Przepis na tę roladę podał w swojej książce "Cała Obfitość" Yotam Ottolenghi. Jest bardzo smaczna, a z ciastem dobrze się pracuje. Nie miałam creme fraiche, zastąpiłam ją greckim, gęstym jogurtem. Porcja jest bardzo duża, ale chlebowa rolada jest równie smaczna następnego dnia. Dobrym pomysłem jest lekkie podgrzanie pokrojonych już plastrów, tak aby ser ponownie się rozpuścił. Ciepłą roladę możemy podać z sałatą. Polecam! składniki ciasto 160 ml mleka, pełnotłustego 2 łyżeczki suszonych drożdży 350 g... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...