jajko - 22300 przepisów (strona:1184/1487)

DIETETYCZNE CIASTO CZEKOLADOWE Z PORZECZKAMI, BEZ GLUTENU, BEZ CUKRU, BEZ LAKTOZY 532

delikatne, lekko kwaskowe i... nie tuczące, to chyba najistotniejsze. Polecam wszystkim dbającym o linię, ale nie tylko. U nas smakowało wszystkim, bez wyjątku. Piekłam w tortownicy 24cm. Składniki: - 4 jajka (osobno białka i żółtka) - 3 żółtka - 1/2 szklanki mąki ryżowej - 1/3 szklanki kakao - 1/2 szklanki ksylitolu (lub cukru) - 120g czerwonej porzeczki (waga już bez ogonków) - mielony ksylitolt do oprószenia ciasta

Smaczne Zdrowe
Letnia tarta biszkoptowa ze śmietaną i owocami 238

Myślę, że równie pyszne byłoby z owocami takimi jak agrest, jagody czy porzeczki, ale akurat takich nie mam pod ręką ;) Składniki na tartę o średnicy 28 cm: biszkopt: 4 jajka M/L 4 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej, budyniu lub kisielu w proszku 70-100 g drobnego cukru nadzienie: 3 łyżki dowolnego dżemu (użyłam domowego z wiśni

Ze smakiem i z pasją
Sernik jagodowy 261

temp. pokojowej) : 2 i 1/3 szklanki jagód 1 kg białego sera 3-krotnie mielonego * 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru z wanilią 1 łyżka soku z cytryny 4 jajka 2 czubate łyżki budyniu waniliowego (proszek) Polewa: duże opakowanie śmietany 18% (ok. 330 g) 1 łyżka cukru pudru listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Ciastka lub herbatniki

Poezja smaku
Sernik Gumiś ;) 1122

200g jagód ( mrożone lub świeże) 2 budynie śmietankowe 1,5 szklanki drobnego cukru ( najpierw dodajemy szklankę i próbujemy, wszystko zależy od sera, jeśli za mało słodki, dodajemy resztę) 5 jajek + 2 białka, które zostały od ciasta 60 g miękkiego masła Masa śmietanowa: 500ml śmietanki 30% do deserów 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny    Dodatkowo: czekolada mleczna

Czerwona Porzeczka
BISZKOPT BEZGLUTENOWY, NA MĄCE RYŻOWEJ, BEZ PROSZKU DO PIECZENIA I BEZ CUKRU 440

dbającym o swoje zdrowie, tyle się ostatnio mówi o niezdrowym glutenie (nie tylko pszennym), a skoro jest sprawdzona alternatywa, dlaczego jej nie wykorzystać. Składniki na formę 24cm: - 4 jajka (osobno białka i żółtka) - 3 żółtka - 1/2 szklanki ksylitolu (lub cukru) - 1/3 szklanki kakao - 1/2 szklanki mąki ryżowej W misie miksera ubić na sztywno białka. Następnie stopniowo po 1 łyżce dodajemy

Smaczne Zdrowe
Ryż smażony po chińsku 424

pracy. Ja w tym momencie jestem w Jachrance i będę kibicować znajomym blogerom w Finale Blogerchef. Miłego weekendu! Składniki: 2 woreczki białego ryżu 250 g mieszanki chińskiej (mrożona) 2 jajka sól, pieprz sos sojowy 2 łyżki oleju kilka listków świeżej kolendry 2 łyżki sezamu Wykonanie: Ryż podsmażyć na 1 łyżce oleju, aż do zeszklenia. Następnie trzeba zalać go wodą powyżej

Pasja Smaku
Babka z malinami 248

zdecydowanie dla tych, którzy nie lubią suchych wypieków.  Składniki  na blaszkę z kominem o średnicy 22 cm: 2 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka M/L ponad pół szklanki cukru 2 saszetki cukru waniliowego 3/4 szklanki maślanki niecałe pół szklanki oleju dodatkowo: 150 g świeżych malin polewa: 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 3 łyżki

