wędzarni i za drobną opłatą dać swoje wyroby. Wędzarnia jest, ruszt jest więc do roboty ( aha jak nie mamy specjalnych haków to rybę można wędzić na chwytaku na grilla do ryby bądź na kratce z piekarnika) . Przy smaku ryby najważniejsza jest zalewa: Składniki: 3 kg pstrąga 3 L wody 1 szklanka soli kamiennej 0,5 szklanki cukru 10 ziarenek ziela
Niezły MłynekOgórki małosolne to obowiązkowy dodatek latem do obiadów w mojej kuchni. Każdy je lubi dlatego staram się je przygotowywać dosyć często, a do
Niezły Młynekkostkę pomidora, ogórka, cebulę. Wszystko to polewamy sosem i zawijamy lekko spłaszczając. Zawinięte tortille wkładamy do opiekacza na 3 minuty albo do rozgrzanego piekarnika z funkcją grilla na 5 minut. Te składniki wystarczą na 3 duże tortille. Smacznego
Niezły MłynekSkładniki: 4 pomidory 1 woreczek kaszy gryczanej 250 g mięsa mielonego ( ja użyłam wołowiny) 1 łyżka bułki tartej natka pietruszki 1 łyżka przyprawy do gyrosa sól
Niezły Młynekpołowy cytryny Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy w misce i nacieramy mięso. Karkówkę zostawiamy w marynacie na ok 12h najlepiej przygotować marynatę na noc. Tak przygotowaną karkówkę układamy na grilla ( ja użyłam patelni grillowej). Podczas grillowania kotlety smarujemy miodem. Smacznego
Niezły MłynekJest to idealny dodatek do mięs z grilla jak również do pieczonego mięsa czy kanapek Uwaga - post zawiera film z przygotowania potrawy Składniki - 5 – 8 ząbków czosnku - 3 łyżki majonezu - 3 łyżki jogurty naturalnego typu greckiego - pieprz ziołowy, ostra mielona papryka Wykonanie Czosnek bardzo drobno posiekać, wymieszać z jogurtem i majonezem, doprawić pieprzem i papryką. Wstawić na kilka godzin
Świat SmakuSzybka, tania i łatwa w wykonaniu przekąska będzie świetnym dodatkiem do wieczornego seansu filmowego lub grilla w gronie przyjaciół. Składniki - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 1 jajko - ser żółty z plastrach Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś aby ten blog rozwijał się nadal to proszę abyś przed opuszczeniem tej strony kliknął na reklamę
Świat SmakuPołączenie świeżej sałaty, warzyw, jajka oraz sosu koperkowo - ziołowego i musztardy francuskiej daje nam świetną sałatką, będącą idealnym dodatkiem do potraw z grilla lub lekką przekąską na upalne dni. Składniki - mieszanka sałat - 2 pomidory - 1 ogórek - 4 jajka - czerwona papryka - 2 łyżki musztardy francuskiej - ½ szklanki sosu koperkowo - ziołowego Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe
Świat Smakucukinia ząbek czosnku 1/3 bulionetki z kurczaka 4 szczypty chilli z cayenne 3 łyżeczki Specialite suszone pomidory z bazylią i czosnkiem przyprawa klasyczna do grilla natka pietruszki koperek sól do smaku olej do grillowania Przygotowania: Kaszę gotujemy na bulionetce rozpuszczonej w wodzie, przez kwadrans. W tym zasie myjemy
Moja smaczna kuchniabyły używane w moim domu jedynie do kebaba. Dzisiaj nadszedł czas aby pójść trochę dalej i poeksperymentować z nimi, w trochę inny sposób... Do tych działań użyjemy dawno zapomnianego grilla elektrycznego. :) Tortilla Grillowane Tortille... SKŁADNIKI: - 1 podwójna pierś z kurczaka - 3 -4 łyżki sosu słodko-ostrego - 1 łyżka pieprzu cayenne - tortille - mozzarella -sos BBQ - 1 litr oleju - marynowane papryczki
Zainspiruj się kuchniąGosią , Elizą i Renatą - na zaproszenie właściciela lokalu, udałyśmy się na spotkanie w KUŹNI . Spotkanie owo miało charakter degustacyjny. Miałyśmy wypróbować i ocenić serwowane w lokalu steki z grilla. Podczas gdy my sobie gawędziłyśmy oraz słuchałyśmy, co na temat steków ma nam do powiedzenia Pan właściciel - na stół podano pierwsze kawałki mięsa. Jako pierwsze na stole pojawiły się steki
kolorowotorcikowomleku ok. 30 minut. Po tym czasie wyjąć , wytrzeć ręcznikiem papierowym . Natrzeć jedną przyprawą Biryani Masala , oprószyć papryką Gochugaru i odstawić do lodówki na ok. 1 godz. Rozpalić grilla i grillować do czasu aż mięso się ładnie upiecze tzn. nabierze złocistego koloru i pięknego aromatu dzięki dodanym przyprawom. Smacznego
Słodkości i nie tylkoZiemniaki to chyba najpopularniejszy produkt na polskich stołach więc dlaczego nie miałby się pojawić również na grillach, a jeśli dodamy do niego boczek to nikt się im nie oprze. Składniki : (w stosunku 1:1) młode ziemniaki średniej wielkości boczek w plastrach zioła prowansalskie Przygotowanie : Obrane ziemniaki gotuję prawie do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzone ziemniaki posypuję ziołami następnie każdego
Mechanik grillujesolą oraz pieprzem. Tak przygotowaną marynatę wlać do miski z indykiem, wymieszać i przykryć szczelnie. Wsadzić do lodówki na minimum 3 godziny, po czym upiec na patelni grillowej lub grillu na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami
wyzwania kuchenneprzyjęciach. Ser kozi można zastąpić innym pleśniowym - z pewnością będzie równie smacznie. Składniki: bagietka pełnoziarnista ser kozi żurawina lub dżem z brusznicy świeży tymianek Piekarnik nastawić na funkcję grill i temperaturę 180 stopni C. Bagietkę pokroić na kromki, które rozłożyć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Na każdą nałożyć dosyć gruby plaster sera koziego, a na wierzch po 3 gałązki
wyzwania kuchenne