jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:158/202)

Wegańska propozycja na makaron z serem 222

Weganie nie jedzą żadnego produktu, który jest pochodzenia zwierzęcego. Nie zmienia to faktu, że osoby będące na tej diecie mają rezygnować z takich dań. Klasyczny makaron

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
szczupak faszerowany drobną rybką 222

szczupak faszerowany Ta potrawa wymaga abyśmy poświęcili jej nieco czasu, ale z nawiązką rekompensuje nam poświęcony czas, swoim   wybornym smakiem, oraz niezwykłym wyglądem gotowego dania. Warto więc, choć raz w roku w świątecznym okresie, skusić się na wykonanie dania ze szczupaka, a stanie się on wtedy z pewnością główną ozdobą świątecznego stołu. składniki  cały szczupak o wadze(...)słodkowodnej np: płoć, okoń, leszcz, krąp, sielawka itp. ( ja dodałem sielawkę i płoć) 4-6 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe 3 łyżki masła 1 łyżka bułki tartej 1 jajko sok z połowy cytryny 1 marchewka 2 cebule 3-4 łyżeczki żelatyny 1 korzeń pietruszki kawałek selera pieprz, sól 1/2 pęczka natki pietruszki sposób przygotowania Z całego ( nie patroszonego) szczupaka

Miód i pieprz
Cebularze 285

Cebularze to bułeczki z podsmażana cebulą - czyli rozkosz dla podniebienia, dla amatorów cebuli. Aromatyczne, proste do zrobienia, idealne na imprezki. Smakują na ciepło i

Smak mojego domu
Gryczane naleśniki faszerowane porami. 174

Hej :) Mamy kolejną propozycję na ciekawe wykorzystanie porów. Wczoraj była sałatka, a dzisiaj pokażemy Wam fajny sposób na naleśniki z nadzieniem, w którym głównym składnikiem jest

vegetanie
Jak smacznie pożegnać 2014 rok? Specjalne dla Was 55 najlepszych przepisów na Sylwestra i Karnawał! 1468

siebie! Jak zapamiętacie kończący się rok?  Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bruschetta z cukinią i hokkaido Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe  Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Chrupiąca surówka(...)bitą śmietaną Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Koktajl jeżynowy Koktajl truskawkowy Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Sałatka z grillowanej cukinii

Moja smaczna kuchnia
Orkiszowe brownie z cukinią, bez cukru 185

Jeżeli w ogródku ma się kilkanaście kilo cukinii to znak, że złociste talarki czy faszerowana cukinia szybko się przejedzą ;) Trzeba kombinować żeby nic się nie zmarnowało a obiady nie były monotonne. Jednak jak się okazuje cukinia doskonale nadaje się również do wypieków. W poprzednim wpisie znajdziecie przepis na cynamonowe ciasto z cukinią a dzisiaj coś dla tych, którzy lubią mokre(...)szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej  3 łyżki kakao  1 łyżeczka proszku do pieczenia  0,5 łyżeczki sody  300 g startej cukinii (ze skórką)  2 jajka  150 g ksylitolu (ew. cukru) Polewa: 3-4 łyżki mleka  100 g gorzkiej czekolady (u mnie 86%)  płatki migdałów do posypania  Przygotowanie: Mąkę, kakao, proszek do pieczenia

Ze smakiem i z pasją
Hiszpańskie tapas 117

postaci tapasów to świetny pomysł na każdą imprezę.  Hiszpańskie tapas Przygotowałam dziś zestaw 4 hiszpańskich tapas: Szaszłyki wieprzowe z zielona papryką Pulpeciki w sosie migdałowym Pieczarki czosnkowe Oliwki faszerowane Szaszłyki wieprzowe z zieloną papryką Składniki: 500g schabu 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka kminu rzymskiego duża szczypta cynamonu szczypta pieprzu kajeńskiego 2 łyżki hiszpańskiej oliwy(...)pozostałą marynatą.  Natychmiast podawać.  Pulpeciki w sosie migdałowym Składniki: 500g chudego mięsa mielonego wieprzowego 50g bułki 1 większa cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki natki pietruszki 1 jajko  gałka muszkatołowa mąka sól, pieprz sok z cytryny oliwa do smażenia Sos migdałowy: 120g migdałów bez skórki 25g bułki 2 ząbki czosnku 150ml białego wytrawnego wina 450ml rosołu

