tatarski to idealny dodatek do jajek, kanapek oraz mięs więc doskonale sprawdzi się na wielkanocnym stole. Oczywiście można kupić w sklepach gotowy sos ale zdecydowanie wolę ten domowy, zrobiony tak jak lubię. składniki: 10 łyżek majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 łyżka tartego chrzanu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 ogórki kiszone lub konserwowe 1/2 małego słoiczka marynowanych grzybków lub pieczarek
Monia miesza i gotujemarynacie a ta jest tu bardzo aromatyczna. Polecam na spotkania z przyjaciółmi czy na pyszny obiad całej rodzinki a jak jeszcze zostanie pokrójcie w plastry i będzie znakomity do kanapek. Schab duszony w winie z jabłkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePasta nie tylko idealnie nada się na kanapki. Rewelacyjnie wkomponuje się jako nadzienie do połówek jajek ugotowanych na twardo. Na Wielkanoc, jak znalazł ;) Składniki 3 jajka 1 garść rzeżuchy 100 ml oliwy z awokado sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Do jajek
R'n'G Kitchenwszystko dokładnie doprawiając solą i pieprzem. Farsz nałożyć w wycięte części jajek, w jak największej ilości. Jajka ułożyć na półmisku. Udekorować zieleniną. Pozostałą, niewykorzystaną część pasty użyć na kanapki
Calzonella.comchcecie wiedzieć więcej na ten temat odsyłam Was od fachowej literatury. Ja wspomnę tylko, że musi być spożywany na zimno by zachował swoje właściwości np. jako dodatek do sałatek, kanapek, różnego rodzaju past czy koktajli. Jeśli zachęceni jego właściwościami zdecydujecie się na zakup oleju poszukajcie takiego dobrej jakości, świeżego, naturalnego, nierafinowanego i niekonserwowanego, ja polecam oleje od Oleania. Kurczak
Cynamonowe szczęścieDoskonała szynka, wędlina domowa, smakuje wyśmienicie na kanapce, w sałatce, do obiadu lub solo. Dobra na zimno i na ciepło. Warto zrobić taką szyneczkę nie tylko na Święta :) Szynka peklowana 1, 5 kg szynki 2, 5 l przegotowanej, zimnej wody Peklowanie: 1, 5 łyżki soli peklującej 6 ząbków czosnku 4 kulki ziela ang 2 listki laurowe
Takie tam pichcenieWitajcie😊 Na dzisiejsze śniadanie trochę już za późno, ale może przygotujecie moją pastę na jutro? Pasty kanapkowe są wspaniałym urozmaiceniem śniadania. Nie mówię, że tradycyjne kanapki z serem i pomidorem są nie dobre, bo bardzo je lubię, ale po jakimś czasie są dla mnie nudne i w tedy sięgam po różnego rodzaju pasty kanapkowe. Kasza jaglana jak już wspominałam
kulinarne odsłony patiprzyda. Schab wolno pieczony w niskiej temperaturze możemy podawać zarówno na ciepło, tak jak zrobiłam to ja, z dodatkiem pure z ziemniaków lub na zimno, jako wędlinę do kanapek. Myślę, że z dodatkiem domowego chrzanu czy sosu tatarskiego będzie pysznym elementem świątecznego śniadania. Schab wolno pieczony Czas przygotowania: 26 godzin Składniki: 2 kg wieprzowego schabu olej rzepakowy 2 łyżeczki
Kulinarne przygody Gatitywydarzenia 😊 Jakie atrakcje czekają na chętnych spróbowania food truck'owych przysmaków? Raminio Ramen Burger – burgery w japońskim makaronie Ramen Manufaktura Owoców w Czekoladzie Magic Fruits – owoce w czekoladzie Cubanos – kanapki w różnych odsłonach Fresh Donuts – amerykańskie pączki z dziurką Lubish Langosh – słowacki langosz Wheel Meal – kuchnia meksykańska Arabeska – kuchnia bliskowschodnia Beef'n'roll – burgery (dwukrotny Vice Mistrz Mistrzostw Burgerowych
Codzienna kuchnia niecodziennaZnakomity przepis na PIECZEŃ RZYMSKĄ. Pieczeń jest świetna zarówno jako dodatek do obiadu ( z ziemniakami i surówką) lub po prostu do kanapek. Nawet na zimno smakuje wyśmienicie. Polecam dla całej rodziny np. na niedzielny obiad. SKŁADNIKI: 3 szklanki ugotowanych ziemniaków 50 dag mielonego mięsa wieprzowego 2 łyżki rosołu 2 łyżki musztardy 2 jajka 2 duże cebule 2 łyżki
Moja Książka KucharskaKAPUSTA SAŁATKOWA Przedstawiam dzisiaj przepis na kapustę sałatkową idealną jako dodatek do obiadu, na kanapkę lub po prostu jako zdrowa przekąska. Oprócz oczywiście kapusty, mamy tutaj m.in. paprykę słodką, marchew oraz cebulę. Polecam przepis na sałatkę z kapusty dla całej rodziny. SKŁADNIKI : na 3 kg kapusty 1 kg cebuli 1 kg marchwi 0,5 kg papryki czerwonej
Moja Książka KucharskaSmaczny domowy pasztet z mięsa wieprzowego i drobiowego bardzo dobrze się kroi nawet w cienkie plastry. Idealny na święta, a także na co dzień na kanapki. Składniki: (2 średnie keksówki lub duża i mała) 800-900 g mięsa wieprzowego (dałam łopatkę) 400 g wątróbki drobiowej 2 udka z kurczaka 300 g słoniny 2 duże cebule 2 marchewki 2 pietruszki kawałek
talerz przyjemnościmarchew, batat czy dynia oraz inne. Taki sos twarogowy wykorzystać możesz także do sałatek, np z brokuła czy kalafiora, a także do jaj. Sprawdzi się także jako "smarowidło" ma kanapki. Sos twarogowy może mieć wiele wariantów smakowych. Ja do mojego sosu dodałam czosnek i natkę pietruszki, ale możecie przygotować go również z innymi dodatkami, np z koperkiem, oliwkami, kaparami, mieloną
kolorowotorcikowoolej rzepakowy, rozgrzewam. Kładę kotlety. Smażę na rumiano z obu stron. Po usmażeniu przekładam na ręcznik papierowy by odsączyć nadmiar tłuszczu. Podaję na ciepło albo na zimno np. do kanapek
Gotowanie Patkiburaczkiem Domowe rolmopsy z papryką Śledź po kaszubsku II Śledź wiejski Pasta z tuńczyka Pasta z tuńczykiem i oliwkami Śledź po kaszubsku Tuńczykowa pasta do kanapek Łososiowa przekąska fit Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej
Kulinarne przygody Gatity