Ogórki małosolne to nasze narodowe dobro. Tego smaku nie da się porównywać z niczym innym! Żałuję, że sezonowo tak rzadko goszczą np. w restauracjach jako składnik dań – byłaby to świetna reklama dla świata. Na szczęście wciąż mnóstwo osób przyrządza je samodzielnie w domu – mam nadzieję, że ta tradycja nie zaniknie i Was do tego z całego serca zachęcam. Ogórki małosolne przy odpowiednim przygotowaniu robi się całkiem szybko i sprawnie, dlatego wygodniej jest przygotować od razu większą ilość. Jeśli r... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...