gulasz z łopatki - 641 przepisów (strona:13/43)

Gulasz wołowy na piwie. Rozgrzewający, jesienny obiad 88

warzyw i pozostawia charakterystyczną słodkość piwa. Gulasz wołowy na piwie – prosty pomysł na niedzielny obiad Gulasze to klasyczny comfort food, czyli jedzenie, które poprawia humor i jest jak gastronomiczna wersja ciepłego kocyka. Uwielbiam w gulasz to, że można przy nich kombinować do woli – zmieniać nieco składniki, proporcje, przyprawy. Gulasz wołowy na piwie jest świetnym pomysłem na niedzielny obiad(...)moim domu ten gulasz najczęściej jemy z kromką żytniego chleba na zakwasie, ale będzie też fantastycznie smakował z kaszą gryczaną, ryżem czy ziemniakami. Drukuj Gulasz wołowy na piwie Idealny przepis na rodzinny obiad. Mnóstwo warzyw, delikatne, kruche mięso, a całość otulona lekko słodkim aromatem piwa typu ale. Posiłek obiad Kuchnia angielska Słowo kluczowe gulasz, gulasz wołowy, gulasz wołowy na piwie

Na-talerzu.pl
Gulaszowy chłopski garnek z białą kapusta 148

danie można zaliczyć do typu jednogarnkowych , wszystko pichcimy w jednym garnku .Klasyczny gulasz z dodatkiem  białej kapusty i ziemniaków  to super pyszne i sycące danie  :)  Ok 700 gram łopatki wieprzowej 0k 400 g ziemniaków Pół główki kapusty białej 250 gram cebuli Łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka papryki słodkiej Pół łyżeczki kminku duży ząbek czosnku Sól

Andzia Pichci
Gulasz z papryką i pieczarkami - przepis 125

prosty. Wystarczy pokroić składniki i dusić. Robi się sam. Więc jeżeli macie około godziny czasu na przygotowanie obiadu to polecam gulasz z pieczarkami i papryką. Gulasz z papryką i pieczarkami  Składniki 500 g łopatki wieprzowej 300 g pieczarek 1 duża cebula 2 łyżki oleju 1 papryka 2 listki laurowe 4 kulki ziela angielskiego 1/3 łyżeczki ostrej papryki sól

Pyza i Surówka
Gulasz z baraniny 196

Kupiłam niedużą porcję łopatki baraniej. Na tyle niedużą, że szkoda było ją piec, lepszym pomysłem było duszenie. Gulasz duszony w dużej ilości pomidorów i białego wina, z dużą ilością ziół i czosnku, wyszedł na prawdę smaczny. U nas dodatkiem była kasza bulgur, którą ostatnio  jemy często. Baranina  to  chyba moje ulubione mięso. Pomysł(...)dodaniem fety okazał się  świetny. Polecam!Inspiracja był przepis Nigelli Lawsonskładniki4 łyżki oliwy z oliwek,  w razie potrzeby więcej600 g  baraniny ( użyłam łopatki bez kości) pokrojona w kostkę około 4x4 cm2 średnie cebule, pokrojone drobnosól4 ząbki czosnku,przeciśnięte przez praskęlistki z 4 gałązek tymianku1 łyżeczka suszonego oregano2 liście laurowe1 nieduża marchewka, obrana, przekrojona wzdłuż1 puszka

Stare Gary
Gulasz 160

Tradycyjny, niezawodny gulasz bez udziwnień.Składniki:-ok. 1 kg łopatki lub szynki-marchewka-cebula -2-3 ząbki czosnku-przyprawa do mięs-warzywko-pieprz-olej do smażenia-2 czubate łyżki mąki-woda   Mięso kroimy w sporą kostkęi posypujemy przyprawą do mięs, skrapiamy olejem i pozostawiamy na ok. godzinę.   Marchewkę, cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę(...)zakryła mięso.Doprowadzamy do wrzenia.Doprawiamy do smaku przyprawą do mięs, warzywkiem i pieprzem.   Przykrywamy, zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości mięsa, co pewien czas mieszając.   Gulasz doskonale smakuje z kaszą gryczaną, ryżem, makaronem i dowolną surówką.Smacznego

Maminek kulinarny
GULASZ PO GRUZIŃSKU 156

wraz z warzywami, a  na koniec dodaje się pozostałe, soczyste warzywa takie jak pomidory czy papryka. Ja jednak zrobiłam potrawę w formie gulaszu, o który dopominał się już od dłuższego czasu mój Maż:) Użyłam tu łopatki wieprzowej, dzięki czemu mięso dosłownie rozpływa się w ustach, jest mięciutkie i soczyste. Warzywa dopełniają całości. I co najważniejsze, w tym daniu jest(...)garści świeżego koperku i natki pietruszki (więc nie przejmujcie się długą listą składników, połowa z nich to same przyprawy!:)) Gulasz jest bogaty w smaku, słodko-pikantny, wspaniale rozgrzewa i taki duży garnek starcza na dwa dni:) Polecam!SKŁADNIKI:1 kg łopatki wieprzowej (ewentualnie szynki)800 g ziemniaków2 duże cebule2 ząbki czosnku3 średnie lub 2 duże marchewki2 małe czerwone papryki

Słodko-Słony Świat Ilony
Gulasz paprykowy z wolnowaru 151

Gulasze i wolnowar chyba nigdy mi się nie znudzą i to niezależnie od pogody. Tym razem poprosiłam córkę o wrzucenie łopatki do gara, dodanie kilku przypraw i włączenie na 6 h. Efekt był genialny, bo nie szczędziła przypraw i wyszło coś naprawdę dobrego a jednocześnie bardzo prostego. Polecam szybki, mocno paprykowy gulasz. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gulasz po polsku 141

dodatków, najbardziej moje serce podbił tymianek, przez co króluje on w moich potrawach, idealnie komponując się z czosnkiem i przyrumienioną cebulką. Pychota!!! Składniki na gulasz po polsku 0,8-1 kg mięsa wieprzowego (np. łopatka, gulaszowe)- należy od niego odkroić tłuszcz 40 dag cebuli 5-7 ząbków czosnku kilka gałązek tymianku świeżego (ewentualnie łyżeczka suszonego) przyprawa do gulaszu 1 łyżeczka

Rozpustne gotowanie
Gulasz po węgiersku 126

Aromatyczny, rozgrzewający gulasz po węgiersku. Proste danie jednogarnkowe, które można podać z chlebem lub kaszą. Idealnie sprawdzi się na imprezkach. Składniki: 500 g łopatki olej 2 większe cebule 4 duże ząbki czosnku 1 kg pomidorów lub 2 puszki pomidorów 1 płaska łyżeczka majeranku 1/2 płaskiej łyżeczki cukru 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej 1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej sól pieprz

Smak mojego domu
Gulasz z łopatki wieprzowej z wędzoną papryką 114

Gulasz w stylu węgierskim. Wędzona papryka, warzywa, łopatka wieprzowa.. sam zapach sprawia, że wszyscy pędzą do kuchni

AniaGotuje.pl
domowy pasztet 138

Taki pasztet, to skarb domowy :) poezja smaku...  Musi być na każde święta ponieważ wszyscy go uwielbiają :) Mięso : 2 kg łopatki wieprzowej, 1 kg wołowiny jak na gulasz, 1 kg mięsa z drobiu,  1 kg boczku lub podgardla, 1 kg wątroby  Wszystko kroimy w kostkę, żeby potem zmieścić do maszynki... wkładamy do garnka... zalewamy wodą i gotujemy

chleba naszego
Gulasz wołowy z czosnkiem i cytryną 161

zjeść coś porządnego i pysznego na obiad. Polecamy Wam gulasz wołowy z czosnkiem i cytryną, który pochodzi z książki „Księga mięsa” :) Składniki na gulasz wołowy: – 1 kg pręgi wołowej lub łopatki – 2 cebule cukrowe – 4 łyżki oleju roślinnego – 2 łyżki koncentratu pomidorowego – 200 ml mocnego

Kuchenne Wariacje
Gulasz z sarny z jarzębiakiem i grzybami 157

naprawić ale nie obiecuje że będzie tych przepisów dużo. Nie mam za bardzo dostępu do dziczyzny ale tym razem udało mi się zakupić kark i łopatkę z sarny i stąd ten pyszny gulasz. Dla podniesienia walorów smakowych marynowałam mięso w jarzębiaku domowej roboty a dodatkowo podałam z grzybami leśnymi. Dla mnie rozkosz ale każdy niech sam oceni czy dziczyzna

Moje Małe Czarowanie
Gulasz wieprzowy z czerwoną fasolą 118

świnki rasy puławskiej, podobno najlepszą. Rzeczywiście mięso jest kruchutkie i rozpływa się w ustach, bardzo szybko się udusiło. Gulasz wyszedł smaczny a dodatek kluseczek węgierskich galuszki tylko podkręcił kubki smakowe. Rodzina była zachwycona! Składniki: • 1 kg łopatki wieprzowej • 1 cebula • 1 łyżka papryki słodkiej • 1/2 łyżeczki papryki ostrej • sól, pieprz do smaku • 2 puszki czerwonej fasoli(...)smaku i dusić na wolnym ogniu ok. 1 godziny. • Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. • Mąkę zmieszać z małą ilością wody i zagęścić nią gulasz. • Dodać odcedzoną fasolę. • Podawać z kaszą lub kluseczkami. My jedliśmy z galuszką

To co kocham
Gulasz cebulowy 81

się przepis, który chciałabym wam pokazać dzisiaj. Gulasz cebulowy idealnie sprawdzi się w roli niekłopotliwego i łatwego do zrobienia obiadu. Za jednym razem możecie przygotować go więcej, tak aby mieć obiad na kilka dni. Do zrobienia tego gulaszu potrzebujecie zaledwie 3 podstawowych składników, które już same w sobie zagwarantują świetny smak gulaszu. Reszta zależy od tego, co akurat posiadacie(...)cała robota za wami. W przypadku gulaszu dobrze jest stosować zasadę im dłużej tym lepiej – gotujcie go długo na niewielkim ogniu, a odwdzięczy wam się wyjątkowym smakiem i rozpływającym się w ustach mięsem. Pycha! Przepis na gulasz cebulowy Składniki na gulasz cebulowy: Składniki podstawowe: 800 g wieprzowiny gulaszowej (np. łopatki lub szynki) 2 dojrzałe jabłka 2 duże cebule Dodatkowo

okolicepalnika.pl