Pamiętam, że jako dziecko byłam fanką paprykarza szczecińskiego. Jak tylko rodzicom udało się go kupić, potrafiłam cały dzień jeść wyłącznie kanapki 😄 Dzisiaj co prawda raczej nie szalałabym już tak bardzo z kanapkami, w końcu nie można cały dzień jeść wyłącznie chleba, ale sentyment pozostał, i to całkiem spory. Tak się złożyło, że z wczorajszego obiadu zostało mi trochę kaszy jęczmiennej
Z notatnika dietetykaalign="aligncenter" width="1024"] Pasta z tuńczyka i serka wiejskiego[/caption] Zobacz inne przepisy na pasty do pieczywa: Pasta Z Jajek I Twarogu – Pyszna Klasyka Pasta Z Boczku – Na Kanapki Pasta Jajeczna Z Suszonymi Pomidorami Pasta Na Kanapki Z Sardynkami Pasta Twarogowa Do Pieczywa Pasta Z Ryby W Pomidorach Artykuł Szybka pasta z tuńczyka i serka wiejskiego pochodzi z serwisu
e-PrzepisyKulinarneSłowacka sałatka ziemniaczana z jajkami w zalewie słodko-kwaśnej Kuchnia słowacka nie jest zbyt popularna w naszym kraju, a szkoda. Chociaż jest dość ciężka i tłusta
KorniszonkiDzień dobry :-) Nie mogłam się jakoś po tych świętach ogarnąć i dlatego pierwszy post w tym roku dopiero dzisiaj. Zaczynam od pysznego mięska, idealnego na kanapki. Przepis pochodzi z książki " Wędliny domowe " Polecam, warto zrobić, bo smakuje rewelacyjnie, nie to co ze sklepu :-) Miłego dnia kochani :-) Składniki: 2 kg karkówki 2 łyżki stołowe peksoli 5 ziaren ziela angielskiego 5 ziaren(...)stopni i pieczemy 15 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy około 2 godzin (1 godz na 1 kg mięsa). Po wyjęciu studzimy. Mięsko idealne na kanapki lub można przygotować sos i będzie na obiad :-) Smacznego
kruche babeczkiCarnitas to szarpana wieprzowina po meksykańsku odpowiednik amerykańskiego pulled pork . Szarpana wieprzowina to doskonały sposób na wolno pieczone mięso do kanapek na ciepło. Mięso robi się samo. Wystarczy umieścić wszystkie składniki w żeliwnym garnku i wolno piec w piekarniku. Porcję mięsa pieczemy wolno i długo, około 4 godzin w zależności od ilości mięsa. Najlepszym typem mięsa jest karkówka lub łopatka(...)soczyste i aromatyczne. Rewelacyjna długo duszona szarpana wieprzowina o smaku wędzonego chipotle, kajeńskiego pieprzu i słodkiej papryki ma wiele zastosowań. Z carnitas na ogół przygotowuję wraps lub napełniam mięsem kanapki . Carnitas z karkówki 5 – 6 wraps Składniki: 1, 4 kg karkówki bez kości 400 g pokrojonych pomidorów 3 łyżki melasy 2 łyżki winnego octu 2 suszone chipotle 1 łyżeczka
codojedzeniaPierogi leniwe , pyszne kluski z twarogiem Leniwe pierogi , leniwe kluski lub po prostu leniwe to klasyka polskiej kuchni. Delikatne kluseczki z twarogu i mąki można przygotować
KorniszonkiKeto bułki z mąki sezamowej Keto śniadanie niejedno ma imię Ogólnie nie jestem fanką pieczywa, w tym także keto pieczywa. Uważam, że znacznie lepiej jest się uniezależnić od standardowych kanapek na śniadanie , bo jest wiele innych śniadaniowych propozycji, które prezentują sobą znacznie wyższy poziom pod względem gęstości odżywczej. Czyli inaczej mówiąc posiadają większą koncentrację składników odżywczych i witamin. Niemniej zdaję(...)sobie sprawę, że od czasu do czasu ochota na kanapkę czy też na burgera z prawdziwego zdarzenia może się pojawić. Wtedy takie niskowęglowodanowe bułki, które nie namieszają w makrach są prawdziwym wybawieniem. Oczywiście nie musicie się ze mną zgadzać w powyższej kwestii – każdy układa sobie keto jadłospis według własnych upodobań. To tylko tak gwoli wyjaśnienia dlaczego keto pieczywo
Modern Cave GirlCześć! Upiekłam tę pieczeń z myślą o kanapkach do pracy czy do szkoły. Bardzo lubimy w domu swojskiej roboty wszelakiego rodzaju mięsa. Ten smak i aromat! Żadna wędlina ze sklepu nie zrówna się ze swojskim wypiekiem. Składniki: * 1 kg mielonej karkówki lub łopatki wieprzowej * 1 jajko * 1 cebula * 3 ząbki czosnku * 3 łyżki bułki tartej * 1 łyżka mąki ziemniaczanej * sól(...)spodzie). Piekłam 1 godzinę w 180 stopniach. Przed włożeniem wyrównałam wierzch dłońmi zanurzonymi w mące ziemniaczanej. Po upieczeniu odstawiłam by mięso odpoczęło. Upiekłam tę pieczeń z przeznaczeniem na kanapki, więc nie kroiłam jej na ciepło a poczekałam aż ostygnie. Podczas pieczenia wytopił się tłuszcz. Jeszcze ciepły odlałam z foremki. Użyłam do upieczenia pieczeni rzymskiej foremek aluminiowych firmy Stella. Nie jest
Pieprzyć z FantazjąWigilijna kapusta z grzybami Wigilijna kapusta z grzybami to moje ulubione świąteczne danie. Wspaniale smakuje nie tylko podczas wigilijnej wieczerzy ale także w pierwszy i drugi
KorniszonkiKrokiety orzechowe Uwielbiam krokiety orzechowe za ich intensywny, gorzkawy smak i aromat pietruszki. Są przepyszne z kapustą z grzybami i jako dodatek do ryby - smażonego karpia
KorniszonkiKotleciki grzybowe z suszonych prawdziwków Kotleciki z suszonych grzybów oraz panierowane kapelusze prawdziwków robiła moja św. pamięci Babcia. Na wiele lat grzybowe kotleciki zniknęły z naszego
KorniszonkiPiernik staropolski z orzechami, rodzynkami i skórką pomarańczową Prawdziwy piernik staropolski dojrzewa dwa razy - pierwszy raz po zarobieniu ciasta, drugi raz po upieczeniu. Ten piernik , pełen
KorniszonkiPierniki z witrażem z landrynek Pierniczki z okienkiem wypełnionym witrażem z landrynek to piękna i pyszna ozdoba świąteczna. Ich wykonanie jest banalnie proste, a efekt końcowy
KorniszonkiKruche ciastka z pieczątką Ciastka z pieczątką lub ciastka ze stempelkiem są uroczym i pysznym dopełnieniem nie tylko świątecznych posiłków. Ich przygotowanie to czysta przyjemność, szczególnie
Korniszonki