jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:309/455)

Moussaka-tradycyjne greckie danie 127

ząbki czosnku 3 dojrzałe pomidory po jednej łyżeczce oregano i bazylii pół szklanki oliwy sól pieprz Na sos baszamelowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 600 ml. mleka 2 jajka 20 dag. sera startego Przygotowanie: Oczyszczone, ale nie obrane bakłażany pokroić wzdłuż w plastry. Posypać solą, pieprzem i odstawić na około 30 minut. Na patelni rozgrzewamy dużą ilość oliwy(...)podsmaż, mieszając, na sporej patelni na pozostałej oliwie. Gdy cebula nabierze złotej barwy, włóż mięso i smaż, cały czas mieszając a następnie dopraw mięso solą i wymieszaj. Duś farsz pod przykryciem około 20 minut na malutkim ogniu. Na 5 minut przed zdjęciem z ognia dopraw ziołami (najlepiej świeżymi) i pieprzem. Przygotowujemy beszamel. Masło roztapiamy, dodajemy mąkę i mieszamy dokładnie

Smaczne Potrawy
Przepis na Przygotowanie Pierogów z Serem – Pierogi Ruskie 216

serdecznie Propozycja na pyszne pierogi z serem – pierogi ruskie , jeżeli ktoś jeszcze takich nie robił to warto spróbować :). Będziemy potrzebować : z podanych proporcji wyjdzie około 60 – 70 pierogów na farsz : 500 g białego sera – twarogowego 700 g ugotowanych i wystudzonych ziemniaków 2 cebule (150 g) sól , pieprz masło lub olej do podsmażenia cebuli na ciasto : 450 g mąki pszennej (użyłam(...)mielenia mięsa Link do filmu z przygotowania : Pierogów z serem  https://www.youtube.com/watch?v=TQc1vAmW3o4 Przygotowanie : Najpierw przygotuję ciasto – ciasto przygotowałam według tego przepisu Przygotowanie Ciasta na Pierogi bez jajek Do miski wsypuję mąkę dodaję sól , olej i wrzącą wodę Na początku wszystko razem mieszam łyżką żeby składniki się połączyły Następnie ciasto wyrabiam w misce ręką przez około 3 minuty

Uwaga Babcia Gotuje
Pierogi z kapustą i grzybami 156

Świąt podsmażam na patelni te pierogi, które zostały z wigilii i wtedy dopiero jest uczta! Zawsze specjalnie robię ich dużo, żeby mieć pewność, że zostaną i będzie co odsmażać :) Farsz najlepiej ugotować dzień wcześniej, ponieważ powinien być zimny w momencie robienia pierogów. Pierogi bardzo dobrze się mrożą. Można je przygotować na kilka dni, lub nawet dwa tygodnie przed wigilią(...)mąką. Gdy się już dobrze zamrożą, przesypać je do woreczka. Gotować zamrożone. Pierogi z kapustą i grzybami około 100 szt.* Ciasto: 550 g mąki pszennej 1 łyżka oleju 1 jajko 250 ml + kilka łyżek letniej wody szczypta soli Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto. Wlać na początek 250 ml wody i ewentualnie później dolać, jeśli trzeba będzie. Ciasto wyrabiać około

Posadzone i zjedzone
Bułeczki z pieczarkami 617

nieco inną wersję. Postanowiłam farsz pieczarkowy owinąć surowym, własnoręcznie zrobionym ciastem, a dopiero potem upiec. Pomysł okazał się trafiony w dziesiątkę, dlatego postanowiłam podzielić się nim z Wami.  Farsz pieczarkowy: około 30 dkg pieczarek , 2 średnie cebule , sól , pieprz , ostra papryka - do smaku, 3 łyżki masła . Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Masło stopić(...)cukrem aż się rozpuszczą. Dolać ciepłe mleko, niecałą szklankę mąki i wymieszać. Odstawić pod przykryciem do lekkiego podrośnięcia na około 10 minut. Po tym czasie wsypać resztę mąki, dodać jajko, stopione i przestudzone masło i sól.  Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto, które nie powinno kleić się do ścianek naczynia. Przesypać od góry lekko mąką, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce

Codzienna kuchnia niecodzienna
SCHAB FASZEROWANY MIĘSEM DROBIOWYM I ŻURAWINĄ W GALARECIE ŻURAWINOWEJ 199

słodką mieloną, paprykę chili, suszony koperek, sól oraz pieprz. Wbijamy jajko i całość dokładnie mieszamy. Schab oczyszczamy z tłuszczu i białych włókien, myjemy i osuszamy, a następnie nacinamy wzdłuż tak, aby otrzymać duży, prostokątny płat mięsa. Rozbijamy go tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą. Przyprawiamy solą oraz pieprzem.  Farsz z mięsa mielonego wykładamy na schab i rozprowadzamy go po całym

Kuchnia MagdaLeny
Piątek: Zawijane cannelloni 112

lasagni. Wystarczy je kilka minut podgotować, a potem zawinąć w nie farsz. To naprawdę nie jest trudne, a znakomicie ułatwia sprawę. Sami spróbujcie! Składniki: 200 g ricotty (standardowe opakowanie) 1 kulka mozzarelli 1/2 szklanki tartego parmezanu 1/2 szklanki kremowego sera (np. mascarpone) 10 płatów makaronu lasagna 1 duże jajko Duża garść szpinaku 1 ząbek czosnku 1 butelka passaty pomidorowej

