jej kuchnia - 1500 przepisów (strona:54/100)

Poniedziałkowy "fit" - Sałata z kurczakiem gotowanym na parze 269

niedźwiedzim , którą otrzymałyśmy od firmy Skworcu w ramach współpracy. W skład tej mieszanki wchodzą: pomidory suszone, czosnek niedźwiedzi, papryka, chili i czarnuszka. Mieszanka jest świetna do sałatek, mięs, dań kuchni włoskiej i myślę że również świetnie sprawdzi się w zupach. Mieszanka jest aromatyczna, smak bardzo pomidorowy, a dodatek czarnuszki, którą ja osobiście uwielbiam rewelacyjnie współgra z całością. Bez zbędnych dodatków(...)rozwiązanie bardzo się podoba, po pierwsze nie płacimy za zbędną otoczkę w postaci kolorowych opakowań a po drugie już gołym okiem widzimy jak wygląda ta przyprawa i ile jest jej w środku.  Stosunek ceny do jakości i ilości produktu jak dla mnie jest rewelacyjny.  Ja wiem, że będę do tej przyprawy wracać i polecam ją serdecznie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto marchewkowe bezglutenowe 170

Marchewkowiec stał się ostatnio jednym z moich ulubionych ciast. Wierzcie lub nie, ale widnieje od razu na drugim miejscu zaraz po serniku! Myślę, że to wystarczający

Kuchnia Ellie
Golonka najlepsza i mięciutka 169

Najlepsza, kruchuteńka i soczysta golonka na niedzielny lub świąteczny obiad! Taki efekt uzyskamy wtedy, gdy pracę podzielimy na dwa etapy. Najpierw golonkę należy podgotować w wywarze

Posadzone i zjedzone
Panna Cotta miętowo-limonkowa 149

No więc i ja postanowiłem spróbować swoich sił w konkursie organizowanym przez Martę z „ Waniliowego smoczka „. Chodziły mi różne kolory po głowie ale jakoś

Kuchenne Wariacje
Dżem z whisky -- Jam con whisky 162

http://kuchniapepin.blogspot.com/2014/09/dzem-z-whisky-jam-con-whisky.html  Dżem jest tani i smaczny o słodko- pomarańczowym smaku              

w mojej kuchni
Chlebki naan Blue 175

Od dawna nosiłam się z zamiarem upieczenia chlebków naan. Przepis jest bardzo prosty, aczkolwiek na gotowe chlebki trzeba trochę, no może trochę dłużej, poczekać (sam czas

mojewypiekiinietylko
Wiara czyni cuda - trzeba wierzyć, że się uda! - Podziękowania dla Foto-Master 159

Czasami czytam takie komentarze, czy prywatne wiadomości, o których nie śmiałabym marzyć. To bardzo miłe. Szczególnie, gdy dzięki mnie jakaś osoba uśmiecha się lub chwali, że pierwszy raz coś jej się udało. Jestem zwykłą osobą, ale niektóre opinie sprawiają, że czuję się wyjątkowa.   Tak, uwielbiam kontakt z Wami wszystkimi, wszystkie miłe komentarze i prywatne wiadomości. Dzięki temu poznałam też(...)aspektach kulinarnych dało mi baaardzo wiele!  Nie tylko rozwinęłam swoje umiejętności w wielu dziedzinach, zyskałam większą wiarę w siebie, lecz również osiągnęłam coś więcej...     Ogólnie w kuchni dobrze się bawię, szczególnie jak tworzę niecodzienne ciasteczka. Do dziś wspominam jaki miałam ubaw z „paluszkami wiedźmy“. Przydarzają mi się sytuacje niebezpieczne: poważne poparzenie, zszywany palec. Ale to wszystko efekty

Di gotuje
Madera - Funchal 169

Funchal jest stolicą wyspy. Pierwsi osadnicy pojawili się w miejscu dzisiejszego miasta ok 1424 roku i dzięki łagodnemu ukształtowaniu linii brzegowej osada w szybkim czasie stało

