Owocowy napój na upalne dni Składniki: 3 banany 2 kiwi 1/2 czerwonego grejpfruta kilka kostek lodu do dekoracji gałązki mięty, plasterki owoców i parasolki Przygotowanie: Kiwi i banana obrać ze … Czytaj dalej Koktajl owocowy
czarrna od kuchnipyszny i prosty koktajl przygotujecie ze składników dostępnych przez cały rok. Mi bardzo odpowiada połączenie słodkiego banana, cierpkiego grejpfruta i lekko kwaśnej maślanki. Sprawdźcie czy podoba się również
Milion Smakówjednej osoby , około 300 kcal - 8 liści sałaty - połówka awokado - 1 grejpfrut lub pomarańcza - 90 g chudego twarogu - łyżka słonecznika lub dyni prażonej - sól i pieprz czarny do smaku Umyj liście sałaty i dokładnie osusz. Obierz owoc i powycinaj ostrym nożem z białych błonek. Twaróg pokrusz lub pokrój w kostkę. Wszystko pokładaj na talerzu, dopraw i na koniec
Pasje Jolkidokładnie wymieszamy. Gotowe :) W kilka chwil zrobimy coś zdrowego, pysznego i coś, co nam postawi organizm na nogi. O małych kosztach nie wspomnę. Cytrynę również możemy zastąpić pomarańczą czy grejpfrutem
Basia w kuchniwyszło: boskie smoothie ananasowe z mango i cytrusami. Pycha ! Smoothie ananasowe z mango i cytrusami Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1/2 dojrzałego ananasa 1/2 dojrzałego mango 2 grejpfruty 1 pomarańcza Wykonanie: Wszystkie owoce obieramy. Kroimy je w kostkę i wrzucamy do blendera. Wszystko dokładnie blendujemy i przelewamy do szklanek. Podajemy od razu lub wkładamy do lodówki, żeby koktajl schłodzić
Kulinarne przygody Gatitycykorią możesz również komponować sałatki z dodatkiem jabłka, kiwi i sera pleśniowego (np. Roqueforta) lub sera koziego. Inne możliwe kompozycje sałatkowe: jabłko, marchewka, rodzynki i orzechy. A także: grejpfrut, wędzony łosoś, awokado i kukurydza
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaparmeńską – gorąco polecam 25 min 2 składniki: 4 kromki chleba (może być razowy) 4 małe jajka masło szczypiorek 4 plasterki szynki parmeńskiej sok ze świeżo wyciskanych pomarańczy i grejpfrutów wykonanie: W chlebie, za pomocą foremki do ciasteczek, wykrawamy wzorek (u nas kwiatuszki). Smarujemy z obu stron masłem i wrzucamy na patelnie, podsmażamy na złoty kolor i przewracamy. W środek
Ania i Marcin gotująoliwy z oliwek, plus sól i pieprz. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie. Beata 197 total views, 2 views today Tweetnij The post Pierś z kurczaka plus sałatka: roszponka, pomidory, grejfrut. appeared first on MODA
MODA NA BIOzdrowie, ale nie chce łykać witamin w postaci tabletek. Butelka soku codziennie na pewno wzbogaci Waszą dietę w dawkę niezbędnych witamin i minerałów. Ja swój sok przygotowałam z zmiksowanym grejpfrutem i odrobiną chili do podkręcenia metabolizmu ;-) Pyszności
SMYKWKUCHNIwyciskarki wolnoobrotowej. Przyzwyczajam się do ceny :) W końcu ją zaakceptuję i stanę się szczęśliwą posiadaczką wyżej opisanej :) Wtedy na pewno zamęczę rodzinkę sokami owocowo-warzywnymi ;) Składniki: sok wyciśnięty z grejpfruta 1 banan 1 jabłko Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować
zadanie-gotowaniemoja woda z bąbelkami jest dla nas zdrowa. Tak na dobrą sprawę, do wody możemy dodać wszystko. Ja do wysokiej szklanki dodałam kostki lodu, ziarenka granatu, listki bazylii, cząstki grejpfruta oraz plasterki cytryny. W bardzo prosty sposób - jednym naciśnięciem - przygotowałam wodę gazowaną i zalałam owoce. Propozycja nie do odrzucenia. Mój gazowany, egzotyczny napój jest gotowy do wypicia. Jak woda jest
Z Kuchni Do KuchniSkładniki (3-4 porcje / 800 ml): 2 limonki 1 pomarańcza 1 grejpfrut 2 torebki herbaty miętowej 1 łyżka cukru trzcinowatego woda Przygotowanie (5 -10 minut): - Zalewamy cukier wrzątkiem i mieszamy do rozpuszczenia, dodajemy herbaty miętowe i pozostawiamy do zaparzenia. - Wyciskamy sok z owoców. Jeśli mamy odpowiednią maszynę to limonkę wrzucamy ze skórką. - Łączymy herbatę z sokiem i rozcieńczamy
Pora na pora i pomidoraBardzo delikatne owsiane naleśniki intensywnie pachnące pomarańczami. Podałam je z domowym powidłem, grejpfrutami i płatkami migdałów. Idealne, leniwe śniadanie :) szklanka soku z pomarańczy starta skórka z całej pomarańczy (sparzonej) 0/5 szklanki mleka 2% 1/5 szklanki mąki owsianej bezglutenowej (+ odrobinę więcej gdyby ciasto wyszło za delikatne i źle się smażyło) 2 jajka olej kokosowy do natłuszczania patelni Wszystkie składniki miksujemy
Mienta blogzaserwować dodatkowo z bitą śmietaną. Do sałatki użyłam rożne świeże owoce, podane w szerokich szklankach. Proporcje regulujemy sami. U mnie w sałatce znalazły się: banany, kiwi, pomarańcza, świeży ananas, grejpfrut. Wszystko pokrojone w dużą kostkę i wymieszane. Sałatkę podajemy zaraz po skrojeniu, ponieważ im dłużej stoi, tym bardziej owoce zaczynają puszczać sok. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady
W kuchennym oknie EwyAwokado z grejpfrutem to moje ulubione śniadanko, mogłabym je jeść codziennie i nigdy mi się nie nudzi. Smak awokado jest jednym z moich topowych smaków i całkowicie je uwielbiam. Od kiedy mam blender zaczęłam również robić masło z awokado. Jest genialne. Składniki: 1 duże awokado 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka oliwy z oliwek ekstra vergine (opcjonalnie) Awokado
Gotowanie i blogowanie