziwnego, że wiele osób korzysta z niej jak z ciekawego dodatku do kanapek. Do czego wykorzystać Tahini Tahini może być też podstawą hummusu i innych past, może się też sprawdzić jako dodatek do sosów oraz tych potraw, w których główną rolę odgrywają warzywa

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Najlepsza konfitura z czerwonej cebuli 62

pysznym dodatkiem do mięsa, szczególnie polecam ją do smażonej wieprzowej polędwicy. Konfitura z czerwonej cebuli również idealnie nadaje się do marynowanych śledzi , śledzie możemy ułożyć na konfiturze lub zrobić kanapki, czy tartinki z ciemnego chleba, na którym układamy po łyżeczce konfitury z czerwonej cebuli, oraz po kawałku śledzia. Tartinkę dekorujemy natką pietruszki. Najlepsza konfitura z czerwonej cebuli, składniki: 5 sztuk

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania