smaczne. SKŁADNIKI: (na jeden kubek) 1 jajko 1 łyżka oleju kokosowego (opcjonalnie słonecznikowego) 2 łyżki miodu ¼ łyżeczki ekstraktu waniliowego średnie jabłko 3 łyżki mąki razowej lub migdałowej ½ łyżeczki cynamonu ¼ imbiru szczypta kardamonu szczypta gałki muszkatołowej szczypta soli opcjonalnie: orzechy/migdały/pistacje PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki z wyjątkiem jabłka dokładnie mieszamy w kubku. Jabłko myjemy, obieramy i kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy
Pyry na Gazweekly ” Easy Curry Cookery”. To są zdecydowanie moje smaki, więc gorąco polecam. 1 szkl suchej ciecierzycy 30g oleju 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki tartego imbiru 0,5 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka garam masala 2 szkl wody 2 średnie pomidory 1 mała świeża
Polska Zupabieżąco :) To po lewej to, nie patrzcie, to mieszanka musztard, których też potrzebowałam tamtego dnia ;) Składniki: 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu 2 łyżeczki chrzanu (użyłam chrzan z imbirem) 2 łyżeczki sosu sojowego jasnego świeżo zmielony pieprz mały pęczek szczypiorku razem z cebulkami 2 łyżeczki sosu tabasco skórka otarta z jednej cytryny duża szczypta domowej przyprawy korzennej * jeśli nie dodasz
Blondynka Gotujepłatków owsianych 50 g jabłek 20 g sezamu 20 g wiórków kokosowych 20 g lnu 5 g kakao 5 g cynamonu w proszku 1/3 łyżeczki kardamonu 1/3 łyżeczka imbiru w proszku 1/4 szklanki konfitury owocowej (najlepiej domowej) masło do posmarowania formy 1/2 łyżeczki mąki Przygotowanie: Nasiona lnu zmiel w młynku do kawy, migdały i płatki owsiane zmiksuj mikserem, banany
SzczyptaSmaQorzechów włoskich śledzia w grzybach z ziołami i orzechowym wafelkiem karpia w maku i kokosie, gruszkę i jabłko z pęczakiem na domowym winie karmelizowane orzechy na kokosowym puddingu z imbirem Wszystkie dania z orzechami, gdyż warsztaty odbyły się pod hasłem „smaczny orzech do zgryzienia”. Warsztaty odbyły się w grudniu, w okresie mikołakowym i w związku z tym zostały
królestwo garówłyżeczki suszonej natki pietruszki 2 łyżeczki bazylii 2 łyżeczki pieprzu cytrynowego 4. Przyprawa do kurczaka 2 łyżki papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka imbiru w proszku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka zmielonej kolendry 0,5 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 5.Przyprawa do zup 1 łyżka suszonego lubczyku 3 łyżki suszonej włoszczyzny 1 łyżeczka suszonej cebuli
Powiedz dietom niebardzo lubię. Mogę go jeść jako dodatek prawie do wszystkiego. Jeśli jeszcze nie robiliście zróbcie koniecznie. 4 szt. ( ok. 1,2 kg ) mango 1 łyżka świeżego startego imbiru 3 ząbki czosnku 1 szkl cukru 0,5 szkl białego octu winnego 1 łyżka soku z cytryny
Polska Zupawymieszać. Rondelek postawić na ogniu i zagotować. Wlać kawę do wysokiej szklanki i posypać cynamonem. Rada: m ożna użyć czekolady białej, która również idealnie pasuje można dodać 1/4 mielonego imbiru jeśli ktoś nie lubi kawy rozpuszczalnej może z powodzeniem użyć mielonej kawy, którą należy zaparzyć w filiżance i odcedzić z fusów lub zaparzyć w zaparzaczu, albo użyć espresso
Ciastka - domowe słodkościoraz serek. Całość zawijamy w rulon przy pomocy maty bambusowej. Liść nori zamyka w rulonie ryż wraz ze składnikami. Rulon kroimy na kawałki i posypujemy sezamem. Sushi podajemy z imbirem i wasabi. aaa po jedzeniu czas na relaks
Łycha smakówdanie? Nie mam jednego popisowego dania, może, dlatego że lubię różnorodność, jednak najczęściej tworzę różnego rodzaju sałatki. 11. Twój sposób na idealny wieczór? Wieczór w tygodniu: kocyk herbatka z imbirem i miętą, mąż, kotki: Czarnuszka i Dżaba plus fajny film, w weekend dobre jedzenie i dom wypełniony znajomymi i pysznym jedzonkiem. Nominuję: 1. Pandeczki http://candy-pandas.blogspot.com
Łycha smakówsłonecznika 1 szklanka migdałów 1 szklanka orzechów włoskich 1/3 szklanki babki płesznik 2 szklanki upieczonej i zmiksowanej dyni 2 łyżki miodu lub syropu klonowego 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli himalajskiej Pr zygotowanie: Wszystkie składniki wraz z purée z dyni dokładnie mieszamy w dużej misie. Wykładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem
Łycha smakówlimonki kiełki z rzodkiewki sól ziołowa, pieprz sos teryaki: 4 łyżki wody 2 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka imbiru sok z 1/3 limonki 1 ząbek czosnku 3 cm świeżej chili Przygotowanie: Sos teryaki : w miseczce mieszamy, sos sojowy ciemny i jasny
Łycha smakówporcji. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie mrożonki warzyw po chiński 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka papryki słodkiej 3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki kminku mielonego 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka cukru 1 łyżka mąki 2 szklanki wody 2-3 woreczki ryżu (według upodobań, ja gotuję dwie torebki) Filety z kurczaka umyć, oczyścić, osuszyć
talerz przyjemnościtalerzach zagościły bardzo smakowite małe dzieła sztuki. Muszę przyznać, że podniebienia prawie wszystkich uczestników warsztatów podbiła kiełbasa, jak ją nazwaliśmy orientalna, z dodatkiem chili, słodkiej papryki, trawy cytrynowej, świeżego imbiru, galangalu, tajskiej bazylii i świeżej kolendry. Smakowała i pachniała wyśmienicie. Jeszcze raz chciałam bardzo serdecznie podziękować organizatorom warsztatów za tak trafny wybór tematu i oczywiście za zaproszenie. Atmosfera
Kulinarne przygody Gatitykuchni azjatyckiej daje niepowtarzalny smak. Jeśli chodzi o stopień grilowania, zapewniamy jest zamierzony. Składniki 4 podudzia kurczaka 1 posiekana cebula 2 zmiażdżone ząbki czosnku 1 łyżka startego świeżego imbiru 1 łyżka przyprawy garam masala 100 ml mleczka kokosowego 3 łyżki sosu rybnego Dodatkowo : 1 mała cukinia 1 czerwona cebula 1 jabłko 1 czerwona papryka Przygotowanie Udka kurczaka
R'n'G Kitchen