grillowanie - 1500 przepisów (strona:62/100)

Sos tzatziki 127

ponownie odciskamy. Do jogurtu dodajemy ogórek, koperek i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podawać jako dodatek do mięs i warzyw grillowanych, placków ziemniaczanych oraz kebabików na patyku , pieczonymi młodymi ziemniakami

Atlas Smaków
Soffi Flower Coffee. Szczecin. 189

liście białej herbaty, które po zaparzeniu ukzajują kwiat lilii i amarantusa, podawana w dzbanku 0,5 l Sałatka Soffi ( 24 zł ) - plastry awokado, zielonego ogórka i selera naciowego z grillowanymi krewetkami Planka Stek ( 55 zł ) - stek z brazylijskiej wołowiny, serwowany na desce topolowej podawany z pieczonymi ziemniakami, chrupiącym boczkiem, ostrym musem imbirowym i gotowanymi warzywami Planka Stek  Sandacz Soffi

Atlas Smaków
Sałatka z grillowanym kurczakiem 369

dodatku tłuszczu z obu stron. Mix sałat wysypać na talerz, dodać pokrojoną w paski paprykę, przekrojone na połówki lub ćwiartki pomidorki koktajlowe oraz posiekany koperek. Na wierzchu ułożyć grillowaną pierś z kurczaka i polać ulubionym sosem ( ja użyłam  dressing z musztardą i octem balsamicznym ) Podałam sałatkę z jajkiem sadzonym i bagietką - pycha

The Sweet Damsel
Roladki z bakłażana z salsą z pomidorów 209

stron i pozostawiamy na około 15 minut, aby sól wyciągnęła z nich wodę. 3. Po tym czasie opłukujemy plastry bakłażana pod bieżącą wodą. Następnie na patelni grillowej grillujemy plastry bakłażana z obu stron i odstawiamy je do wystygnięcia. 4. Pozostałe plastry i “dupki” bakłażana, paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni na niedużej ilości oleju smażymy pokrojone warzywa

W kuchni Katie
Dietetyczna sałatka z krewetkami! 157

pracy na lunch? Coś smacznego, coś zdrowego, coś lekkiego i coś co się szybko robi? Jeśli tak to ta propozycja Was zadowoli w 100%! :-) Smacznego! SKŁADNIKI: - 6-7 szt grillowanych krewetek tygrysich - garść rukoli - 8 łyżek gotowej kaszy kuskus - 1/2 ogórka zielonego pokrojonego w plastry - 2 łyżki borówki amerykańskiej - plaster wędzonego łososia - 1/2 pomidora malinowego dressing : suszone pomidory z czosnkiem

SMYKWKUCHNI
Bakłażan z grilla 373

osuszyć delikatnie papierowym ręcznikiem. Kilka łyżek oliwy wymieszać z ulubionymi ziołami i z pomocą pędzelka posmarować plastry bakłażana. Dobrze rozgrzać patelnię grillową lub grill i ułożyć na niej plastry. Grillować je po około 3 minuty z każdej strony, aż środek zmięknie, a na wierzchu pojawią się charakterystyczne paski. Przełożyć na talerz i podawać

wyzwania kuchenne
Sos Marie Rose 163

się na grillu. Ma lekko słodki smak z nutą limonki u mnie dodatkowo wzbogacony o wyraźnie wyczuwalne brandy, więc idealnie pasuje nie tylko do owoców morza, ale też do grillowanego hamburgera, innych mięs, czy nawet sałatek. Sos pierwszy raz zrobiła Fanny Cradock w 1960 do swojego słynnego dania z krewetek. Od tamtej pory jest klasycznym sosem kuchni brytyjskiej

Milion Smaków
SZASZŁYKI Z MIĘSA MIELONEGO 182

podobnie do tradycyjnych mielonych, dzisiaj dla odmiany w innej wersji. Inspiracją był przepis z kolorowej prasy. Wyszły przepyszne, do tego sos czosnkowy na bazie jogurtu, dowolna sałata lub grillowane warzywa i mamy szybki, przepyszny obiad, idealny na upalne, letnie dni. Świetne są także na zimno, do kanapek. Składniki: - 500g mielonego mięsa (u mnie samodzielnie mielone, z łopatki) - 1 mała cebula

Smaczne Zdrowe
Sos czosnkowy. 136

wszystkich mięs grillowanych, warzyw, pieczonych ziemniaków ten kremowy, aromatyczny sos jest po prostu rewelacyjny. SKŁADNIKI: 3-4 ząbki czosnku 1 mały jogurt naturalny 3-4 łyżki majonezu ulubione zioła: szczypiorek, koperek, bazylia... odrobina cukru sól, pieprz WYKONANIE: W miseczce wymieszać jogurt z majonezem, konsystencja powinna być półpłynna, następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, dodajemy 1/2 łyżeczki cukru, zioła i mieszamy

Kuchnia Beaty
Na weekend: śniadanie pod chmurką. Targ śniadaniowy zaprasza nie tylko Warszawę. Poznaj smaki świata. 226

zabaw, a ja po zaspokojeniu głoda wybrałam się na rundkę zapoznawczą ze straganami. Stoisk było wiele: od kuchni wietnamskiej, poprzez hiszpańską (tam Mateusz zamówił Paelle i brazylijską (przyciągającą aromatem grillowanych mięs i ananasa oraz głośnymi rozmowami wyluzowanych przedstawicieli tej narodowości ;). Były też stragany z typowo polskimi regionalnymi produktami. Na Targu Śniadaniowym znajdziesz: aromatyczne przyprawy, kozie sery z gospodarstwa rolnego, wędzone

Kuchnia po mojemu
Francuskie clafoutis z czereśniami/wersja wege 119

posmarować delikatnie olejem, wylać do niej masę a na wierzchu ułożyć czereśnie. Piec w temp. 190-200 C około 40 minut (pod koniec można na 10 minut włączyć opcję grillowania, żeby było ładnie przyrumienione). Ciasto po upieczeniu przypomina bardzo gęsty budyń i tak ma być Smacznego

greenscarf
Karczek z grilla. 202

powstałej paście układamy plastry mięsa, dobrze obtaczając z każdej strony. Miskę zabezpieczamy folią, wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny, a najlepiej nawet na 24 godziny przed planowanym grillowaniem.      Zamarynowane mięso układamy na dobrze nagrzanym grillu, smażymy z dwóch stron po 3-4 minuty, nie odwracając bez potrzeby. Gotowe mięso podajemy z sosem czosnkowym lub innym

Rozpustne gotowanie
Grilowany kurczak z limonką i ziołami 219

lodówki na ok. 3-4 godzin. Po tym czasie kurczaka wyciągamy z lodówki i jak osiągnie pokojową temperaturę to wrzucamy go na grilla lub na grilową patelnie i grillujemy ok. 12 minut z każdej strony aż będzie dobrze upieczony. Masze udka czy filety dekorujemy liśćmi mięty i kolendry oraz plasterkami chili Smacznego Uwagi: z udek kurczaka dobrze jest wyciągnąć kości

Kuchenne Wariacje
Hot wings - grillowane skrzydełka w marynacie z chili 207

miski ze skrzydełkami wlewamy oliwę i wsypujemy przyprawy. Świeże oregano siekamy i dodajemy do skrzydełek. Wszystko dokładnie mieszamy. Tak zamarynowane skrzydełka umieszczamy na minimum 2 godziny w lodówce. Grillujemy skrzydełka na lekkim żarze, pamiętajmy aby kurczak był soczysty - więc nie przetrzymujmy go zbyt długo na ruszcie :) Proponuje podawać z cukinią i papryką również z grilla. Koniecznie musicie wypróbować ten przepis

Kolejny blog o gotowaniu
Szaszłyki z marynowanym stekiem, papryką i cukinią / Steak, pepper and zucchini skewers 204

Powtarzaj nadziewani aż do wyczerpania się składników. Rozgrzej grill lub patelnię grillową na dużym ogniu, następnie zmniejsz ogień do średniego, ułóż na niej szaszłyki i dopraw solą i pieprzem. Grilluj przez około 10 minut z każdej strony. Smacznego! English version Steak, pepper and zucchini skewers (8 servings) Ingredients for marinade: 3/4 cups vegetable oil 2 tablespoons white vinegar 1 teaspoon

karmelowy

Proponowane wyszukiwania