jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:157/202)

FASZEROWANE PIECZARKI 207

    Wiecie kochani ,że pieczarki posiadają właściwości  zdrowotne i lecznicze? W uprawie pieczarek nie stosuje się w ogóle substancji chemicznych. Jest to jedno z

potrawyregionalne
Papryki zapiekane z kaszą gryczaną, pieczarkami i serem feta 714

Robiłam już papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem, więc przyszedł czas na zrobienie ich w wegetariańskiej wersji. Na zewnątrz coraz chłodniej, dlatego tym razem pokusiłam się o wykorzystanie rozgrzewającej kaszy gryczanej. W połączeniu z pieczarkami, passatą pomidorową i serem feta wypadła naprawdę pysznie! Papryki zapiekane z pomidorową kaszą gryczaną, pieczarkami i serem feta to przepyszny pomysł na pożywny, jesienny obiad(...)kaszy gryczanej (1.5 woreczka) ok. 200 g pieczarek  1 duża cebula  1/2 butelki passaty pomidorowej (przecieru) z ziołami  1 łyżka ketchupu 100 g sera feta 1 jajko łyżka oleju sól, pieprz, papryka słodka i ostra, chilli + tarty żółty ser i natka pietruszki Przygotowanie: Kaszę  gryczaną ugotować na sypko. Piekarnik nagrzać na 180 stopni C. Cebulę

Kuchnia Ellie
Szybkie przekąski na sylwestra – 18 przepisów 198

piekarniku. Lista składników: 250 g sera mozzarella w kawałku 3 jajka 200 g bułki tartej 200 g mąki pszennej sól i pieprz do smaku olej do smażenia Wykonanie: Pokrój ser we w miarę równe słupki. Każdy słupek obtocz w mące, a następnie zamocz w roztrzepanym jajku doprawionym solą i pieprzem i obtocz w bułce tartej.  Każdy kawałek panieruj dwukrotnie(...)kurczaka. Całość wymieszaj. Jeśli powstała masa nie będzie się odpowiednio kleić, możesz dodać rozmącone jajko i łyżkę mąki ziemniaczanej (ten etap pomijasz, jeśli mieszanka mięsa i sera się klei). Uformuj kulki. Każdą z nich obtocz w bułce tartej, a następnie zamocz w jajku i na końcu obtocz porządnie w bułce tartej.  Smaż na głębokim oleju do uzyskania złotego koloru

Rozdomowiona
Na zimno lepsze 21564

I znowu na okrągło. To, że później zwinęły się w krokiet, to inna historia. Poza tym musiałam jakoś wykorzystać mięso z rosołu. Tak sobie wykombinowałam, że

bastalena
Bakłażan faszerowany kaszą jaglaną 165

Cieszę się, że przygotowując bakłażana faszerowanego zamiast tradycyjnego ryżu, wybrałam kaszę jaglaną. Trochę obawiałam się tej zamiany, jednak okazało się, że to był strzał w dziesiątkę. Wprawdzie kasza nie ma jakiegoś charakterystycznego smaku, ale to okazało się plusem, gdyż pozostałe dodatki znakomicie nadały smak i charakter potrawie. Jeszcze bardziej ucieszyłam się gdy wyczytałam, że kasza jaglana jest zasadotwórcza, co oznacza(...)dzieła.       Składniki na jedną porcję:   1 młody bakłażan 1/4 szklanki kaszy jaglanej 3 pieczarki 1/2 czerwonej papryki 1 mała cebula mały kawałek cukinii 1 jajko 3 ząbki czosnku sól, pieprzy, oregano, bazylia olej do smażenia   Bakłażana należy przekroić na pół, wydrążyć środek pozostawiając 1  cm margines posolić i odstawić na pół godziny. Kaszę

Jadło i czytadło
KOTLECIKI Z CUKINII I MARCHEWKI IDEALNE 105

połączeniu z lekkim sosem czosnkowym to już poezja. Duet cukinia i marchewka sprawdza się perfekcyjnie w wielu przepisach. INNE PYSZNE DANIA Z CUKINIĄ W ROLI GŁÓWNEJ:   CUKINIA FASZEROWANA ZIOŁAMI Z KASZĄ BULGUR I MOZZARELLĄ NA PARZE     FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI     TAGLIATELE Z CUKINII Z TAPENADĄ I ORZESZKAMI     PULPETY DROBIOWE(...)smakują jeszcze lepiej – Pełne zdrowia i smaku ILOŚĆ PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut CO POTRZEBUJESZ: – Cukinia zielona – większa sztuka (Lub dwie mniejsze) – Marchewka młoda, średnia – Cebula czerwona, średnia – Jajko – Bułka tarta ok. 5 łyżek + do panierowania – Sól do smaku – Pieprz do smaku – Olej do smażenia – Sos czosnkowy do podania (skład sosu w przepisie) PRZEPIS: 1. Cukinię dokładnie umyj, osusz

