jak z - 500 przepisów (strona:25/34)

Surówka. Kapusta. Coleslaw 4447

Surówka coleslaw kojarzy mi się z fast foodami a szczególnie z menu KFC. Kiedy już zdarzyło nam się zamówić dostawę jedzenia do domu to zawsze była zawiedziona maleńką porcją tej surówki. A przecież można ją szybko przygotować w domu i to od razu sporą miseczkę.Taką surówkę można przygotować jako dodatek do pikantnych skrzydełek i frytek - domowa, zdrowsza wersja fast

Smaczna Pyza
Wały Chrobrego , Odra od strony wody i Restauracja Ładoga 181

potem pokazała się w całej krasie ). A jak już wszyscy padali od gorąca ,,zakotwiczyliśmy,, w  restauracji rosyjskiej Ładoga ( na barce przy nabrzeżu ). Jeśli chodzi o menu Ładogi ( w każdym razie tego co my zamawialiśmy) mam mieszane uczucia: - starter ( nie zamawiany - poleca szef kuchni) - śledź w oleju z marynowanymi grzybkami--pyszny. Nawet dzieci które nigdy w życiu śledzia

Buniabaje w kuchni
Brokuł Zapiekany pod Parmezanem 240

łodygi". Brokuła posypałam solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, polałam sokiem z cytryny i kremówką, na wierzch starłam ser i posypałam po wierzchu. Na samym końcu poukładałam kawałeczki masła, żeby ser nam się ładnie i równo rozpuścił. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam ok 5 minut.Można zjeść brokuła jako starter, ale świetnie pasuje jako dodatek do ryby

Blondynka Gotuje
CIASTO UCIERANE ZE ŚLIWKAMI, NA MĄCE ORKISZOWEJ 219

cukier na ksylitol, dodałam także kruszonkę i wyszło cudnie aromatyczne i genialne w smaku. Taka jakby wilgotna babka, ale pozostawia bardzo pozytywne wrażenia smakowe. Polecam, imponuje zarówno wyglądem jak i smakiem. Piekłam w ciemnej blaszce o wymiarach 33x23cm.Składniki ciasta:- 200g miękkiego masła- 1,5 szklanki ksylitolu (lub cukru)- 8 jajek (osobno białka i żółtka)- 500g mąki orkiszowej(...)łyżki mleka- 2 łyżeczki proszku do pieczenia- śliwki (ilość wg uznania)Dodatkowo:- cukier trzcinowy do posypania (ok.1-2 łyżki)- nie trzeba- płatki migdałów- kruszonka do posypania ciastaMiękkie masło ucieramy z ksylitolem, dodajemy po jednym żółtku i cały czas ucieramy do otrzymania puszystej masy. Stopniowo dodajemy mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy

Smaczne Zdrowe
Rolada z mięsa mielonego faszerowana papryką i serkiem 232

Dzisiejszy wpis to propozycja na niecodzienny pyszny obiad. Taka rolada jest bardzo prosta do wykonania, zrobi ją nawet początkująca osoba. Świetnie się prezentuje na stole, łatwo

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tarta z piaNką Bezową 211

spód jest wystudzony, ubijamy  pianę  z białek, stopniowo dosypujemy cukry i proszek budyniowy. Strużką wlewamy olej, ubijamy do uzyskania jednolitej masy. Wylewamy na ciasto:) Na wierzchu układamy jabłka, zcieramy pozostałą część ciasta   Pieczemy około 15 minut w temp 190"C. SMACZNEGO! P.S. jabłka możemy zastąpić każdym owocem jagodowym, jak np malinami czy jagodami, a także gruszką

Luźna Kuchnia
Buraczki na ciepło 177

burakach - świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i za zimno, są smaczne i bardzo sycące, a na dodatek zawierają wiele cennych dla organizmu składników, na przykład żelazo, potas, czy witaminy A, B i C. Niedawno proponowałam Wam przepis na buraczane carpaccio. Dzisiaj przyszła pora na zasmażane buraczki na ciepło - z podanych proporcji wychodzą 2 solidne miski. Składniki: 10 średniej

Kulinarny Pamiętnik
Mrożonka jogurtowa. 154

obecne upały doskonale się sprawdza jako przystawka i deserek. Składniki. 400 ml jogurtu greckiego pomidorki koktajlowe suszone migdały ocet balsamiczny-krem Wersja wytrawna banalnie prosta. Na blaszkę wyłożoną papierem wykładamy cienką warstwę jogurtu i wciskamy suszone pomidorki koktajlowe i posypujemy migdałami. Wstawiamy do zamrażarki i 1-1,5 h możemy podawać. Podałem z octem balsamicznym. Wersja słodka. 400 ml jogurtu

