szatkowanym szczypiorkiem lub ziołami i polać oliwą z oliwek. Jajka faszerowane awokado są cudowne w smaku i pięknie wyglądają . Jeśli zostaje mi trochę pasty z awokado, to smaruję nią kanapkę :-). Życzę smacznego! Z czym jeszcze podawać jajka faszerowane na wielkanocny stół? Przystawka sprawdzi się doskonale nie tylko na święta, ale także na imprezy typu: sylwester, andrzejki, imieniny czy urodziny. Jajka
Ania gotujezadowolą każdego miłośnika mięsa. Pieczenie boczku w piekarniku jest bardzo łatwe i nie wymaga wiele wysiłku, a efekt końcowy jest naprawdę imponujący. Aromatyczne plastry boczku będą idealnie pasować do kanapek na śniadanie lub kolację, świetnie sprawdzą się również na świątecznym stole. składniki na 2,5 kg wędliny 2,5 kg surowego boczku 5-10 łyżek oleju
Smakowite Daniamagnez, fosfor, potas, siarkę, miedź, mangan, jod. Ile kalorii ma jajko? Niewiele. Mniejsze sztuki mają około 70 kcal, większe – 90 kcal. Oznacza to, że śmiało możemy dodawać je do kanapek, nie podbijając przy tym kaloryczności dania. Jajka są bardzo sycące, więc po śniadaniu złożonym np. z pełnoziarnistego chleba, masła, awokado i jajka na twardo będziemy czuć się najedzeni jeszcze przez
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zdrowa zapiekanka z tuńczykiem i oliwkami. Czy jesteś fanem tuńczyka z puszki? Ja zawsze trzymam kilka puszek w mojej szafce. Zazwyczaj wykonuję z niego pasty na kanapki. Jednak tym razem postanowiłam zaszaleć! Tuńczyk znakomicie pasuje do makaronu. Wierzch zapiekanki posypany serem i oliwkami oraz soczystymi pomidorami smakuje obłędnie. Jednak aby zapiekanka była smaczniejsza i zdrowsza warto dodać do niej olej
Zdrowy Styl JoannyPyszna prosta sałatka jajeczna. Idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole jako dodatek do pieczywa lub pieczonych wędlin. Ja przygotowuję ją częściej nie tylko na święta i zajadam do kanapek. Spróbujcie będzie pysznie.... Zobacz przepis
Swojskie jedzonkorównież łososia drobno pokroić, wymieszać z żółtkami i tym nafaszerować jajka. ? Białka, które pozostały po ścięciu wierzchów, pokroić drobno i wymieszać z resztą masy żółtkowej. Używać jako pasty do kanapek
To co kochamjajkami i mąką ziemniaczaną to z pewnością nowość również dla wielu z Was. Ale polecam, bo są bardzo zaskakujące smakiem. Ja zrobiłam z dwóch porcji i poszły nawet do kanapek. Składniki: ? 2 filety z kurczaka ? 300 g pieczarek ? 3 jajka ? 4 łyżki mąki ziemniaczanej ? 2 ząbki czosnku ? sól, biały pieprz do smaku ? 150 g sera żółtego ? natka pietruszki ? olej
To co kochamnowych walorów smakowych, a wygląda również nietuzinkowo. To doskonały pomysł na obiad, kiedy podaję ją na gorąco z sosem pieczarkowym. Również doskonale się spisuje podawana na zimno na kanapki z ogórkiem konserwowym. Składniki: ? 250 g łopatki wieprzowej ? 250 g wołowiny ? 250 g boczku surowego ? 2 jajka ? 2 cebule ? 1 bułka kajzerka ? 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ? 1/2 łyżeczki majeranku
To co kochamrazem do piekarnika trafiła karkówka w foli, naszpikowana ziarnami jałowca. Mięso po upieczeniu jest kruche, miękkie i aromatyczne. Smakuje na ciepło w plastrach do obiadu i na zimno do kanapki. Ostatnio wszystkie mięsa piekę w folii, bo nie są wysuszone i nie pryskają w piekarniku, co ułatwia mi życie. Składniki: ? karkówka wieprzowa ok. 1,5 kg ? 15 ziaren jałowca
To co kochamtrzeba chować, a nie jesteśmy do tego przyzwyczajeni, bo przez ostatnie 3 lata żaden z naszych kotów nie buszował po blacie i nie robił takich rzeczy. Teraz pilnujemy nawet kanapek, bo wystarczy odwrócić się, a wędlina znika. Składniki: ? 4 małe okrągłe cukinie ? 500 g mięsa mielonego z indyka ? 1 cebula ? 1 łyżka siemienia lnianego w ziarnach ? 1 łyżka siemienia lnianego
To co kochamkonfiturze są małe, jędrne, słodkie i cierpkie owoce. Ta z jabłkami i cytryną jest lekko kwaskowa o wyraźnym smaku, idealna do mięsa czy do każdego sera na kanapkę. Składniki: ? 2 kg żurawiny ? 600 g cukru ? 5 jabłek ? sok z 3 cytryn Wykonanie: ? Żurawinę przed smażeniem zamrozić na co najmniej 24 godziny, aby straciła goryczkę. ? Owoce żurawiny przepłukać wodą i przebrać
To co kochamKonfitura z czerwonej cebuli to świetny dodatek do pieczonych mięs, wędlin, pasztetów, serów czy do dań z grilla. Świetnie sprawdzi się również na tartach, tostach, burgerach czy nawet zwykłych kanapkach z masłem lub smalcem jak kto woli. Składniki: ? 6 cebul czerwonych ? 2 łyżki masła ? 5 łyżek cukru brązowego ? 250 ml wina czerwonego wytrawne ? 2 łyżki octu balsamicznego ? sól, pieprz Wykonanie
To co kochamkwaśna, ostra czy pikantna. Smakuje jesienią, pachnie świętami i wygląda jak słońce zamknięte w słoiku. Dżemik wyszedł kwaskowy i wydawać by się mogło, że jest z pomarańczy. Super na kanapkę, do naleśników, bułeczek, pączków, ale ja mam dla niego bojowe zadanie – będzie nadzieniem świątecznego staropolskiego piernika. Składniki: ? 2,5 kg dyni bez skóry ? 2 szklanki cukru ? 3 pomarańcze
To co kochamZawsze powtarzam, że nie licząc przygotowania kanapki śledziowej (którą uwielbiam i robię dosyć często) nie czuję się ekspertką jeśli chodzi o przygotowanie śledzi. W zasadzie robię je stosunkowo rzadko (jedynie przy świętach). Zazwyczaj korzystam z jakichś znalezionych w gazecie czy internecie przepisach. Przepis na śledzie po francusku, z wykorzystaniem musztardy francuskiej, zapisałam sobie do wypróbowania już dawno temu. Pomyślałam
Smaki Na Talerzu