jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:204/455)

Roladki z farszem chrzanowym 177

Składniki: 1/2 kg szynki pokrojonej w cienkie plasterki 5 jajek 1 opakowanie serka kanapkowego śmietankowego 1/2 papryki 2 łyżki chrzanu Fanex sól Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć … Czytaj dalej Roladki z farszem chrzanowym

czarrna od kuchni
Naleśniki ze szpinakiem i ricottą 166

użyłam włoskiej ricotty. Ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 1,5 szklanki mleka 1/2 łyżeczki oleju 2 duże jajka sól, szczypta cukru pudru, szczypta sody olej do smarowania patelni Farsz: 450 g mrożonego siekanego szpinaku 3 ząbki czosnku 500 g ricotty sól i pieprz do smaku Szpinak odparować z płynu, gotując go z posiekanym

Czerwień i błękit
NALEŚNIKI Z FARSZEM MIĘSNO - WARZYWNYM 411

kcal. 2 Naleśniki (100g.) 4 łyżki ugotowanego mięsa drobiowego bez skóry(120g.) 1 mała cebula -20g. 1 marchewka -60g. 0.5 jajka - 25 g. sól pieprz maggi ******************************************** Usmažone naleśniki posmarować przyprawionym farszem przygotowanym ze zmielonego mięsa ,ugotowanej marchewki i cebuli oraz jaja,soli ,pieprzu i maggi,zwinąć.Podpiec naleśniki na patelni i podawać z ulubioną surówką.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Krokiety z pieczarkami 247

Danie, które spokojnie mogę zaliczyć do kategorii smaki dzieciństwa. Często jadałam takie krokiety u cioci. Są szybkie w przygotowaniu i bezmięsne. Składniki ciasto 2 jajka 1,5 szkl mąki 1,5 szkl mleka szczypta soli farsz min. 500 g pieczarek 1 cebula … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pełnoziarniste naleśniki z sosem karmelowym i czekoladą. 170

latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Ciasto: -> 1 duże jajko -> Szklanka mleka -> Szklanka mąki -> Szczypta soli  ->1 łyżeczka cukru waniliowego, Farsz -> 150g sera białego -> 1 banan -> 3-4 łyżki jogurtu naturalnego -> 3-4 kostki czekolady gorzkiej -> 1/2 łyżeczki

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Krokieciki 192

Składniki ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mleka mąka 1 jajko 1 łyżka oleju przyprawy: sól, zioła prowansalskie, czosnek, mielony kminek farsz: 30-40 dkg ugotowanego mięsa (wieprzowe, drobiowe, co kto woli) 30 … Czytaj dalej Krokieciki

czarrna od kuchni
Gołąbki 114

następnie ugotować i pokroić. Z kapusty wyciąć głąby i sparzyć, oddzielić liście i ściąć zgrubienia.Ryż  ugotować. Do m ięsa mielonego  dodać jajko,ryż, grzyby , przyprawy i wymieszać.N a liście kapusty kłaść farsz mięsny i zwijać. Tak przygotowane gołąbki ułożyć w misie multicookera,  dodać susz warzywny , wlać wodę, przecier, dodać listek, ziele , wegete.U stawić program STEW

Moje domowe kucharzenie
Jajka faszerowane tuńczykiem 138

razem z żółtkami jajek. Dodajemy pomidorowe pesto, majonez i opcjonalnie papryczkę chilli. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Dokładnie łączymy składniki. Jajka układamy na talerzu i w miejsca po żółtkach nakładamy łyżeczkę farszu. Całość posypujemy rzeżuchą

Pyry na Gaz
Saszetki indyka nadziewane porem i sosem 131

obsmażony por. Pierś indyka pociąć na plastry o szerokości 1 cm. Rozbić doprawić solą pieprzem, słodką papryką w proszku. Na środek każdego płata nałożyć farsz, złożyć na pół, spiąć dokładnie wykałaczkami. W jednej misce roztrzepać jajka a do drugiej nasypać bułkę tartą. Saszetki mięsa obtoczyć w jajku a potem w bułce tartej. Smażyć saszetki z dwóch stron na rozgrzanej patelni

