Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Schab pieczony z śliwą w środku to świetny pomysł na obiad z dodatkiem ulubionego sosu lub jako wędlina na kanapki dla całej rodziny. Idealne danie na świąteczny stół lub imprezę. Pieczony schab jest bardzo smaczny, delikatny i kruchy, a dodatek w postaci suszonej śliwki idealnie podkreśla
Marta GotujeDziś mięsko na kanapkę. Zrolowany boczuś nadziałam mięskiem mielonym z cebulką. Wędlinka palce lizać. składniki: 1, 5 kg chudego boczku bez skóry 650 g mięsa mielonego z łopatki 1 czerwona cebula 1 jajko 3 łyżki kaszy manny sól,pieprz Kamis ognista mieszanka przypraw Kamis olej Boczek rozciąć wzdłuż aby mięso tworzyło jeden duży płat. Mięso oprószyć ognistą mieszanką przypraw
Monia miesza i gotujeOdstawić na 20 minut. Piec w temp.200 stopni, 40 minut. Po wyjęciu z pieca, odczekać 5 minut i można kroić. Dobrze smakuje z sosem chrzanowym lub z zieloną sałatą. Kanapka jest równie smaczna na zimno
Kulinarny karnet Christopherawcześniej zapowiedziałam, przedstawiam Wam jedną z moich past do kanapek, za którą przepadam. Składniki: 1/2 makreli wędzonej 3 jajka na twardo pęczek koperku majonez pieprz do smaku Wykonanie: Jajka zamiast kroić, ścieram na tarce z grubymi oczkami, koperek drobno siekam, a w makreli oddzielam ości i rozdrabniam. Wszystkie składniki mieszam z majonezem (ilość wg uznania, ja dodałam ok 3 łyżek
Taste Of My Daynaprawdę zależy to tylko od naszej wyobraźni. Świetnie pasuje do mięs i serów, może być bazą sosu do sałatki, można smarować nim chleb i tworzyć dzięki temu wspaniałe kanapki... Albo pójść na łatwiznę i połączyć je z makaronem, o tak: A Wy jakie macie pomysły na wykorzystanie pesto? :) Smacznego
Kulinarne zapędy Kokosadlaczego głównie kojarzona z semitami. Wikipedia wspomina, że o hummus toczy się kulinarna wojna między Libanem a Izraelem. Mnie zasadniczo obchodzi jedynie to, że jest to smaczna alternatywa do kanapek ;) Oryginalnie do hummusu powinno się używać pasty tahini, jeśli takową mamy, lista składników zmniejsza się o sezam i dwie łyżki oliwy. Ponadto używać powinniśmy oleju sezamowego. Ja takiego nie miałam
Kulinarne zapędy KokosaBagietka z kurczakiem Wartości odżywcze dotyczą jednej kanapki Przepis: Skład : 200 g piersi z kurczaka150 g bagietki korzennej80 g jogurtu greckiego lekkiego100 g papryki czerwonej50 g cebuli czosnek granulowany Przygotowanie : Smażymy kurczaka, kroimy paprykę, cebule, rozkrajmy bagietki Smarujemy bagietka jogurtem z dodatkiem czosnku
Sylwetka Od KuchniUwielbiam tortille. Gdy jeszcze chodziłam do pracy (przed urlopem macierzyńskim) robiłam je często zamiast kanapek, w domu na obiad, na kolację, a czasem nawet na śniadanie :) Są pyszne i zawierają sporo warzyw - mięso traktuję tylko jako dodatek, a nie składnik główny. Zazwyczaj robię z kurczakiem, tu akurat miałam łopatkę. Choć wolę kurczaka, wieprzowina to jednak twarde mięso i nie bardzo
chwile dla mniewystudzeniu w słoiku z łopatką tworzy się galaretka, która otacza mięso, a na powierzchni tworzy się cienka warstwa smalcu. Taka mielona łopatka jest idealna po pokrojeniu jako obkład na kanapki. 1 kg łopatki wieprzowej 2 łyżki majeranku 1 łyżka soli 1 łyżka soli peklowej 1 łyżka czosnku granulowanego 1 szklanka zimnej wody 1 łyżka żelatyny spożywczej ½ łyżki czarnego pieprz mielonego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięminut. Do pozostałego miodu dodajemy odrobinę wody i pozostały sezam, dokładnie mieszamy i sos jest gotowy. Kurczaka serwujemy z sosem jako danie główne lub jako pieczeń na kanapki. Smacznego
Kuchnia Łukaszazamarynować i upiec, to będzie niesamowicie soczysty i smaczny. Dziś właśnie prezentuję przepis na pierś z indyka zapiekaną w śmietanie, czosnku i rozmarynie, która może służyć jako pieczeń na kanapki lub jako danie główne. Zapraszam! Składniki: Pierś z indyka (1,5 kg) 400 g śmietany (18%) 4 ząbki czosnku 4 łyżki sosu sojowego łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pieprzu gałązka
Kuchnia Łukaszadługo pieczoną wieprzowinę. Dzisiaj wykorzystałam przygotowane w ten sposób mięso do przygotowania kolorowych bułek. Wystarczy jedna bułka, trochę warzyw, sos, mięso a nawet owoc i powstaje jesienna, kolorowa, pyszna kanapka do szkoły czy pracy. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikwodę i mielimy blenderem. Doprawiamy solą za każdym razem do smaku. I tak do wykorzystania całej ciecierzycy. Na końcu smakujemy, ewentualnie doprawiamy solą. Powstał nam hummus, pyszna pasta na kanapki. Mi smakuje bardzo. Na zdjęciach niżej propozycje podania
Mango Papajamozzarella ucieramy na tarce o grubych oczkach. Prosciutto rwiemy na małe kawałki. 2. Czosnek mieszamy z oliwą i szczyptą oregano i nakładamy po łyżeczce na kromki. Następnie posypujemy kanapki serem a na wierzch kładziemy kawałki prosciutto. 3. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 5 minut. Po wyjęciu z piekarnika dekorujemy rukolą. Gotowe
My Culinary Artjakiś czas podlewać powstającym sosem [ ja przełożyłam mięso do rękawa i pod koniec pieczenia rozcięłam rękaw] .Wyjąć i ostudzić.Pokroić w plastry i podawać na zimno do kanapek
Moje domowe kucharzenie