jak z - 500 przepisów (strona:24/34)

Placuszki nr X ;) 119

otrębów owsianych firmy Kupiec 2 łyżki budyniu waniliowego 1 łyżka stewii 1/3 łyżeczki sody jako dodatek ananas i serek homogenizowany Sposób przygotowania: Białko ubijamy na sztywną pianę pozostałe składniki mieszamy w oddzielnej misce delikatnie mieszając dodajemy białko smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni, przetartej oliwą z oliwek (po każdym placku), pod przykryciem, na małym ogniu przewracamy dopiero kiedy góra placka się

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Quesadilla 373

tortillą zawijamy w folię aluminiową i pieczemy ok 15 minut w 200'C. podajemy z sosem barbecue, śmietaną najlepiej kwaśną i sosem tysiąca wysp. PYCHOTA!! P.S Tortilla jest idealną przekąską również na zimno, dlatego nada się do pracy, do szkoły lub na uczelnię oraz jako przekąska w Sylwestrową

Luźna Kuchnia
Słodkie środy - Śniegowe kule migdałowe 207

ramach współpracy.  Dzięki temu dodatkowi ciasteczka nabrały ciekawego smaku, który można porównać z marcepanem. Migdały otrzymałyśmy oczywiście w przezroczystym opakowaniu. Nam to rozwiązanie bardzo się podoba, po pierwsze nie płacimy za zbędną otoczkę w postaci kolorowych opakowań a po drugie już gołym okiem widzimy jak wygląda ta przyprawa i ile jest jej w środku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zakwas na śląski żur 150

chopie " i to żur żyniaty.. ale o nim w osobnym poście jak nasz zakwas się już ukisi... a skoro do świąt zostało 3 tygodnie, więc najwyższy czas na zakiszenie własnego zakwasu na żur, tak by na naszym stole wielkanocnym nie zabrakło tradycyjnego żuru z jajkiem i białą kiełbasą.  Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Wąsate babeczki 172

Wąsate babeczki robiłam z okazji Dnia Dziadka. Chrupiące czekoladowe muffinki, krem śmietankowy i czekoladowa dekoracja były kombinacją idealną :) W przepisie na proste babeczki czekoladowe część mleka zastąpiłam śmietaną kremówką i to był strzał w dziesiątkę! Babeczki są cięższe dlatego nie rosną tak bardzo jak w oryginalnym przepisie, ale za to są idealnie miękkie w środku i kruche na zewnątrz(...)piekarnika, pieczemy około 25 min. Skracamy patyczki do szaszłyków mniej więcej o połowę. Czekoladę rozpuszczamy i kiedy trochę przestygnie przekładamy do woreczka strunowego. Pod spód foliowej koszulki kładziemy szablon z wąsami (nie jest konieczny, ale z nim jest łatwiej), odcinamy mały rożek woreczka strunowego i wyciskamy czekoladę na szablon. Doklejamy patyczki i wyciskamy na nie dodatkową porcję czekolady. Całość odkładamy

Ciastkozercy
536. Na zimno. Na szybko. 139

kakaowo-bananowy pudding jęczmienny z ricottą i sosem czekoladowym Dziś na szybko, bo doba jest zdecydowanie za krótka.A jutro będę tu późno, bo po szkole wybieram wybieram się do kina. :PNo tak nie ma to jak przewrócić się na drzwiczki od zmywarki, rozwalić je i przy okazji ochlapać podłogę krwią, no po prostu cudownie

More food, love and dreams
Marynowana sałata rzymska. 270

Składniki marynaty wymieszać. Można ewentualnie dodać trochę cukru brązowego. Sałaty umyć, obrać z zewnętrznych liści i przekroić na połówki. Blanszować w lekko osolonym wrzątku 2-3 min. Odcedzić ,po przestudzeniu zalać je marynatą. Przykryć i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Posypać koperkiem i podawać jako przekąskę, ale jest też doskonałym dodatkiem do mięs. Szybka przekąska. Składniki: 3 liście

Kulinarny karnet Christophera
Sajgonki z kurczakiem, papryką i dynią (bez glutenu, mleka i jajek) 444

