gulasz z indyka - 523 przepisów (strona:9/35)

Potrawka z indyka z marchewką i groszkiem 95

Potrawka z indyka z marchewka i groszkiem, to smak mojego dzieciństwa, choć wtedy robiło się ją raczej z  kurczakiem, a zamiast mrożonego groszku czasami

Kulinarne przygody Gatity
Indyk w marchewce i pomidorach 176

 Indyk w pomidorach, marchewce, cebuli z dodatkiem świeżych ziół to propozycja na prosty, szybki, smaczny i rodzinny obiad.  Do dania można dodać suszone zioła

Krakowskie smaki Ani
Gulasz z indyka z warzywami 164

Pyszny, delikatny, soczysty gulasz z indyka z dużą ilością warzyw. Przygotowuję go często bo wszystkim domownikom bardzo smakuję. Podaję czasami z makaronem albo ryżem. Składniki: 700 g mięsa z indyka 250 g pieczarek 2 marchewki 1 cukinia 1 duża cebula 3 łodygi selera naciowego 2-3 łyżki śmietany 18% 2-3 ząbki czosnku 1 liść laurowy(...)mięsa. Śmietanę hartuję z odrobiną gorącego sosu, wlewam do mięsa i chwilę gotuję. Pietruszkę posiekać i dodać do reszt, wymieszać. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.  Gulasz podałam z kaszą, Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Gulasz z serc indyczych z pieczarkami 111

wspominałam w moich wpisach, moja rodzina uwielbia podroby wszelkiego rodzaju. Tym razem przygotowałam ubogacone smakowo serca z indyka. Często robię serduszka czy z kurczaka czy z indyka w wersji jak to mówię podstawowej, bez dodatkowych warzyw tylko … Czytaj dalej Gulasz z serc indyczych z pieczarkami Artykuł Gulasz z serc indyczych z pieczarkami pochodzi z serwisu Pieprzyć

Pieprzyć z Fantazją
Gulasz z indyka z pieczarkami i delikatnym sosem serowym 130

jest zbyt zdrowy, ale raz na jakiś czas nikomu nie zaszkodzi.  To dzięki niemu sos był pysznie kremowy i kusił zapachem. Pycha! (3 porcje) 500g mięsa z indyka (u mnie z udźca) 250g pieczarek 1 cebula   2 listki laurowe   5 ziarenek ziela angielskiego papryka słodka w proszku sól, pieprz Dodatkowo: 100g serka topionego Ponadto: mąka pszenna(...)strony, a następnie przełożyć do garnka. Pieczarki pokroić w półplasterki, a cebulę w piórka i razem podsmażyć na tłuszczu po indyku. Zawartość patelni połączyć z mięsem. Dodać liście laurowe oraz ziele angielskie, wszystko zalać około 1/2 l wody.   Gulasz dusić do miękkości na niewielkim ogniu. (Potrwa to około godziny. Od czasu do czasu należy go przemieszać.) Pod koniec gotowania

Di gotuje
Gulasz z indyka i dyni 32

koktajle. I znowu dynia miała smak melona, no mistrz. Muszę się w końcu dowiedzieć co to za gatunek. A o co chodzi z gulaszem? W sumie o nic, jemy ostatnio trochę zdrowiej, więc skończyło się na indyku i tej (nie cholernej) dyni. Do tego dużo aromatycznych przypraw i wyszło naprawdę super. To taki przepis, do którego na pewno wrócę. Składniki(...)gotujemy 10 minut. Po tym czasie dorzucamy pokrojoną w średnią kostkę dynię, gotujemy do jej miękkości (u  mnie trwało to około 3 minuty). Przed podaniem gulasz posypujemy suszonym jalapeno. Artykuł Gulasz z indyka i dyni pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Gulasz z indyka i dyni 50

koktajle. I znowu dynia miała smak melona, no mistrz. Muszę się w końcu dowiedzieć co to za gatunek. A o co chodzi z gulaszem? W sumie o nic, jemy ostatnio trochę zdrowiej, więc skończyło się na indyku i tej (nie cholernej) dyni. Do tego dużo aromatycznych przypraw i wyszło naprawdę super. To taki przepis, do którego na pewno wrócę. Składniki(...)gotujemy 10 minut. Po tym czasie dorzucamy pokrojoną w średnią kostkę dynię, gotujemy do jej miękkości (u  mnie trwało to około 3 minuty). Przed podaniem gulasz posypujemy suszonym jalapeno. Artykuł Gulasz z indyka i dyni pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
DANIE JEDNOGARNKOWE-KUSKUS Z MIĘSEM Z INDYKA I SZPINAKIEM 171

SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 100 g kaszy kusku 500 ml przecieru pomidorowego 100 g szpinaku 10 dag tartego sera żółtego Przyprawy:sól

Gotowanie Patki
GULASZ Z INDYKA Z RYŻEM 200

SKŁADNIKI: 400 g mięsa mielonego z indyka 5 łyżek ryżu 20 dag mieszanki warzyw chińskich 500 ml przecieru pomidorowego Ok 200 ml wody 10 dag

Gotowanie Patki
Gulasz z indyka z kiszonymi ogórkami 159

Składniki: 750 g mięsa z udźca indyka (bez kości i skóry) 6 ogórków kiszonych 3 marchewki 1 pietruszka 3 czerwone papryki 3 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju  0,5 litra przecieru pomidorowego 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego 2 łyżki papryki słodkiej mielonej 2 listki laurowe 1 łyżeczka cukru sól, pieprz Sposób wykonania(...)paprykę. Przesmażamy od czasu do czasu mieszając przez 5 minut i dodajemy do mięsa.  Wlewamy do całości przecier pomidorowy, wrzucamy pokrojone w kostkę ogórki i dodajemy wszystkie przyprawy. Gulasz gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 30 minut

Qchnia po prostu
Duszony indyk z warzywami i kaszą owsianą 203

Składniki: 1 kg mięsa gulaszowego z indyka 8 pieczarek 1 cukinia pół papryki żółtej pół papryki czerwonej 0,5 litra przecieru pomidorowego 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki rozmarynu mąka pszenna do obtoczenia mięsa 2 łyżeczki pieprzu cayenne olej roślinny do smażenia Sposób wykonania: Mięso myjemy, jeżeli jest potrzeba to kroimy na średnie kawałki. Oprószamy pieprzem cayenne, obtaczamy(...)indyku. Dodajemy zmiażdżony czosnek oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Smażymy do momentu aż cebula się zeszkli a papryka zmięknie. Dodajemy do mięsa i zalewamy przegotowaną wodą (taką ilością aby składniki prawie były nią przykryte). Dodajemy przecier pomidorowy,cukinię pokrojoną w kostkę, rozmaryn i solimy do smaku.  Na patelni podsmażamy pokrojone w plastry pieczarki i dodajemy do gulaszu. Całość gotujemy

Qchnia po prostu
Gulasz z udźca z indyka z cukinią, papryką, marchewką i kaszą jaglaną 181

razem bardzo lekkie, zdrowe i pożywne danie z indyka. Delikatny gulasz, który swój niepowtarzalny smak zawdzięcza warzywom, a nie przyprawom. Danie zdecydowanie lekkostrawne, dietetyczne a do tego smaczne Wykonanie dania dla 4 osób Zagotuj wodę i wrzuć ziele angielskie, listki laurowe oraz mięso. Przykryj garnuszek, zmniejsz ogień i pozwól mięsku gotować się pod przykryciem przez co najmniej 40 minut(...)instrukcji na opakowaniu. Ja nie zagęszczam mąką gulaszu – wody było tak mało, że sam z siebie powinien mieć gulaszową konsystencję, ale jeśli masz ochotę możesz dodać odrobinę mąki, wymieszać, gotować dosłownie minutkę i zdjąć z ognia. Gulasz podawaj w miseczkach. Składniki dla 4 osób 450 g mięsa z udźca indyka 200 g cukinii (1/2 sztuki) 250 g papryki

Eat me! Fit me!
Szaszłyki z indyka z warzywami i lekkim sosem ziołowym 149

przede wszystkim do pieczenia i duszenia, ale też na grill. To mięso, odpowiednio potraktowane i przyprawione potrafi świetnie udawać wołowinę! Mięso z indyka które nadaje się na szaszłyki można kupić już gotowe, sprzedawane jako porcja na gulasz – najczęściej jest już wtedy odpowiednio pokrojone. Kostka mięsa o boku większym niż dwa centymetry sprawi, że mięso będzie potrzebowało dłuższego czasu pieczenia(...)osób taki trick pozwoli zaoszczędzić parę złotych na inne pyszne składniki. Porcja podana w przepisie to obiad dla dwóch dorosłych osób, z małą dokładką. SKŁADNIKI 500g mięsa z indyka na gulasz (ciemne mięso z ud i podudzi) 4-5 surowych wędzonych frankfurterek 3 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 pełna (z lekkim czubem) łyżka kreolskiej mieszanki przypraw * do marynowania + ½ łyżki

Karo in the Kitchen
Meksykański gulasz z indykiem 178

wykonania: Mięso kroimy w kostkę, obsypujemy mąką i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso z każdej strony na złoty kolor. Przekładamy do dużego garnka. Na patelnię po indyka wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i przesmażamy ją. Gdy zacznie się szklić, dodajemy do niej poszatkowany czosnek oraz przyprawy (paprykę wędzoną oraz ostrą, kolendrę i cynamon). Podgrzewamy około(...)następnie całość przekładamy do garnka z mięsem. Dodajemy resztę przecieru pomidorowego, sos sojowy oraz sól. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut. Po upływie tego czasu do gulaszu dodajemy odsączoną ciecierzycę, fasolkę oraz kukurydzę. Podgrzewamy pod przykryciem kolejne 15 minut

Qchnia po prostu
Szybki gulasz z indyka 140

Świetna propozycja dla zabieganych, bo gulasz robi się ekspresowo. Można go jeść ze świeżym pieczywem lub kaszą. SKŁADNIKI 500 g filetu z piersi z indyka 3 czerwone papryki 1 łyżka margaryny sól, świeżo mielony pieprz, słodka papryka, chilli 2 łyżki mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) WYKONANIE Mięso umyć, pokroić w kostkę i przyprawić solą, pieprzem i papryką(...)dodać do mięsa i wlać około 2 szklanki wody. Dusić pod przykryciem, aż papryka będzie miękka, Do 1/2 szklanki wlać wodę, wsypać mąkę i dobrze wymieszać. Wlewać stopniowo do gulaszu, mieszając. Gulasz ponownie zagotować i doprawić solą, pieprzem i chilli. Podawać z pieczywem lub kaszą

Passions hobbies life