kaczka piersi - 524 przepisów (strona:10/35)

szybkowar-kacze piersi w sosie cebulowo-jabłkowo-śliwkowym... 169

Składniki: piersi z kaczki 2 duże, pieprz kolorowy ziarnisty 2 łyżki, ząbki czosnku 1 sztuka, majeranek 1 łyżka, sól ziołowa 1 łyżeczka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, olej rzepakowy 4 łyżki, cebula 4 sztuki, śliwki 6 sztuk, jabłka 3 sztuki, masło do smażenia(...)łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, woda 3 szklanki pieprz kolorowy z olejem, solą, majerankiem, papryką, czosnkiem utrzeć w moździerzu i mocno natrzeć piersi kaczki, włożyć do miski z cebulą, jabłkami, śliwkami, schować do lodówki na 3 godziny na maśle zrumienić w garnku szybkowara piersi na złoty kolor następnie wsypać cebule i owocem wlać

W Mojej Kuchni Lubię
Kaczka po tajsku z czerwonym curry 201

mało czasochłonne w przygotowaniu, a przez to doskonałe zarówno na co dzień jak i na bardziej wymagające okazje. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2 nogi lub piersi z kaczki (600-800g) – patrz też uwagi 2 łyżki (40g) czerwonej pasty curry 200g liczi z puszki 200g pędów bambusa 100ml bulionu 150ml mleczka kokosowego 1 średnia papryczka chili(...)kawałki trawy cytrynowej duża garść bazylii tajskiej kilka łyżek soku z limonki 1 łyżka sosu rybnego Do podania 125g ryżu jaśminowego Instrukcje Nogi lub piersi z kaczki lekko solimy i umieszczamy w brytfannie podlewając kilkoma łyżkami wody. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni pod przykryciem do miękkości. Czas pieczenia może być różny, zwykle

Kulinarna Pokusa
Kaczka z sosem hoi sin 210

Piersi z kaczki, obłędnie chrupiące, mięciutkie i smaczne! Wyszły mi idealne, chociaż z kaczką mam wiele przygód, i za nim nauczyłam się ją przyrządzać troszkę mi to zajęło czasu. Tym bardziej cieszy kiedy to co wymyślisz później trafia na talerz takie jakie miało być. Dzisiaj kaczka na chińską nutę, bo pieczona w marynacie z sosu sojowego ciemnego, miodu, czosnku(...)Koniecznie zróbcie! SKŁADNIKI: - 2 piersi kacze (użyj tej ekologicznej lub kup na wsi od Pani, która hoduje) Na marynatę: - chili świeże - 3 ząbki czosnku - 2 łyżki miodu - 4 łyżki sosu sojowego - 6 łyżek sosu hoi sin - 60 ml wody W/w składniki zmiksuj blenderem na gładką masę. Skórę na piersiach kaczki ponacinaj, tak aby nie uszkodzić mięsa. Zalej masą

SMYKWKUCHNI
Majonezowe roladki z botwiną i kaczką 178

wody gazowanej 1 jajko szczypta soli 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej szczypta sody 2 łyżki majonezu delikatnego Winiary 1 łyżeczka oleju do smażenia 1 usmażona pierś kaczki bez skóry 1/2 pęczka botwinki kilka pomidorów koktajlowych na sos: 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka czerwonego octu winnego 1 łyżka sosu sweet chilii 1 łyżka majonezu(...)delikatnego WIniary Przygotowanie: Usmażoną pierś z kaczki i pomidory koktajlowe kroimy w cieniutkie plasterki. Botwinę kroimy drobno i mieszamy z sosem przygotowanym z miodu, sosu sojowego, octu, majonezu i sosu sweet chilli. Zostawiamy na 15 minut. Jajko i majonez roztrzepujemy za pomocą trzepaczki.  Wlewamy wodę gazowaną, dodajemy oba rodzaje mąki, dokładnie łączymy masę za pomocą trzepaczki, aby nie było grudek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kulinarne podróże Magalie - Morawy cz. II 170

kaczki z gnocchi z szynką i szpinakiem oraz marynowane żeberka wieprzowe z sosem z owoców dzikiej róży, konfiturą z czerwonej cebuli i marynowanymi cebulkami.  Oba dania - palce lizać! Pierś kaczki była genialnie wypieczona, podobnie jak żeberka. Sos z owoców dzikiej róży w połączeniu z konfiturą z czerwonej cebuli stanowił zaś połączenie idealne! Całość absolutnie pierwsza klasa, nie mam osobiście

