jeden z pierwszych soków. Składniki (na ok. 200 ml soku) 2 kiwi 3 jabłka garść szpinaku Przepis na sok „zielone oczyszczenie” Wszystkie składniki dokładnie myjemy Z jabłek wycinamy gniazda nasienne i kroimy w mniejsze kawałki. Kiwi kroimy w mniejsze kawałki. Uruchamiamy wyciskarkę Hurom H100 poprzez przekręcenie pokrętła z boku urządzenia i wkładamy na przemian (raz twarde(...)jabłka, raz kiwi, raz szpinak) warzywa i owoce do komory wsadowej. Do pojemniczka będzie się sączył pyszny, klarowny sok. Uzyskany sok, jest bardzo klarowny i smaczny. Podsumowanie Niestety cena urządzenia jest dość wysoka, jednak warto się zastanowić i dokładnie przeanalizować swoje wydatki na świeżo wyciskane soki i sprawdzić po jakim czasie cena urządzenia się nam zwróci. Myślę, że warto
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Żółtka, sól, miód, olej, sodę, mąkę wymieszać na gładką masę. Następnie dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. Jabłka oskrobać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na cienkie plasterki. Dodać jabłka do masy i ponownie delikatnie wymieszać. Wykonanie w thermomix nałożyć motylek, dodać białka, ubić 3 minuty, obroty 3,5 wyjąć białka z naczynia, zdjąć motylek do naczynia miksującego dodać(...)żółtka, sól, miód, sodę, olej, mąkę. Wymieszać czas 10 sekund, obroty 5 dodać białka i jabłka wymieszać już kołpystką. Smażenie – mocno rozgrzać patelnię, dodać odrobinę oleju. Wylać porcje ciasta, zmniejszyć ogień do minimum. Smażyć tak długo aż u góry pojawią się dziureczki i będzie można placuszek przewrócić. Z drugiej strony smażyć już krócej. Posypać placuszki cukrem pudrem
Kuchnia PokoleńPlacuszki z ricottą to jedno z naszych ulubionych śniadań. Przygotowanie jest niezwykle szybkie, a same placuszki są delikatne w smaku, bardzo lekkie i przepyszne :) Placuszki możecie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszny i banalnie prosty deser z płatków ryżowych, urozmaicony o jabłko z cynamonem i orzeźwiające kiwi. Taki deser można zjeść kiedy dopada nas ochota na coś słodkiego, ale nie chcemy zapychać się słodyczami. Można go również przygotować na śniadanie, ponieważ doskonale syci. Świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno, choć mi bardziej przypadł do gustu w tej pierwszej(...)ryżowych robi się go w kilka minut. W sezonie można go wzbogacić o inne pyszne owoce. Składniki: 1 szklanka mleka (u mnie migdałowe) 1/2 szklanki płatków ryżowych 1/2 średniego jabłka 2-3 łyżki ksylitolu, stewii, miodu lub innego słodzika cynamon kiwi Wykonanie: Jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do garnuszka, posypać cynamonem, dodać łyżeczkę miodu, syropu
Healthy food explorerokoło 60 minut i kolejno ponakłuwać widelcem oraz wstawić do rozgrzanego piekarnika. Spód podpiec 10-15 minut w temperaturze 180 stopni i odstawić do całkowitego ostygnięcia. W międzyczasie jabłka, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i przełożyć do niewielkiego garnuszka lub głębokiej patelni. Dodać cukier oraz sok z cytryny, przemieszać i poddusić kilka minut - aż zmiękną. Jeszcze(...)ciepłe jabłka równomiernie umieścić na ostudzonym spodzie. Przygotować krem. Śmietankę z cukrem ubić na sztywno, a następnie delikatnie połączyć z serkiem mascarpone. Całość przełożyć na zimną warstwę jabłkową i przykryć bezą. Ciasto przed podaniem schłodzić w lodówce
Di gotujemłodego szpinaku 1 plasterek świeżego imbiru 1 średni ogórek 1 zielone jabłko 1/2 kiwi 1/2 szklanki wody sok z cytryny kilka listków mięty Wykonanie: Szpinak płuczemy, jabłko i ogórka dokładnie myjemy. Z jabłka usuwamy gniazdko nasienne, kiwi obieramy. Owoce i ogórka kroimy na mniejsze kawałki i wraz ze szpinakiem i miętą wrzucamy do blendera. Imbir drobno kroimy, dodajemy
Kulinarne przygody GatityPyszne, delikatne w smaku i rozpływające się w ustach placuszki z serkiem ricotta i borówkami to idealna propozycja na leniwe weekendowe śniadanie. Placuszki przygotujemy w kilka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jarmuż zawiera duże ilości witamin oraz błonnika. W połączeniu z jabłkiem daje idealny efekt odchudzający. • Czas przygotowania: 3 minuty • Smak: dominacja jabłka • Kiedy pić: z rana Składniki : • 2-3 duże liście jarmużu • 2 jabłka • 1 łodyga selera naciowego • pół cytryny • pół limonki • woda (według uznania) Przygotowanie : Opłucz liście jarmużu oraz pozbądź się odnóg i łodyg. Obierz jabłka
