masy rozsmarować na pierniczkach, przykryć drugim blatem ciasta. Wierzch posmarować resztą kremu i posypać 50g startej mlecznej czekolady. Ciasto przechowywać w lodówce. Ja dodatkowo ciasto udekorowałam czekoladowymi gwiazdkami i różowym cukrem błyszczącym. Smacznego
Z miłości do słodkościkaszy manny. na koniec dodać sok z cytryny. Blaty ciasta smarować powidłami, następnie przekładać kremem. Wierzch można posmarować resztą kremu lub oprószyć cukrem pudrem i udekorować czekoladowymi gwiazdkami. Smacznego
Z miłości do słodkościjednym całym jajku, wlać esencję waniliową. Następnie dodać zmieszane i przesiane sypkie produkty (prócz kakao). 1/3 ciasta odłożyć, dodać do niej kakao. Do silikonowych foremek w kształcie gwiazdek i choinek nakładać po trosze jasnej i ciemnej masy. Piec około 20min w temp. 190st. Ciasteczka ostudzić, wyjąć z foremek i za pomocą szprycy nadziać kremem czekoladowym. Można
Z miłości do słodkościobejrzec fajny film. Niestety taki dzien nie trafil mi sie dzis, bo wiele spraw czeka na zalatwienie. Zanim jednak odziana w kalosze i plaszczyk, pod granatowym parasolem w kosmiczne gwiazdki rusze w miasto ugotuje sloneczny obiad. Cukinie, baklazan, pomidory i odrobina orientalnych przypraw powinny poprawic mi humor.Warzywa w "orientalnym" styluskladniki 1 baklazan 3 srednie cukinie 200g dojrzalych pomidorow lub pomidory
Przysmaki Karolkijednak było warto. Szkoda tylko ze zdjecia zrobione w biegu i są niezbyt udane. Ale co tam. Mimo to polecam, bo jest to świetny prezent na gwiazdkę dla naszych maluchów. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikfolię i wkładamy do lodówki na ok 2 godzimy.Po dwóch godzinach ciasto wkładamy miedzy papier do pieczenia, wałkujemy na placek. Wycinamy foremkami ulubione kształty. U nas musiały być gwiazdki :)Kładziemy na blachę wyłożona papierem do pieczenia.Teraz przystepujemy do zrobienia polewy.Skladniki:1 bialko150g cukru pudrusolWykonanie:Ubijamy białko , dodajemy szczyptę soli, I porcjami dosypujemy cukier puder.Ciasteczka smarujemy pędzlem.Wkładamy do nagrzanego
Smaki EdytyWykonanie:Ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy cukier I ubijamy z białkami.Do piany dodajemy wiórek. Mieszamy łyżką.Masę kokosową wkładamy do rękawa cukierniczego z największą końcówką.Wyciskamy 'gwiazdki' , na papierze do pieczenia. Prawda że prosto :) Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 170 C na ok 15 min. Po wyjęciu dajemy do ostygnięcia.Smacznego
Smaki EdytyBistro - coś jak ptyś * świeże kwiaty zawsze na stolikach w Bistro * coś tam z Biedronki - jedwab do włosów , pomadka ochronna o smaku coli , lakier do paznokci * gwiazdki magic stars kupione w Tesco * pyszne Czekole od Anielskich Przysmaków - orzechową zjadłam w jeden dzień * widok na żarski park - jesień jest piękna - ale tylko ta słoneczna * moje miejsca - powrót
Magiczne Życie Martyjarzynowych * dodana w niewielkiej ilości do kompotów i deserów podnosi ich walory smakowe ANYŻ GWIAZDKOWY * przyprawą są suszone owoce wiecznie zielonego drzewa rosnącego w krajach tropikalnych * maja kształt gwiazdek, silny zapach i korzenno-słodkawy smak * używać można w całości lub po zmieleniu * działa rozkurczowo, moczopędnie i pobudza trawienie * zmielony anyż dodajemy do świątecznych wypieków oraz wieprzowiny, cielęciny
Magiczne Życie Martyciasto z serii zawsze udających się. Składniki do mrówkowca zawsze mamy w domu. Polecam zrobić bo wszystko miksujemy i pieczemy do suchego patyczka. Można polać polewą i ozdobić cukrowymi gwiazdkami. Jest pyszne! Składniki : * kostka Kasi bądź masła roślinnego * 6 jajek * 1,5 szklanki cukru * 2 czubate szklanki mąki pszennej * 1 szklanka maku * 1,5 łyżeczki proszku
Magiczne Życie Martygarnka. Odstawić do wystygnięcia. Wbijać po jednym jajku i ucierać ciasto mikserem aż będzie idealnie gładkie. Z papieru do pieczenia wyciąć kwadraty, ciasto wyciskać ze szprycy z końcówką gwiazdki - ja nie miałam szprycy i wyciskałam z woreczka strunowego - w koła po 2-3 warstwy by powstały gniazdka. Rozgrzać olej. Wrzucać ciastka papierem do góry i smażyć na złoty kolor. Papier
Magiczne Życie Martyjuż niedługo, niestety mam mało czasu ostatnio, a chcę się dobrze przygotować!Przechodząc dalej, tydzień w zdjęciach prezentował się tak : * drożdżówka zawsze dobra na wszystko * ołówki w gwiazdki * ciężki kosz piknikowy - tutaj jeszcze bez jedzonka * kawa z Tysią :* * duży słój na ogóreczki * a tutaj już z ogórkami, które sukcesywnie znikają ze słoika po jednym dniu * wygodne
Magiczne Życie Martyenergicznie przez 1-2 minuty, aby nie powstały grudki. Gorący krem, jego część wyłożyłam na biszkopt, przykryłam ostatnim blatem. Na nim rozsmarowałam resztę kremu. Ozdobiłam bezami, czekoladowymi gwiazdkami i groszkami. Odstawiłam do skrytki (chłodne miejsce) na dłuższy czas. Smacznego
W kuchni Karmel-itkiniezła zabawa, przyznaję. Ale dla rodziców kolejne wydatki na stroje, cukierki, itd.Niestety prym znów tutaj wiedzie komercja. Jednak w dzisiejszych czasach rządzi się ona swoimi prawami i nawet Gwiazdka czy Wielkanoc już przesiąknęła tą komercyjną zarazą.A my, jako konsumenci, poddajemy się tej fali.Jednakże patrząc przez pryzmat tolerancyjności, przyznam się, że tematyka święta duchów i straszydeł nawet mi odpowiada
W kuchni Karmel-itkizalegają na sklepowych półkach, a w wystawowych oknach stoją choinki i migoczą kolorowe lampki. Jeszcze chwila, a dzieci z niecierpliwością będą wypatryać w oknach tej pierwszej, najjaśniejszej gwiazdki. To wszystko jes równoznaczne z ty, że idą święta. Czyli czas pomyśleć o świątecznych przygotowaniach. W kuchni już pachną przyprawy korzenne, pomarańczowa skórka. Co to oznacza? Pyszne, delikatne
W kuchni Karmel-itki