jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:210/455)

Tajskie omlety z mięsem 111

pewnością będę przygotowywać podobne omleciki również z innymi rodzajami farszu ;) Polecam! Składniki : Farsz : 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 250g mięsa mielonego  (mieszanego) 2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka cukru 2 dojrzałe pomidory 1 łyżka świeżej kolendry sól i pieprz Omlet : 6 jajek 1 łyżka sosu rybnego olej z orzeszków ziemnych Przygotowanie : Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć(...)niewielką ilość posiekanej kolendry - wymieszać. Na średniej wielkości patelni rozgrzać olej z orzeszków ziemnych i smażyć na nim cienkie omlety, jajka nalewać łyżką wazową. Smażyć aż masa lekko zetnie się z wierzchu, nstępnie na środek nakładać niewielką ilość farszu mięsnego, po czym składać omlet w kieszonkę - złożyć boki do środka, najpierw prawą i lewą stronę, a następnie delikatnie górę

Codzienne Gotowanie
Tort naleśnikowy z wątróbką 184

wszyscy zajadali z przyjemnością! Była nawet wersja podpieczona na grillu! Polecam! SKŁADNIKI: NALEŚNIKI : * mąka – 1 ,5 szkl * jajko – 2 szt * mleko – 2 szkl * proszek do pieczenia -1 łyżeczka * sól – 1 szczypta * olej rzepakowy – 100 ml FARSZ: * wątróbka drobiowa – ok. 500 g * cebula – 3 szt *małe jabłko – 1 szt * mąka pszenna

Ostra na Słodko
SAKIEWKI WIEPRZOWE Z SERKIEM I SZCZYPIORKIEM + FILMIK 107

SKŁADNIKI :  1 kg mięsa od szynki  300 g serków topionych gouda ( można pomieszać ze szczypiorkowymi )  1 pączek szczypiorku sól, pieprz, papryka do smaku  2 jajka + mąka + bułka tarta do panierowania(...)Następnie doprawić przyprawami z każdej strony.  Serki topione mieszamy widelcem z posiekanym szczypiorkiem. Na każdy kotlet nakładamy po łyżce farszu i rozsmarowujemy na jednej połowie mięsa. Kotlety składamy i lekko dociskamy.  Panierujemy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej z każdej strony. Smażymy na oleju z każdej strony na złoto.  Sakiewki podajemy cieple z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Pierogi z mięsem 144

się nie zawiodłam :)   Składniki: Ciasto: 375 g mąki 1 szklanka gorącej wody 1 łyżka oleju 1 płaska łyżeczka soli Farsz: 350 g mięsa mielonego 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju 1 małe jajko 1,5 łyżki bułki tartej 2 łyżki kaszy manny 1/2 łyżeczki soli i pieprzu 1 łyżeczka majeranku Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę

My simple kitchen
Calzone po hawajsku 206

wszystkiego jeść. Mnie natomiast ta wersja smakowa bardzo odpowiadała. Następnym razem po prostu będę przygotowywać dla brata inny farsz.  Składniki na 6 sztuk: Ciasto: 0,5 kg mąki 50g drożdży (pół opakowania) 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 jajko Ok.   200 ml letniej wody (tyle, aby ciasto nie kleiło się nam do rąk) ewentualnie ulubione zioła(...)też użyć gotowej mieszanki prymat – przyprawa do pizzy Farsz: Pół puszki ananasa - krojony Pół piersi z kurczaka (ok. 30 dag) 15-20 dag sera żółtego Olej Sól pieprz Przygotowanie: Drożdże rozdrobnić, zasypać cukrem. Odstawić na kilka minut w ciepłe miejsce, żeby się rozpuściły. Mąkę wsypać do dużej miski, dodać do niej jajko, sól i drożdże oraz opcjonalnie przyprawy. Stopniowo wlewać

