Wypróbuj nasze pomysły i ściągnięte z internetu, ale które sami przetestowaliśmy, co zrobić z resztek kurczaka. I nie tylko kurczaka, bo do kulinarnego recyklingu nadaje się każde pieczyste: kaczka, indyk, polędwiczka, czy schab. W niektórych przepisach można zużyć także mięso gotowane (np. z rosołu). Co zrobić z resztek kurczaka Tortille z pieczonym mięsem Super przepis na szybki lancz. Dosłownie(...)tworzą niesamowicie aromatyczny farsz. Do tego cieniutkie ciasto i można trafić do kulinarnego nieba. Zakochacie się w tej zupie. Zobacz przepis Marokański gulasz Marokański gulasz to godny uwagi przepis na wykorzystanie resztek pieczonego mięsa: z kurczaka, indyka, czy wołowiny. Całość jest niezwykle łatwa do przygotowania i zajmuje nie więcej niż pół godziny. Zobacz przepis Zapiekanka z penne i sosem
Niedzielny kucharzniesamowicie aromatyczny farsz. Do tego cieniutkie ciasto i można trafić do kulinarnego nieba. Zakochacie się w tej zupie. Zobacz przepis Marokański gulasz Marokański gulasz to godny uwagi przepis na wykorzystanie resztek pieczonego mięsa: z kurczaka, indyka, czy wołowiny. Całość jest niezwykle łatwa do przygotowania i zajmuje nie więcej niż pół godziny. Zobacz przepis Zapiekanka z penne i sosem pomidorowym
Niedzielny kucharzpyszny obiad, który zadowoli nawet wybrednych domowników – gotowy. P rzepisy z resztek kurczaka – marokański gulasz z resztek kurczaka Marokański gulasz to godny uwagi przepis na wykorzystanie resztek pieczonego mięsa: z kurczaka, indyka, czy wołowiny. Pieczyste w towarzystwie pachnącego korzennymi przyprawami i Orientem zawiesistego sosu z cieciorką na nowo nabiera smaku i aromatów. Całość jest niezwykle łatwa
Niedzielny kucharztego ryż, warzywa i np. krewetki – i pyszny obiad, który zadowoli nawet wybrednych domowników – gotowy. Marokański gulasz z resztek kurczaka Marokański gulasz to godny uwagi przepis na wykorzystanie resztek pieczonego mięsa: z kurczaka, indyka, czy wołowiny. Pieczyste w towarzystwie pachnącego korzennymi przyprawami i Orientem zawiesistego sosu z cieciorką na nowo nabiera smaku i aromatów. Całość jest niezwykle
Niedzielny kucharzkolorowy obiad, nawet powiem, że wiosenny! Danie nie wymaga dużo pracy, wszystko robimy na jednej patelni. Smakuje równie dobrze następnego dnia, po odgrzaniu. GULASZ DROBIOWY Z CUKINIĄ I PIECZARKAMI (4 porcje) Składniki: - 500 gram piersi indyka - 200 gram pieczarek - 1 cukinia - 1 papryka (ja dałam pół czerwonej i pół żółtej) - 1 spora cebula - 1 marchewka - 200ml przecieru pomidorowego - łyżka
Zgrabne Gotowaniezjeść od razu, ale świetnie smakuje też po odgrzaniu, dlatego doskonale nadaje się do pracy. Czas : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Marokański gulasz to kolejny na naszym blogu przepis na wykorzystanie resztek pieczonego mięsa: z kurczaka, indyka, czy wołowiny. Pieczyste w towarzystwie pachnącego korzennymi przyprawami i Orientem zawiesistego sosu z cieciorką na nowo nabiera smaku i aromatów. Całość jest(...)wiedzy kulinarnej. Nam bardzo przypadła do gustu, bo jest to kuchnia zdrowa, prosta i wykorzystuje wszystkie składniki, które inaczej mogłyby się zmarnować. Polecamy Wam ten sposób gotowania. Zacznijcie od gulaszu marokańskiego z resztek kurczaka. My wykorystaliśmy gotowane mięso, na którym wcześniej zrbiliśmy rosół. Spróbujcie też innych naszych przepisów jak wykorzystać resztki z kurczaka (znajdziecie je tutaj ). Składniki na marokański gulasz
Niedzielny kucharzjednogarnkowe warto wymienić: Bigos – klasyczne danie z kapusty kiszonej, świeżej kapusty, kiełbasy, boczku i pieczarek, gotowane długo na wolnym ogniu. Placki po węgiersku – placki ziemniaczane podawane z gulaszem mięsnym, przygotowanym z mięsa wołowego, cebuli, papryki i pomidorów. Żurek – zupa na zakwasie żytnim z kiełbasą, boczkiem, ziemniakami i jajkiem, gotowana w jednym garnku. Kaszotto – potrawa na bazie(...)polskich dań jednogarnkowych mogą obejmować: Bigos z indykiem i suszonymi śliwkami – lżejsza wersja tradycyjnego bigosu, z dodatkiem aromatycznych owoców. Placki z batatów z gulaszem warzywnym – zdrowsza alternatywa dla placków ziemniaczanych, podawana z wegetariańskim gulaszem na bazie soczewicy i warzyw. Żurek z ciecierzycą i jarmużem – wegańska wersja żurku, wzbogacona o białko roślinne i zielone warzywa. Kaszotto z pieczonymi
Ugotowane pozamiataneSKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 500 ml przecieru pomidorowego 100 ml wody 2 ząbki czosnku Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej Olej do smażenia np.rzepakowy 6 plastrów bakłażana z zalewy lub oleju PRZYGOTOWANIE: Do garna o grubym dnie wlewam olej dodaję mięso i przyprawy(...)smażę na rumiano. Czosnek przeciskam przez praskę. Bakłażana z zalewy drobno siekam. Dodaję do mięsa. Wlewam przecier pomidorowy i 100 ml wody. Duszę, aż gulasz będzie gęsty. Podaję na ciepło z dodatkiem świeżej natki pietruszki. Podaję również z plackami, makaronem czy kotletami ziemniaczanymi
Gotowanie Patkiindyka w kremowym sosie pomidorowym z papryką to prosty pomysł na obiad dla całej rodziny. Delikatne, chude mięso mielone z indyka w towarzystwie aksamitnego sosu i słodkiej papryki to fantastyczne połączenie! Prosty pomysł na obiad Klopsiki z indyka w kremowym sosie pomidorowym z papryką to jeden z tych obiadów, który smakuje każdemu. Delikatne mięso z indyka(...)Soczyste klopsiki z indyka Klopsiki zachowują wyjątkową soczystość dzięki sprytnemu trikowi, który może znacie już z przepisu Nigelli Lawson na klopsiki z indyka w sosie pomidorowym . Mam na myśli dodanie do mięsa aromatycznego puree ze zblendowanej cebuli i selera naciowego. Ta warzywna masa dodaje masie wilgoci i wyjątkowego aromatu. Z czym podawać klopsiki z indyka w kremowym
Na-talerzu.plmiarę szybkie do zrobienia a można otrzymać różne smaki w zależności od składników, których się użyje. Ten gulasz ma lekko ostry, orientalny smak. Oczywiście ostrość można regulować dowolnie. Składniki: ok. 500 g piersi z indyka 1 średnia cebula - ja użyłam małej cebuli i resztek cebuli ze szczypiorkiem 2 spore marchewki 5 łyżek oleju rzepakowego 2-3 ząbki czosnku Mieszanka(...)dalej smażyć. Następnie wrzucić zamarynowanego indyka i podsmażyć całość. Dolać ok 100-150 ml wody i dusić pod przykryciem do momentu aż indyk będzie miękki a marchewka będzie się rozpadać. Można opcjonalnie dodać ostrej pasty z papryki lub doprawić większą ilością mielonej ostrej papryki
Ze smakiem bez glutenucukinia, pomidory i cebula, gulasz wołowy z marchewką, ziemniakami i cebulą, tradycyjne leczo, ale z dodatkiem batatów i cukinii. Dania z kapustą kiszoną i ogórkami Kiszonki to bogactwo witamin i mikroelementów, dlatego jesienią nie powinno ich zabraknąć w naszych domowych potrawach. Co możesz przygotować z kapusty kiszonej? schab pieczony z kapustą kiszoną, polędwiczki z indyka, pieczone z cebulą(...)ryż z kurczakiem i dynią, mocno przyprawiony curry i kurkumą, pieczone udka z kurczaka z dynią i ziemniakami, polędwiczki z indyka smażone z dynią, marchewką i cebulą, podlane bulionem, leczo z dynią, cebulą, pomidorami, papryką i cukinią, gulasz z dyni zamiast tradycyjnego mięsa, zapiekanka makaronowa z dynią, grzybami i szynką. Jeśli nie masz pomysłów na przygotowanie kreatywnych dań albo
Rozdomowionaprzepada za podrobami i wykorzystuje w swojej kuchni jedynie filety czy udka z kurczaka lub indyka. Czas na przygotowanie podrobów w najlepszym wydaniu i przekonanie się do nich, obalając mit, że są niesmaczne. Poniżej znajdziecie przepis na gulasz z żołądków drobiowych w smacznym wydaniu. Z pewnością Wam posmakuje. Gulasz z żołądków to jedna z najprostszych potraw, które możemy przygotować
Przepiski.plsmażone. Mało kiedy jadam gulasz, zrazy, smażone klopsy mielone.... robię dla moich chłopaków a sama wcinam wtedy zazwyczaj jakąś zupkę :) Inaczej jest z mięsem gotowanym. Smakuje mi... dobrze się po nim czuję, noo... nie wpominając o tym, że jest zdecydowanie zdrowsze! Dlatego staram się chociaż raz w tygodniu serwować gotowanego kurczaka lub indyka pod wszelaką postacią. Dziś
Walijskie PichceniePrzepisów mam sporo dla Was, więc postaram się częściej coś smacznego publikować :) Dzisiaj zapraszam na pyszny, soczysty gulasz indyczy, tym razem z młodą cukinią. Zasmakował nam bardzo, więc będą częste powtórki. Mięso z indyka jest dietetyczne, więc zachęcam do jego konsumpcji:) 1 kg gulaszowego z indyka 3 młode cukinie Do marynaty: Olej(...)Następnie do garnka z mięsem dodaję kawałki cukinii, dolewam wodę, aby zakryła cukinię i gotuję jeszcze 15 -20 minut, aby zmiękła, ale się nie rozgotowała. Na koniec gulasz przyprawiam do smaku i zagęszczam. smacznego
Takie tam pichceniePyszny i syty gulasz, podany z kaszą ... niebo w gębie! Na 4 porcje 0,5 kg żołądków z indyka 1 marchewka 1 pietruszka mały kawałek selera kawałek pora kilka ziaren ziela angielskiego 2 listki laurowe sól, pieprz 1 łyżka chrzanu 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki śmietany 18% Żołądki umyć i oczyścić, następnie
Jadło i czytadło