Kulinarny karnet Christophera
CIASTO UKRAINKA 558

przez ok. 15 minut (na kuchence ustawiamy garnek z gotującą się wodą a na nim stawiamy metalową miskę). KREM1l mleka3 łyżki mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanej2 żółtka5 łyżek cukrucukier waniliowy lub inny ulubiony aromat250 g masłaPOLEWADodatkowo:napar z ½ szklanki kawy rozpuszczalnej (z 3 łyżeczek kawy i 3 łyżeczek cukru) wymieszanej z kieliszkiem wódki bądź rumu.WYKONANIECiastoJaja, cukier, kakao, miód i sodę(...)ubijamy na parze przez ok. 15 minut (na kuchence ustawiamy garnek z gotującą się wodą a na nim stawiamy metalową miskę). Gdy masa zacznie gęstnieć, zestawiamy ją z nad pary, -wsypujemy 2 szklanki mąki i dokładnie mieszamy. Na stolnicę wysypujemy szklankę mąki i wykładamy ciasto. W tej mące ze stolnicy wyrabiamy całość(mąka ze stolnicy wchłonie się w ciasto

RAROSSA
Kotlet mielony z jajkiem a la tatar. 171

Meatloaf with egg. Składniki :0,5 kg łopatki wieprzowej0,5 kg szynki wieprzowej2 cebule1 bułka namoczona w mleku1 jajko2 łyżki kwaśnej śmietany 18%sól pieprz świeżo

Kulinarny karnet Christophera
Włoski Nowy Rok 197

Włosi jako zagorzali biesiadnicy w większości Nowy Rok witają przy stole. Oczywiście młodzież chodzi do klubów czy dyskotek, lub wita Nowy Rok na placach, podziwiając pokazy sztucznych ogni. Nowy Rok po włosku nie może obejść się bez paru małych, lecz kluczowych szczegółów. Podczas nocy sylwestrowej lub w Nowy Rok należy obowiązkowo zjeść potrawkę z soczewicy i cotechino( rodzaj wieprzowej kiełbasy

Mia Cucina Sofieta
Jabłka pod kruszonką z płatkami owsianymi i cynamonem 329

cukier puderWykonanie:Jabłka obieramy i kroimy na kawałki, pokrapiamy cytryną. Masło roztapiamy w garnuszku i wrzucamy do niego jabłka, cukier, cynamon, cukier wanilinowy. Gotujemy na średnim ogniu do momentu jak jabłka zmiękną a sok, który się wytworzy w trakcie gotowania, prawie całkowicie wyparuje.Do miski wkładamy wszystkie składniki na kruszonkę. Najpierw mieszamy łyżką, a następnie palcami rozdrabniamy masę, żeby(...)Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st.C góra-dół na około 15 minut. Sprawdzamy, czy kruszonka się zezłociła, jeśli tak, to deser jest gotowy. Na sam koniec po wyjęciu z piekarnika można posypać cukrem pudrem.Smacznego

Anielska Kuchnia Ani
Sałatka obiadowa z kiszonym i fetą 257

razem z kiszonym i fetą. 1 czerwona cebula 1 duży kiszony ogórek 2 pomidory 100 g sera feta 1 łyżka majonezu Sól Pieprz Warzywa dokładnie myjemy. Cebulę, kiszonego ogórka i pomidory kroimy w kosteczkę. Doprawiamy sola i pieprzem. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Na samym końcu delikatnie dokładamy pokrojony ser feta. Sałatka sprawdzi się również jako dodatek

VioletoweKucharzenie
Styropian 925

ciasto smakuję jak sernik, polecam bo jest naprawdę rewelacyjne.Styropian  Składniki:żółtka 6 sztmargaryna 1 kostmąka 3 szklcukier 3/4 szklproszek do pieczenia 2 łyżeczkiśmietana 18 % 3 po 400 ml kubkibudyń śmietankowy 1 opakproszek do pieczenia 1 łyżeczkawiórki kokosowe 100 gbiałka jaj 6 sztcukier 3/4 szklPrzygotowanie:Z podanych składników zrobić kruszonkę, podzielić na 2 części.Formę do ciasta wysmarować tłuszczem

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania