jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:310/455)

Zapiekana grahamka z serowo- jajecznym farszem 200

wierzch bułek i wydrąż środek. Wysmaruj masłem.  Do miski wbij jajka i dokładnie je rozmieszaj. Następnie dodaj do nich, szczypiorek, cebule, ser żółty, ser wędzony oraz sól i pierz. Dobrze wymieszaj, aby wszystkie składniki się ze sobą połączyły. Środek bułki wyłóż wędliną. Za pomocą łyżki nałóż przygotowany farsz. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni z termoobiegiem i piec

Fit & Healthy Life
Roladki drobiowe z szynką 224

Uwielbiam roladki z różnymi farszami, te z szynką, papryką i serem smakują mi najbardziej. Polecam na smaczny i szybki obiad. Składniki: 2 piersi z kurczaka 4 plasterki szynki 100 gram sera żółtego Pół papryki czerwonej Sól, pieprz Przyprawa do drobiu 1 jajko Bułka tarta  Olej do smażenia Wykałaczki Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka dzielimy na cztery części, delikatnie rozbijamy

Bajeczna Kuchnia
Lasowiackie kacapoły z serem 230

jednolite ciasto. Twaróg przecisnąć przez praskę lub zmielić, dodać do niego jajko, sól, pieprz i dobrze wymieszać. W głębokim garnku zagotować wodę i posolić ją w zależności od ilości wody. Zwilżonymi wodą dłońmi z masy ziemniaczanej formować kulkę wielkości niewielkiej mandarynki, spłaszczyć ją na dłoni, łyżeczką nałożyć serowy farsz i zalepić całość formując niewielki owal. Wrzucać na gotującą się wodę

Trzeci talerz
Mini koszyczki z pastą jajeczną 150

pomysłu co przygotować na wielkanocne śniadanie, nich przygotuje kruche koszyczki z farszem jajecznym. Są łatwe do przygotowania i będą efektownie prezentować się na świątecznym stole. SKŁADNIKI: Ciasto: 1 szklanka mąki, 50 g margaryny, 1 żółtko, szczypta soli, szczypta proszku do pieczenia, 1/2 łyżki gęstej śmietany, Pasta jajeczna: 3 jajka, 1/2 pęczka rzodkiewki, 1/2 cebuli, 3 łyżeczki majonezu, 1/2 łyżeczki chrzanu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pomidory faszerowane pieczarkami oraz wędzonym serem zapiekane z jajkami. 166

Podgrzewamy aż woda odparuje. Całość porządnie doprawiamy solą i pieprzem – farsz musi być wyrazisty. Następnie bierzemy pomidory, odcinamy wierzch ze szypułkami i wydrążamy środek pozbywając się miąższu, uważając aby nie uszkodzić ścianek. Nadziewamy pomidory wkładając do nich pieczarki z cebulą i kolejno ser wędzony, pozostawiamy  miejsce na jajko. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i przekładamy do niego pomidory, podgrzewamy około

Symfonia smakowa
Chleb nadziewany warzywami 136

innym serem. Zawiń do połowy. Na zwinięty rulon rozłóż drugą część farszu i posyp serem. Zwiń w rulon. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ponacinaj lub porób wzorki według własnej fantazji, ja mój wygięłam w rogala. Zostaw na kolejne pół godziny do wyrośnięcia, po czym posmaruj opcjonalnie jajkiem i piecz w 200 ° góra- dół 40 minut. Po czym podawaj

Pasje Jolki
Naleśniki z jabłkami 173

łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: NALEŚNIKI: Mąkę , mleko , wodę , proszek do pieczenia , jajka , olej i sól dokładnie mieszamy na gładkie ciasto. Smażymy duże naleśniki. NADZIENIE: Jabłka obieramy , kroimy w kosteczkę. Posypujemy cynamonem i cukrem pudrem. Wkładamy do garnka i podlewamy ok. 50 ml wody. Prażymy kilka minut aż zmiękną. Farszem napełniamy naleśniki. Posypujemy cukrem pudrem

Ostra na Słodko
Naleśniki po meksykańsku 169

olej 2 łyżki sól szczypta Wsypuję mąkę do miski, wbijam jajko, dodaję sól, mleko i wodę gazowaną mieszam drewnianą łyżką i sprawdzam gęstość i w razie potrzeby dodaję albo więcej mleka/wody albo mąki. Później używam miksera by uzyskać super gładkie ciasto, patelnie dobrze rozgrzewam i zaczynam smażenie. Farsz: Mięso mielone 0,5 kg cebula 1 szt. pieczarki ok.6 szt. koncentrat

NA MOIM TALERZU
Nadziewane patisony i kabaczki 202

pozostać pół surowe. Mięso połączyć z pęczakiem. Dodać koncentrat pomidorowy, jajko, posiekane liście bazylii i starty żółty ser. Doprawić solą i pieprzem - dokładnie wymieszać. Kabaczki przekroić wzdłuż, z patisonów odciąć wierzch. Za pomocą małej łyżeczki wydrążyć warzywa. Wnętrze kabaczków  i patisonów posmarować oliwą, oprószyć  solą. Warzywa wypełniać farszem. Posypać po wierzchu tartym serem. Zapiekać w temperaturze 170 stopni

