kanapka - 6539 przepisów (strona:169/436)

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z AWOKADO 286

wszystko dokładnie  doprawiając solą i pieprzem. Farsz nałożyć w wycięte części jajek, w jak największej ilości. Jajka ułożyć na półmisku. Udekorować zieleniną. Pozostałą, niewykorzystaną część pasty użyć na kanapki

Calzonella.com
Fit sałatka z kurczakiem w sezamie 423

chcecie wiedzieć więcej na ten temat odsyłam Was od fachowej literatury. Ja wspomnę tylko, że musi być spożywany na zimno by zachował swoje właściwości np. jako dodatek do sałatek, kanapek, różnego rodzaju past czy koktajli. Jeśli zachęceni jego właściwościami zdecydujecie się na zakup oleju poszukajcie takiego dobrej jakości, świeżego, naturalnego,  nierafinowanego i niekonserwowanego, ja polecam oleje od Oleania. Kurczak

Cynamonowe szczęście
DIP Z BURACZKÓW 158

Smakiem tego dipu byłam sama zachwycona ,niespodziewałam się takiej ferii smaku , jednak był mocno wyczuwalny smak buraczka , czyli o to nam chodziło w zrobieniu  tego dipu.Polecam  do kanapek,dań obiadowych i na dietę , krakersów ,grzanek itp.Zapraszam. 35 dąb.buraków 0.5 papryczki chilli 1 ząbek czosnku 0.5 kubka jogurtu greckiego 0.5 łyżki miodu 1 łyżka oliwy z oliwek Odrobinę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Szynka peklowana 210

Doskonała szynka, wędlina domowa, smakuje wyśmienicie na kanapce, w sałatce, do obiadu lub solo.  Dobra na zimno i na ciepło.  Warto zrobić taką szyneczkę nie tylko na Święta :)  Szynka peklowana   1, 5 kg szynki 2, 5 l przegotowanej, zimnej wody Peklowanie: 1, 5 łyżki soli peklującej 6 ząbków czosnku 4 kulki ziela ang 2 listki laurowe

Takie tam pichcenie
Pasta z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami i kaparami 124

Witajcie😊 Na dzisiejsze śniadanie trochę już za późno, ale może przygotujecie moją pastę na jutro? Pasty kanapkowe są wspaniałym urozmaiceniem śniadania. Nie mówię, że tradycyjne kanapki z serem i pomidorem są nie dobre, bo bardzo je lubię, ale po jakimś czasie są dla mnie nudne i w tedy sięgam po różnego rodzaju pasty kanapkowe. Kasza jaglana jak już wspominałam

kulinarne odsłony pati
Schab wolno pieczony 165

przyda. Schab wolno pieczony w niskiej temperaturze możemy podawać zarówno na ciepło, tak jak zrobiłam to ja, z dodatkiem pure z ziemniaków lub na zimno, jako wędlinę do kanapek. Myślę, że z dodatkiem domowego chrzanu czy sosu tatarskiego będzie pysznym elementem świątecznego śniadania. Schab wolno pieczony Czas przygotowania: 26 godzin Składniki: 2 kg wieprzowego schabu olej rzepakowy 2 łyżeczki

Kulinarne przygody Gatity
I Festiwal Smaków Food Trucków w Gorzowie Wielkopolskim 162

wydarzenia 😊 Jakie atrakcje czekają na chętnych spróbowania food truck'owych przysmaków? Raminio Ramen Burger – burgery w japońskim makaronie Ramen Manufaktura Owoców w Czekoladzie Magic Fruits – owoce w czekoladzie Cubanos – kanapki w różnych odsłonach  Fresh Donuts – amerykańskie pączki z dziurką  Lubish Langosh – słowacki langosz Wheel Meal – kuchnia meksykańska Arabeska – kuchnia bliskowschodnia Beef'n'roll – burgery (dwukrotny Vice Mistrz Mistrzostw Burgerowych