globuskulinarny
Biszkoptowe omleciki z śmietankowo – adwokatową nutą i czekoladą 204

różne spotkania. Są szybkie w przygotowaniu, a do tego leciutkie i smaczne. Można je zrobić z samą bita śmietaną lub z dodatkiem ajerkoniaku lub innego gęstego likieru. Ciasto: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 Niepełna szklanka mąki Plaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 500ml śmietany kremówki 50ml ajerkoniaku 1 cukier waniliowy Dodatkowo: 50g czekolady Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy(...)odrywamy z papieru, i składamy na pół. Można do tego użyć cienkiego noża. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym, a gdy będzie już sztywna dodajemy do niej advocat. Na koniec faszerujemy omleciki i polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width

Smakowy Raj
Idealny smażony karp z masłem czosnkowo-koperkowym 246

kilometrów na nasze stoły), ale przede wszystkich zdrowy. Mało kto wie, ale karp to jakościowo jedna z najlepszych ryb hodowanych w Polsce. Polskie karpie nie są karmione sztucznie i faszerowane lekami. Mają odpowiednie, czyste warunki i naturalny 3-letni wzrost. Możemy je kupić zawsze świeże ze stawów zlokalizowanych na terytorium niemal całego kraju. Skoro karp jest taki jakościowy, to skąd(...)przygotować karpia tak, aby był idealny ? Muszę przyznać, że przetestowałam wiele sposobów. Dzwonka, filety zwykłe czy z nacięciem, smażone w niskiej temperaturze czy w głębokim tłuszczu, w panierce z jajkiem czy bez jajka, w bułce lub w mące, marynowane w mleku czy cebuli, z dużą ilością przypraw czy bez itd… Okazało się, że najlepsze są takie panierowane w mieszance

Poezja smaku
Duszki jogurtowo waniliowe 251

jaja - 180 ml śmietany 18% - 180 ml jogurtu greckiego (naturalny) - 3 łyżki oleju kokosowego Dodatkowo: - czekolada (do wypełnienia oczu i buzi) W pierwszej misce łączymy rózgą mokre składniki – jajka, olej, pastę waniliową, jogurt i śmietanę. W drugiej mieszamy suche składniki – przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i cukier z wanilią. Do miski ze składnikami suchymi wlewamy składniki mokre. Całość(...)Jakby je nie nazwać – smaku to nie zmienia. Są wilgotne, puszyste, waniliowe i bardzo smaczne. Gorąco polecam i życzę smacznego.   Halloween na blogu: Bezowe duszki Paluchy wiedźmy Kalafior faszerowany mięsem Wydrukuj przepis The post Duszki jogurtowo waniliowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Duszki jogurtowo waniliowe 255

jaja - 180 ml śmietany 18% - 180 ml jogurtu greckiego (naturalny) - 3 łyżki oleju kokosowego Dodatkowo: - czekolada (do wypełnienia oczu i buzi) W pierwszej misce łączymy rózgą mokre składniki – jajka, olej, pastę waniliową, jogurt i śmietanę. W drugiej mieszamy suche składniki – przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i cukier z wanilią. Do miski ze składnikami suchymi wlewamy składniki mokre. Całość(...)Jakby je nie nazwać – smaku to nie zmienia. Są wilgotne, puszyste, waniliowe i bardzo smaczne. Gorąco polecam i życzę smacznego.   Halloween na blogu: Bezowe duszki Paluchy wiedźmy Kalafior faszerowany mięsem Wydrukuj przepis The post Duszki jogurtowo waniliowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Kotlety z boczniaków nadziewane serem, a’la de volaille 169

5 / 5 ( 149 votes ) Kotlety z boczniaków nadziewane serem i boczkiem Kotlety z boczniaków to naprawdę pyszne danie, jest genialnie proste i niebanalnie ciekawe. Uprawiam boczniaki

Ogrodnik w podróży
Naleśniki z kurczakiem, fetą i rukolą 296

Naleśniki z kurczakiem, fetą i rukolą to odmiana od tradycyjnych naleśników podawanych na słodko. Wytrawna wersja jest idealna na obiad, albo lunch do pracy. Choć trzeba

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gęsie nogi faszerowane 207

Świetne jako danie obiadowe, ale też znakomite jako wędlina, na zimno. Zamroziłam nogi jakiś czas temu, przed zamrożeniem wyluzowałam, więc kiedy przyszedł czas szykowania, pracy nie

Stare Gary