szkl wody Wszystkie warzywa,owoce pokroić na mniejsze kawałki,dodać sok z cytryny i wodę - całość zmiksować. 2. Zielony koktajl z jarmużem Składniki: 2 garście jarmużu 1 jabłko 1/2 soku z cytryny 1/2 szkl wody Umyć jarmuż i jabłko, włożyć do blendera. Dodać wodę i sok z cytryny i zmiksować
Niespełnione zdolności kulinarnesyropem klonowym. Pycha;) SKŁADNIKI / 1-2 porcje 3 łyżki płatków owsianych lub orkiszowych 185 g jogurtu naturalnego 1 łyżka gorzkiego kakao 3-4 łyżeczki ksylitolu lub cukru 1 jabłko 1/2 banana 1 łyżeczka siemienia lnianego syrop klonowy lub płynny miód WYKONANIE Płatki owsiane wsypujemy do filiżanki i zalewamy wrzątkiem, tak, aby woda idealnie je przykryła, nie więcej. Przykrywamy spodeczkiem(...)odstawiamy na 5 minut do napęcznienia. W miseczce mieszamy jogurt z kakao i ksylitolem. Dodajemy płatki owsiane (bez wody) oraz pokrojone jabłko i banana. Delikatnie mieszamy, posypujemy siemieniem lnianym i skrapiamy syropem klonowym
cool and mintymłodu nasiąknie , który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Płatki ryżowe + jogurt naturalny + amarantus + rodzynki + bananowe gwiazdki + płatki kokosowe. II Śniadanie 10:30 Banan, marchewka i jabłko zmiksowane na papkę. Zupa 13:00 Zupa z dodatkiem kaszy jaglanej. II Danie 16:00 Dorsz, kasza bulgur z cebulką i pietruszką, marchewka z jabłkiem. Podwieczorek 17:30 Domowe monte
lady-och-mistrzyni.blogspot.comoleju kokosowego lub rzepakowego, 1,5 łyżki octu jabłkowego, 1 łyżeczka sody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutaminianu. Dodatkowo: Garść owoców świeżych lub mrożonych (maliny, porzeczki, truskawki, kawałki jabłek lub ananasa). Wykonanie: Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180 stopni (funkcja: termoobieg). Ważne, by odpowiednio wcześniej nastawić piekarnik. Ciasto nie może bowiem czekać zbyt długo na włożenie do piekarnika
Jeść, by żyć w zdrowiulekko czubate łyżki ciemnego kakao (ok. 40 g) 1 szklanka mleka 2% (ok. 230 g) 1/2 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego (ok. 100 g) 1 średniej wielkości jabłko (ok. 200 g) 1/2 średniej wielkości cukinii (ok. 150 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1. Jajko roztrzepałam z cukrem. Dodałam mleko oraz rozpuszczony olej (olej(...)może być gorący - powinien być letni), a następnie mąkę. Połączyłam. 2. Jabłko obrałam i starłam na mus. Cukinię również starłam na drobne wiórki. Połączyłam z masą. 3. Dodałam kakao, cynamon, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Wymieszałam. 4. Włożyłam do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piekłam około 45 min do testu suchego patyczka. SMACZNEGO ! Wartość odżywcza* 1 kawałka
Vroblewska-fitlifepłatków owsianych błyskawicznych 50 g pestek z dynii 50 g pestek słonecznika 50 g posiekanych orzechów 50 g suszonych moreli 4 łyżki musu jabłkowego bez dodatku cukru (1 jabłko) Wykonanie: jabłko obrać, pokroić na ćwiartki, następnie w plasterki. Włożyć do rondelka, podlać kilkoma łyżkami wody i rozgotować. Na koniec zblendować piekarnik nastawić na 180`C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!które w smaku i konsystencji przypomina ciasto drożdżowe, jest miękkie, sprężyste, ale nie wysycha tak szybko, a dzięki dodatkowi owoców jest wilgotne. Można śmiało użyć innych owoców, na przykład jabłek pokrojonych w drobną kostkę, czy też wiśni z kompotu. Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: 400 g mąki pszennej 300 g borówek puszka 400 ml mleka kokosowego
