Domowa wędlina albo pieczeń do obiadu - zależy kiedy i jak grubo pokroimy:-) Doskonale smakuje zarówno na zimno, do kanapek jak i na ciepło, na obiad, koniecznie polane sosem. Marynowanie zajmuje kilka dni ale dzięki temu mięso jest dobrze doprawione nie tylko z wierzchu ale również w środku. Składniki: ok. 2 kg surowej szynki wieprzowej Zalewa: 3 szklanki przegotowanej, zimnej
Ze smakiem bez glutenuiść po tym samemu. Od czasu do czasu następowała zmiana strony brzegu za pomocą równie urokliwych mostów linowych. W końcu w okolicy młynu można było spokojnie zjeść. Na zdjęciu kanapki z jednym z moich ulubionych dodatków :) Myślę, że poznajecie tą roślinę :) Do tego coś, co jest fenomenem w byłej Czechosłowacji. Cola lana z kija. Idziemy dalej i wchodzimy
Kryzysowa Książka KucharskaMleko podgrzewamy, dosypujemy cukier i mieszamy do jego rozpuszczenia. Masło ucieramy, wlewamy ostudzone mleko i miksujemy na małych obrotach. Następnie wsypujemy mleko w proszku i ucieramy. Ciasto Mleczna Kanapka: Biszkopt kroimy w poprzek i wykładamy na 1 placek, krem mleczny,przykrywamy drugim plackiem. Polewamy rozpuszczoną czekoladą 50 g z mlekiem ok. 5 łyżek. Robimy esy floresy i zajadamy się
Różne smaki w kuchniSzybka i prosta pasta na kanapki. Wystarczy twaróg, jajka, cebulka. Może gruby, świeży, zielony i duuuży szczypior? Mmmmm. Będzie pasował, akurat nie miałam, ale takie połączenie znam. Kombinując możecie dodać serek wiejski, maślankę, suszone pomidory, koper włoski i oliwki. Wytrawne smaki na śniadanie lub przekąskę przed obiadem? Czemu nie.. Podawajcie udekorowane czymś zdrowym zielonym - natką, szczypiorem, koperkiem
Zasmakuj Kuchninastępnie dodajemy kaszę, serek kanapkowy Bieluch i pociętego na kawałki banana. Z mleka wyjmujemy łupinę wanilii. Blendujemy wszystko na jednolitą masę, dodając stopniowo mleko. Jeżeli chcecie sami smarować sobie kanapki, a wasz poziom słodyczy jest jeszcze wymagający, możecie dorzucić do całości 2 daktyle, bądź większą ilość banana. Pamiętajcie, żeby oddzielić mniej słodki krem dla maluszka. Krem może być przechowywany
Krupeczkipyszne delikatne mięso z polędwiczki wieprzowej. Dodatkowy bonus jest taki, że jeśli zostanie wam kawałek z obiadu, możecie po ostygnięciu pokroić ją i użyć jako pysznej domowej wędliny na kanapki. Moja rada: Jeśli kupujesz polędwiczkę i chcesz ją robić tylko swojemu maluszkowi, albo w Twojej rodzinie mięso jada się w małych ilościach, podziel ją na 3 kawałki i zamroź
Krupeczkiteż pewna zasada, że gdy już przelejemy smalec w docelowe naczynia nie powinno się go ruszać aż do wystudzenia w przeciwnym razie smalec może robić się kaszkowaty. Ja uwielbiam kanapki ze smalcem w towarzystwie ogórka kiszonego lub małosolnego
W garach u Gosioctu zastąpiłam octem balsamicznym, dzięki czemu moje jaja mają fajny beżowy kolorek - wyglądają, jakby nie były obrane ze skorupek. Takie jaja świetnie smakują z różnymi sosami, w sałatkach, na kanapkach, a nawet w towarzystwie mięs z grilla. składniki: 10 jaj 1 cebula 10 ząbków czosnku zalewa: 1 szkl wody 1/2 szkl octu 1/2 szkl octu balsamicznego 1 łyżeczka soli
6nieboDziś przepis na przepyszny , aromatyczny olej z liści bazylii ,tak rozpowszechniony w kuchni śródziemnomorskiej.Wspaniały dodatek do sałatek,mięs ,kanapek , kurczaka,ryb,warzyw.Bazylii , przypisywano czarodziejskie moce już w Starożytnym Rzymie ,ponieważ słowo bazylia odwoływało się do bazyliszka, ponieważ właśnie ta roślina była traktowana jako talizman przeciwko tego potwora. 1 pęczek świeżej bazylii Oliwa z oliwek ( ja dałam ok pół
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipory używałam miąższu awokado jako smarowidła do kanapek, albo jako składnika sałatek, czyli z tego co się orientuję, tak jak większość z Was. Tymczasem owoc jest bardzo smaczny także na ciepło. Świetnie skomponuje się na przykład z makaronem, czy kaszą, w daniach z rybami, owocami morza, czy kurczakiem. Może być świetną podstawą do stworzenia fantastycznej przystawki, zapiekanej z tak dowolnymi
PichceniomaniaRozpływający się w ustach DOMOWY PASZTET Z PIECZARKAMI będzie idealnym dodatkiem do każdej kanapki, a podczas bardziej uroczystej okazji spokojnie może stanowić centralny punkt wieczoru! Artykuł DOMOWY PASZTET Z PIECZARKAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEkolejne porcje, polewając olejem, aż do wyczerpania składników. Masa ma być bardzo gęsta – to ma być pasta, nie pesto (czyli sos). Pasta z czosnku niedźwiedziego może być wykorzystana do kanapek z wędliną, twarogiem, do grzanek, do jajek na twardo, do grilla… i nie tylko. Przepis znalazłam na blogu Zielony stolik . Dla walorów smakowych, zdrowotnych, dla samej przyjemności gorąco polecam, życzę
mojewypiekiinietylkonich prosty ketchup , wegański majonez , sos jogurtowy z miętą lub sos orzechowy i podawać w „kubełku”. Wybór sosu zależy od Twoich preferencji. Boczniaki możesz również wsadzić do kanapki lub tortilli, polać wybranym sosem i dorzucić ulubione warzywa. W taki sposób otrzymasz pysznego wrapa. Artykuł Boczniaki w panierce pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanmożecie przygotować w formie – będzie wtedy grubsza i puszystsza lub na płaskiej blaszce od piekarnika – będzie cieńsza i bardziej chrupiąca. Focacci możecie użyć także jako pieczywa do kanapek. Focaccia z rozmarynem: 500 g mąki pszennej ok. 280 – 300 ml ciepłej wody 1 saszetka suszonych drożdży instant (7-8 g)* 1 czubata łyżeczka soli 2 płaskie łyżeczki cukru
Poezja smakuCoś innego na kanapki,pyszna pasta którą zrobicie w 5 min. polecam gorąco!! Składniki: 100g wędzonego łososia(w plastrach) 150 g twarożku kremowego(ja daję Mój ulubiony) łyżeczka majonezu pół łyżeczki musztardy miodowej sól,pieprz do smaku 3 łyżeczki pokrojonego szczypiorku (można również dodać odrobinę koperku) Przygotowanie: twarożek,łososia,majonez i musztardę rozdrabniamy blenderem,doprawiamy solą i pieprzem (sól
Swojskie jedzonko