kolorowotorcikowo
Russskieeee... (pierogi) 161

temperatura smażeniny sprawi, że aromat pieprzu będzie bardziej intensywny.Odkładamy 3 łyżki a resztę studzimy. Następnie należy ze sobą połączyć ser, ziemniaki i przestudzone skwarki z cebulą. Doprawić solą. Farsz wyrobić i odstawić na 15 minut do "przegryzienia się". Na ciasto: ( jest to moje uniwersale ciasto na pierogi, wg mnie najlepsze. Mocne i elastyczne, a jednocześnie delikatne) - 2 szklanki mąki(...)odrobinę wystygnie dodać żółtko. Wyrobić gładkie ciasto. Przykryć ściereczką na 10 minut. Po tym czasie można lepić pierogi. Dodatek żółtka sprawia, że ciasto jest bardziej elastyczne. Nie dodawajmy całego jajka, gdyż ciasto będzie twarde. Przed dodaniem żółtka należy odrobinę wystudzić mieszankę mąki i wody - gdyż z żółtka zrobi się jajecznica, której kawałki będą widoczne w postaci kropek w cieście. Pierogi

kawawszklance
Krokiety wigilijne po rusku wg Aleex 153

Wigilią, a tuż przed wieczerzą zapiec w piekarniku. Będą znakomicie smakować z czerwonym barszczem. Może spróbujecie? Składniki: Naleśniki: • 2 szklanki mleka • 2 szklanki mąki • 2 jaja • olej • szczypta soli Farsz: • 40 dag ziemniaków po ugotowaniu (u mnie 4 średnie) • 20 dag trzykrotnie mielonego sera białego • 2 duże cebule + 1 dodatkowo • sól, pieprz • olej • kilka plasterków boczku (jeśli danie nie jest(...)przeznaczone na Wigilię) Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie, po ugotowaniu odcedzić i przecisnąć przez praskę. Ostudzić. 2. Przygotować ciasto na naleśniki: Do misy wbić jajka, wsypać mąkę i wlać 1 szklankę mleka. Dodać szczyptę soli i 1 łyżeczkę oleju. Wymieszać trzepaczką na gęstą, gładką masę. Dodawać do niej porcjami mleko, cały czas mieszając. Ciasto powinno

W mojej kuchni
Klopsiki z salsiccia w pomidorowym sosie 176

cóż nie spróbowałeś to nie wiesz, więc zachęcam was bardzo do przyrządzenia tego typu klopsików z salsiccia. Sposób przyrządzenia klopsików jest bardzo prosty. Klopsiki uformowałam z farszu, ugotowałam bardzo intensywny pomidorowy sos doprawiony obficie oregano, a jako dodatek proponuję mnóstwo mozzarella i spaghetti. Moja wersja klopsików jest bezglutenowa, bo zamiast bułki użyłam mąki migdałowej. Wybrałam również spaghetti bezglutenowe. Obcja(...)praktycznie się nie różni w smaku, więc można ją swobodnie stosować zamiennie. Klopsiki z salsiccia w pomidorowym sosie Składniki: 4 – 5 porcji, Klopsiki 650 g surowej salsiccia 1 jajko 70 g migdałowej mąki lub 1 pszenna bułka 50 ml śmietanki 3 łyżki posiekanego szczypiorku 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę olej do smażenia Sos pomidorowy 1 bananowa szalotka

codojedzenia
GOŁĄBKI Z MŁODEJ KAPUSTY W TROSZKĘ INNEJ WERSJI 350

   Obok tradycyjnych gołąbków przygotowywanych przeze mnie od lat, zagościły u nas ostatnio gołąbki w troszkę odmienionej formie. A nawet dwóch. Pierwsza wersja farszu była

Smaczne Zdrowe
Naleśniki z twarogiem na słodko 176

serowym farszem w środku. I choć lubiłam bardziej wytrawną wersję - z twarogiem, szalotką i szczypiorem, dość pieprzne, to te także znalazły swoje miejsce w moim sercu. Dowód na to macie poniżej w opisie i zdjęciu:) Smacznego:) Składniki: szklanka mleka (chodzi o szklankę 250 ml) 0,5 szklanki wody (chodzi o szklankę 250 ml) 3/4 szklanki mąki 1 jajko(...)być zbyt gęste ani zbyt wodniste. W miseczce ugniatamy widelcem twaróg, dodajemy cukier wanilinowy i cukier puder oraz żółtka. Na niewielkiej ilości oleju smażymy naleśniki, gotowe smarujemy twarogowym farszem. Zawijamy i gotowe

Zasmakuj Kuchni
Placek po węgiersku 1031

mąki 2 jajka sól, pieprz olej  Składniki na nadzienie: 0,5 kg karkówki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 ogórki konserwowe 5 większych pieczarek pół czerwonej papryki 1 papryczka chilli natka pietruszki 2 listki laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego mąka pszenna 3 łyżki gęstej śmietany sól, pieprz papryka słodka wędzona olej Przygotowanie : Zaczynamy od przygotowywania farszu natomiast placki(...)minut). Doprawiam solą i pieprzem. Zagęszczam wedle uznania łyżeczką mąki rozmieszanej z małą ilością wody. Obrane ziemniaki razem z cebulą rozdrabniam blenderem (można zetrzeć lecz blenderem szybciej), dodaję jajka i mąkę w ilości do uzyskania odpowiedniej konsystencji oraz doprawiam solą i pieprzem. Placki wielkości ok 18 cm (wielkość dna patelni) smażę z obu stron na ładny rumiano-złoty kolor. Placek

Mechanik w kuchni

Proponowane wyszukiwania