Taste Of My Day
Złociste talarki z młodych ziemniaków z czosnkiem wg Aleex 154

Dziś absolwenci szkół średnich odebrali świadectwa maturalne. Zawsze, kiedy patrzę na młodych ludzi w tak ważnym dla nich momencie, zastanawiam się nad ich startem w dorosłość

W mojej kuchni
Ciasto z lodówki zwane Rocky Road Fridge Cake 208

        Z awsze wychodząc ze sklepu zabieram ze sobą gazetę, gdzie znajduje się kilka przepisów. Jakiś czas temu wzięłam taką gazetkę ze sklepu

W kuchni u Moniki
Sałatka Colesław 377

Sałatka Colesław, tę sałatkę znają chyba wszyscy więc myślę że nie ma potrzeby rozpisywania się na ten temat. Składniki : 1 kg białej młodej kapusty 2 większe

Mechanik w kuchni
Walentynkowy sernik pinacolada 254

prezenty możecie nabyć w sklepie MyGiftDNA Polecam – piękno, pomysłowość, solidność, prezent na każdą okazję Kuchenne zasady – deska do krojenia z grawerem , która może stanowić wspaniały ozdobę każdej kuchni Składniki: (na tortownicę 24 cm) 500 g sera na sernik z wiaderka (nie może być wodnisty)* 250 ml zimnej śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 500 ml wody(...)galaretki rozpuszczamy w 500 m wody, odstawiamy do przestudzenia. W tym czasie miksujemy zimną śmietankę kremówkę 30% z cukrem pudrem, śmietanka ma się tylko „napuszyć” (nie trzeba jej dokładnie ubijać). Dodajemy ser na sernik z wiaderka, miksujemy krótko po połączenia składników. Następnie powoli wlewamy nasze galaretki (uwaga może chlapać), miksujemy na małych obrotach tylko do połączenia lub mieszamy

Słodkie okruszki
BABCINY JABŁECZNIK. 249

kuchni, stukając szklankami w plastikowych koszyczkach, jakie modne byływ czasach PRL. Grzeje wodę w miedzianym garnuszku w wypłowiałe kwiatki z odbitymbrzuszkiem. Zapach świeżej kawy unosi się w starej kuchni, po otwarciu metalowej puszki,którą posiada, odkąd tylko pamiętam.W tle słychać ciepłe dźwięki ze starego radia.Uśmiecha się zawadiacko i znika w skrytce. Pamiętam, że zawsze chowałam się w niej(...)wesoła z blachą ciasta w dłoniach i bez pytania, nakłada solidny kawałek natalerzyk. Wie, że nigdy nie odmówię.Babcia, to właśnie ona nauczyła mnie wszystkich kulinarnych tajników, technik i jej popisowychprzepisów. Jej zawdzięczam to, gdzie właśnie się znajduję na kulinarnej drodze. I wiem,że podążam w dobrym kierunku, bo zawsze wedle jej rad. BABCINY JABŁECZNIK. (tym razem - ciasto przyrządzone przez

W kuchni Karmel-itki
Żeberka ‘dry rub’, długo pieczone w niskiej temperaturze 425

Przy okazji któregoś z przepisów napisałam, że uczyłam się gotowania zaczynając właśnie od mięs. Niezależnie od tego, czy Wy jesteście na początku swojej kulinarnej przygody, czy

Karo in the Kitchen
Kiełbasa suszona dojrzewająca. Kiełbasa palcówka 474

niepowtarzalny smak i aromat.Teraz można nadziewać kiełbasy mechanicznie, ale ja postanowiłam ją przygotować tak jak się ją dawniej wyrabiało, czyli  wkładałam do jelita masę mięsną przez lejek palcami, stąd jej tradycyjna nazwa palcówka.Smaczna domowa Kiełbasa suszona dojrzewająca.  Kiełbasa palcówka. Polecam.Składniki:ok. 1,2 kg chudej szynki wieprzowej½ kg łopatki wieprzowej1,2  kg przerośniętego boczku wieprzowego1 łyżka soli1(...)kanapki  lub podgryzana solo, pokrojona w cienkie plasterki. Można ją przechowywać nawet kilka miesięcy. Polecam!The post Kiełbasa suszona dojrzewająca. Kiełbasa palcówka appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię