jabłka - 25490 przepisów (strona:963/1700)

Sałatka jarzynowa-porosołowa 283

smakuje niż tradycyjna. Składniki: 2-3 marchewki ugotowane 1 pietruszka ugotowana Kawałek selera ugotowanego 2 ziemniaki ugotowane 1 jajko ugotowane na twardo Kawałek pora 2 ogórki kiszone 1 jabłko Mała puszka groszku Bonduelle Mała puszka kukurydzy Bonduelle 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy Sól, pieprz Sposób przygotowania: Ostudzone warzywa które się wcześniej gotowały w rosole, ziemniaki, jajko, ogórki kiszone oraz(...)obrane ze skóry jabłko pokroić w drobna kostkę. Pora pokroić w cienkie paski. Pokrojone warzywa przekładamy do miski, dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz groszek, majonez, musztardę. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę przed podaniem schładzamy w lodówce

Bajeczna Kuchnia
Zapiekana biała kiełbasa 149

Białą kiełbasę najczęściej spożywamy w czasie Wielkanocy. Dziś podaję przepis na zapiekaną w cebuli i jabłkach z lubczykiem. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Racuchy na maślance z jabłkami 185

porcji wychodzi ok 12 sztuk) * 1 szklanka maślanki * 1 szklanka mąki z górką * 1 jajko * 2 łyżeczki cukru pudru do ciasta+ plus odrobinę do posypania * 1/2 łyżeczki sody * 1 jabłko * 2 łyżki oleju kokosowego do smażenia ( lub innego dowolnego :)) Przygotowanie: Maślankę, mąkę, jajko, cukier puder oraz sodę miksujemy lub mieszamy łyżką. Jabłko obieramy ze skórki, pozbywamy się pestek i kroimy

Kulinarne przygody
CHARLOTTE MALINOWA 180

księżniczki Zofii Charlotty Mecklenburg-Strelitz , królowej Wielkiej Brytanii , żony Jerzego III, ten smakowity deser był pierwotnie przyrządzany ze słodkiego chleba, przypominającego współczesny chleb tostowy, na którym układano mus z jabłek, gruszek lub śliwek. Pieczona w piekarniku charlotte była podawana na gorąco. Dzisiejsza wersja charlotte została wymyślona w 1800 roku przez francuskiego cukiernika Antoine’a Carême’a. Stworzył on własną

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Kulki mocy - morela z marchewką 147

blender sobie nie radzi, zalej daktyle ciepłą wodą i zostaw na 30 minut, następnie odsącz. Teraz blendowanie nie powinno być problemem. Niektóre suszone owoce są twarde (jak np. kostka jabłka, burak, marchew) więc przelej je ciepłą wodą i od razu odsącz, dzięki temu łatwo się je zblenduje. Jeśli lubisz większe kawałki dodatków w kulkach, to nie namaczaj

Gotowanie i blogowanie
Świeżo wyciskany sok warzywno-owocowy 150

odżywią Twój organizm.  Tego typu sok warzywno-owocowy pij co najmniej przez 3 dni na II śniadanie i podwieczorek. 🍎🍊🍋 Składniki: - marchewki - pietruszka korzeń - buraki - kiwi - grejpfruty czerwone - pomarańcze - jabłka - cytryna Wszystkie warzywa i owoce przepuść przez soko-wyciskarkę. Kombinacja właśnie tych warzyw i owoców daje pyszny i orzeźwiający smak.  Dodaj podane składniki w dowolnej ilości, w zależności

MintTaste
Zakupy dietetyka – oceniamy produkty #1 164

możemy doprowadzić do przykrych problemów zdrowotnych, dlatego dla równowagi warto równolegle włączać do diety źródła kwasów omega-3 (tłuste ryby morskie, siemię lniane, nasiona chia). 6. Napój chia Solevita jabłko, ananas, guava, cytryna 2,99zł/200 ml, Lidl Niestety zapomniałam spisać pełny skład tego wariantu smakowego przed wyrzuceniem butelki, ale wiem że w kombinacji jabłko/pomarańcza/mango/passiflora mamy

Powiedz dietom nie
Szpinakowo-mandarynkowe 169

czuć już nosem:) Dni są wyraźnie coraz dłuższe, ptaszki pięknie śpiewają, robi się coraz cieplej – nareszcie:) Czas więc odstawić na jakiś czas ciasta piernikowe, miodowe czy te z jabłkami, na rzecz czegoś lżejszego, orzeźwiającego:) Jeśli taka opcja Wam odpowiada, mam dla Was właśnie takie ciasto. Bardzo smaczne, bardzo lekkie, bardzo orzeźwiające:) W kolorach, które osobiście najbardziej kojarzą

Smaki Na Talerzu
Zielona babka piaskowa z lukrem 177

polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik z żurawiną Tęczowy sernik Bazyliowy sernik na zimno

Kulinarne przygody Gatity
CIASTO PÓŁKRUCHE + FILMIK 110

razu do pieczenia, można je również schłodzić, lub zamrozić, zetrzeć na tarce i użyć do pieczenia kiedy będziemy potrzebować.  Częścią ciasta wykładamy blaszkę, dodajemy ulubione dodatki jak jabłka, mak, ser, przykrywamy drugą połówką ciasta i pieczemy.                                      Zapraszam do obejrzenia

Kulinarne Fantazje Marioli
Pokusa prezesowej 140

serwować na świątecznym stole, podczas imienin i innych okazji. Składniki 10 dkg pleśniowego sera gorgonzola 3 łyżki masła 10 dkg gęstej śmietany sok z cytryny 4 jędrne gruszki lub jabłka kolorowy pieprz zilone listki do dekoracji szczypta pieprzu i papryki słodkiej Gruszki obrać, przeciąć na pół,usunąć gniazda nasienne. Zagotować … Czytaj dalej Pokusa prezesowej

gotuj ze mną
Racuchy z jabłkami 314

Zapraszam po moje puszyste i pachnące  racuchy z jabłkami , które smaży się z ogromną przyjemnością. Uwielbiają je dzieci i dorośli. Takie placki można jeść na śniadanie i na podwieczorek. Są po prostu świetne! Jeśli lubisz placki z dodatkiem owoców, to bardzo możliwe, że spodobają Cie się również moje placki jogurtowe z gruszkami

AniaGotuje.pl
Placki św. Franciszka 160

starszego numeru tygodnika "Niedziela".  Placki są bardzo proste i bardzo postne.  500 g maki około 250 ml mleka pół szklanki rodzynek lub drobno pokrojonego suszu z jabłek lub gruszek płaska łyżeczka soli łyżka zmielonych owoców jałowca           Z podanych składników zagnieść ciasto. Formować niewielkie placki grubości 1 cm (w oryginalnym przepisie

Praktyczna pl
ŚWIĄTECZNA ĆWIKŁA Z CHRZANEM 261

buraków ćwikłowych ok.4 łyżki utartego chrzanu ( najlepiej świeżego ) 1/2 szklanki czerwonego wina (najlepiej dobrego, wytrawnego) ok. 2 łyżki octu winnego (do smaku) szczypta kminku mielonego 1 duże winne jabłko, obrane starte na małych oczkach (ew.) ok. 1 łyżka cukru (do smaku) sól do smaku PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Dokładnie umyte buraczki zalewamy w garnku wodą i gotujemy do miękkości lub pieczemy(...)Gotową ćwikłę przekładamy do słoja, ugniatamy tak, aby na wierzchu pojawił się sok, słój zakręcamy i odstawiamy na 2-3 dni w chłodne miejsce. Przed podaniem dodajemy starte jabłko, dokładnie mieszamy i podajemy do wielkanocnym mięs i wędlin. Tak przygotowana ćwikła, bez pasteryzowania przechowuje się około 3-4 tygodnie w lodówce.  Chrzan przed dodaniem do buraczków można sparzyć wrzątkiem

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania