otrębów owsianych firmy Kupiec 2 łyżki budyniu waniliowego 1 łyżka stewii 1/3 łyżeczki sody jako dodatek ananas i serek homogenizowany Sposób przygotowania: Białko ubijamy na sztywną pianę pozostałe składniki mieszamy w oddzielnej misce delikatnie mieszając dodajemy białko smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni, przetartej oliwą z oliwek (po każdym placku), pod przykryciem, na małym ogniu przewracamy dopiero kiedy góra placka się
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćtortillą zawijamy w folię aluminiową i pieczemy ok 15 minut w 200'C. podajemy z sosem barbecue, śmietaną najlepiej kwaśną i sosem tysiąca wysp. PYCHOTA!! P.S Tortilla jest idealną przekąską również na zimno, dlatego nada się do pracy, do szkoły lub na uczelnię oraz jako przekąska w Sylwestrową
Luźna Kuchniaramach współpracy. Dzięki temu dodatkowi ciasteczka nabrały ciekawego smaku, który można porównać z marcepanem. Migdały otrzymałyśmy oczywiście w przezroczystym opakowaniu. Nam to rozwiązanie bardzo się podoba, po pierwsze nie płacimy za zbędną otoczkę w postaci kolorowych opakowań a po drugie już gołym okiem widzimy jak wygląda ta przyprawa i ile jest jej w środku
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkichopie " i to żur żyniaty.. ale o nim w osobnym poście jak nasz zakwas się już ukisi... a skoro do świąt zostało 3 tygodnie, więc najwyższy czas na zakiszenie własnego zakwasu na żur, tak by na naszym stole wielkanocnym nie zabrakło tradycyjnego żuru z jajkiem i białą kiełbasą. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikWąsate babeczki robiłam z okazji Dnia Dziadka. Chrupiące czekoladowe muffinki, krem śmietankowy i czekoladowa dekoracja były kombinacją idealną :) W przepisie na proste babeczki czekoladowe część mleka zastąpiłam śmietaną kremówką i to był strzał w dziesiątkę! Babeczki są cięższe dlatego nie rosną tak bardzo jak w oryginalnym przepisie, ale za to są idealnie miękkie w środku i kruche na zewnątrz(...)piekarnika, pieczemy około 25 min. Skracamy patyczki do szaszłyków mniej więcej o połowę. Czekoladę rozpuszczamy i kiedy trochę przestygnie przekładamy do woreczka strunowego. Pod spód foliowej koszulki kładziemy szablon z wąsami (nie jest konieczny, ale z nim jest łatwiej), odcinamy mały rożek woreczka strunowego i wyciskamy czekoladę na szablon. Doklejamy patyczki i wyciskamy na nie dodatkową porcję czekolady. Całość odkładamy
Ciastkozercykakaowo-bananowy pudding jęczmienny z ricottą i sosem czekoladowym Dziś na szybko, bo doba jest zdecydowanie za krótka.A jutro będę tu późno, bo po szkole wybieram wybieram się do kina. :PNo tak nie ma to jak przewrócić się na drzwiczki od zmywarki, rozwalić je i przy okazji ochlapać podłogę krwią, no po prostu cudownie
More food, love and dreamsSkładniki marynaty wymieszać. Można ewentualnie dodać trochę cukru brązowego. Sałaty umyć, obrać z zewnętrznych liści i przekroić na połówki. Blanszować w lekko osolonym wrzątku 2-3 min. Odcedzić ,po przestudzeniu zalać je marynatą. Przykryć i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Posypać koperkiem i podawać jako przekąskę, ale jest też doskonałym dodatkiem do mięs. Szybka przekąska. Składniki: 3 liście
Kulinarny karnet ChristopheraOdcedzić z tłuszczu. Makaron pokroić na kawałki około 3 cm. Wymieszać z pozostałymi składnikami, doprawić do smaku. Arkusz papieru ryżowego moczyć w wodzie, gdy zmięknie nałożyć farsz, zawinąć boki do środka i dociskając zwijać w rulonik. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Poniżej zdjęcia obrazujące jak zawijać sajgonki