Kuchnia Pokoleń
Naleśniki pszenno – gryczane ze szpinakiem i kurczakiem z sosem czosnkowo – koperkowym 138

jogurcie z dodatkiem majonezu light, grillowana pierś z kurczaka. Cóż jeszcze mogę dodać, koniecznie wypróbujcie. Mam nadzieję, że Was zachęciłam. Składniki: Naleśniki ( 2 jajka, mleko, mąka pszenna, mąka gryczana 2:1 i szczypta soli ) Farsz 1 filet z kurczaka ( pojedynczy ) 1 opakowanie mrożonego szpinaku 1 marchewka ½ czerwonej papryki Sól Czosnek granulowany i świeży Papryka słodka mielona Sok z cytryny Dodatkowo

Smaki Ewy
Wytrawne kulebiaki z kaczką w odświętnej odsłonie! 163

łyżeczki kurkumy - łyżka lodowatej wody Szybko zagniatamy ciasto, na gładkie i miękkie. Ciasto wkładamy do woreczka foliowego i schładzamy przez 30 minut w lodówce. FARSZ DO KULEBIAKÓW: - 400 g ugotowanego mięsa z młodej kaczki - 2 jajka - 150 g młodej kapusty kiszonej - 150 g suszonych prawdziwków - pęczek natki pietruszki - gałka muszkatołowa - sól - świeżo zmielony pieprz - 3 łyżki soku z kapusty kiszonej

SMYKWKUCHNI
Wegetariańskie gołąbki z kaszą gryczaną w sosie pieczarkowym 194

siekamy drobno i podsmażamy na maśle. Marchewkę ścieramy na tarce, a pieczarki kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy razem i doprawiamy. Na koniec dodajemy jajka i mieszamy do połączenia składników. Na każdym liściu układamy porcje farszu i zwijamy jak klasyczne gołąbki. Jeśli to Wasze pierwsze spotkanie z gołąbkami- polecam filmik na youtube.com, w którym w prosty sposób wytłumaczone jest

Czerwona Porzeczka
Kieszonki ze schabu z pieczarkami, porem i rzodkiewką 147

Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Roztłuczone schabowe rozłożyć na deseczce. Na każdym plastrze rozłożyć warstwę farszu i posypać startym serem. Złożyć na pół i spiąć wykałaczkami. Jajka roztrzepać widelcem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowane kieszonki umoczyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu

Nie tylko w kuchni
Dietetyczna cukinia faszerowana. 153

pieprz. Przygotowanie:   Ja miałam taki kawałek cukini, który pokroiłam na cztery części. Wydrążyłam środek. Pierś z kurczaka zmieliłam przez maszynkę. Dodałam kukurydzę, jajko, posiekaną zieloną pietruszkę, wyciśnięty czosnek i przyprawy.  Wymieszałam. Napełniłam cukinię farszem i przykryłam folią. Piekłam w piekarniku w 180 stopniach. Pierwsze 25minut piekłam pod folią, następnie przez kolejne 20-30minut piekłam bez przykrycia. Czas

W kuchni u Moniki
Wigilijne pierogi z kiszoną kapustą i grzybami 166

Wigilijnym stole nie może zabraknąć pierogów z kapustą, np takich jak u mnie. Składniki: Na ok 80 sztuk: Ciasto: 1 kg mąki pszennej 1 jajko ok 1 szklanki przegotowanej, ciepłej wody 1 płaska łyżeczka soli Farsz: 0,5kg kiszonej kapusty 30 dkg suszonych grzybów (prawdziwki, kozaki) moczonych w wodzie lub mleku ok. 12 godzin 1 duża lub dwie małe cebule

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania