frytki inaczej - smażona marchewka, seler i cukinia - maczane w sosie LUTENICA. Polecam sos jako dodatek do gulaszy warzywnych i mięsno-warzywnych, sosów do makaronu, ryby po grecku, dań z grilla. Moja opinia: Jako że kocham ostrą kuchnię, sos LUTENICA przypadł moim kubkom smakowym do gustu. Jest słodko - ostry, z wyraźnym posmakiem grillowanej papryki. Dla mnie produkt naprawdę smaczny
kolorowotorcikowojego bazie, Majonezy smakowe. To niezwykłe połączenie majonezu z dodatkiem naturalnych wyciągów smakowych (czosnkowego) i (chrzanowego), w połączeniu z kompozycją przypraw sprawi, że jaja, wędliny, czy potrawy z grilla nabiorą nowego wykwintnego i niepowtarzalnego smaku. W ofercie także majonez chrzanowy - może kiedyś spróbuję :) Po więcej informacji zapraszam na stronę internetowa firmy - tutaj Są też
kolorowotorcikowołyżki sosu sojowego łyżka musztardy łyżeczka miodu łyżeczka estragonu Dokładnie wymieszać. Zamarynowane mięso nabijać ciasno na patyczki. Smażyć na patelni z każdej strony na rumiano. Można usmażyć na grillu. PUREE Z ZIELONEGO GROSZKU 2 szklanki młodego zielonego groszku - ewentualnie mrożonego jeśli nie macie 0,5 l wody łyżeczka soli łyżka masła łyżka śmietany lub gęstego jogurtu Groszek ugotować w wodzie
kolorowotorcikowoPrzepis przyniesiony z pracy. Szybka i prosta w przygotowaniu sałatka. U mnie pojawiła się na niedzielnym grillu. Składniki: brokuł 2 zupki chińskie puszka czerwonej fasoli średnia cebula 2 ząbki czosnku koperek sól, pieprz majonez Wykonanie: Brokuły podzielić na różyczki i ugotować na parze. Ostudzić i podzielić na jeszcze mniejsze kawałeczki. Cebulę drobno posiekać, można też sparzyć ją wrzątkiem dzięki
Pasja Smakuweekend robiliśmy grilla z okazji imienin mojej mamy. Tradycyjnie była karkówka, sałatki, tzatziki czy żeberka. Na szybko zrobiłam też grillowane pieczarki. Można przygotować je np. poprzedniego dnia. Składniki (ilość na jedną tackę): 15 pieczarek natka pietruszki sól, pieprz 10 dag żółtego sera 1 łyżka masła Wykonanie: Pieczarki obrać i oddzielić trzonki od kapeluszy.Trzonki pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym
Pasja Smakuszpinakiem i fetą w sosie pomidorowym Jajka faszerowane z łososiem Ruloniki z szynki faszerowane masą jajeczną Chińskie pierożki Roladki z wędzonego łososia Dipy do mięs, dań z grilla i warzyw Polecam także przejrzenie przepisów na SAŁATKI
Pasja Smakuprzełożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 150 st.C. Następnie przełożyć na blaszkę i piec jeszcze przez ok. 30 minut z funkcją grill, jeśli się taką posiada. W tym czasie przygotować sos: stopić masło i dodać pozostałe składniki. Doprawić do smaku i zagotować. Gdy skrzydełka będą już gotowe to trzeba dokładnie wymieszać
Pasja SmakuPaprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w dużą kostkę. Na namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków nadziewać na zmianę paprykę, pieczarki i pierś z kurczaka. Grillować na grillu lub patelni grillowej
Pasja SmakuSzaszłyki mają opinię dość pracochłonnej potrawy na grilla. Nic bardziej mylnego! Prezentowane szaszłyki, gdyby ominąć czas marynowania, są naprawdę szybkie w przygotowaniu. Wystarczy kilka składników do marynaty, pierś kurczaka i opakowanie pomidorków cherry. Do marynaty jest dodany także pewien składnik, a mianowicie olej. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego bardzo często wykorzystuję go w swojej kuchni
Pasja Smakumiesięcy temu pierwszy raz spróbowałam go na EFS w Lublinie i nawet myślałam, czy nie kupić kilku butelek na swoje wesele. Nie po drodze było mi zawsze też z grill-barem "Anuszik" w Lublinie , a tu niespodzianka, bo właściciele ormiańskiego lokalu zawitali do Zamościa!Mogliśmy dzięki temu spróbować kebabów i szaszłyków zawiniętych w lawash. Było pysznie, ale nie tak ostro
Pasja SmakuCodziennie myślę o tym, co przygotować na następny dzień do pracy. Stawiam na szybkie do przygotowania posiłki, które jednocześnie są w miarę zdrowe. Tym razem przedstawiam
Pasja Smakubyły oblepione i zostawiamy na 30 minut. Kawałki kurczaka rozkładamy na papierze do pieczenia lub folii. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C (najlepiej z opcją grzania górnego lub grilla). Pieczemy przez 10 minut i odstawiamy. Pomidory wkładamy do dużej miski lub garnka i zalewamy wrzątkiem. Zostawiamy na trzy minuty. Przelewamy je zimną wodą i zdejmujemy skórkę. Wykrawamy gniazda nasienne
Poezja smakuRewelacyjny , soczysty kotlet z grilla - lub jak ktos woli hamburger. Rozpływa się w ustach, nie jest suchy :) I świetnie sprawdza się jako obiad . Naprawdę warto zgrillować swojego hamburger- wiemy co jest w środku I nie zawiedzie nas smakiem. Polecam :) Zaczynamy: Składniki: ok 1 kg mięsa mielonego wołowego 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 1 posiekana cebula 4 ząbki(...)przyprawy wrzucamy do mięsa mielonego, dodajemy cebulę I przeciśnięty przez praskę czosnek- mieszamy. Dodajemy jajka i bułkę tartą- jeszcze raz mieszamy . Formujemy kotlety- troche grubsze niż na mielone. Grill musi być dobrze rozpalony. Grillujemy łącznie 10 min- co 2-3 min odwracając. Gotowe:) Hamurgery podałam z pieczonym ziemniakami , sałatką I masłem czosnkowym- przepis tutaj Smacznego
Smaki Edytydodajemy pieczarki prosto z patelni. Sos beszamel rozsmarowujemy na plastrach schabu.Posypujemy całość dwoma łyżkami sera Grana Padano lub Parmezanu. Wkładamy do nagrzanego do 160*C piekarnika (termoobieg lub funkcja grilla) i pieczemy ok.2-5 minut aż danie się zarumienieni. Sałata: Sałatę rwiemy na małe kawałki, które wkładamy do miski. Do słoika dodajemy musztardę (u mnie Dijon i francuską pół
Smaczne Zdrowejest bez sałaty ale jest równie smaczna, co niektórzy stwierdzili nawet, że jest jeszcze lepsza... Polecam bardzo gorąco, to jedna z naszych ulubionych sałatek. Idealna zarówno jako dodatek do grilla jak i jako samodzielne danie, np. na kolację. Zawsze podaję ogórki ze skórą, w sumie to nie wiem dlaczego u nas niektórzy podają ogórki obrane ... Tak naprawdę to nigdzie
Smaczne Zdrowe