gulasz z indyka - 523 przepisów (strona:17/35)

Forszmak lubelski 209

gotowanego przez babcię. Forszmak to jednogarnkowe danie wywodzące się z lubelszczyzny. Bardzo popularne w latach ’80 i ’90. Wyjątkowo smaczne. Jest to pomidorowo-paprykowy gulasz z mięsem (najczęściej wieprzowiną, wołowiną, indykiem) z dodatkową wkładką z kiełbasy lub boczku. Charakterystyczną cechą forszmaku jest lekko kwaskowy smak, który nadają mu kiszone ogórki. To właśnie dodatek ogórków odróżnia forszmak od polskich(...)niego dobrej jakości kiełbasy (bez sztucznych dodatków) i domowego bulionu – taki forszmak będzie smakować obłędnie. Forszmak lubelski: 500 g wieprzowiny (np.: łopatka, szynka, karkówka) lub ewentualnie udziec z indyka 300-400 g wędzonej kiełbasy (można zastąpić wędzonym boczkiem) 2 ząbki czosnku 2 średnie cebule 1 duża czerwona papryka 5 średnich ogórków kiszonych (nie używajcie ogórków “kwaszonych

Poezja smaku
Placki ziemniaczane z indyczym gulaszem curry 70

Jedliście kiedyś placki ziemniaczane z gulaszem curry pachnącym Indiami? Nie? To musicie koniecznie zrobić. Same placki ziemniaczane to po prostu placki, tymczasem gdy połączymy je z

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Domowa lemoniada 169

Domowa lemoniada to napój, który idealnie nadaje się na takie upalne dni, jak są przed nami. Klasyczna lemoniada składa się głównie z cytryny i limonki, nasza

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz z indyka z warzywami 249

Składniki: Filet z indyka 500 g Papryka cebula 2 średnie marchewka mrożony groszek 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki Liść laurowy ziele angielskie 2 Koncentrat

Kulinarne przygody
Szaszłyki z szynki w marynacie teriyaki 204

Sezon grillowy jeszcze trwa. Tym wpisem chciałbym Wam pokazać w jaki sposób można przygotować szybkie danie na grilla. Madzia postawiła przygotować Szaszłyki z szynki w marynacie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz z indyka w warzywach 169

Moja propozycja na pyszny obiad Zapraszam na gulasz Składniki - 60 dg piersi z indyka - 1 cebula - 1 marchewka - 1/2 szklanki groszku zielonego - przyprawa do potraw chińskich - kurkuma - pieprz - olej - 1 czubata łyżka mąki Sposób przygotowania 1. - Cebulę pokroić w dużą kostkę Dać na patelnię dodać  troszkę oleju smażyć  - Mięso pokroić w dużą kostkę dodać do cebuli obsmażyć

W królestwie smaków Beaty
GULASZ DROBIOWO-GRZYBOWY 178

Danie, które pojawia się u nas już od kilku lat, szczególnie w sezonie jesiennym, pyszny, bardzo aromatyczny gulasz, na bazie mięsa drobiowego (kurczak, indyk lub pomieszane jedno i drugie) z dodatkiem zarówno świeżych jak i suszonych leśnych grzybów. Z dodatkiem wysmażonego, wędzonego boczku i cebulki, całość jest po prostu bajeczna, aż nie wiem jak mógł mi umknąć ten przepis(...)pojawić się dopiero teraz, no ale nic, najważniejsze, że jest. Idealnie smakuje z wszelakimi kaszami: gryczaną , jaglaną, jęczmienną ale również z makaronem.Składniki:- 600g piersi z kurczaka lub indyka (lub jedno i drugie)- 500g świeżych, leśnych grzybów (mogą być mrożone)- 100g chudego, wędzonego boczku- garść grzybów suszonych- 2 duże cebule- 1 ząbek czosnku- 1 łyżka masła- 200ml słodkiej śmietanki

Smaczne Zdrowe
szybkowar-udziec indyka z kością z marchewką,papryką,czosnkiem,cebulą... 215

Składniki: udziec z indyka 1,5 kg, przyprawa do gulaszu 1 opakowanie, oliwa 8 łyżek, marchew 10 sztuk, ząbki czosnku 6 sztuk, cebula 2 sztuki, papryka 3 sztuki, papryczka chilli 1 średnia, woda 1,5 szklanki, seler nać 3 łodygi udziec z kością i skórą umyć, osuszyć i dobrze natrzeć przyprawą do gulaszu, do lodówki na kilka godzin

W Mojej Kuchni Lubię
Bezmięsny gulasz z bakłażana. Rozgrzewający i ekspresowy w przygotowaniu. Danie z niskim ładunkiem glikemicznym. 68