Ze smakiem i z pasją
Puszyste malinianki na jogurcie . 5893

mąki 4 łyżki cukru 1 saszetka drożdży suszonych instant ( na 0,5 kg mąki ) 200 g owocowego jogurtu jasnego - u mnie morelowy  120 ml letniego mleka 1 jajko 4 łyżki oleju szczypta soli Wykonanie : Wszystkie składniki umieścić w misce , wymieszać drewnianą łyżka a następnie wyłożyć na wysypany mąką blat . Zagniatać ciasto ok 2-3 min. Odstawić do wyrośnięcia

Malinowa Kawiarenka
Niezawodne babeczki z owocami i KONKURS 121

mąki krupczatki 80 g cukru kopiasta łyżka ciemnego kakao (użyłam surowego ale może być zwykłe) łyżeczka sody 150 g jogurtu naturalnego 50 g śmietany 18% pół szklanki oleju jajko garść czerwonej porzeczki W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą. Do papilotek nakładamy ciasto (do 3/4 wysokości foremki). Na wierzch nakładamy po kilka umytych

Mienta blog
Naleśniki ze szpinakiem zapiekane pod beszamelem 316

zapiekane pod beszamelem są  pycha:) składniki: naleśniki 3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 1 duża szczypta soli Kamis 1 szczypta cukru 1 jajko 2 łyżki oleju + olej do smażenia farsz 500-600 g świeżego szpinaku 1/2 kostki fety 3 łyżki śmietany sól, pieprz  Kamis sos beszamelowy starty ser żółty do posypania Przygotować ciasto

Monia miesza i gotuje
GOŁĄBKI Z MŁODEJ KAPUSTY W TROSZKĘ INNEJ WERSJI 351

   Obok tradycyjnych gołąbków przygotowywanych przeze mnie od lat, zagościły u nas ostatnio gołąbki w troszkę odmienionej formie. A nawet dwóch. Pierwsza wersja farszu była

Smaczne Zdrowe
Cebulaczki 170

cukrem. Niezależnie od „wkładu” Cebulaczki jeszcze nigdy mnie nie zawiodły. Ciasto: 0,5 kg mąki 50 gram drożdży 1,5 szklanki mleka lub wody 6 łyżeczek cukru 1 jajko 4 łyżki oleju szczypta soli Farsz: 2 duże cebule cukrowe olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz oliwki Czytaj dalej

Gotuj z Misiem
Odwrócona rolada 236

suszonymi pomidorami, a drugą ze śliwkami. Składniki (na dwie rolady): pierś z kurczaka – 2 kotlety mięso mielone – 500 gram koperek – ½ pęczka sucha bułka – 1 szt. bułka tarta – 5 łyżek jajko – 1 szt mozzarella w zalewie – 50 gram suszone pomidory – 5 kawałków kilka listków świeżej bazylii śliwki suszone – 10 szt. przyprawy: sól, pieprz, majeranek, przyprawa do kurczaka Czytaj dalej

Gotuj z Misiem
Tiroler Gröstl 207

ziemniaki, jakieś mięcho, cebulę i trochę przypraw (w oryginalnym przepisie: sól, pieprz, majeranek i kminek – ponieważ Misia nie lubi kminku zmieniłem zestaw przypraw). Ale najważniejsze w tym daniu jest jajko sadzone, które podajemy na wierzchu. Po przekrojeniu żółtko miesza się z ziemniakami i efekt jest naprawdę niezły. Dobra wyżerka po dniu spędzonym na nartach. Czytaj dalej

Gotuj z Misiem
Drożdżówki z budyniem i malinami 180

dziś. Składniki: Ciasto:   3,5 szklanki mąki pszennej   20 g drożdży 3 łyżki cukru około  1 szklanki letniego mleka   100 g masła  1 całe jajko   1 żółtko   Nadzienie:   1 torebka budyniu waniliowego 1,5 szklanki mleka 3 łyżki cukru 1 łyżka masła maliny Wykonanie: w 1/2 szklanki mleka rozprowadzić proszek budyniowy

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania