świeże kurki są na wyciągnięcie dłoni warto wykorzystać ich potencjał. Są nie tylko zdrowe, ale wyjątkowo podnoszą smakowitość każdej potrawy w której zostały wykorzystane. Dziś wylądowały w gulaszu z indyka. Niby zwykły gulasz, a z dodatkiem pomarańczowych grzybków jest po prosty doskonały. Delikatne mięso indycze i kurki wspaniale się uzupełniają. Składniki: 1 kg mięsa z udźca indyczego 1 cebula
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zjadła, bo jej nie smakował (o zgrozo). Bo oczywiście i makaron i gulasz uwielbia, ale osobno. I wtedy cyk, w momencie znalazłam się w moim przywojskowym przedszkolu i przypomniałam sobie moją ulubioną potrawę. Postanowiłam ją zrobić, zjeść (sama oczywiście) i opublikować. Problem z gulaszem z makaronem jest jednak taki, że trzeba go zjeść od razu po zrobieniu, żeby makaron(...)bardzo odparuje, dolejcie więcej bulionu lub wody. Makaron gotujemy al dente, mieszamy z ugotowanym gulaszem. Ja całość przed podaniem oprószyłam jeszcze świeżo zmielonym pieprzem. Inne przepisy na gulasze: Gulasz wołowy z Guinnessem Gulasz wieprzowy z cydrem Gulasz wieprzowy z cynamonem Gulasz z indyka z papryką Gulasz wieprzowy z białym winem Gulasz wołowy z papryką Gulasz węgierski Pieczony gulasz wieprzowy
KardamonovyParę dni temu wrzuciłam na jedną z grup kulinarnych przepis na coleslawa z ananasem. W opisie była informacja, że zjadłam go z pieczonym gulaszem. I się zaczęło. Że chyba mam coś z głową, że przecież gulasz się gotuje, że mam problemy z inteligencją i inne tego typu inwektywy. A, i oczywiście, że jestem beznadziejną kucharką i ogólnie powinnam się wstydzić(...)pokrywki. Jeżeli za gęsty, można dodać odrobinę wody. Na koniec doprawiamy go solą i pieprzem i łączymy z mięsem. Podobne przepisy: Gulasz wołowy z papryką Bogracz Gulasz wieprzowy z cynamonem Gulasz wołowy z Guinnessem Gulasz z indyka z papryką Gulasz wieprzowy z papryką i ogórkiem kiszonym Gulasz węgierski Gulasz wieprzowy z cydrem Artykuł Pieczony gulasz wieprzowy pochodzi z serwisu
Kardamonovygotującego bograczu wrzucamy kluski i gotujemy dosłownie jakieś 4 minuty, do ich miękkości. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. Podobne przepisy: Gulasz wołowy z papryką Gulasz wieprzowy z cydrem Gulasz wieprzowy z cynamonem Gulasz wołowy z Guinnessem Gulasz z indyka z papryką Gulasz wieprzowy z papryką i ogórkiem kiszonym Gulasz węgierski Artykuł Bogracz pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovywiem ile razy zabierałam się za publikację gulaszów. Bo gotować, gotowałam, jak najbardziej. Czasami robiłam zdjęcia, które do niczego się nie nadawały, czasami obiad robiłam wtedy, gdy już było za ciemno na zdjęcia. Ile razy już planowałam publikację placka po węgiersku… No właśnie, planowałam. I jakoś nigdy się nie składało. I jakieś dwa tygodnie temu rozmroziłam niewielką ilość wołowiny(...)wody. Papryki myjemy, pozbywamy się gniazd nasiennych, kroimy w większą kostkę. Papryki dodajemy do gulaszu, gotujemy do ich miękkości. Na koniec jeszcze raz wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Podobne przepisy: Gulasz wołowy z Guinnessem Gulasz wieprzowy z cydrem Gulasz wieprzowy z cynamonem Bogracz Gulasz z indyka z papryką Gulasz wieprzowy z białym winem Gulasz wieprzowy z papryką i ogórkiem
KardamonovyJakiś czas temu w barze w Żorach zjadłam placek po węgiersku. A jak placek po węgiersku to gulasz. I ten konkretny sos był z wieprzowiny, czerwonej papryki i ogórków kiszonych (tak mi się wydaje). Postanowiłam go odtworzyć. I efekty macie w dzisiejszym poście. W ogóle przy okazji chciałam Wam polecić ten bar, do którego normalnie raczej bym nie weszła, gdyby(...)pozbywamy się gniazd nasiennych, kroimy w większą kostkę. Ogórek kroimy w cienkie półplasterki. Paprykę i ogórka dodajemy do gulaszu, gotujemy do miękkości papryki. Podobne przepisy: Gulasz wołowy z Guinnessem Gulasz wieprzowy z cydrem Gulasz wieprzowy z cynamonem Bogracz Gulasz z indyka z papryką Gulasz wieprzowy z białym winem Gulasz wołowy z papryką Gulasz węgierski Artykuł Gulasz wieprzowy z papryką
Kardamonovymamy jesień, a więc w kuchni pojawiają się bardziej treściwe dania. Dzisiaj proponuję gulasz z mięsa indyka z warzywami i kapustą kiszoną. Sycący, kwaskowy i bardzo smaczny! Składniki: ? 300 g mięsa z udźca indyka ? 1 szklanka kapusty kiszonej ? sól, pieprz, sos sojowy do smaku ? mrożona mieszanka warzywna wiosenna ? 1 cebula ? pęczek natki pietruszki ? 3 łyżki gotowego sosu słodko
To co kochamJakiś czas temu w barze w Żorach zjadłam placek po węgiersku. A jak placek po węgiersku to gulasz. I ten konkretny sos był z wieprzowiny, czerwonej papryki i ogórków kiszonych (tak mi się wydaje). Postanowiłam go odtworzyć. I efekty macie w dzisiejszym poście. W ogóle przy okazji chciałam Wam polecić ten bar, do którego normalnie raczej bym nie weszła, gdyby(...)pozbywamy się gniazd nasiennych, kroimy w większą kostkę. Ogórek kroimy w cienkie półplasterki. Paprykę i ogórka dodajemy do gulaszu, gotujemy do miękkości papryki. Podobne przepisy: Gulasz wołowy z Guinnessem Gulasz wieprzowy z cydrem Gulasz wieprzowy z cynamonem Bogracz Gulasz z indyka z papryką Gulasz wieprzowy z białym winem Gulasz wołowy z papryką Artykuł Gulasz wieprzowy z papryką i ogórkiem
KardamonovySuper "lekki" gulasz z mięsa indyka poleca się na obiad, do kolacji i nie tylko. -- Skład: 500 g mięsa, 400 g groszku z marchewką, 2 cebule, 3-5 ząbków czosnku,1/3 kostki masła, sól, pieprz, papryka, ziele, liść, zioła prowansalskie, gałka muszkatołowa, 2 szkl.wody lub bulionu. -- -- -- Na średnim ogniu podsmażyć pokrojone mięso. Dodać pokrojoną cebulę i czosnek
chleba naszegoPyszny i sycący gulasz z piersi indyka z fasolą Jaś oraz warzywami, doskonale smakuje podany z ryżem lub kaszą ale również możemy podać go z samym pieczywem. Zbliżają się jesienne dni więc coraz częściej mamy ochotę na bardziej sycące i rozgrzewające dania. Składniki: 300 gram piersi z indyka 1 papryka czerwona 1 mała cukinia zielona 1 mała cukinia
Bajeczna Kuchniamamy jesień, a więc w kuchni pojawiają się bardziej treściwe dania. Dzisiaj proponuję gulasz z mięsa indyka z warzywami i kapustą kiszoną. Sycący, kwaskowy i bardzo smaczny! Składniki: • 300 g mięsa z udźca indyka • 1 szklanka kapusty kiszonej • sól, pieprz, sos sojowy do smaku • mrożona mieszanka warzywna wiosenna • 1 cebula
To co kochamGulasz z mięsa indyka to świetna alternatywa dla osób, które nie przepadają za wieprzowiną. Poniższy gulasz idealnie będzie smakować z ugotowanym ryżem jak i kaszą. Polecam nie pomijać przyprawy czubrycy czerwonej, ponieważ nadaje ona charakterystycznego smaku. Jeżeli nigdy wcześniej nie spotkaliście się z tą przyprawą to tylko dodam, że jest to pikantna mieszanka składająca się z cząbru, chili, soli(...)talerz. Do tego samego garnka wlać odrobinę oleju i przesmażyć kawałki mięsa z indyka. Na sam koniec dodać podsmażone warzywa i całość zalać około 2 szklankami wody (mięso musi być pod wodą). Dusić pod przykryciem około 1,5 godziny, co jakiś czas mieszając. Przed podaniem gulasz posmakować, ewentualnie doprawić i zagęścić mąką rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody
Ugotowaćbył zagościł na blogu :) Jeśli jesteście zainteresowani indywidualną dietą zapraszam do współpracy KLIK! SKŁADNIKI (na 2 porcje - 1 porcja - 398 kcal) 200 g mięsa z piersi indyka 150 g marchewki 50 g białej cebuli 1/3 szt. czerwonej papryki 1/3 szt. żółtej papryki 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki oleju rzepakowego 2 listki laurowe(...)szklanki wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez pół godziny. Dodajemy pokrojone w kostkę papryki i dusimy razem jeszcze około 20 minut - aż papryka zmięknie. Podajemy gulasz z kaszą. Przepis na 2 porcje: 1 porcja - 391 kcal: - 27.5 g białka - 12.8 g tłuszczu - 40 g węglowodanów - 7.3 g błonnika Zapraszam do polubienia mojej
Moje Kuchenne RewelacjeGulasz drobiowy to szybki i bardzo prosty pomysł na smakowity obiad. Można go urozmaicić pieczarkami (tak ja zrobiłam) i wtedy powstanie pyszny pieczarkowy sosik. Z
Walijskie PichcenieKlopsiki z indyka to doskonała alternatywa dla tradycyjnych, szwedzkich klopsików , czy klopsików z kurczaka . Od dawna zastępuję tartę bułkę mąką migdałową i tak też uczyniłam
codojedzenia