Garniec Magalie
Pierogi z mięsem - wersja dla dzieci. 195

Nawet nie wiecie jaki mięsożerca nam się trafił! :) Miał do wyboru pieroga z kaszą gryczaną i twarogiem oraz pieroga z mięsem z piersi kaczki - wybrał mięsko :) Potrzebujemy: CIASTO: 1/2 kg mąki pszenej 250 ml gorącej wody Mąkę wysypujemy na blat, robimy w środku dołek i wlewamy gorącą wodę, zagarniając mąkę do środka, aby woda nie uciekła na boki. Wyrabiamy(...)razie gdyby bardzo się kleiło można podsypać mąką. Raczej nie powinno być z nim problemu. Zawijamy w folię spożywczą i odkładamy na około pół godziny. FARSZ: pojedyncza pierś z kaczki, bez skóry około 1,5 litra wody 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 1/4 pora Mięso zalewamy zimną wodą i powoli gotujemy. Ściągamy łyżką cedzakową burzyny z mięsa i dalej

MamaOskarka
Pierś kaczki z żurawiną 141

Warto rozpoznać i docenić walory drobiu na talerzu - nie tylko kurczaka, który najczęściej gości na polskich stołach. Mięso z piersi kaczki jest delikatne, zdrowe i zachwyca intensywnym smakiem. Bez problemu kupicie je w wielu popularnych sklepach, np. w Lidlu. Ja jestem wielką fanką dań z kaczki, często wybieram te opcje w restauracjach porównując różne sposoby przyrządzenia. Poniżej przepis podpatrzony(...)właśnie w jednej z restauracji zmiksowany z propozycją z lidlowej książki Pascala i Okrasy, czyli pierś z kaczki z dodatkiem sosu z żurawiny i warzyw duszonych w czerwonym winie. Uwaga: mięso smażymy dość krótko - musi być miękkie a nie przesmażone więc bądźcie czujni przy piecu

Milion Smaków
BABSKI WIECZÓR PRZY SASKIEJ Z PRZYJACIÓŁKAMI – „Racz się niespiesznie” 172

facetach, modzie, urodzie i tych typowo babskich rzeczach.     Wspólnie przygotowałyśmy przeróżne smakołyki! Było ciasto czekoladowe z wiśniami na gorąco, bruschetty z pomidorami, roladki z tortilli z piersią z kaczki, śledziowe koreczki mini kanapeczki z szynką parmeńską i serami. Nie zabrakło też mojego popisowego deseru czekoladowego! Ciasto czekoladowe: http://ostra-na-slodko.pl/2014/04/08/ciasto-czekoladowe-najlepsze-mokre-puszyste-latwe/ Wszystko smakowało wybornie i genialnie komponowało się(...)dodatek do czekoladowego ciasta! ( może być nawet świetnym pomysłem do nasączenia czekoladowych blatów przy robieniu tortu szwarcwaldzkiego! ). Saska Dzika Róża – wg. nas najlepsza z roladkami z tortilli z piersią kaczki Saska Czarny Bez – super do serowych kanapeczek, a Saska Śliwka Węgierka – idealna do musu czekoladowego! Mistrzowskie połączenia, które sprawiły , że ciężko nam było wstać od stołu

Ostra na Słodko
Jesienne Menu w Le Victoria Brasserie Moderne 136

udział w prezentacji nowego menu, podczas której przedstawionych zostało kilka dań. Lekko wędzony łosoś bałtycki w stylu gravad lax, ikra łososia    Krewetki, salsefia, konfitura z pigwy Pierś z kaczki glazurowana w miodzie, seler, buraki, ziemniaki fondant Wybór deserów: Karmelowy custard z solonym masłem Tylko czekolada Granita z szampana i gruszek W każdym daniu czuło się troskę z jaką(...)wszystko: smak, wygląd, oprawa...czuje się tu pasję i zaangażowanie Szefa. Polecam. W Jesiennym Menu w Le Victoria Brasserie Moderne znajdują się również: Carpaccio z wolno gotowanej piersi kaczki, oliwa z orzechów laskowych, parmezan Smażona grasica cielęca, kalafior, Cydr Lubelski Custard z grzybów leśnych, jajko na miękko, dodatki Meurette Consommé z ogonów wołowych, royale z foie gras, trufla Smażony

królestwo garów
Pierś kaczki z sosem śliwkowo-piernikowym 271

się ze świętami Bożego Narodzenia, jednak kto powiedział, że można je jeść tylko na święta? Przyprawy korzenne idealnie pasują do śliwek, a one idealnie pasują do mięs! Dziś polecam pierś kaczki w sosie śliwkowo-piernikowym <3 Czytaj więcej

Ana Mari's world
Pierś z kaczki z kalafiorowym puree i sosem ze śliwek 181

gotowania puree jest czas aby zająć się piersią z kaczuszki. Należy ją naciąć w kratkę od strony skóry. Natrzeć solą i pieprzem, ja dodałam jeszcze zioła prowansalskie. Rozgrzać patelnię bez tłuszczu. Ułożyć na niej pierś skórą do dołu. Smażyć kilka minut tak aby skórka zrobiła się chrupiąca.  Czas zależy od grubości piersi(...)skóry.  Przewrócić na drugą stronę i znowu smażyć kilka minut. Obsmażoną pierś przełożyłam do żaroodpornego naczynia ( bez wytopionego tłuszczu) i włożyłam na 15 min do nagrzanego na 190*C piekarnika.  Kiedy kaczka nam dochodzi w piekarniku, można wrócić do puree. SOS  Po wyjęciu piersi z piekarnika, należy ja na chwilę odłożyć na drewnianej desce, żeby odpoczęła

Jemy Pijemy
Pierś z kaczki z jabłkami według Okrasy 142

piersi nie przegotować, bo będzie wtedy twarda. Może przygotujecie taką pyszną kaczkę na nadchodzące Święto Trzech Króli ? Pierś z kaczki z jabłkami według Okrasy Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 2 piersi z kaczki ze skórą 2 jabłka 1 cebula 1 pomarańcza 2 ząbki czosnku sól pieprz 100 g masła  olej do smażenia  Wykonanie

Kulinarne przygody Gatity
Zaskakujace polaczenia smakowe z Czekolada w roli glownej 181

pory znałam jedynie z II edycji Top Chefa. Po krótkim wstępie i smakowaniu czekolady podzieliliśmy się na 4 grupy i ruszyliśmy do boju. Ja miałam przyjemność przygotowywać Piersi z kaczki, z sosem z gorzkiej czekolady, imbiru, chili i marakui a podaliśmy je na smażonych warzywach chińskich. Bardzo miło współgotowało mi się z Anną-Marią autorka bloga  Kucharnia . Dzięki(...)Piersi z kaczki, z sosem z gorzkiej czekolady, imbiru, chili i marakui a podaliśmy je na smażonych warzywach chińskich Deser - Wytrawny brownie z czekolady, w polaczeniu z kasza gryczana, podawany z musem czekoladowym i cytrynowa smietana (kosztowaliśmy dwóch wersji, do każdej użyto innej procentowo czekolady 70 i 90%, różnica była znaczna!!!) Kaczka sztuk raz   piersi kacze oczyszczone

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pierś z kaczki z cukinią i jarmużem 248

dwie. Jednocześnie rozgrzewacie piekarnik do 180 stopni. Pierś z kaczki układacie na desce do krojenia skórką do góry i ostrym nożem nacinacie tęże skórkę w kratkę. Następnie przekładacie tęże pierś na rozgrzaną patelnię, ale tym razem skórką do dołu. Smażycie ją ok. 5-6 minut (w zależności od wielkości piersi), aż skórka ładnie się zarumieni, zbrązowieje, przybierze kolor bursztynowy

GRUBY WAŁEK
Soczysta pierś kaczki z żurawiną, miodem i jabłkami na winie 292

Ostatnio usłyszałam, pierś kaczki to produkt drogi i nie osiągalni, wręcz tylko jadalny w wyższych sferach. Hmmm to dziwne bo ja nie zaliczam się do wyższych sfer i często jadam kaczkę. Teraz w różnych sklepach na prawdę są świetne promocje, a towar jest bardzo wysokiej jakości. Ostatnio kupiłam dwie bardzo ładne piersi(...)czas się zwinie i każdy o nim zapomni.  Składniki : 2 piesi kaczki 4 jabłka marynata szklanka czerwonego wina 2 łyżki miodu 3 łyżki żurawiny do mięs 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka majeranku szczypta soli i pieprzu  1 łyżka oliwy Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie:  Piersi myjemy, osuszamy i nacinamy surę układamy je w pojemniku, który

Niezły Młynek