Fabryka pomysłów
Hot - Dog w naleśniku wg Ewy Wachowicz 369

musiałam je wypróbować. Są troszkę bardziej pracochłonne od tradycyjnych hot-dogów, ale według mnie zdecydowanie bardziej smaczne i sycące. Można do farszu dodać co tylko macie pod ręką:) Ciasto:    1 szklanka mąki pszennej,  2 jajka,   3/4 szklanki mleka,  1/2 szklanki wody mineralnej niegazowanej,  1/2 łyżeczki soli,  olej rzepakowy do smażenia (użyłam Rapso(...)Jajka posolić, zmiksować. Dodać mąkę i mleko, miksować, aż powstanie gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut. Następnie smażyć na odrobinie oleju cienkie naleśniki. Dodatkowo:  500g pieczarek,  cebula,  8 drobiowych parówek,  sól, pieprz,  200 g startego żółtego sera. Grzyby oczyścić, pokroić w kostkę. Cebule posiekać, podsmażyć wraz z grzybami na odrobinie oleju rzepakowego. Doprawić do smaku

Z miłości do słodkości
Drożdżóweczka z jabłkami 114

mąki pszennej u  mnie typ 550 - 250 ml letniego mleka - 60 g cukru - 13 g świeżych drożdży - 1 jajko - szczypta soli - 60 g roztopionego masła - 1 mała łyżeczka olejku waniliowego - 2 duże łyżki jogurtu naturalnego - 1/2 łyżeczki cynamonu Farsz z jabłek : - 6 -8 obranych i startych jabłek - 1 mała łyżeczka cynamonu - 1 duża łyżka masła - 1 duża łyżka mąki

Wypieki Rene
Piersi perliczki / kurczaka z kurkami 111

kurek, 1/2 cebuli, 2 łyżki masła, 50 ml brandy, cukier, sól, jajko, mąka do oprószenia, bułka tarta, masło do smażenia, Kurki oczyścić z piasku, umyć w wodzie z solą (do miski wlać zimną wodę, wsypać sól, zamieszać, włożyć kurki, szybko je umyć - nie mają się moczyć w wodzie). Cebulę pokroić w kostkę, poddusić na maśle. Dodać kurki, zagotować, wlać brandy(...)kurek zmiksować niezbyt drobno, drugą połowę pokroić. Wymieszać. Piersi drobiowe, oczyścić z błon, lekko (najlepiej przez folię spożywczą) stłuc. Piersi rozłożyć, nałożyć farsz, zwinąć. Spiąć wykałaczkami, aby lepiej się trzymały. Oprószyć mąką, zanurzyć w rozmąconym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na maśle na rumiano ze wszystkich stron. Podczas smażenia uważać, aby masło się nie spaliło, chociaż lekkie zrumienienie

królestwo garów
Paszteciki z nadzieniem pieczarkowo-migdałowym 155

opakowania ciasta francuskiego, 1 szklanka mielonych migdałów, 50 g masła, 200 g pieczarek (bardzo drobno posiekanych), sól, tymianek, biały pieprz, 1/2 szklanki wody. Dodatkowo: 1 rozmącone jajko, ziarna sezamu do posypania. Idealnym dodatkiem do świątecznego barszczyku są paszteciki. Dzisiaj zaproponuję paszteciki z ciasta francuskiego, w kształcie gwiazdek z nadzieniem pieczarkowo-migdałowym. Na patelni rozgrzać 50 g masła i wrzucić(...)połowie z nich nałożyć po łyżeczce przygotowanego wcześniej farszu. Przykryć je drugą połową gwiazdek bez farszu i ścisnąć na końcówkach (aby nam farsz nie wypadł). Paszteciki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować rozmąconym jajkiem. Posypać sezamem. Piec w temperaturze 200°C przez około 12-15 minut, aż będą lekko złotawe. Studzić na kratce. Inspiracja:  vegalicious.recipes linkwithin_text

Świat Domowej Kuchni
Pierogi z kapustą i pieczarkami z rzeżuchą 111

pyszne, polecam Składniki: ciasto: 0,5 kg maki pszennej 1 jajko łyżeczka miękkiego masła szczypta soli gorąca woda – na oko , podczas dodawania wody do ciasta sami zobaczycie kiedy więcej jej nie dodawać, ciasto ma być elastyczne, nie lejące się, bo nic z nich nie ulepicie farsz: 500 g pieczarek 800 g kiszonej kapusty 2 średnie cebule masło klarowane sól(...)Przygotowanie: Ciasto: W mące zrobić dołek, dodać masło, szczyptę soli i wbić jedno jajko. Wymieszać dokładnie palcami. Wyrabiając dodawać powoli gorącą wodę do momentu kiedy ciasto będzie elastyczne i równomiernie dobrze wyrobione. Z ciasta wałkujcie cienkie placki, wykrawajcie z nich szklanką lub ozdobnym kołem kółka. Faszerujcie farszem z kapusty i pieczarek. Oto jak zrobić farsz: Kapustę zagotuj w wodzie

Zasmakuj Kuchni
Frittata z łososiem wędzonym i cukinią 243

macie patelnię, którą można wkładać do piekarnika, wylejcie na nią masę jajeczną. Jeżeli nie, użyjcie formy do tarty. Wyłóżcie na nią farsz, a następnie zalejcie masą jajeczną. Całość zapiekać w temperaturze 180 stopni przez około 15 min - aż jajka się zetną. Smacznego

Zgrabne Gotowanie
Galette z morelami, serem i nutą imbiru 112

moreli, pachnącego cytrusami imbiru to świetny pomysł na szybki w przygotowaniu sezonowy deser. Składniki: Ciasto: 260g mąki pszennej 160g masła 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego szczypta soli Farsz: 200g białego sera 1 żółtko 1 łyżka cukru pudru starta skórka z połowy cytryny 1 łyżka cukru wanilinowego 500g moreli 4 łyżki

Szalona Kuchnia Eweliny
Kurczak faszerowany mięsem mielonym 337

cebulka się lekko zarumieni, a nadmiar wody z pieczarek wyparuje. Mięso mielone wrzucić do miski, dodać cebulkę i pieczarki, majeranek, jajko, sół i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Kurczaka wyjąć z lodówki i do środka nałożyć farsz, dokładnie zamknąć kurczaka. Używając do tego celu wykałaczek. Skropić kurczaka oliwą i włożyć do rękawa foliowego. Wlać trochę wody i dokładnie zamknąć. Piec

Kuchnia Pokoleń
Rustykalne mini tarty na oleju z warzywami 149

oleju bardzo mile mnie zaskoczyło, wyszło nadzwyczaj kruche i delikatne, wręcz rozpływało się w ustach, przypuszczam, że to zasługa użytego oleju. Dopełnieniem są sezonowe warzywa i kremowa masa z jajek, śmietany i sera. Mini tarty doskonale nadają się na przekąskę w ciągu dnia, lunch czy na elegancką przystawkę na przyjecie. Polecam!   Rustykalne mini tarty na oleju z warzywami Składniki(...)mąki krupczatki 6 łyżek oleju rzepakowego 5 łyżek lodowatej wody 1 łyżka świeżych listków tymianku zwykłego lub cytrynowego sól Składniki na farsz: 3 średnie cukinie, 3 średnie marchewki, 200ml kwaśnej śmietany 50g sera edamskiego 1 jajko, 1 łyżeczka listków tymianku sól, pieprz, czosnek. Wszystkie składniki na kruchy spód wyrabiamy. Ciasto powinno byc elestyczne, gładkie i nie klejące się do rąk

Mia Cucina Sofieta
Litewskie kibiny. 390

Składniki na 15-25 kibinów: 1 kg wieprzowiny 3 cebule 1 łyżka Vegety 450+50 g margaryny 1 kg mąki 4 jajka 200 g śmietany odrobinę soli Przygotowanie: Do misy przesiewamy mąkę i dodajemy schłodzoną margarynę. Mąkę wraz z margaryną(450 g) rozcieramy tak aby margaryna była w drobnych kawałeczkach. Następnie dodajemy jaja, śmietanę oraz odrobinę soli. Zagniatamy(...)Ciasto dzielimy na kulki (ok. 60-70 g) i wałkujemy je na kółka o śr. ok.7-9 cm. Na środek kółka wkładamy łyżkę farszu, formujemy pierożek i zawijamy, tak aby na górze powstał warkoczyk.  Smarujemy rozkłóconym jajkiem z odrobiną wody lub mleka. Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku (funkcja: góra+dól) przez

Kuchnia Łukasza

Proponowane wyszukiwania