jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:207/455)

Jajka z pieczarkami 125

Jajka inaczej na śniadanie? Czemu nie. Ugotowane na twardo, z pysznym farszem pieczarkowym i z dodatkiem świeżego szczypiorku. To danie na pewno znajdzie też swoich amatorów na wielkanocnym stole. Najlepiej przygotować poprzedniego dnia

Milion Smaków
tarta z agrestem - ciasto z agrestem 83

Ciasto: 250 g mąki, skórka otarta z 1 cytryny, 1 jajko, 100 g cukru, 125 g masła, 1 łyżka ekstraktu waniliowego,   farsz: 2 kromki suchego placka drożdżowego, 50 g mielonych migdałów, 600 g agrestu, cukier puder, cukier,   1 żółtko, 2 łyżki śmietany,   masło do wysmarowania formy, Ciasto: Wszystkie składniki ciasta włożyć do malaksera i szybko, krótko zmiksować

królestwo garów
Krokiety z mięsem 125

mięso i warzywa zmielić. Do mięsa z warzywami dodać rosół, doprawić solą i pieprzem, wszystko wymieszać. Naleśnik rozłożyć na talerzu, na środku naleśnika ułożyć farsz, brzegi naleśnika zagiąć a następnie zwinąć krokiety. Krokiety opanierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron

Mama Gotuje
Tarta z grzybami 125

przez 15-20 minut. doprawić solą i pieprzem. A następnie dodać posiekaną pietruszkę.  Odstawić do ostygnięcia, dodać pokruszony ser oraz wbić 2 jajka. Dobrze wymieszać. Ciasto francuskie dociąć do foremki. Na ciasto nałożyć farsz, wyrównać. Piec przez 30 min w temperaturze 200-220 stopni.  Smacznego

MarciochaKucharzy
Faszerowane pomidory – jak je zrobić. Kilka prostych przepisów. 155

będą: 4 kromki chleba razowego, 1 jajko, 1/2 szklanki mleka sojowego, czosnek, natka pietruszki, szczypiorek i sól. Przygotowanie: Wymieszać miąższ chlebowy z mlekiem sojowym, jajkiem, doprawić do smaku. Całość delikatnie razem ugniatać. Wypełnić tak przygotowanym farszem połówki pomidora. Włożyć do piekarnika i podpiekać w piekarniku w średniej temperaturze (150 °C) przez 20 minut lub podsmażać na patelni.   Pomidory faszerowane

MODA NA BIO
Rolady wieprzowe nadziane mięsem mielonym 264

przyprawą do wieprzowiny. Cebulę kroimy w kosteczkę, szklimy na patelni, dodajemy zupę pieczarkową. Podsmażamy aż zmiękną. W misce łączymy ze sobą mięso mielone, jajko, bułkę tartą, cebulę z zupą pieczarkową. Doprawiamy solą i pieprzem. Farsz układamy na rozbitym płacie schabu, zwijamy na kształt roladki. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Wierzch obsypujemy majerankiem. Rolady obkładamy wędzonym boczkiem, skrapiamy olejem. Pieczemy pod przykryciem

VioletoweKucharzenie
Paszteciki z wędzonym boczkiem i zielonym groszkiem 142

kostkę cebulę, a na końcu ugotowany odcedzony groszek z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.  Farsz lekko zmiksowany układać na prostokąciki ciasta                                        Każdy pasztecik posmarować rozbełtanym jajkiem.              Piec w 170 st C przez

Gaździnka warzy
Paprykowa rolada-PAPRIKA ROLL 102

czerwone papryki -zmiksowane,    4 jajka – oddzielnie żółtka i białka,  garść ziół świeżych, sól i pieprz(...)Farsz: 1-2 szt twarożku śmietankowego (np. Philadelphia )-ja mialam twaróg zwykły i dodalam śmietane 36%,..  .8-10 dużych plastrów szynki szwarcwaldzkiej , kilka plastrów wędzonego boczusia

w mojej kuchni
Kartacze z nadzieniem mięsno warzywnym 187

warzywami 1 raz. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Do zmielonego mięsa dodać połowę usmażonej cebuli, majeranek, bazylię, sól do smaku i jajko. Z ciasta formować placki wielkości dłoni, na każdy nakładać mięsny farsz a następnie, brzegi zlepić ze sobą i uformować owalne kartacze. Gotowe kartacze wrzucać na wrzącą osoloną wodę i gotować 20 minut od chwili wypłynięcia

Na słodko lub wytrawnie
Letnia tarta z cukinią 141

śmietany, jajek i sera. Pozostałą część ciasta francuskiego nacinamy w naprzemienne paski tak, by po rozciągnięciu uzyskać siatkę. Przykrywamy nią ciasto. Można posmarować ciasto jajkiem. Całość wstawiamy ponownie do piekarnika, do zrumienia się i ścięcia farszu. U mnie zajęło to ok 30 minut w temperaturze 180 stopni. Przepis dodaję do akcji

W kuchni wieczorem
Tort naleśnikowy z mięsem 155

tanio! SKŁADNIKI: NALEŚNIKI: – mąka – 1 szklanka – mleko – 200 ml – woda gaz. – 50 ml – jajko – 1 szt – olej – 2 łyżki – proszek – 1 łyżeczka – sól – szczypta FARSZ: – mięso mielone – 300 g – cukinia – 1 szt – pomidor – 2 szt – szczypiorek – 1 pęczek

Ostra na Słodko
Krokiety z kapustą i grzybami 262

kroimy kapustę. Dodajemy na patelnię. Doprawiamy wymienionymi przyprawami lub według uznania. Smażymy do czasu aż smaki nam się ładnie połączą. Przygotowane wcześniej naleśniki, nadziewamy farszem i zawijamy jak krokiety, brzegami naleśnika pod spód. Dodatkowo: 2 jajka bułka tarta Na talerzyku roztrzepujemy jajka. Na osobny talerzyk wsypujemy bułkę. Przygotowane krokiety obtaczamy w jajku a następnie w bułce. Smażymy na głębokim rozgrzanym

kulinarnyswiatdomi
Naleśniki z serem i brzoskwiniami 229

Pyszny pomysł na obiad, deser lub podwieczorek :) SKŁADNIKI Ciasto: 1 szklanka mleka 1 szklanka wody (może być gazowana) 2 jajka  1 i 1/2 szklanki mąki szczypta soli masło do smażenia Farsz: 500g  sera białego  200 g śmietany lub jogurtu naturalnego duża puszka brzoskwiń 2 opakowania cukru waniliowego PRZYGOTOWANIE Miksujemy składniki ciasta i odstawiamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Focaccia z brokułami i papryką 144

minimum pół godziny. Pieczenie: nastawiam piekarnik na 200 stopni. Zanim się nagrzeje uciskam palcami środek każdego serca i nakladam nadzienie. Brzegi smaruję rozmieszanym jajkiem. Wkładam do pieca na 25 minut. Polecam też ciasto z farszem cebulowym i mięsem w przepisie na. cebularz

prawdziwe jedzenie
Pierogi ruskie 258

inny smak niż na codzień), dziś zaprezentuję moją wersję pierogów ruskich. Potrzebujemy (na około 36 sporych pierogów): Ciasto pierogowe: - 1 szklanka ciepłej wody - 1 jajko - 2 łyżki oliwy z oliwek - około 560 g mąki pszennej Farsz: - 650 g ziemniaków - 500 g twarogu półtłustego - 2 spore cebule - oliwa z oliwek - sól - pieprz Zaczynamy od przygotowania farszu.  Ziemniaki obieramy, kroimy

W mojej holenderskiej kuchni

Proponowane wyszukiwania