Codzienna kuchnia niecodzienna
PIECZEN RZYMSKA 108

Znakomity przepis na PIECZEŃ RZYMSKĄ.  Pieczeń jest świetna zarówno jako dodatek do obiadu ( z ziemniakami i surówką) lub po prostu do kanapek. Nawet na zimno smakuje wyśmienicie. Polecam dla całej rodziny np. na niedzielny obiad. SKŁADNIKI: 3 szklanki ugotowanych ziemniaków 50 dag mielonego mięsa wieprzowego 2 łyżki rosołu  2 łyżki musztardy 2 jajka 2 duże cebule 2 łyżki

Moja Książka Kucharska
KAPUSTA SALATKOWA 105

KAPUSTA SAŁATKOWA  Przedstawiam dzisiaj przepis na kapustę sałatkową idealną jako dodatek do obiadu, na kanapkę lub po prostu jako zdrowa przekąska. Oprócz oczywiście kapusty, mamy tutaj m.in. paprykę słodką, marchew oraz cebulę. Polecam przepis na sałatkę z kapusty dla całej rodziny. SKŁADNIKI : na 3 kg kapusty 1 kg cebuli 1 kg marchwi 0,5 kg papryki czerwonej

Moja Książka Kucharska
Pasztet wieprzowo-drobiowy 176

Smaczny domowy pasztet z mięsa wieprzowego i drobiowego bardzo dobrze się kroi nawet w cienkie plastry. Idealny na święta, a także na co dzień na kanapki. Składniki: (2 średnie keksówki lub duża i mała) 800-900 g mięsa wieprzowego (dałam łopatkę) 400 g wątróbki drobiowej 2 udka z kurczaka 300 g słoniny 2 duże cebule 2 marchewki 2 pietruszki kawałek

talerz przyjemności
Sos twarogowo-jogurtowy do pieczonych warzyw 148

marchew, batat czy dynia oraz inne. Taki sos twarogowy wykorzystać możesz także do sałatek, np z brokuła czy kalafiora, a także do jaj. Sprawdzi się także jako "smarowidło" ma kanapki. Sos twarogowy może mieć wiele wariantów smakowych. Ja do mojego sosu dodałam czosnek i natkę pietruszki, ale możecie przygotować go również z innymi dodatkami, np z koperkiem, oliwkami, kaparami, mieloną

kolorowotorcikowo
KOTLETY Z MIĘSA I BROKUŁAMI 184

olej rzepakowy, rozgrzewam. Kładę kotlety. Smażę na rumiano z obu stron. Po usmażeniu przekładam na ręcznik papierowy by odsączyć nadmiar tłuszczu. Podaję na ciepło albo na zimno np. do kanapek

Gotowanie Patki
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 329

buraczkiem   Domowe rolmopsy z papryką   Śledź po kaszubsku II   Śledź wiejski Pasta z tuńczyka Pasta z tuńczykiem i oliwkami Śledź po kaszubsku Tuńczykowa pasta do kanapek Łososiowa przekąska fit Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej

Kulinarne przygody Gatity
Bułeczki z cukinią 100

wilgotne dzięki startej cukinii. Cukinia jest niewyczuwalna po upieczeniu. Do bułeczek dodajemy ulubione zioła, ciasto możemy również wzbogacić łyżką suszonych pomidorów. Długo zachowują świeżość, idealne na kanapki. Przepis z Domowej Cukierenki .  Polecam!     Bułeczki z cukinią   Składniki na 10 sztuk:   630g mąki pszennej 300ml ciepłej wody 10g drożdży instant (lub 30g drożdży świeżych

Smak mojej kuchni
Pasztet drobiowy z żurawiną 123

Kolejna propozycja na świąteczny stół. Pasztet drobiowy z żurawiną. Zamiast żurawiny możemy użyć suszonych śliwek. Pasztet delikatny, wilgotny, daje się rozsmarować na kanapce. Warto używać mieszanych mięs do pasztetu, smakują wtedy najlepiej. Trzeba jednak uważać, by pasztet nie wyszedł suchy, nie piec go zbyt długo, do masy warto dodać trochę wywaru z gotowania mięsa. Polecam!     Pasztet drobiowy

Smak mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania