Sałatka z zielonych pomidorów sprawdzi się idealnie na zimę do obiadu oraz dodatek do kanapek. Ma delikatny, słodko – kwaśny smak. Jeśli nie wiesz co zrobić z niedojrzałymi pomidorami, to polecam zrobić kilka słoików sałatki. Przepis jest wyjątkowo prosty i szybki w wykonaniu. Do sałatki wykorzystuję nadmiar zielonych pomidorów, a najczęściej te, które nie zdążą już dojrzeć. Każdego roku pomidory
Ania gotujePyszne mięso, wprost rozpływa się w ustach, idealne na kanapki. Jedno gotowanie -a trzy smaki. Uwielbiam mieć takie zapasy. Zawsze pod ręką coś pysznego i zdrowego. Tym razem chude mięsko schab i szynka. Pasteryzowane metodą tyndalizacji (czyli trzykrotnej pasteryzacji w odstępach 24 godzin)dzięki czemu długo mogą stać w piwnicy. Bardzo prosty przepis i domowa szyneczka gotowana gotowa i wiesz
Swojskie jedzonkodusić pod przykryciem, aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne. Szakszuka z cukinią to pomysł na pyszne i pożywne śniadanie. Jest to świetna alternatywa dla kanapek. Często u nas w domu gości w weekend, kiedy mam więcej czasu na zrobienie pysznego śniadania. Jednak tym razem moją szakszukę podałam na bardzo szybki obiad ze świeżym pieczywem. Polecam
Gotuj z Prezesemswojego ogródka i zrobiłam kilka słoików ogórków w curry . Ogórki w curry to świetny pomysł na pyszne przetwory z ogórków. Można je zajadać jako dodatek do obiadu lub na kanapce. Ogórki w curry są chrupiące, słodko-kwaśne, a ja uwielbiam takie smaki. Ogórki w curry to jedne z naszych ulubionych przetworów, co roku przygotowuję kilka słoików tych ogóreczków i zimową
Gotuj z Prezesemnadmiar. Sałatka z cukinii z dodatkiem marchewki, papryki i cebuli to jedna z lepszych sałatek jakie można uszykować na zimę. Będzie idealnym dodatkiem do obiadów, hot – dogów czy kanapek. Pyszna, chrupiąca, słodko-kwaśna sałatka z cukinii poleca się na zimę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na sałatkę z cukinii – do słoików: 2 kg cukinii 3 duże cebule 2 czerwone
Gotuj z PrezesemPrażone jabłka do słoików na zimę, to wspaniały i bardzo uniwersalny przepis. Sprawdzą się nie tylko do szarlotek, ale i do placków lub naleśników, a nawet na kanapki lub do ryżu. - prosty przepis - tylko kilka składników - bez pasteryzowania słoików
AniaGotuje.plKeto pâté z wątróbki to pyszny pasztet do smarowania. Pełen wartości odżywczych oraz smaku stanowi świetny pomysł na niskowęglowodanowe śniadanie. Idealny do kanapek na bazie keto pieczywa i nie tylko... Artykuł Keto pâté z wątróbki do smarowania (Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta Keto, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie
Modern Cave GirlPrzepis na ten sos mam od koleżanki z pracy. Jest rewelacyjny! Jest idealny do kanapki, wędlin, grzanek, jako dodatek do sosów, pizzy - do czego dusza zapragnie. Składniki: 3 kg papryki czerwonej 7 papryczek chilli 2 główki czosnku 300 g koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki octu 1,5 szklanki cukru 1/4 szklanki oleju 3 płaskie łyżki soli 5 kulek ziela angielskiego
Kuchnia domowa Aniczekolady. Do tego całość zamykamy w słoikach, by zimą delektować się tym niezwykłym smakiem. - tylko 3 składniki - bez stosowania pasteryzacji - czekoladę można zamienić na kakao - super na kanapki, do placków, naleśników
AniaGotuje.plOstatnio pokazywałam Wam tutaj przepis na fantastyczne, wegetariańskie klopsiki z bakłażana. Dzisiaj pokazuję, jak możecie je wykorzystać Przygotowałam ultra kolorową michę szczęścia inspirowaną wietnamską kanapką banh mi, którą zwykle podaje się z pasztetem i w bułce. Moje banh mi bowl z klopsikami z bakłażana bazuje … Artykuł Banh mi bowl z klopsikami z bakłażana – kolorowa micha z ryżem
Flymetothespoonwydaje się dość kuriozalne. To zabrzmi nieskromnie, ale jak dla nas najlepsze burgery to te, które sami robimy w naszej kuchni. Mamy pełną kontrolę nad tym, co trafia do kanapki, staramy się wybierać najlepsze składniki, sami robimy też bułki, które są nie tylko naturalne i smaczne, ale też tak uformowane, aby po złożeniu burgera można było wziąć go w dłonie
Kulinarna PolskaSzukacie pomysłu na pyszną i szybką pastę do chleba? Mam dla Was ciekawą propozycję! Pastę przygotowałam ostatnimi czasy na kolację. Użyłam produktów, które miałam w lodówce
Przepiski.plMarynowane ogórki do słoików z marchewką i koperkiem w octowej lekko słodkiej zalewie - pyszny dodatek do mięs, ale i na kanapki. Składniki: 750 g ogórków gruntowych, półtorej szklanki wody, 3/4 szklanki octu, 3/4 szklanki cukru, 2 średnie marchewki, czubata łyżeczka gorczycy, kilka ziaren czarnego pieprzu, koperek - 4 gałązki, łyżka soli Przygotowanie: Ogórki myjemy, kroimy na plastry - można za pomocą
Lena Gotuje