Niedzielny kucharz
Naleśniki po meksykańsku 88

olej 2 łyżki sól szczypta Wsypuję mąkę do miski, wbijam jajko, dodaję sól, mleko i wodę gazowaną mieszam drewnianą łyżką i sprawdzam gęstość i w razie potrzeby dodaję albo więcej mleka/wody albo mąki. Później używam miksera by uzyskać super gładkie ciasto, patelnie dobrze rozgrzewam i zaczynam smażenie. Farsz: Mięso mielone 0,5 kg cebula 1 szt. pieczarki ok.6 szt. koncentrat

Na moim talerzu
SCHAB FASZEROWANY MIĘSEM DROBIOWYM I ŻURAWINĄ W GALARECIE ŻURAWINOWEJ 212

słodką mieloną, paprykę chili, suszony koperek, sól oraz pieprz. Wbijamy jajko i całość dokładnie mieszamy. Schab oczyszczamy z tłuszczu i białych włókien, myjemy i osuszamy, a następnie nacinamy wzdłuż tak, aby otrzymać duży, prostokątny płat mięsa. Rozbijamy go tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą. Przyprawiamy solą oraz pieprzem.  Farsz z mięsa mielonego wykładamy na schab i rozprowadzamy go po całym

Kuchnia MagdaLeny
Pierogi leniwe z cynamonową okrasą 160

gdzie wystarczy tylko zagnieść ciasto, które normalnie mogłoby stanowić podstawę farszu do pierogów ruskich ( pozbawione oczywiście mąki w środku). Pierożki te są mięciutkie i rozpływają się w ustach, receptura pochodzi z książki ,,Szkoła gotowania”, M. Łebkowskiego. Składniki (około 4 porcje): 500 g twarogu 250 g ziemniaków 3 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki masła mąka do podsypania sól

Kierunekuchnia
Jesienny jadłospis 1700 kcal 149

momentu aż sos zgęstnieje. 3. W oddzielnej misce wymieszaj roztrzepane jajka z ricottą, posiekanym drobno szpinakiem, bazylią i solą. 4. Przygotuj naczynie żaroodporne. Najlepiej jeśli zostanie dopasowane do rozmiaru makaronu. 5. Spód naczynia wyłóż połową sosu pomidorowego, a następnie nałóż 1 z 4 części makaronu. Przekładaj go farszem szpinakowym, tak by ostatnią warstwę stanowił płat makaronu. 6. Na ostatni płat

Powiedz dietom nie
Wieprzowy klops w boczku 207

oleju. Do miski przekładamy mięso, dodajemy odciśniętą czerstwą bułkę, wbijamy jajko, dodajemy natkę pietruszki, podsmażoną cebulę z czosnkiem, pieprz, sól, paprykę oraz sos meksykański Kielecki . Całość wyrabiamy do połączenia się składników.  Keksówkę wykładamy plastrami boczku (brzegi boczku mają wystawać za boki keksówki), uzupełniamy środek ugniatając uzyskanym mięsnym farszem, a wolnymi brzegami boczku przykrywamy wierzch mięsa. Pieczeń wkładamy do nagrzanego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Faszerowany, dłuuugo wędzony kurczak owijany bekonem 201

łyżeczka oregano Oliwa z oliwek   Farsz do kurczaka – 0,5 kg mięsa mielonego wołowego – 0,5 mięsa mielonego wieprzowego – pęczek natki pietruszki – 1 namoczona kajzerka lub bułka tarta – 2 średniej wielkości cebule drobno posiekane – sól,pieprz i inne przyprawy według uznania – jedno jajko – wszystkie składniki wymieszać do uzyskania jednolitej masy

naRuszcie
Naleśniki z mięsem mielonym i trzema sosam 242

Składniki: ( na 11 naleśników ) Farsz: 350g pieczarek, 500g mięsa mielonego, 1/2 świeżej czerwonej papryki, 1/2 świeżej żółtej papryki, 1 cebula, 1 puszka czerwonej fasoli, 150g startego sera żółtego ( ja użyłam red leicester ), sól, pieprz, suszona bazylia, olej. Ciasto na naleśniki: 1 jajko, 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej, 2 szklanki mleka,  szczypta soli, 2 łyżki oleju. Sos majonezowo

W kuchni u Moniki
Cebularze wypiekane na śniadanie 206

sztuk) Cebularze   - przepis oryginalny (w nawiasach moje proporcje) NA FARSZ: 5 dużych cebul 6 łyżek oleju 1 łyżeczka soli (1/2 łyżeczki) 4 łyżeczki maku (5 łyżeczek maku) NA CIASTO: 500 g mąki 15 g suchych drożdży (albo ok. 40-50 g świeżych) 2 łyżeczki cukru 1 jajko 1 szklanka letniego mleka 2 łyżeczki soli (1 łyżeczka soli

Gotuj Sam!

Proponowane wyszukiwania