głodny alergikZapisz przepis Drukuj Składniki wypatroszone i oczyszczone z łusek pstrągi – po 1 na osobę, ok. 300g każdy kilka ząbków czosnku kilka łodyg rozmarynu 1 cytryna sól pieprz czarny świeżo mielony oliwa Do podania pszenna bagietka/bułka przypieczona na grillu masło ziołowe/czosnkowe Instrukcje Pstrągi nacieramy solą i pieprzem, zarówno na zewnątrz jak i w środku. Ostrym nożem wykonujemy płytkie(...)10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-111 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-111 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojone cytryna i czosnek Nafaszerowane pstrągi Pstrąg z grilla Pstrąg z grilla Post Pstrąg z grilla pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa
Kulinarna Pokusanasionaa resztę kroimy w drobną kostkę. Z wody wyciągamy marchewkę i mięsko.Marchewkę kroimy w kostkę. Mięso oddzielamy od kości i dzielimy na drobne kawałki. Do pachnącej wędzonką wody dodajemy koncentrat pomidorowy i dorzucamy kapustę. Młoda kapusta nie wymaga długiego gotowania, więc jak tylko się sparzy dodajemy mięso,marchewkę, pomidor
Maminek kulinarnymuscovado 2 ząbki czosnku 1 i 1/2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego (u mnie nasiona kminku) 1 łyżka słodkiej lub wędzonej papryki 1 łyżeczka białego octu winnego 3 łyżki oleju z orzechów arachidowych (u mnie rzepakowy) plus extra do posmarowania blaszki sól, pieprz 2 cukinie Blaszkę/naczynie żaroodporne posmarować olejem. Łososia opłukać, osuszyć i ułożyć na blaszce/w naczyniu. Do miseczki włożyć(...)cukier, zmiażdżony czosnek, 1 łyżkę zmiażdżonych nasion kminu lub kminku, paprykę, ocet winny, szczyptę soli i pieprzu. Wszystko dobrze zamieszać i posmarować miksturą wierzch filetów. Skropić łyżką oleju albo -jak ja- dodać 1 łyżkę oleju wcześniej do mikstury. Wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na około 10-15 minut aż łosoś się upiecze. Cukinie opłukać i osuszyć
UgotujmyTo.plSkładniki:Orzeszki arachidowe 63%, cukier puder, emulgator: lecytyny (z soi), kakao 2,8%, częściowo utwardzony tłuszcz palmowy (zawartość tłuszczów trans <1%), błonnik pszenny (bez glutenu), sól morska, aromat: wanilina.Posmarowałam masłem pieczywo chrupkie i...pokroiłam w trójkąty. Zaparzyłam pysznej kawy i.. nawet się nie obejrzałam jak zjadłam ..hmmm...dość sporo tych trójątów. Odkryłam idelany
Z Kuchni Do Kuchnisolą i pieprzem, mieszamy z połową szczypiorku i łyżką majonezu. Z jednej rzodkiewki robimy ozdobny kwiatek. Mieszankę rzodkiewki układamy na środku talerza, wokół układamy plastry schabu, ćwiartki jajek, pomidorów, posypujemy całość szczypiorkiem i doprawiamy solą i pieprzem. Ta kolorowa sałatka ze schabem i jajkiem nadaje się nie tylko jako szybki posiłek, ale również na przyjęcie. Smacznego! The post Kolorowa sałatka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwiem jak to się dzieje, ale kiedy byłam mała, „dzień miał więcej godzin”. Teraz godziny uciekają jedna za drugą, każda minuta jest na wagę złota, czasu ciągle brakuje, a obowiązków coraz więcej. Kiedy mogę dłużej posiedzieć w kuchni, to kombinuję z daniami, ale kiedy czas mnie goni, to biorę makaron, kilka dodatków i chwila moment, a obiad mam gotowy
Moniki Smakołykimiodem * z dodatkiem mleczka kokosowegoI znów spędzę wieczór z książką, znów nie będę spać i znów gdy dostanę sprawdzian "do ręki" nie będę nic wiedzieć. .... I ta dzisiejsza inteligenta rozmowa:Koleżanka:"jej a ja dzisiaj mam adidasy"Ja: "no i? :D" "popatrz przez okno""że co? że jak? niee, nie, nieee, ale jak to? śnieg? serio
More food, love and dreams