dania z całej kaczki potrzeba sporo czasu, uwagi i cierpliwości. A potem sporo dłubania przy jedzeniu :) Dla tych mniej wytrwałych ale równie wymagających poniżej łatwiejsza do przygotowania opcja alternatywna - pierś kaczki podpieczona a następnie duszona w słodkim balsamicznym sosie. Mięso jest lekko różowe, mięciutkie i dosłownie rozpływa się w ustach. Danie efektowne i do tego niewspółmiernie łatwe do przygotowania. Naprawdę
Milion Smakówboil them just before potatoes are cooked ad trozen peas blend all than add milk and butter, use nutmeg, salt, pepper to your own preferred taste. Składniki: - pierś z kaczki - sól, pieprz - sos sojowy - miód - czarna porzeczka - wino wytrawne czerwone - sok z pomarańczy - mrożony zielony groszek - 4 średnie ziemniaki - mleko - gałka muszkatołowa - 2łyżki masła Przygotowanie: 1 . Pierś z kaczki
Coś z niczegoSkładniki: - pierś z kaczki - sól, pieprz - sos sojowy - miód - czarna porzeczka - wino wytrawne czerwone - sok z pomarańczy - mrożony zielony groszek - 4 średnie ziemniaki - mleko - gałka muszkatołowa - 2łyżki masła Przygotowanie: 1 . Pierś z kaczki należy oprószyć solą, pieprzem, dodać 3 łyżki sosu sojowego i 2 łyżki miodu, a następnie odstawić do lodówki na min.3h, najlepiej na całą noc. 2. Wyjąć
Coś z niczegominut. Dodać tymianek, doprawić do smaku. Pokruszyć chleb, wymieszać razem. Wnętrze kaczki wypełnić farszem grzybowym. Zszyć lub spiąć wykałaczkami, związać udka. Naczynie do pieczenia wysmarować masłem. Ułożyć w nim kaczkę piersią do dołu. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 30 minut. Obniżyć temperaturę do 160°C piec kolejne 30 minut, w tym czasie dwa razy podlewając mięso sosem z pieczenia. Kaczkę
Pełny talerzWitamy Nowy Rok 2016! Z tej okazji propozycja na pierś z kaczki z dodatkiem zasmażanych buraczków. Czytaj więcej
Ana Mari's worldWitamy Nowy Rok 2016! Z tej okazji propozycja na pierś z kaczki z dodatkiem zasmażanych buraczków. Czytaj więcej
Ana Mari's worldsię, że bardz o trudn o ją d o brze przyg ot ować , otóż wcale nie . Wystarczy dobry przepis, którym dziś chciałam się z Wami podzielić. Jest t o pierś kaczki zamaryn owana w jabłkach i r o zmarynie, wstępnie p odsmaż ona na patelni, a d ok ończ ona w piekarniku. P odana z buraczkami na ciepł
Biały fartuszekkaczka, sól, butelka czerwonego wytrawnego wina, nadzienie: 300 g mięsa z kaczki – pierś, nogi – ze skórą, 50 g orzechów włoskich, 2 ząbki czosnku, 40 g bułki tartej, 3 łyżki tymianku, 2 jajka, pęczek tymianku 4 ząbki czosnku, 2 łyżki tłuszczu – ja używam tłuszcz gęsi. Kaczkę dokładnie umyć i osuszyć. Odciąć kuper i szyję. Ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć
królestwo garówJeżeli macie ochotę część ananasa można zastąpić pędami bambusa. Ja za nimi nie przepadam, więc zostałam przy ananasie. Gorąco polecam! Składniki dla 4 osób: 500 g mięsa z piersi kaczki (bez skóry i kości) 1 ząbek czosnku 300 g zielonych szparagów (cienkich) 6 plastrów świeżego średniego ananasa (można częściowo zastąpić pędami bambusa) 1 papryka chili 2 łyżki oleju roślinnego
Pełny talerzświtem objuczeni w sprzęt fotograficzny i kuchenny. Kiedy mieszkańcy wsi udawali się na poranną mszę, my czołgaliśmy się do jedynego otwartego w starym dworze okna… składniki: 1 pierś z kaczki 1/2 główki kapusty modrej 2-3 marchewki 2-3 pietruszki 2 ząbki czosnku 2 czerwone cebule 5-6 ziemniaków 5 łyżek oliwy z oliwek 1 butelka wody 1/2 butelki(...)urodzonych znajomych, by zażywać powietrza. W najpiękniejszym miejscu urządzacie kuchnię polową. Odpalacie plenerową kuchenkę gazową, stawiacie na niej garnek i zaczynacie przygodę! Oliwę z oliwek rozgrzać na ogniu. Pierś z kaczki obmyć „w powietrzu” pod strumieniem wody mineralnej, podsmażyć krótko z każdej strony aż do zarumienienia i wyjąć na talerz. Marchew i pietruszkę obrać, umyć „w powietrzu
GRUBY WAŁEKjesienna paleta barw przepis na cztery porcje 2 piersi z kaczki (około 600-800 gram) 3 marchewki 200 gram śliwek suszonych 2 czerwone cebule 200 gram czerwonej kapusty groszek cukrowy razem z liśćmi i kwiatami 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki masła cukier sok z połówki cytryny pieprz biały 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka mielonej kolendry Piersi z kaczki marynujemy w kolendrze oraz rozdrobnionym czosnku całą noc w lodówce, następnie przecinamy skórę kaczki w dowolną kratkę i smażymy z obu stron na złoty kolor zaczynając od strony ze skórą by tłuszcz się wytopił , dodajemy posiekaną cebulę i chwilę smażymy , podlewamy połową szklanki wody oraz drobno pokrojone śliwki i dusimy na małym ogniu (około
na gazieprędko się nie obudzi, zabrałem się do pichcenia. Ponieważ steki opanowałem już w stopniu, który pozwala mi spokojnie sterować poziomem wysmażenia, jakiś postanowiłem nauczyć się przyrządzania piersi z kaczki „na różowo”. Do kaczki natomiast, najlepiej pasują dwa owoce: żurawina i pomarańcza. To miała być kolacja, więc sos żurawinowy wydał mi się za ciężki. Stąd wybór padł(...)stołowe gęstego jogurtu naturalnego 100 g masła dwie duże pomarańcze 3 łyżki stołowe cukru kieliszek 50 ml brązowego rumu (w moim przypadku był to Brugal) 1/4 cytryny dwie piersi z kaczki barbarie, koniecznie ze skórą sól, pieprz Gotowanie zacznij od obrania ziemniaków. Pokrój je w równą kostkę o boku ok 2 cm i ugotuj na miękko. Mleko podgrzej
manslogblogrybę i tu pojawił się pieczony filet z dorsza atlantyckiego, czarna soczewica, seler i sos kawiorowy, w kieliszkach Esporao Reserva 2011. Po dorszu sorbet rabarbarowy, po którym pierś kaczki w buraczkach, komosa ryżowa, sos z wiśni i czarnego pieprzu i Emiliana Signos De Origen Syrah 2010. I oczywiscie deser - sorbet Earl Grey z bezą truskawkową i Mülheimer Sonnenlay Riesling
królestwo garówstołu. Następnym razem czaję się jednak na bezy z mango, marakują i wasabi, bo po spróbowaniu byłem w siódmym niebie. Inne propozycje warte uwagi to między innymi: soczysta pierś z kaczki z szarymi kluskami, dorsz z budyniem z białych warzyw, gulaszowa z gęsich żołądków, czy siekany tatar. Wegetarianie również znajdą tutaj kilka propozycji dla siebie: czeka na nich m.in. kalafior(...)ogonem wołowym, karmelizowanymi szalotkami i emulsją szczypiorkową. Gulaszowa z gęsich żołądków, leśne grzyby i crème fraîche. Dorsz z budyniem z białych warzyw, chips z kindziuka i marchewki. Pierś z kaczki z szarymi kluskami, czerwoną kapustą i marynowaną gruszką. Stek Tomahawk z antrykotu z kością. Stek Tomahawk z antrykotu z kością, podawany z marynowanymi cebulkami, kim chi oraz masłem z palonym
Food SquareBardzo proste w przygotowaniu i bardzo smaczne kotlety mielone z piersi kaczki. Lekko podkręcone szalotką i aromatyczną natką pietruszki. Z zewnątrz chrupiące, w środku przepysznie soczyste. Składniki 2 filety z kaczki ze skórą 3 szalotki natka pietruszki 1 jajko bułka tarta olej rzepakowy do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Filety z kaczki oczyszczamy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie mielimy
R'n'G Kitchen