greenscarfminut. Mięso wyjmujemy z sosu, a cały sos blendujemy na gładko. Ponownie łączymy mięso z sosem. Taki sos idealnie smakuje z tłuczonymi ziemniaczkami i surówką z marchewki i jabłka. Wioleta Gargula
MamaOskarkaplacki z gotowanych ziemniaków – placki z gotowanych ziemniaków z fetą – placki z ziemniaków i marchewki – placki z kalafiora – placuszki pełnoziarniste na słodko – placuszki z dyni – placki serowe z jabłkami Ilość porcji: 2 porcje, ok 10-12 racuchów Przygotowanie: 25 minut Składniki: – 300 g mąki pszennej – 7-8 g drożdży suchych (opakowanie) – szczypta soli
nietylkopasta.plletniej, ale czasem chwile pyszności można sobie sprawić również w porze zimowej. Osobiście mam dwa ulubione smaki, jeden z nich to śliwka pod delikatna maślana kruszonką, a drugą są jabłka. W porze kiedy są trudno dostępne warto sięgnąć po pyszne przetwory lub mrożonki (ja każdego roku mrożę maliny, truskawki i jagody). Składniki na kruszonkę: 160g mąki pszennej
ChilliJemykażdym sklepie, markecie i u rzeźnika ( butcher ) można kupić różnego rodzaju kiełbaski ( sausage ), są to kiełbaski z surowego mięsa (wieprzowego, wołowego, dziczyzny czy drobiu), często z różnymi dodatkami (jabłkami, cebulą, ziołami). W Polsce takie kiełbaski można zastąpić białą kiełbasą. Bangers & mash to typowe danie, które można zamówić niemal w każdym pubie , który serwuje jedzenie. Polecam! Kiełbaski
Codzienne Gotowanieskładniki: 240 g mąki orkiszowej lub pszennej 3 banany, dojrzałe 1 jabłko, obrane i pokrojone w kostkę 60 g masła, roztopionego 1 jajko 100 g cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 szczypta soli wykonanie: Banany obieramy i rozgniatamy widelcem na papkę, dodajemy masło oraz jajko, ekstrakt waniliowy i mieszamy. W osobnym(...)naczyniu mieszamy wszystkie suche składniki. Wsypujemy je do masy bananowej i mieszamy. Dodajemy pokrojone jabłko i mieszamy. Całość przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Pieczemy w 175 st. C przez ok 50 min. lub do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyciągamy na kratkę i studzimy. Opcjonalnie możemy polać polewą czekoladową
Domowy Smak Jedzeniacukier rozpuścił się i stworzył piękną skorupkę. Polecam Ci także inne moje słodkie przepisy: – przepis na chałwę – ciastka brownie – truskawki z kruszonką – jabłka w cieście – róże z ciasta francuskiego – drożdżówki z truskawkami Artykuł Creme brulee pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.pllepiące). Rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wycinać kółka przy użyciu szklanki, a w środku wykrawać niewielkie dziurki (ja zrobiłam je narzędziem do wycinania gniazd nasiennych z jabłek ;)). Układać oponki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posmarować mlekiem i posypać ulubionymi dodatkami (np. ksylitolem). Piec w 180 stopniach około 20-25 minut do zrumienienia. Artykuł Pieczone
Fitkotpodwieczorek, do szkoły lub pracy. 1/2 szkl masła orzechowego 1/3 szkl oleju kokosowego 1/2 szkl miodu 3 łyżki kakao 100g (4 szkl) ekspandowanego żyta i brązowego ryżu +jabłko Cenos 1 tabliczka posiekanej gorzkiej czekolady W większej misce wymieszać masło orzechowe, olej i miód. Włożyć do mikrofali nastawionej na średnią moc na ok 20-30 sekund. Wymieszać. Powtórzyć(...)kilka godzin do lodówki do stężenia. Pokroić w równej wielkości batoniki. Można polać czekoladą ale i bez niej batony są bardzo słodkie ;) Rady: Ekspandowane żyto i brązowy ryż + jabłko można zastąpić zwykłym ryżem ekspandowanym. Batoniki należy przechowywać w chłodnym miejscu
Smakołyki Asi