Kochani, czas na przepis idealny na nadchodzące, chłodne dni. Rozgrzewający, bezmięsny gulasz z bakłażana. Tym razem coś dla osób lubujących kuchnię roślinną, choć mięsożerców także namawiam do wypróbowania. Danie jest proste i ekspresowe w przygotowaniu. Jeśli chcecie, możecie dodać na wierzch fetę, lub dodatkowo zjeść ugrillowany ser halloumi dla przełamania smaku. Eksperymentujcie po swojemu Przepis podstawowy z czerwoną soczewicą(...)Jeśli chorujesz na insulinooporność i dietą zalecaną dla Ciebie jest właśnie taka o niskim indeksie glikemicznym, zapoznaj się ze szczegółami mojego jadłospisu Spróbuj także: wegański gulasz z cukinią , warzywna lasagne z bakłażanem i indykiem. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej pojawiają się zdrowe

Natka Pietruszki
Zapiekanka ziemniaczana z patelni z indykiem 161

Pieprz 4 ząbki czosnku Natka pietruszki Olej Opcjonalnie parmezan Wykonanie: Cukinię kroimy w plastry około ½ cm, lekko solimy, odkładamy na sito do odcieknięcia. Fileta z indyka kroimy na kawałki, podobnie jak do gulaszu. Dodajemy odrobinę oleju i przyprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do zamarynowania. Pomidory umieszczamy na chwilę we wrzątku, wyjmujemy, obieramy ze skóry i kroimy na kawałki. Ziemniaki

Smaki Ewy
gulasz indyczy z fasolą 91

Bardzo lubię mięso z indyka, bo jest delikatne i soczyste. Często przygotowuje z niego gulasze, które lubi mój mąż. Ten zrobiłam z dodatkiem fasoli i dużą ilością marchewki.  Składniki: 750 g mięsa gulaszowego z indyka 2 duże marchewki 1/2 puszki fasoli 1 cebula 2 liście laurowe ziele angielskie pieprz sól szczypta kolendry 1 łyżka mąki 1 łyżka(...)pokroić w plasterki, dodać do mięsa, zalać szklanką wody. Wrzucić ziele i liście laurowe i dusić około 45 minut. Przyprawić. Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną zimnej wody, zagęścić gulasz. Dodać czosnek i fasolę. Podawać z kaszą i buraczkami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Filet z indyka w delikatnym śmietanowym sosie z marchewką i groszkiem 246

papryka Kurkuma ½ opakowania mrożonej marchewki z groszkiem 3 łyżki gęstej śmietany Opcjonalnie mąka do zagęszczenia sosu Bulion około 400 ml Masło klarowane Olej Wykonanie: Mięso indyka kroimy na kawałki ( podobnie jak do gulaszu ). Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i niewielką ilością kurkumy. Dodajemy dodatkowo 1 łyżkę oleju. Mieszamy i pozostawiamy do zamarynowania około 30 minut. Rozgrzewamy patelnię z 1 łyżką(...)dodać również mąkę do zagęszczenia sosu. W tym celu odlewamy niewielką ilość płynu, dodajemy do niego śmietanę i mąkę około 2 łyżeczek. Mieszamy i ponownie umieszczamy w sosie. Zagotowujemy. Indyka podajemy z ziemniakami. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Placek po węgiersku – domowy, sprawdzony przepis 31

placki): 1, 2 kg ziemniaków duża cebula mała marchew czubata łyżka mąki pszennej 1 jajko sól olej rzepakowy do smażenia   Gulasz: 800 g mięsa na gulasz (np. łopatka czy karkówka wieprzowa, szponder wołowy, ja dałam pierś z indyka) cebula mała marchew papryka czerwona szklanka passaty pomidorowej szklanka wody lub bulionu łyżka sosu sojowego sól, pieprz, papryka ostra, papryka(...)słodka 2 łyżki oleju rzepakowego Do podania: gęsta śmietana, natka pietruszki lub szczypiorek   Przygotowanie Rozpocznij od przygotowania gulaszu. Mięso pokrój w kostkę o boku około 2 cm i wrzuć na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając, aż mięso zmieni kolor. Podsmażone mięso zalej bulionem lub wodą i duś pod przykryciem na małym

e-PrzepisyKulinarne
GULASZ Z KURCZAKA W SOSIE POMIDOROWO-OGÓRKOWYM 244

Zdrowy i niskokaloryczny filet z kurczaka może być podstawą do wykonania pysznego gulaszu. Dziś w wersji z kiszonym ogórkiem i sosem pomidorowym. Danie proste i szybkie

Walijskie Pichcenie
SURÓWKA COLESŁAW Z CHRZANEM : przepis, składniki 235

kurczaka z tłuczonymi ziemniakami, koperkiem i surówką colesław>>> pieczona kaczka z kluskami śląskimi i surówką colesław>>> pulpeciki z indyka w sosie koperkowym i surówką colesław>>> gulasz po węgiersku z kaszą i surówką colesław>>> kotlety schabowe z frytkami i surówką colesław>>> Smacznego :) Surówka colesław

Moja Książka Kucharska