Odcedzić z tłuszczu. Makaron pokroić na kawałki około 3 cm. Wymieszać z pozostałymi składnikami, doprawić do smaku. Arkusz papieru ryżowego moczyć w wodzie, gdy zmięknie nałożyć farsz, zawinąć boki do środka i dociskając zwijać w rulonik. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Poniżej zdjęcia obrazujące jak zawijać sajgonki

głodny alergik
Pstrąg z grilla 144

Zapisz przepis Drukuj Składniki wypatroszone i oczyszczone z łusek pstrągi – po 1 na osobę, ok. 300g każdy kilka ząbków czosnku kilka łodyg rozmarynu 1 cytryna sól pieprz czarny świeżo mielony oliwa Do podania pszenna bagietka/bułka przypieczona na grillu masło ziołowe/czosnkowe Instrukcje Pstrągi nacieramy solą i pieprzem, zarówno na zewnątrz jak i w środku. Ostrym nożem wykonujemy płytkie(...)10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-111 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-111 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojone cytryna i czosnek Nafaszerowane pstrągi Pstrąg z grilla Pstrąg z grilla Post Pstrąg z grilla pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Kapuśniaczek z młodej kapusty 118

nasionaa resztę kroimy w drobną kostkę.   Z wody wyciągamy marchewkę i mięsko.Marchewkę kroimy w kostkę.   Mięso oddzielamy od kości i dzielimy na drobne kawałki.   Do pachnącej wędzonką wody dodajemy koncentrat pomidorowy i dorzucamy kapustę.   Młoda kapusta nie wymaga długiego gotowania, więc jak tylko się sparzy dodajemy mięso,marchewkę, pomidor

Maminek kulinarny
Pieczony łosoś z cukiniowym makaronem 155

muscovado 2 ząbki czosnku 1 i 1/2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego (u mnie nasiona kminku) 1 łyżka słodkiej lub wędzonej papryki 1 łyżeczka białego octu winnego 3 łyżki oleju z orzechów arachidowych (u mnie rzepakowy) plus extra do posmarowania blaszki sól, pieprz 2 cukinie Blaszkę/naczynie żaroodporne posmarować olejem. Łososia opłukać, osuszyć i ułożyć na blaszce/w naczyniu. Do miseczki włożyć(...)cukier, zmiażdżony czosnek, 1 łyżkę zmiażdżonych nasion kminu lub kminku, paprykę, ocet winny, szczyptę soli i pieprzu. Wszystko dobrze zamieszać i posmarować miksturą wierzch filetów. Skropić łyżką oleju albo -jak ja- dodać 1 łyżkę oleju wcześniej do mikstury. Wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na około 10-15 minut aż łosoś się upiecze. Cukinie opłukać i osuszyć

UgotujmyTo.pl
Masło orzechowe PRIMAVIKA – idealne spotkanie przy kawie 169

Składniki:Orzeszki arachidowe 63%, cukier puder, emulgator: lecytyny (z soi), kakao 2,8%, częściowo utwardzony tłuszcz palmowy (zawartość tłuszczów trans <1%), błonnik pszenny (bez glutenu), sól morska, aromat: wanilina.Posmarowałam masłem pieczywo chrupkie i...pokroiłam w trójkąty. Zaparzyłam pysznej kawy i.. nawet się nie obejrzałam jak zjadłam ..hmmm...dość sporo tych trójątów. Odkryłam idelany

Z Kuchni Do Kuchni
Kolorowa sałatka ze schabem i jajkiem 299

solą i pieprzem, mieszamy z połową szczypiorku i łyżką majonezu. Z jednej rzodkiewki robimy ozdobny kwiatek. Mieszankę rzodkiewki układamy na środku talerza, wokół układamy plastry schabu, ćwiartki jajek, pomidorów, posypujemy całość szczypiorkiem i doprawiamy solą i pieprzem. Ta kolorowa sałatka ze schabem i jajkiem nadaje się nie tylko jako szybki posiłek, ale również na przyjęcie. Smacznego! The post Kolorowa sałatka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Spaghetti kremowe z pieczarkami i groszkiem 169

wiem jak to się dzieje, ale kiedy byłam mała, „dzień miał więcej godzin”. Teraz godziny uciekają jedna za drugą, każda minuta jest na wagę złota, czasu ciągle brakuje, a obowiązków coraz więcej. Kiedy mogę dłużej posiedzieć w kuchni, to kombinuję z daniami, ale kiedy czas mnie goni, to biorę makaron, kilka dodatków i chwila moment, a obiad mam gotowy

Moniki Smakołyki
458. Cukinia w plackach. 150

miodem * z dodatkiem mleczka kokosowegoI znów spędzę wieczór z książką, znów nie będę spać i znów gdy dostanę sprawdzian "do ręki" nie będę nic wiedzieć. .... I ta dzisiejsza inteligenta rozmowa:Koleżanka:"jej a ja dzisiaj mam adidasy"Ja: "no i? :D" "popatrz przez okno""że co? że jak? niee, nie, nieee, ale jak to? śnieg? serio

More food, love and dreams

Proponowane wyszukiwania