Codzienne Gotowanie
Koperty naleśnikowe z kurczakiem 152

Koperty naleśnikowe z kurczakiem Chyba najprostsze na świecie. Do wykonania tego dania wykorzystujemy mięso, które pozostało nam z obiadu, może to być filet pieczony, gotowany albo

Blog z Apetytem
CIASTO CZEKOLADOWE Z CUKINIĄ – FIT, BEZ CUKRU, BEZ MĄKI 423

Lubicie cukinię ? Ja bardzo! Kiedy tylko zaczyna się sezon zaraz pędzę na targ, by zaraz potem przygotowywać z niej przeróżne smakołyki. Risotto z cukinią , cukinia faszerowana , zupa krem z cukinii , placki z cukinii albo przeróżne zapiekanki. Dziś postawiłam na słodkości i przygotowałam genialne ciacho, które totalnie podbiło serca domowników. Ciacho jest nie tylko smaczne, ale i zdrowe! Zamiast mąki wykorzystałam(...)proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * kakao – 3 łyżki * miękki banan – 2 szt * daktyle suszone ( do kupienia TU ) – ok. 150 g * masło orzechowe – 4 łyżki * jajko – 3 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cukinię ścieramy na średnich oczkach, oprószamy szczyptą soli, odstawiamy na kilkanaście minut, odciskamy. Płatki zmielone na mąkę mieszamy z proszkiem d pieczenia i kakao. Banany

Ostra na Słodko
Kaczka faszerowana zapiekana w cieście 161

zielonej, o tej porze roku raczej już złotej, części warszawskiego Ursynowa, skąd na piechotę wracaliśmy do centrum, by nieco zdążyć strawić przed domniemanymi tańcami . Te jednak przemilczmy zupełnie. Ich faszerowana kaczka zapiekana w kruchym cieście podana w towarzystwie purée buraczanego i pieczonego czosnku jako danie główne po najpyszniejszej na świecie zupie cebulowej, a tuż przed deserem, zwaliła wszystkich z nóg(...)posiekanej cebuli 2 posiekane ząbki czosnku 2 łyżki masła 120 ml porto lub madery po 350 g mielonego mięsa wieprzowego i cielęcego 230 g mielonej słoniny 2 lekko roztrzepane jajka ½ łyżeczki tymianku sól, pieprz i ziele angielskie do smaku Ciasto kruche: 600 g mąki pszennej 60 g smalcu 120 g masła 1 łyżka soli 2 jajka około ½ szklanki zimnej wody

GRUBY WAŁEK
Pierogi z suską sechlońską i orzechami – Wigilijny przepis 151

tego co słyszałam bardzo smakowało :)  Ciasto na pierogi  1 kg mąki  3 jajka  2 szklanki wrzątku    Mąkę wysypujemy na blat, robimy dołek, wbijamy jajka i dodajemy wodę porcjami i zagniatamy ciasto.  Farsz  suska sechlońska* bez pestki 0,5 kg  orzechy włoskie 20 dkg  orzechy laskowe 10 dkg  łyżeczka cynamonu(...)Orzechy mielimy i mieszamy z cynamonem, goździkami i cukrem brązowym. Odstawiamy.  Śmietanę mieszamy z miodem – ja za pomocą miksera i odstawiamy.  Śliwki wyciągamy z wody i faszerujemy orzechami. Odkładamy na talerz.  Rozwałkowujemy ciasto, na takie krążki żeby zmieścić w środku śliwkę. Sklejamy pierogi, gotujemy je w osolonej delikatnie wodzie. Możemy je podawać tak, lub przysmażyć

Kuchnia na wzgórzu
Pulpety w sosie pomidorowo paprykowym 1997

Pamiętacie przepis na faszerowane papryki ( klik ) , który testowałam dla sieci Intermarche? Kupiłam wtedy trochę za dużo papryki i mielonego mięsa. Zostało też trochę kaszki kuskus. A ponieważ przy okazji wizyty w sklepie kupiłam sporo innych rzeczy, między innymi krojone pomidory w kartoniku, postanowiłam te produkty wykorzystać do zrobienia szybkiego obiadu. I tak powstał przepis na pulpety w sosie pomidorowo paprykowym(...)świetne :)  Do wygrania aż 200 bonów, każdy wartości 300 zł! składniki  na pulpety 11 - 12 sztuk 300 g mielonego mięsa wieprzowego  1  jajko, lekko roztrzepane 1/4 szklanki kaszy kuskus 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne pęczek pietruszki, posiekanej szczypta soli morskiej świeżo zmielony czarny pieprz 2 łyżki oleju  lub oliwa

Stare Gary
Muszle makaronowe nadziewane – 4 sery ze szpinakiem 37

nadają się do podania ich jako zimne przystawki na rodzinną uroczystość, ale jest to też świetny produkt, do przygotowania posiłku na ciepło. Na blogu znajdziecie już przepis na muszle faszerowane mięsem drobiowym w śmietanowym sosie (są pyszne i serio gorąco je polecam), zaś tym razem przygotowałam wersję bardziej wegetariańską. Są to muszle na pomidorowym sosie z nadzieniem serowym(...)mielona papryka ostra/pieprz cayenne sól, pieprz Nadzienie: 350-400 g sera ricotta 100 g tartej mozzarelli (u mnie gotowa mieszanka mozzarelli z cheddarem) 45-50 g tartego parmezanu 1 jajko garść świeżego szpinaku (lub więcej, jeśli lubisz) sól, pieprz Dodatkowo: makaronowe muszle conchiglioni (u mnie 20 sztuk) 1-2 garście tartego sera żółtego (u mnie mieszanka mozzarelli z cheddarem) łyżka

Smaki Na Talerzu
Smażona mozzarella 48

imprezach. Przygotowanie smażonej mozzarelli jest łatwe i bardzo szybkie . Po przekrojeniu, ser należy posmarować przecierem pomidorowym przyprawionym oregano oraz solą. Następnie każdy kawałek sera obtacza się z mące, jajku i bułce tartej, po czym smaży na głębokim tłuszczu . Jeśli chodzi o podanie, to ja lubię łączyć ser z czymś słodkim. Często jest to dżem, owoce lub chutney. Tym razem postawiłam(...)szczyptą soli, po czym posmarować każdy kawałek sera. Następnie do pierwszej miski wbić jajko i roztrzepać je widelcem. Do drugiej miski wsypać mąkę, a do trzeciej bułkę tartą. Następnie kawałki sera obtoczyć w mące, później w jajku i na końcu w bułce tartej. W jajku oraz w bułce tartej ser należy obtoczyć dwa razy. Na patelnię wlać olej, rozgrzać

MeCooks
Rożki ze szpinakiem i fetą 139

musisz przygotować potrawę dla wegetarian lub coś dobrego w postny piątek   Pomysły na przekąski: ** Ruloniki z pastą jajeczną ** Tatar z łososia z majonezem ** Bruschetta z pomidorami i bazylią ** Jajka z łososiem   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 12 rożków: 1 opakowanie ciasta francuskiego (275g) 1 opakowanie mrożonego szpinaku (450g) 200g sera feta duża cebula 1 łyżka oleju sól, pieprz(...)drugiej stronie zrób 3 nacięcia nożem dla dekoracji. Brzegi posmaruj rozmąconym jajkiem i złóż w trójkąt. Pościskaj je palcami, by się skleiły (dla dekoracji możesz docisnąć je mocniej ząbkami widelca) . Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Gotowe ciastka ułóż na blaszce zachowując odstępy (około 2 cm) , wierzch posmaruj rozmąconym jajkiem i wstaw je do rozgrzanego piekarnika. Piecz około 20-25 minut

Kulinarny S.O.S.

Proponowane wyszukiwania