KUCHNIA POLSKAjest okazja żeby taki przepis wypróbować przed świętami. Składniki: * 40 - 50 dkg maku mielonego * 1 margaryna lub masło * 40 dkg cukru * 8 jajek * 8 łyżek kaszy mannej * 70 dkg jabłek * olejek migdałowy * 1 szklanka mleka * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * rodzynki * cukier wanilinowy * skórka z cytryny 1. Mak i rodzynki zalałam zagotowanym mlekiem. Odstawiłam do ostygnięcia. 2. Białka oddzieliłam(...)dodałam kaszę manną, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy i otartą skórkę z 1/2 cytryny. 5. Białka ubiłam na sztywną pianę ze szczyptą soli i dodawałam małymi partiami cukier. 6. Jabłka starłam na tarce o grubych oczkach. 7. Połączyłam zaparzony i ostudzony mak z utartym masłem i jabłkami. 8. Do masy dodawałam po łyżce ubitej na sztywno piany
Pieprzyć z Fantazjąliście będą się rwać. 2. Kiedy będzie już miękka, wyciągamy pojedyncze liście i układamy jeden na drugim na wypukłym naczyniu, np. na misce. 3. Marchew, pietruszkę, selera naciowego oraz jabłko, myjemy, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. 4. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. 5. Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka, podlewamy wodą(...)lubicie gołąbki i czy kiedykolwiek mieliście okazje jeść je w wersji warzywnej. Smacznego! A jeśli szukacie pomysłów na podwieczorek lub słodki obiad, polecam ryż z kalafiora z jabłkami: Ryż z kalafiora zapiekany z jabłkami (dieta dr Dąbrowskiej) – przepis krok po kroku Artykuł Gołąbki warzywne z sosem pomidorowym (dieta dr Dąbrowskiej) – przepis krok po kroku pochodzi
Okiem Blondynki by McBlondipolskiej surówki na bazie czerwonej kapusty, świeżych jabłek i czerwonej cebulki, która od lat cieszy się popularnością na naszych stołach. Składniki: 500g czerwonej kapusty 1 czerwona cebula 2 jabłka 3 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki jabłkowego octu 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka cukru(...)sól pieprz Wykonanie: 1. Kapustę poszatkować lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić i odstawić na około 20-30 minut. 2. Cebulę drobno posiekać, jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 3. Kapustę, jabłka, cebulę, koperek przełożyć do miski, dodać ocet jabłkowy, cukier, sok z cytryny i majonez, dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i całość ponownie wymieszać. Wstawić
Szalona Kuchnia EwelinySądziłam, że ten przepis jest tak prosty, że nie wymaga publikacji, ale mówiąc, że moja córka bardzo lubi deserek z pieczonego jabłka oraz batata - wiele osób pytało się mnie jak go przyrządzam. Dlatego postanowiłam dodać ten wpis. Nie mogę narzekać na apetyt u Natalii, ale jak to u dziecka bywa, zdarza się, że ze śniadankiem bywa różnie. Musiałam sporo(...)umyć osuszyć i szczelnie owinąć (osobno) w folię aluminiową. Piec w rozgrzanym piekarniku (180 stopni) do miękkości. (Jabłko szybko robi się miękkie, więc należy je wcześniej wyjąc z piecyka, a batata dopiec.) Po ostudzeniu usunąć z nich skórkę oraz dodatkowo z jabłka środek z pestkami. Całość zblendować na jednolitą konsystencję i opcjonalnie wymieszać z olejem lnianym. (*) Kwasy omega
Di gotujedobrą, aromatyczną herbatką. Poszukałam cynamonu, rodzynek, zgarnęłam suszone jabłka i powstały szarlotkowe kulki mocy. Mąż nie mógł się od nich oderwać! Składniki: 300g daktyli 110g suszonego jabłka 50g orzechów nerkowca 30g rodzynek 10g cynamonu (dwie kopiaste łyżeczki) Wszystkie składniki zblendowałam, zrolowałam kulki i obtoczyłam w posypkach. Następnie sporo zostało od razu zjedzonych! :) :) :) Posypki widoczne na zdjęciach: zmielone(...)suszone jabłko, wyszedł jabłkowy kożuszek biały mak kulki "gołe" bez żadnej posypki Złote rady w przygotowaniu dowolnych kulek mocy: Kulki mocy najlepiej przechowywać w lodówce. Zrób test daktyli, spróbuj zblendować małą porcję. Jeśli Twój blender sobie nie radzi, zalej daktyle ciepłą wodą i zostaw na 30 minut, następnie odsącz. Teraz blendowanie nie powinno być problemem. Niektóre suszone owoce są twarde
Gotowanie i blogowanieJabłko obrać cienko ze skórki, również zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do kalafiora. Skropić sokiem z cytryny, żeby jabłko nie ściemniało. Natkę pietruszki posiekać drobno (ok. 2 łyżki siekanej pietruszki) i dodać do kalafiora i jabłka, polać olejem lnianym i dokładnie wymieszać. Jeśli potrzeba, można dodać szczyptę soli. 1 porcja to ok. 165kcal , węglowodany: 18g, białko(...)tłuszcz: 9g Informacja dla diabetyków: w porcji znajduje się 1,8WW i 0,9WBT SMACZNEGO! Artykuł Surówka z kalafiora, jabłka i natki pietruszki pochodzi z serwisu Dietolog
DietologSkładniki /1 porcja: – 1/2 jabłka – 2 łodygi selera naciowego – 1 marchew – 250 ml wody Przygotowanie: Wszystkie owoce i warzywa myjemy. Marchew myjemy(...)obieramy obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Wrzucamy do blendera. Następnie dodajemy pokrojony w drobną kostkę seler naciowy. Dodajemy wodę i wszystko miksujemy. Na koniec wrzucamy połowę jabłka pokrojonego na kawałki ( ja wrzucam ze skórką ale można obrać) . Wszystko miksujemy na gładki koktajl. Wlewamy do szklanki i pijemy od razu. Smacznego Artykuł Koktajl z selera naciowego jabłka
I LOVE LIFE